KDV Hakkında

Merhabalar,
İnşaat Mühendisiyim, 01.04.2013 tarihinde kendi ofisimi açtım,
5.ayda yaklaşık 12000TL
6.ayda yaklaşık 14000TL
7.ayda yaklaşık 10000TL fatura kestim,
Muhasebecim her ay düzenli olarak bu faturaların %18 KDV yatıracağım diyerek benden aldı,
Muhasebecim akrabam olmasından dolayı makbuz filan sormadım,
Daha sonra Vergi Dairesinden şifre alarak internet üzerinden kontrol edebileceğimi öğrendim,
Buradan baktığımda her ay 26TL damga vergisi olduğu ve KDV ödemesi çıkmadığını gördüm,
Bu durumu açıklarmısınız, yoksa benden aldığı paralarını cebinemi koydu?
Saygılar..

Moderatör tarafında düzenlendi:
5.ay için 12000TL x 0,18 = 2160TL
6.ay için 14000TL x 0,18 = 2520TL
7.ay için 10000TL x 0,18 = 1800TL
KDV ödemek için para aldı benden

Selamlar
İncelemeden peşin kara vermek doğru olmaz ama,yine önce iyi niyetli düşünelim.
Şifrenizle borç durumunuza bakarken 0015 koduna bakın.Kdv ödemeleri varsa bu kodla görünür.Eğer bu kod karşısında,örneğin 5.ayda tahakkuk eden 2.160,tahsilat kısmında da 2.160 yazıyorsa ve kalan sıfır ise,aldığı paraları yatırıyor demektir.Eğer yatırıyor ise 26 liralar neden kalmış,buda ayrı bir konu tabi.
Eğer borç listesinde 0015 kodu yoksa;
Şimdide kötü niyetli düşünelim.Öncelikle geçmiş olsun.Büyük ihtimalle muhasebeciniz sağdan soldan fatura temin ederek kayıtlara girmekte ve size kdv ödemesi çıkarmamaktadır.Akrabalığınıza da güvenerek hesap sormayacağınızı düşündüğünden paraları cebe de atmış olabilir.Bu söylediğim en kötü senaryo.tabi daha kötüsüde var. Bulduğu faturaların sahte (naylon) olma ihtimalide var tabiki.
Siz önce şöyle bir tavırda bulunun bence..Ödenen vergi makbuzlarından bir fotokopide kendim saklamak istiyorum deyin ve makbuzları (ister asıl ister fotokopi) isteyin.Bakın bakalım tepkisi ne olacak.Verir ise sorun yok, veremez ise, ikinci varsayımım açısından büyük geçmiş olsun..Gelişmeler ışığında yine burada tekrar konuyu değerlendirmekte fayda var.
Saygılar

Bu arada bu ne hız ki 7.ayın kdv'sinide sizden almış.7.aydan bahsettiğiniz 8.ayda ödeyeceğiniz kdv galiba..Ay daha bitmeden hemen hesaplayıp parayı tahsil etti ise, epeyce bir paraya ihtiyacı var demekki :)

Bir kere mali müşavirin mükellefin vergisini yatırması yasak değil mi?
Umarım çok yakın akrabanız değildir... En kısa zamanda defterinizi alın

Yapilan islemin tek bir aciklamasi var; dolandirilmissiniz. Bence ispat edebiliyorsanİz para verdiginizi odaya sikayette bulunun ki yapanin yanina kar kalmasin.

Gönderdiğiniz tabloya göre sizin gerçek hizmet/gider faturalarınız yoksa muhasebeci akrabanız bunları bulmuş.Bu işin akrabalık tarafı filan yok. İş başka akrabalık başka. Defter ve belgelerinizi hemen alınız, başka bir smmm ile sözleşme yapınız. Nisan ayından başlamak üzere kdv beyannameleriniz için düzeltme beyanı vererek ileride doğabilecek kötü sonuçlardan en az zararla kurtulunuz.

5.ay için 12000TL x 0,18 = 2160TL
6.ay için 14000TL x 0,18 = 2520TL
7.ay için 10000TL x 0,18 = 1800TL
KDV ödemek için para aldı benden

internet üzerinden yazılanlarla, lütfen açıklama yapabilirmisiniz

Şu tabloyu görür görmez tüylerim diken diken oldu. :( Toplamda sizden 6.480,00 tl para almış. Tabi sonuçta akrabanız diye güvenmeniz gayet normaldir ama işveren olarak sorumluluğunuzu bilip 3. ayda geçmiş olsa takip edip bulmanız sizin yararınıza olmuş bir olaydır.
Yazabileceğim fazla birşey yok. Gidin defterenizi hemen alın.
Çok üzüldüm gerçekten benim başıma gelmiş gibi oldum, geçmiş olsun. :(
Almış olduğu faturaları merak ediyorum. Acaba var mı yok mu?

Merhabalar,
İnşaat Mühendisiyim, 01.04.2013 tarihinde kendi ofisimi açtım,
5.ayda yaklaşık 12000TL
6.ayda yaklaşık 14000TL
7.ayda yaklaşık 10000TL fatura kestim,
Muhasebecim her ay düzenli olarak bu faturaların %18 KDV yatıracağım diyerek benden aldı,
Muhasebecim akrabam olmasından dolayı makbuz filan sormadım,
Daha sonra Vergi Dairesinden şifre alarak internet üzerinden kontrol edebileceğimi öğrendim,
Buradan baktığımda her ay 26TL damga vergisi olduğu ve KDV ödemesi çıkmadığını gördüm,
Bu durumu açıklarmısınız, yoksa benden aldığı paralarını cebinemi koydu?
Saygılar..

Ben eksik bilgi verdiğiniz inancındayım...

Ofisiniz kira mı, size mi, ait? Elektrik, Su, Telefon, Doğalgaz faturalarınız yok mu? Kestiğiniz faturaların tamamı işçilik mi? Karşılık faturanız yok mu (alım, gider vs) ve muhasebecinize bu paralar dışında yaptığınız ödeme var mı?

Ofisiniz kira mı, size mi, ait? Elektrik, Su, Telefon, Doğalgaz faturalarınız yok mu? Kestiğiniz faturaların tamamı işçilik mi? Karşılık faturanız yok mu (alım, gider vs) ve muhasebecinize bu paralar dışında yaptığınız ödeme var mı?

Bu söylediklerinizle alakası yok ki. Muhasebecisi kestiği fatura üzerinden kdv hesaplayıp parasını almış. Başka bir ödemesi olsa ne için ödeyeceğini söylemesi gerek. Elektrikse elektrik faturasını gösterip almalı veya telefon, su ama kestiği fatura üzerinden kdv hesaplayıp parasını isteyemez.

Selamlar
Maalesef ikinci varsayımım (kötü senaryo) doğru gibi görünüyor.Arkadaşlar gerekeni söylemişler.İlave edeceğim pek bişey yoktur.
Saygılar

Bu söylediklerinizle alakası yok ki. Muhasebecisi kestiği fatura üzerinden kdv hesaplayıp parasını almış. Başka bir ödemesi olsa ne için ödeyeceğini söylemesi gerek. Elektrikse elektrik faturasını gösterip almalı veya telefon, su ama kestiği fatura üzerinden kdv hesaplayıp parasını isteyemez.

Siz benim söylediğimi anlamamışsınız? Arkadaş KDV Parası verdiğini söylüyor peki, müşavirlik ücreti??? Bu adam babasının hayrına mı yapıyor bu işi? Ayrıca hiç mi gider kdv si yok bu ofisin ben onu soruyorum. Yoksa müşavir neden ödesin onun elektriğini suyunu. Ben tam bilmek istiyorum. İşletme Defterlerinden 70-80 TL almak için şekilden şekile giren, emekleri sömürülen meslek mensuplarınızı bilmeden en azından emin olmadan harcamayın...

5. ayda 12000 tl kdvsi 2160
6,ayda 14000 tl 2520
7,ayda 10000 tl 1800

Bu kadar muhasebe ücreti alan varmıdır.?

Konuyu nerelere getirdiniz yaa :)
Sayın candostum bizim kimseyi harcadığımız falan yok.Sonuçta paylaşılan bazı bilgiler var ve bunların akabinde de varsayımlar üzerine konuşuyoruz.Mesele,elektrik,su veya da müşavirlik ücreti değildir.kaldı ki söyledikleriniz doğru bile olsa ki (inşallah yanlış anlamışımdır) müşavirlik ücretini alamıyor olmak, yapılan bu işlemleri (tabiki varsayımlarımız doğruysa) haklı göstermek için sebep olamaz.
Bizler ayrıntıları tabiki bilemiyoruz,soruya göre cevap veriyoruz.bu yüzden konuyu başka taraflara yönlendirmenin bir anlamı yok bence..
Saygılar

5. ayda 12000 tl kdvsi 2160
6,ayda 14000 tl 2520
7,ayda 10000 tl 1800

Bu kadar muhasebe ücreti alan varmıdır.?

Beni anlamamakta ısrar edenlere alıştık Nizam Bey :)

Ben Meslek Mensubu' nu aklama derdinde değilim ancak verilene göre de vurun ..... de karşıyım. Siz değil de konuyu açan arkadaş cevap verebilirse sevinirim. Ayrıca Nizam Bey mühendislik ofisi değil belki ama 2 adet Limited için müşavirimize ki biri tuzla diğeri levent' de ödenen ücret 4750 + 2500 TL dir bilginize...

Bu nasıl ücret arkadaşım. Bir firma için 4750 tl mi ödüyorsunuz. Biz koskoca aş ler için 300-400 ödüyoruz bu ne ya?