Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
olimpus ' Alıntı:TESMERDEN MUSTAFA ÇANAKCININ BİZZAT KENDİ YOLLADIĞI CEVAPTA TEORİK İKİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ
balance ' Alıntı:hoca kesinlikle 2 kapasite oranı arasında belirleyici bir yorum yapmamış itirazlar soruda imla hatsı üzerineymiş. hoca da sorunun imla olarak düzeltilmesi gerektiği zaten ortada bu yüzden çözümün bundan etkilenmesi mümkün değil demiş.hatta daha keskin bir yorum daha var ama teorik yönünde ama bilemiyorum sonuçta ben bunları 1. ağıozdan duymadım.o yüzden beklemeye karar verdim.....
ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:Soru 1-
Soruda teorik kapasite 10. 000 TL- yıl olarak yer almıştır. Bu bölümün adet-yıl olması gereklidir. Bir üretim işletmesinde kapasitenin TL olması mümkün değildir. Zaten sorunun akışından da bu husus açıkça görülmektedir. Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır.
izcan ' Alıntı:Çözümüne etkisi diyor, sonuca veya cevaba demiyor değilmi....
Soru 1-
Soruda teorik kapasite 10. 000 TL- yıl olarak yer almıştır. Bu bölümün adet-yıl olması gereklidir. Bir üretim işletmesinde kapasitenin TL olması mümkün değildir. Zaten sorunun akışından da bu husus açıkça görülmektedir. Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır.
Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır. buyrun bakalım şimdi; sorunun çözümüne hiç bir etkisi yoktur demesi ,tam anlamıyla iki yönlülük, 1/ tl/yıl olabiir ne var bunda sen kapasitenin tl/yıl olmayacağını biliyorsun niye takıldın ki teorik kapasiteye göre çözseydin 2/ kapasite adet/yıl olur tl/yıl olur mu hiç bunu bilmiyormusun normal kapasiteye göre çözeydin ya.....tek tip mamul üreten işletmenin, teorik kapasitesi 10.000 Tl/yıl, normanl kapasitesi 8.000 adet/yıldır.işletme 2007 yılında 5.000 adet mamul üretniş olup tam ve değişken maliyet yönetmelerine göre birim maliyeti aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir.