Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

şimdi de bir yirmibeş sayfa bunu tartışalım. :D

arkadaşın tesmerdeki tanıdığı da aynennnnn bu yorumu yapmış sen çok daha iyi toparladın. ama benim şahsi yorumum değillll benim kafam çok karıştı damın açıklmasını bile yoremıyorum ya ne içinden çıklımaz bir durum

sayın olimpus bu yem değil ki açıklama yapıyorlar öyle veya böyle.bizim kanaatimiz böyledir diyor adamlar.zaten açıklamada çözüm normal kapasitedir demiyor.biraz önce yazdığım gibi açıklama da teorik kapasite doğru çözümdür diyor bana göre.(benim çözümüm normal kapasite)

olimpus ' Alıntı:
TESMERDEN MUSTAFA ÇANAKCININ BİZZAT KENDİ YOLLADIĞI CEVAPTA TEORİK İKİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ

olimpus arkadaşım Mustafa Çanakçı Odanın Kurslarındaki Maliyet Muhasebesi Hocası mı ?

Bir de bende arkadaşlara katılıyorum. Verilen cevapta çok kafa karıştırıcı : )

Ama normal kapasite doğru gibi gözüküyor.

balance ' Alıntı:
hoca kesinlikle 2 kapasite oranı arasında belirleyici bir yorum yapmamış itirazlar soruda imla hatsı üzerineymiş. hoca da sorunun imla olarak düzeltilmesi gerektiği zaten ortada bu yüzden çözümün bundan etkilenmesi mümkün değil demiş.hatta daha keskin bir yorum daha var ama teorik yönünde ama bilemiyorum sonuçta ben bunları 1. ağıozdan duymadım.o yüzden beklemeye karar verdim.....

Balance arkadaşım, keskin yorum ne yönde bir mahsuru yoksa eğer...

ARKADAŞLAR
AZ ÖNCE YÜCEAY HOCA İLE KONUŞTUM TESMERİN MAİLİNİ SORDUM;
BANA BU MAİLİN NET OLARAK BİŞEY ORTAYA KOYMADIĞINI SADECE TL/YIL HATASINI KABUL EDİLEBİLİR VE SONUCU ETKİLEMEZ GÖSTERMEYE YÖNELİK BİR AÇIKLAMA OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
BU SORUYA İLİŞKİN TARTIŞMALARIN KİŞİLERE İNDİRGENEREK YAPILMASINI DOĞRU BULMADIĞINI SÖYLEDİ.TAYA
AYRICA TESMERDEN TEORİK YADA NORMAL İKİSİNDEN BİRİNİN DOĞRU KABUL EDİLMESİNİN AKADEMİK OLARAK Bİ DEĞERİNİN OLMADIĞNI FAKAT ORTAYA ÇIKACAK MADURİYETİN ÜZÜCÜ OLACAĞINI SÖYLEDİ.

ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:
Soru 1-
Soruda teorik kapasite 10. 000 TL- yıl olarak yer almıştır. Bu bölümün adet-yıl olması gereklidir. Bir üretim işletmesinde kapasitenin TL olması mümkün değildir. Zaten sorunun akışından da bu husus açıkça görülmektedir. Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır.

Arkadaşlar defalarca okudum bu kısmı. Net bir ifade yok.

"Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır. " Kısmında "bu husus" kısmı ; Sorunun akışından Teorik Kapasitesinin TL olarak degil de Adet olması gerektiğinin anlaşılıyor olmasıdır anlamını çıkartıyorum ben. Yani burdan verilen cevaptan Teorik Kapasite ile hesaplamanın yapılması doğrudur anlamıda çıkıyor.

ya gerçekten çok komik bi durunm.yapılan açıklamadan hiçbirşey anlaşılmıyor.normal kapasite doğrudur veya teorik kapasite doğrudur çok mu zor bunu böyle açıklamak.

Çözümüne etkisi diyor, sonuca veya cevaba demiyor değilmi....

çözüm ile sonuç çok farklı şeyler...

BEN BIKTIM BU İŞTEN VALLA NE DERSELER DESİNLER ŞU DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUMA BAK YA.DELİNİN BİRİ Bİ TAŞ ATIYO KIRK AKILLI ÇIKARAMIYORUZ. AYRICA ARTIK HİÇ UMURUMDA DEĞİL TEORİKTİR DERSLER SONUÇTA KAZANAN ARKADAŞLAR YİNE OLACAĞI İÇİN YİNE SEVİNİRİM NORMAL DERSELER YİNE KAZANAN ARKADAŞLAR OLACAĞI İÇİN YİNE SEVİNİRİM.ZATEN BUNDAN ÖNCEDE HERKES KAZANMIYORDU BAŞARI DUYDUĞUM KADARI İLE %11 FALANDI. YİNE DEĞİŞEN OLMAZ BU DURUMDA BEN OCAK 24/25 Şİ BEKLİYORUM SİZLERİDE TAKİP EDECEĞİM BU ARADA İYİ HAFTA SONLARI SİZLERE ARKADAŞLAR .HOŞÇA KALIN KENDİNİZE İYİ BAKIN

teoriki masaya yatırmış, yanlış olsaydı bukadar değinmezdi...

izcan ' Alıntı:
Çözümüne etkisi diyor, sonuca veya cevaba demiyor değilmi....

Evet aynen öle izcan. Yani ben burdan şunu çıkartıyorum : ) Teorik Kapasitenin TL olmadığı Adet olduğu soru da akıştan anlaşılıyor ve yanlış verilen ibarenin ( yani TL ifadesinin ) Sorunun çözülmesinde bir engel olmadığını belirtiyor.

Daha öncede belirttim, TESMER bu işi kaldıramıyor, şöyle ki ; girilen sınav şeffaf değil ve şeffaf olmasıda istenmiyor, ancak OSYM gibi bir kurumun süzgeçinden geçtiğimiz için tüm sınavlardan aynı ciddiyet, cevap anahtarı bekliyoruz ancak yanılgımız işte bu noktada.

İkinci olarak; sınavda kazandırılmak istenen aday sayısının belli olduğunu, bu sayıya göre soru hazırlandığını hatta puanlandırma yapıldığını, verilen puanlar üzerine daha sonrada oynamalar, değişik yorumlamalar yapılabileceğini düşünüyorum, esasen olay tl/yıl değildir olay daha geniştir, ancak verilen emeklerin karşılığının alınması çabası içerisinde şimdilik bu kısım ön planda.

TESMER , sınava giren aday sayısı ve başarı oranına bakıp değerlendirme yapacaktır, o vakte kadar verilen cevapların, maillerin ışık tutacağına inannmıyorum ki gelen mailden de bu açıkça görüldü, ayrıca TESMER in sitesinden açıklayıcı bir cevap vereceğinide sanmam çünkü verilen cevap bir cevap anahtarı niteliği taşıyacaktır, kişilere yargı yolu açabilecektir çünkü zaten 2 soru var çok ta uzun değiller, herkes yaklaşık ne yaptığını bilir hele ki TESMER in kabul ettiği bir cevap anahtarının varlığı halinde bir çok şeye gebe kalır yapılan sınav,

Özellikle 2.sonun genel olarak pas geçildiğini, yapılamadığını düşecenecek olursak TESMER yap bol keseden puan dağıtacak ,yada iki sorunun da çözümünü doğru kabul edip bir ilke imza atacak. Ben bol keseden puan dağıtacağı inancınyayım,

Komisyon üyesinin mailini gelince
Soru 1-
Soruda teorik kapasite 10. 000 TL- yıl olarak yer almıştır. Bu bölümün adet-yıl olması gereklidir. Bir üretim işletmesinde kapasitenin TL olması mümkün değildir. Zaten sorunun akışından da bu husus açıkça görülmektedir. Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır.

parça parça ele alalım
Soruda teorik kapasite 10. 000 TL- yıl olarak yer almıştır öncelikle yoruma teorik kapasiteden başlanmış
Bu bölümün adet-yıl olması gereklidir.burdan iki yorum çıkıyor, 1/bu baskı hatası tl/yıl oldu burdan normal ve teorik kapasite için şanslar eşit durumda 2/teorik kapasite adet/yıl olur aksi mümkün değildir bu yorumda normal maliyet öne çıkıyor
Bir üretim işletmesinde kapasitenin TL olması mümkün değildir. problem de burdan çıkıyor zaten gereksiz bir cümle
Zaten sorunun akışından da bu husus açıkça görülmektedir.sorunun akışından dediğine göre burada sorunun akışına bakacaz
tek tip mamul üreten işletmenin, teorik kapasitesi 10.000 Tl/yıl, normanl kapasitesi 8.000 adet/yıldır.işletme 2007 yılında 5.000 adet mamul üretniş olup tam ve değişken maliyet yönetmelerine göre birim maliyeti aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir.
Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır. buyrun bakalım şimdi; sorunun çözümüne hiç bir etkisi yoktur demesi ,tam anlamıyla iki yönlülük, 1/ tl/yıl olabiir ne var bunda sen kapasitenin tl/yıl olmayacağını biliyorsun niye takıldın ki teorik kapasiteye göre çözseydin 2/ kapasite adet/yıl olur tl/yıl olur mu hiç bunu bilmiyormusun normal kapasiteye göre çözeydin ya.....

Bu kurumu gözümüde çok büyütmeyelim, bizden önce şartlar oturmuş gelişmiş, yazılı olmayan kurallar var ayrıca ortada çok büyük bir pasta var, yani amaç salt sosyal hizmet değil, bu günleri unutmayalım.

sayın ogüne katılıyorum.açıklama ileride olabileceklere karşı bilerek hava da bırakılmış.bunu okuyan her iki kapasiteyi de doğru yorumlayabilir.ama normal kapasite ile yapmama rağmen şundan eminim doğru kapasite teorik idi ve hatalı birim yazılmasından dolayı tam bir sonuç veremiyorlar.açıklma da ewt teorik di vaya ewt normal di diyemiyorlar çünkü köprünün altından çok su akacak ve herkezin aklına birsürü şey gelecek.bana göre bu zaman kadar hep söylenti olan şeyler artık gerçek olmuştur.yeterlilik sınavlarının üstüne gölge düşmüştür. bu gölge sayın tesmer yetkililerinin çalışmasıyla inşallah kalkar.şunu da atlıyoruz bence esas can alıcı nokta şudur.iki kapasite verilmiş ise bunun belirliyicisi olan bi ipucu verilmeliydi.maalesef buda yok.

selamlar

arkadaşlar, biraz sesli düşünelim mi? Biraz sınırları zorlarsam hepimizin yaşadığı strese bağlanmasını rica ediyorum. Şimdi;

Bu uygulamalara karşı duracak güçte, cesarette ve azimde olan stajyerler % 0,1 yani binde birdir. Bu hem toplumsal nemelazımcılığımızdan hem de müteakip sınav vaziyetlerinden kaynaklanıyor.

Şimdi biz bunu dava etmek istesek cevabın veya cartın çurtun web sayfasında yayınlanmasına ihitiyaç yok ki. Dava açılır, elinde kapı gibi soru kağıdı. Mahkeme bu soru soruldu mu diye kuruma sorulur. Burada soru sabitlenir.

İkinci olarak haksız ve yanlış soru iddiamıza geçilir. Orada proflardan bilirkişi heyetine müracaat edilir. Ne cevap çıkarsa bahtımıza.

Yok hocaların adını bilmiyoruz, yok resmi açıklama, alayı hikaye.

Varsa itirazı olan söylesin bende özür dileyecem.

Ne de olsa yanlış yaptığında özür dileme erdeminde olan insanlarız!!!

saygıyla

Eğer 5 sınav hakkı yerine tek sınav hakkı olsaydı tabiki bu duruma stajerler daha agresif davranırlardı. Benim son hakkım olsaydı ve verdiğim cevabın aksine sonuç çıksaydı dava açardım arkadaşlar. Belki sonuca ulaşmazdı ama en azından hakkımı aradım derdim.

Hocaların adlarını öğrenebilirsiniz, daha önce başbakanlık kanalı ile müracat etmiştik, isimlerini öğrenmiştik forumda arama yaparsanız o zaman ki mesajlara ulaşabilirsiniz.

sayın ogün forumda ne olarak arayacağız başbakanlık müracaatınızı

sayın ogün forum da arama yaptım ama bulamıyorum yardımcı olur musunuz