Maaşımı Nasıl Hakedebilirim

tanca

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Şub 2006
Mesajlar
747
Konum
istanbul
Patron sabah tersten kalkmış herkese kükredi kimse işini yapmıyormuş 3500 tl maaş alan bir muhasebecinin her ay bu parayı hak etmesi gerektiğini elin muhasebecisinin bol bol fatura bulduğunu işi kitabına uydurup fatura bulmamız ya da giderleri artırmamız gerektiğini piyasada işlerin bu şekilde döndüğünü söyleyip iyi bir kalaylama yaptı.Sizler aldığınız ücreti nasıl hak ediyorsunuz acaba görüş ne önerileriniz nelerdir,teşekkürler.
 
Patron sabah tersten kalkmış herkese kükredi kimse işini yapmıyormuş 3500 tl maaş alan bir muhasebecinin her ay bu parayı hak etmesi gerektiğini elin muhasebecisinin bol bol fatura bulduğunu işi kitabına uydurup fatura bulmamız ya da giderleri artırmamız gerektiğini piyasada işlerin bu şekilde döndüğünü söyleyip iyi bir kalaylama yaptı.Sizler aldığınız ücreti nasıl hak ediyorsunuz acaba görüş ne önerileriniz nelerdir,teşekkürler.

1) Gün boyu yalakalık yapmanız gerekiyor. Tamam efendim,hemen hallediyorum efendim siz ne derseniz doğrudur efendim demeniz gerekiyor.
2) Zam istememeniz gerekiyor. Gerekirse ücretsiz ve hayrına mesai yapmanız gerekiyor.
3) Kdv'den sürekli kaçırmanız gerekiyor. Hatta alın teri ve emek gibi şeyleri yok sayıp personellerden bol bol kesmeli hatta sgk primlerini asgari ücretten göstermelisiniz.,
4) Çalıştığınız taşeron,tedarikçi gibi firmalara sürekli giydirmeniz gerekiyor.
5) Az ve ucuz teknolojiyle harikalar yaratmanız gerekiyor.
ve sayamayacağım bir çok şey yaparak aldığınız parayı hak edebilirsiniz.


Umarım elinizde smmm ruhsatı ve uzun yılların verdiği deneyim yoktur. Eğer bunlar yoksa rahatça yutabilirsiniz. Eğer elinizde belgeniz varsa Allah yardımcınız olsun. Peygamber sabrı dilerim.
 
Patronlar nedense işçisini köle gibi görmekten vazgeçmiyor.Yazık ki bunu çoğu yapıyor Rabbim size sabır versin inşallah.Nasıl hak edersiniz siz doğru bildiğinizi ve doğrusunu yapın gerisi önemli değil burası kapanır başka kapı açılır kendinizden ödün vermeyin...
 
Maaşınız az da olsa,vicdanınız ve inancınıza kulak verin.Doğrusu ne ise onu yapın..
 
yaş 39 smmm yeterliliğe giriyor tecrübe var ama belgeyi almakta gecikti o da biliyor bu yaşta çok az maaş aldığını ve büyük şirketlerde çalışması gerektiğini ama şimdilik belgeyi alana kadar idare ediyor
 
çok maaş mı peki üniversite oku eee herkes okuyor yüksek lisans yap eeee parayı veren yapıyor 20 yıl çalış ne var ki iş bulan herkes çalışıyor yurtdışı tecrüben olsun eee herkes gider yurtdışına smmm ol nasıl olsa çalışan herkes oluyor değil mi,her kanunu tebliği oku şirkete yön ver daha ne yapalım astronot mu olalım aya mı çıkalım elimizden gelen herşeyi yapmışız biz büro da ortacı değiliz sonçda mühendislerin maaşını gördük hemde yeni başlayanların ustaların neler aldığını gördük bize müdürlük yapanların maaşlarını gördük neden kendimizi ezik hiisdip küçük görüp işverenlerin oyununa gelelim değerimizi bilmeyelim Maraştan teklif geldi 5000 tl maaş ve kalacak yer veriyorlardı gitmedim senede 14-16 maaş alanları biliyorum şimdi sakın demeyin Türkiyede birkaç firma var onlara kapağı atan gemisini kurtaran kaptan olur diye.Bir iş yerinde smmm patronun 8 şi,rketine de bakıyordu ezik duruyordu 2500 tl maaş alıyordu neden çünkü değerini bilmeyen bir pısırıktı 3500 tl elbetteki az
 
Valla Sn Tanca bu çok değişken bir kavram. Ben ücretli çalışan SMM arkadaşlarımızın ortalama olarak bu tutarın altında olduğunu düşünüyorum.
 
ben bağımsız çalışıyorum ama, benim elimde inanın bu kadar ancak kalıyor.. vergi, sgk, kira vs vs derken.. bu maaşla bir iş bulsam hemen büroyu kapatırdım ama, emir altında çalışmayı hiçmi hiç sevmiyorum.
 
Son düzenleme:
...3500 tl elbetteki az
Yoksulluk sınırının 4500tl seviyelerinde açıklandığı bir ülkede elbette 3500tl az değil, çok az sn.tanca.
kili ilişkilerin tamamında ortak olan bir şey vardır, her iki taraf ta en çok verenin, verdiğinin karşılığını alamayanın kendisi olduğunu sanır-bilir-inanır. Bu kadın erkek ilişkilerinde de böyledir, arkadaşlık ilişkilerinde de böyledir, elbette işveren-çalışan ilişkisinde de böyle.
İşveren ödediği ücretin çok olduğu, ödediğinin karşılığını almadığı düşüncesindedir, çalışan emeğinin, tecrübesinin karşılığını alamadığı düşüncesinde. Her yerde böyledir bu , öyle de olacaktır her zaman.

Atladığınız nokta; arz - talepteki dengesizlik bence.
Hepimiz çalışanız, ama kendi adımıza ama bir başkası adına. Her çalışanın da ücretini ödeyen bir işveren var, bu bazen müşterimiz oluyor, bazen patronumuz. Alabileceğimiz ancak kabul edebileceğimizdir, kabul edebileceğimiz ise işverenin verebileceği en yüksek yada daha doğrusu işin-bmlgenin şartlarına göre verebileceği en yüksek ücret.
Ha bir de mecburiyetlerimiz var, bakmakla yükümlü olduğumuz canlar, devamında sorumluluk sahibi olduğumuz hayatlar. O canların ihtiyaçları, o hayatların geleceği için katlanılabilecek ağırlıkta şartlarda, olabilecek en yüksek ücret için çabalıyoruz. O en yüksek ücret hiçbirimiz için hiç bir zaman gerçekten hak ettiğimize inandığımız ücret olmaz, olmamalı da zaten.
Ancak şu ücret konusundaki yaklaşımlarınızdaki ifadeleriniz, bilemedim ne diyeceğimi tam olarak ama batıcı ve ülke gerçekleriyle ilgisi yok!
Şu konuya ilk yazdıklarını hatırlarmısınız bilmiyorum, 10bin, 15bin tl aylık ücretlerden bahsediyordunuz olması gereken. 5000tl nin ltına önünden bile geçme , pısırık olma diye cesaret lendirdiğiniz çok kişiye şahit oldum bu konu altında. ama sonra gördük ki, siz de ülke gerçeklerinde ortalamada iyi sayılabilecek bir ücretle çalışmayı kabul etmişsiniz belirttiğiniz rakamların çok çok altında, hem de hatırladığım o üst derece yönetici tecrübelerinize rağmen.
Bugün istanbulda 3500tl belki düşüktür, ama Iğdır da 2500tl yüksek olabilir, istanbulda aldığınız bala 30tl öderken, Iğdır da aynı bala 10tl ödersiniz, İstanbulda 1500tl ye oturulabilecek bir eve kira öderken, Iğdır da o paranın1/3 üne oturulabilecek bir eve kira ödersiniz.
Genellerseniz, (ki bu konuda bunu hep yaptınız) sadece hayal satmış olursunuz, 3500tl ülke şartlarında iyi, hatta çok iyi bir rakam, bir işyerinde ücretli çalışan biri için.
2500tl bir işyerinde meslek kariyerine yeni başlayacak biri içinse, sanki bir uzay mühendisine verilecek aylık ücretmiş gibi, yüksek, oldukça yüksek bir rakam.
Öyle demeyin sakın, az önce yukarıda siz kendiniz belirttiniz, mühendislere verilen ücretleri de gördük hem de yeni başlayanların diyerek , mühendislere verilen ücretlerin size de yüksek geldiğini belirttiniz.
Hep söylerim, bir üretim işletmesinde çalışıyorsanız, öncelik üretimdir, maliyeti etkileyen faktorlerin en başındadır malzeme ve işçilik bedeli. sonrasında amortismanlar ve diğer katma değer sağlamayan personel olarak geçer çoğu yerde, yanlış anlaşılmak istemem o katma değer sağlamayan personel, yemekhane personelidir, güvenliktir, diğer ofis personelidir. Bu da bu ülkenin gerçeklerinden bir başkasıdır.

O yüzden litfen, uçmayın, uçup ta mesleğe yeni başlayacak olan genç meslektaşlarınızın işsiz kalmasına sebeplerden biri olmayın.
 
sayın keremcim söylediklerimi çok iyi biliyor ve hatırlıyorum arkasındayım da dediklerim gene ısrarla söylüyorum cesur olun pısırık olmayın kendinizi iyi pazarlayın ve kendinizi asla küçük görmeyin piyasa da ben neler gördüm neler ama maalesef yanlış anlaşılma olmasın açıköğretim de okuyup piyasa da büroda pişenler çok çekingen pısırık ve düşük maaş almaya dünden razılar ama ben asla değilim çok fazla iş yeri değiştirdim başımdan çok değişik ve karmaşık olaylar geçti maaşımda konumum da dalgalanmalar oldu ama önemli değil siz siz olun ederinizi değerinizi bilin yok işsizlik var yok kriz var yok bunalımdayız vesaire vesaire bunları geçelim sayım keremcim yeni başlayanlara da hevesle olun umutlu olun ümitli olun başlangıç da düşük maaş alsanız da kendinizi geliştirip yetiştirin bilgiye sahip olun iş arayan değil işe aranan adam olun az maaşı da kabul edip işverenlerin blöflerini yemeyin 7-10-12-15-20-45 bin tl maaşları gördüm şoför olup da 5-10 bin arası maaş alanları gördüm ben bakkak kuruyemiş cep telefoncu işletme defteri tutan muhasebeci değilim en büyük holdinglerde çalıştım ve çalışanlarla da diyaoğum bağlantım var ne kadar prim,ikramiye senede kaç maaş aldıkalrını ortalama maaşlarının neye geldiklerini çok iyi biliyorum onun için sayın keremcim size de tavsiyem siz siz olun ederinizi değerinizi bilin kendinizi küçük görmeyn ve iyi pazarlayın klasik bahaneleri bir kenara bırakın ufkunuzu açın istanbul ile anadoluyu kıyaslamayın zira önemli olan aldığınız ücrettir ve pek çok anadoludaki istanbuldan çok yüksek ücret de alıyor dostum onun için asla ama asla 3500 tl ücret iyi bir ücret değildir mali müşavir olan birisi için
 
Mali Müşavir Belgeli, 10 yıllık tecrübe sahibi bir meslek mensubu muhasebe bürosunda çalışırsa ne kadar ? Özel bir firmada çalışırsa ne kadar? bir yeminli mali müşavirlik-denetim firmasında çalışırsa ne kadar maaş almalı sizce?
 
MUHASEBE BÜROSUNDA çalışırsa kendine yazık eder para alamaz keza aynı şekilde yeminli yanında denetimde çalışırsa da kolay kolay alamaz özel bir firmaya müdür pozisyonunda girerbilirse güzel maaş alır diğerleri çok zor
 

Benzer konular

Üst