Yaptığımız bu Matrah arttırımları KDV İade yönünden olan olabilecek incelemeleri de kesecek midir. yoksa KDV iade incelemeleri kapsam dışı mıdır?
(2014 yılı için tüm beyannameler verildi..2014 yılı kurumlar vergisi artışı yapıldı onaylandı.. kurumlar asgari rakam 33.470,00 tl %20= 6.694,00 vergi.
KDV için 33.470,00 tl *%18= 6.024,60 tl yapacağım sanırım.. tebliğde " d) Beyannamelerin Tamamı Verilmekle Birlikte, Vergiye Tabi İşlemlerin Bulunmaması Hâlinde Artırım Tutarı Mükelleflerce verilen KDV beyannamelerinde, vergiye tabi işlem bulunmaması nedeniyle hiç ââââ¬Å¡¬Åââ¬ÅHesaplanan Katma Değer Vergisiââââ¬Å¡¬ beyan edilmemesi durumunda, bu Tebliğin (V/D-3-a) bölümündeki açıklamalar çerçevesinde işlem yapılacaktır." diyor buna göre bdp de kdv 5/3-a oluyor.. ama gib soru cevap kısmında bu konu için 5/3-b3 yapılacak diyor.....bu durumda benim bdp de hangisini kullanmam gerekiyor...kafam iyice karıştı.. tebliği okudukça daha çok karışıyor.. yardım rica ediyorum. )
eklemeyi atlamışım..inşaat işi olduğu için 12 ayda da hiç hesaplanan kdv yok.
Büyük ihtimal ona da gelecektir Tahsin bey her şey çorba oldu zaten mutlaka oda uzatılacaktırYapılandırmalara uzama geldiyse matrah arttırımlarına da gelmiş midir? Bu kdv'ler için biraz daha bekleyelim diyorum...
Yaptığımız bu Matrah arttırımları KDV İade yönünden olan olabilecek incelemeleri de kesecek midir. yoksa KDV iade incelemeleri kapsam dışı mıdır?
Matrah Arttırımında süre uzatımı olmayacak galiba.
Matrah arttırımları için süre 25/11/2016 tarihidir.