Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair
Gerçekten 3-4 dersi kalan için süre çok kısa kaldı, benim tek dersim kaldı (vergi),ama sırf temmuzdaki sınavda bitirebilmek için nisanda işten ayrıldım, maddi yönden de çok sarsıldım ,borçlandım. Ama malesef kasıma tek ders kaldı,Sonuç bekliyorum kısacası herkes bu belge için gerçekten maddi manevi emek veriyor yatırım yapıyor.
Bu ay şükür ki yeni işime yerleştim, ama mesleğimizin bir çok etik kuralları var ki bunlara son zamanlarda sınavlarda da karşılaşıyoruz. Bunlara uyulmadığı takdirde bazı yaptırımlarıda var. bunları hepimiz biliyoruz ama konu stajyer ve onların haklarına gelince gerçekten yetersizlikler zayıflıklar var ,sınavın açıklanması için nitekim yasal süre 60 gün ise 60.günde açıklanması zorunludur. Biz 70.günlere geldik ama bir tane yetkili bir ağız odalardan olsun tesmerden olsun açıklama bile yapmıyorlar, sorularımızı geçiştiriyorlar. Peki bize böyle davranılmasının sebebi nedir acaba?
Yeteri kadar sesimizi duyurmuyor muyuz? Yoksa belgelerini alan herkes yani iş bittikten sonra bu günleri unutuyor mu?