Kdv Matrah Arttırımı Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilanco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yaptığımız bu Matrah arttırımları KDV İade yönünden olan olabilecek incelemeleri de kesecek midir. yoksa KDV iade incelemeleri kapsam dışı mıdır?

(2014 yılı için tüm beyannameler verildi..2014 yılı kurumlar vergisi artışı yapıldı onaylandı.. kurumlar asgari rakam 33.470,00 tl %20= 6.694,00 vergi.
KDV için 33.470,00 tl *%18= 6.024,60 tl yapacağım sanırım.. tebliğde " d) Beyannamelerin Tamamı Verilmekle Birlikte, Vergiye Tabi İşlemlerin Bulunmaması Hâlinde Artırım Tutarı Mükelleflerce verilen KDV beyannamelerinde, vergiye tabi işlem bulunmaması nedeniyle hiç “Hesaplanan Katma Değer Vergisi” beyan edilmemesi durumunda, bu Tebliğin (V/D-3-a) bölümündeki açıklamalar çerçevesinde işlem yapılacaktır." diyor buna göre bdp de kdv 5/3-a oluyor.. ama gib soru cevap kısmında bu konu için 5/3-b3 yapılacak diyor.....bu durumda benim bdp de hangisini kullanmam gerekiyor...kafam iyice karıştı.. tebliği okudukça daha çok karışıyor.. yardım rica ediyorum. )

eklemeyi atlamışım..inşaat işi olduğu için 12 ayda da hiç hesaplanan kdv yok.

Garip olan şu:
Firma tüm beyanlarını vermiş,11 aylık beyanda her ay 100 tl hes.kdv var.1 ayda ise fatura kesememiş garibim,hes.kdv yok.İstisna yok,bişey yok.
Sırf bu 1 ay için önce matrah artırımına gidecek ve matrahın %18'ini ödeyecek.
Normal mi sizce.

(2014 yılı için tüm beyannameler verildi..2014 yılı kurumlar vergisi artışı yapıldı onaylandı.. kurumlar asgari rakam 33.470,00 tl %20= 6.694,00 vergi.
KDV için 33.470,00 tl *%18= 6.024,60 tl yapacağım sanırım.. tebliğde " d) Beyannamelerin Tamamı Verilmekle Birlikte, Vergiye Tabi İşlemlerin Bulunmaması Hâlinde Artırım Tutarı Mükelleflerce verilen KDV beyannamelerinde, vergiye tabi işlem bulunmaması nedeniyle hiç “Hesaplanan Katma Değer Vergisi” beyan edilmemesi durumunda, bu Tebliğin (V/D-3-a) bölümündeki açıklamalar çerçevesinde işlem yapılacaktır." diyor buna göre bdp de kdv 5/3-a oluyor.. ama gib soru cevap kısmında bu konu için 5/3-b3 yapılacak diyor.....bu durumda benim bdp de hangisini kullanmam gerekiyor...kafam iyice karıştı.. tebliği okudukça daha çok karışıyor.. yardım rica ediyorum. )

eklemeyi atlamışım..inşaat işi olduğu için 12 ayda da hiç hesaplanan kdv yok.

Bir önceki sayfada paylaştığım yorumda 19.soruya bakınız.Uygulama tebliğinde böyle yazmıyor ama GİB'de yapılan açıklama bu şekilde. hangisini kabul edeceğiz şimdi?

Yapılandırmalara uzama geldiyse matrah arttırımlarına da gelmiş midir? Bu kdv'ler için biraz daha bekleyelim diyorum...

Yaptığımız bu Matrah arttırımları KDV İade yönünden olan olabilecek incelemeleri de kesecek midir. yoksa KDV iade incelemeleri kapsam dışı mıdır?

SayınArzu717171

Devreden KDV ve tecil-terkin-iade işlemleri nedeniyle yapılacak incelemelere matrah artırımı engel değildir.
Ayrıca nakit talep edilen stopaj iadeleri belli haddi aştığında vergi inceleme raporu gerektirdiği için bu tarz durumlarda da inceleme yapılacaktır.

Benim de aklım karıştı şimdi, bu kdv matrah arttırımının, kurum/gelir matrah arttırımıyla kıyaslama hususunda. Demekki, şu andan itibaren bir ayda hiçbir satış yoksa, 100 TL lik bir satış yapmak en mantıklısı. Kes bir tane yazarkasa fişi, ileride yapılacak matrah arttırımında bu gariplikten kurtul.

Sadece başvuru süreleri uzadı sanırım. Ödeme sürelerinde en azından SGK ile ilgili bir değişiklik bulunmuyor. Bununla ilgili SGK duyurusunu paylaşmak isterim.

SGK Duyurusu 6736 Sayılı Kanun Süre Uzatımı Hakkında
Tarih: 28 Ekim 2016 / 13:29
SGK Duyurusu 6736 Sayılı Kanun Süre Uzatımı Hakkında

Bilindiği üzere, 26.10.2016 tarihli, 29869 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 25.10.2016 tarihli 2016/9385 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesinin ekinde yer alan kararı uyarınca;

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yer alan başvuru süreleri, Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrası ile 6 ıncı maddesi hükmü saklı kalmak üzere, Kanunda belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 25.11.2016 tarihine (bu tarih dahil) kadar uzatılmıştır.

Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı uyarınca borçların yapılandırılmasına ilişkin olarak sadece başvuru süresi 25.11.2016 tarihine (bu tarih dahil) kadar uzatılmakta olup, ilk taksit ödeme süresine ilişkin son ödeme tarihinde ise herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.

İşverenlerimize önemle duyurulur.

Karşılaştırma yöntemi ile verilecek Kdv matrah arttırımı beyannamesi EK17 e göremi verilecek. Fakat Ek17 Tecil Terkin işlemleri dolayısı ile verilecek beyan başlığı yazmakta...? Diğer kdv matrah arttırımı beyanlarında karşılaştırma sütunları bulunmuyor.

merhaba sayın Tahsin Kurt kendi yaptıklarım için araştırmalarım tebliğ ve gib soru cevap kısmı ile değerlendirdiğimizde tablodaki 2013-2014 yılları ek:17 5/3-b3 ye göre....2015 yılı ek:14 5/3-a ye göre olması gerekiyor diye düşünüyorum.