Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:
haklısın balance de görüyorsun ama bir şey söylemeye fikrimizi belirtmeye korkar olduk herkes hata yapabilir biz bir şey demiyoruz ki inan bıktım ben sadece fakülteme gitmedim ki bir sürü değişik kursa gittim bunların içinde çok memnun kaldığımda oldu beğenmediğimde oldu burda hoca anlatır iş öğrencide biter kimse beynimize bilgiyi zorla sokamaz . Yani öyle bir hal aldıki yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyi eleştiremez bile olduk.Hemen önümüze bi yüceay hoca duvarı çıkarılıyor bende çok seviyorum kendisini ama sanki nefret ediyormuşuz konumuna düşüyoruz.İnkar edilebilir mi bakalım Dimm için açık ifade yokken %100 kabul edilir olarak öğrendik biz kursta sende bilirsin buyur dilekçede de kendisi yazdı gelen cevabı biliyorsunuz işte.

SENİN GÜL HATRIN İÇİN 10 000 diğer arkadaşların GÜL HATRI içinde 8000 olsun inşallah arkadaşım inşallah. :))))))))

yazılanları en başından beridir takip ediyorum ve senin arkandayım inşallah 8000 olurda bunların efsane hocası mozart olur...

ya buhoca kim ya maliyet muhasebesinin ALLAHAIMI HAŞA, her dediğine itimat ediliyor anlamadım gitti

aslan arkadaşım valla sende bi komiksin bende aynı hocadan ders aldım kimsenin mozart yada şopart olması değil olay benim amacım bu iş çok ciddi bir iş sistemin içi hatalı olduğu gibi dışında da hatalar olabilir bu hataların tekrar etmemesi bundan dersler alınması burda hoca yanlış değil ki hocanın tutumu yanlış alelacele açıklama yapılmamalıydı her ikisi de kabul edilmelidir diyor ama bunu sadece biz biliyoruz kaçtane arkadaşım var 10 000 e göre yapan ve hoca dedi diye doğru kabul edip birdaha bu hatanın peşine düşmeyen ben geçtim diye rahatlayan çok insan var.

Şimdi aslancım, Bu hoca mümkemmel bi hoca ondan ders alıpda maliyeti anlamaman mümkün değil. Dersinde sıkılman mümkün değil,diğer kurslarda kafan peynir tenekesi olsada bu hocanın dersine koşa koşa gidersin. Müthiş ders anlatır istemesen de kafana bilgiyi çakar çıkaramazsın yıllarca ama bu 25 kasımda onu bile ters köşeye yatırdılar açıkçası.

Selamlar

Değerli arkadaşlar.

Allah nasip ederse ama mart sınavında ama sonra (inş. bu kasım sınavı olur) müşavir olup mesleğe atılacağız. Ve mesleğimizin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele edeceğiz. Bu mücadele çok ciddi, çok kararlı ve çok seviyeli bir yaklaşım gerektirmektedir. Bu mücadeleyi örneğin lise öğrencisi münakaşaları tarzıyla yaparsak eğer bu günleri dahi ararız.Karşımızda icabında koca bakanlık, icabında bizatihi birliğimizin kendisi olacaktır.(örneğin şu anda olduğu gibi)

Umarım el ele , gönül gönüle daha iyi günlere yol alırız.

saygıyla

Arkadaşlar bu konu inanın hepimizi sıktı artık.Ben yazılarınızı okumaktan yoruldum.Siz yazmaktan yorulmadınız anlaşılan.Beklemekten başka çaremiz yok Herşeyin hayırlısı diyelim.İyi çalışmalar...

sayın ebru sıkıldıysan okumak zorunda değilsin.bu senin tercihin.ayrıca biraz daha kibar olabilirsin.saygılar

:)
sevgili ceterus paribus
hoş geldin ama sen bizi hiç anlamamışsın be arkadaş
ben hem 10.000 hemde 8000 ciyim çünkü ikiside doğru kabul edlmeli aynı anda iki kapasite verilir ve uyarı yapılmazsa iki çözümde doğrudur diyorum
SAYGILAR BİZDEN OLSUN

Arkadaşlar bize yakışan şekilde tartışmalıyız. Bazen gerçekten çok abartıyoruz. Asıl konunun dışına çıkıp , kişisel sataşmalar oluyor. Anlıyorum herkes bu konu yüzden gergin ama birbirimizi kırmayalım lütfen.

Cumartesi günü başbakanlık sitesindeki bilgi edinme formunu doldurarak komisyon görevlilerinin isimlerini öğrenmek istediğimi belirten bir dilekçe vermiştim bu gün yanıt vermişler ilgili birime iletildi en kısa sürede cevap alacaksınız diye gönderildiği birime giden maili de ekliyerek cevap vermişler haydi arkadaşlar hep beraber.

mail mi attınız yoksa siteden direk müracaat mı ettiniz.bende istedim ama nereden sonuç alacağımı bilmiyorum

arkadaşlar banada mail gelmiş bilg istek formumu başbakanlık kanalıyla türmoba iletilmiş.Ama bence buna türmob olumlu cevap vermicek.

Merhaba,

Sayın Meslekdaşlarım,

Bu konuda daha önce fikrimi belirtmiştim. Ve o günden beride ilgiyle takip ediyorum. Yerden göğe kadar haklsınız hepiniz. Benim Merak ettiğim odalar arkanızda durmuyormu. Böyle ferdi olarak oraya buraya mail atarak sesinizi duyurmaya çalışıyorsunuzda. Oda başkanlarımı kayıtsız. Baksanıza teorikçiler normalciler diye bölünmüşsünüz birde Efsane Hoca kavgası sürüp gidiyor. Bir kere yapılması gereklimidir diye tartışılması gerekn bir sınavı koyuyorlar önünüze bir de yanlış soru soruyorlar. Hadi bakalım alın belgeyi. Bilmiyorum genç meslekdaşlarım. Sizi bu konuda yalnız bırakıyorsa meslek odaları neden varki. Hiç oda kanalıyla bilgi istediniz mi.

Eğer odalara başvudunuzda yeteril kadar ilgi görmediyseniz. Ben bu odaların bir üyesi olarak kendime düşen bir görev varsa yapabileceğimi söylerseniz sevinirim. Ve hakkınız olan ilgiyi göremediyseniz meslekdaşlarınızdan. Ben de sorumluluğu alıyor ve bir meslekdaşınız olarak özür diliyorum.

Ama sakin olmanızı ve birbirinizi kırmamanızı özellikle rica edeceğim.

Hepinize başarılar diliyorum.

Saygılarımla,

malii 77 ;
başbakanlık resmi sitesine girdim orda bilgi formu var onu doldurdum.
Balance; cevap gelmiş ama türmoba iletildi demiyor bende. Benimkini sanırım halkla ilişkiler daire başkanlığına yönlendirmişler.

Sevgili uzman desteğin için çok teşekkürler ama malesef oda da çok duyarsız kaldı bu konuda sadece malleri iletim görevi gördüler o kadar.Ben daha ilk sınavımda komisyon üyelerini öğrenmek istedim onun bilgisini dahi vermediler. Halbuki ne olacaktı yani ben o komisyon üyelerinin kaynakları varsa kitapları varsa onları alıp kendimce bi hazırlık yapacaktım bir arkadaş vardı hatırlamıyorum da tam dediği gibi sanki MİT mensubumu bunlar da bu kadar gizli çok anlamsız çoooookkkkk.

bu kadar kargaşadan mantıklı açıklamalarla çıkamayan komisyon günahını bol notla hafifleteceği düşüncesindeyim.

SAYIN ERİN BENİM FORMUM BİR ÖN YAZIYLA BİRLİKTE TÜRMOBA İLETİLMİŞ.AMA DAHA ÖNCE (10 GÜN KADAR) BİR ARKADAŞIMIZ TÜRMOBA DİREK BAŞVURU YAPTIĞINDA TÜRMOB GEREKÇESİYLE BİRLİKTE RED CEVABINI YOLLAMIŞTI.

Ben başbakanlık kanalı ile öğrendim, öğrendikten yaklaşık 1,5 yıl kadar sonrada gayri resmi şekilde teyit aldım, babaşanlık kanalı ile gönderin, başbakanlık soruyu ilgili yere yönlendirecek sonrada yönlendirdiğine dair size mail gönderecek ondan sonra isimleri öğreneceksiniz, komisyon üyelerinin isimlerinin saklanması yönünde bir mevzuat yok, yeterki başvurunuz usul yönünden red olmasın, eğer yanıtlanmaz ise sorunuz tekrar gerekçeli bir mail yazın vb.... ancak takıldığım nokta şu eğer bu aşamaya geldiyseniz komisyon üyelerinin isimlerini artık hangi noktada kullanacaksınız ki? zaten üyelerin çoğunun kitabı basılı eseri yok.

Bu iş neye yaracak bence şu işime yarayacak .Yurdakul Çaldağ hala komisyondaysa onun kitabı vardı çünkü hoca kursta onun soruları üzerinden gidiyordu hep ya bu değişti başka biri var ve onun kitabı varsa onu alır çalışırım diye düşünüyorum.Ben son durağa kadar gittim zaten her ne kadar sınav sonucunu alelacele açıklamasını eleştirsemde benim için son adrestir dersini aldığım hoca . Onunda bu sınava kadar böyle bir soru geleceğini tahmin ettiğini sanmıyorum.Artık kimsenin ne olcağına dair bir öngörüsü yok bu yüzden acaip bi revizyon var. Vergi için gittiğim kursun hocasıda ders çalışma notlarını alelacele yenilemiş ve arttırmış. Önümüzde ki dönemler acaip olaylara ve sorulara gebe diye düşünüyorum. Baksanıza finansal tablo analizinde tarihinde çıkmayan tarzda soru çıktı. Maliyette deseniz (demeyelim) öyle, finansal muhasebe öyle. Bu aynen şeye benzemiş korku filmlerinde silik en önce öldürülecek karakterler vardır ya hem hayatta kalmayı başarırlar hemde sonunda katil çıkarlar aynen öyle olmuş.

sayın

normal kapasiteye göre çözülmesi gerekmektedir.

Gül SAKMAK
Öğrenci İşleri Şefi

TESMER
Dikmen Cad. No:562 Dikmen/Ankara 06460
444 60 60 (312) 475 53 00 (pbx)
Fax: (312) 475 53 14 |
[email protected]

Sent: Saturday, December 15, 2007 10:08 PM
To: [email protected]
Subject: SMMM Maliyet Muhasebesi 25 Kasım Yeterlilik Sınavı Hakkında

Merhaba Gül Hanım ,

Bilgilendirmemi istediğim konuda cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ancak verilen cevap yine sınav ile belirsizlikleri sürdürmektedir.

Soru 1-
Soruda teorik kapasite 10. 000 TL- yıl olarak yer almıştır. Bu bölümün adet-yıl olması gereklidir. Bir üretim işletmesinde kapasitenin TL olması mümkün değildir. Zaten sorunun akışından da bu husus açıkça görülmektedir. Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır.

Bu ifadeden 25 Kasım 2007?de düzenlenen SMMM Maliyet Muhasebesi Yeterlilik Sınavının 1.Sorusunda Kapasite Kullanım Oranının tespit edilmesinde Teorik Kapasite mi yoksa Normal Kapasitenin mi baz alınmasının doğru olacağı anlaşılmamaktır. Sözün özü bu konuda daha detaylı bir açıklama yapmanızı rica ediyoruz.

İyi Çalışmalar .

Arkadaşlar Artık Tartışmalar Bitti. Cevap Geldi.

Tebrikler Normal Kapasiteye Göre Yapan Arkadaşları Kutlarım.
İsteyen Arkadaşlar warsa mailin orjinalini atabilirim.
Bugün geldi cevap.