Maliyet Muhasebesi İçin Tesmer i Türmob'u Dilekçe Yağmuruna Tutalım !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan netlook01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar ben de dilekçeyi faxladım ve mail attım. Yeter artık! Son hakkım kaldı, sözde maliyeti çok iyi biliyordum. Cuma günü odaya gideceğim, sizler de gelin. Bunların yaptığı terbiyesizlik çok aşağılıkça bir hareket. Bizler SMMM olacağız, maliyet uzmanı olmayacağız ki. Nedir bu kasmalar, hocalar bile soruları doğru dürüst çözemiyorken bizler nasıl yapalım (?)

Hakkımızı arayalım ve harekete geçelim.

Arkadaşlar ben de dilekçeyi faxladım ve mail attım. Yeter artık! Son hakkım kaldı, sözde maliyeti çok iyi biliyordum. Cuma günü odaya gideceğim, sizler de gelin. Bunların yaptığı terbiyesizlik çok aşağılıkça bir hareket. Bizler SMMM olacağız, maliyet uzmanı olmayacağız ki. Nedir bu kasmalar, hocalar bile soruları doğru dürüst çözemiyorken bizler nasıl yapalım (?)

Evet hak aramak çok önemli. Gerçekten bütün arkadaşlarımız konuya duyarlı olursa sonuç alınabilir. "Bugün bana yarın sana bu işler".

onu diyen bendim ama inanın maili bile gösterebilirim bana da söylenen oydu. bende son hakkıma kaldım çok üzgünüm..ama bu sınav iptal olacak süpriz şekilde konuyu öyle biryere taşıdım ki...yönetmelik te az kaldı yürürlüğe giriyor netlook canını sıkma ek sınav hakkı gelecek yurdakul hoca da istifa ettirilecek bugün çok çok önemli birisi bana bunun sözünü verdi fakat burada açıklayamıyorum..ama inanın herşey güzel olacak baskılara devam...

Canım kardeşim sen olduğunu bimiyordum ve suçlamıyorumda... inşallah dediğiniz gibi olur . sizin iyi niyetinize ve samimiyetinize inanıyorum ben....

umarım sonuç iyi olur.

Syg.

ankarada olsam bende giderim ... emin olun...

Bı sınav sistemi böyle gitmemeli, en azından bir şeylerin değişmesi gerek , ya sistemde yönetmelik değişmeli , ya da her dersin sınavını aynı şekilde yapmak zorunda değiller, bazılarını test yapsalar ( mesela denetim, meslek hukuku gibi dersleri ) maliyet gibi hesap kitap işlerini de belli bir seviyeye getirmeleri lazım, 50 şer puanlık 2 soru soracana 4 tane sor, yapılabilir ve güncel sorulardan sor en azından insanlar bildiğini yapsınlar. Bir de geçen dönem maliyet sınavında 4-5 farklı maliyet konusunu aynı soruda soruyorlar, en sondaki dağıtım tablosunu düzenleyemeyenlerin 70 puanı gidiyor. Bu kadar adaletsizlik olmamalı,... İnşallah bir sonuç alırız bu defa,

Arkadaşlar kurtuluşa yürüme olayını haftasonu yapalım . Daha çok katılım sağlanması adına yararlı olacaktır .

7 de 6 yapmıştım tek dersim maliyet kalmıştı ama sanırım böyle giderse sonunda bu ders yüzünden yakacağım.Birincisi sorular karışık zaman kısıtlı streslisin hata yapma şansın çok 50 puan değerinde en ufak bir hatada 50 puan gitti diğerini yapsan dahi 2 puan dahi kırılsa hop kaldın.Daha 3 hakkım var bu sınav için ama bende birgün şu maliyet yüzünden son hakkıma kalabilirim ve dosyam yanabilir onun için geçtik kaldık demeden dilekçemizi yollayalım Tesmer'e

Merhaba arkadaşlar bende maliyet sınavına 2. defa girdim ve bende sizler gibi ne yazık ki mağdurum. Böyle bir sınav olamaz. Sınav bizim bilgimizi ölçmek ya da değerlendirmek için değil adeta boş kağıt vermemiz için tasarlanmış sorular içeriyordu. Haksızlık yapıldığını ve emeklerimize kastedildiğini düşünmekteyim. Maliyet sorularını YURDAKUL mu hazırlıyor? Gurur kırmaktan başka bir çaba içerisinde olduğunu sanmıyorum. Şu mubarek ramazan gününde Allah ona ve çoluğuna çocuğuna aynı acıyı yaşatsın inşallah. Bu onursuz adamı komisyonda istemiyoruz. Bizim bilgimizi ölçerek değerlendirecek kişiler meslek yasamızda geçtiği üzere en azından bizim kadar meslek haysiyet ve onuruna yaraşır olmalıdır. Bu adam üzerimizde egosunu tatmin ediyor. Bunun tek sorumlusu da TÜRMOB ve TESMER' dir. Bugün onların hedeflerinde BİZ stajyerler var. Bu hayal kırıklığında payı olan herkesi Allah bildiği gibi yapsın... Hem paramızı yiyorlar sınavdı dosyada vs. hemde adam yerine koymuyor bu onursuzlar bizi.

Arkadaşlar kurtuluşa yürüme olayını haftasonu yapalım . Daha çok katılım sağlanması adına yararlı olacaktır .

kesinlikle katılıyorum... çoğu kişi biryerlerde çalışmakta, izin sorunu olmakta. cumartesi olursa katılımın %60-70 artacağını düşünüyorum.. şahsen kendim cuma günü olursa gelemem, ama cumartesi olursa gelebilirim...

onu diyen bendim ama inanın maili bile gösterebilirim bana da söylenen oydu. bende son hakkıma kaldım çok üzgünüm..ama bu sınav iptal olacak süpriz şekilde konuyu öyle biryere taşıdım ki...yönetmelik te az kaldı yürürlüğe giriyor netlook canını sıkma ek sınav hakkı gelecek yurdakul hoca da istifa ettirilecek bugün çok çok önemli birisi bana bunun sözünü verdi fakat burada açıklayamıyorum..ama inanın herşey güzel olacak baskılara devam...

bu sınav iptal olacak demişsiniz keşke olsa ve mazeret sınavı yapılsa hepimiz için büyük bir yük üzerimizden kalkacaktır. maliyete giren kaç kişi varsa eminin herkes mutlu olacaktır

Bu sınava giren tanıdığım bütün arkadaşlara mail attırdım. Herkes elini taşın altına koysun lütfen. Birisi çalışıp birisi yatmasın. İnanırsak başarırız..

Arkadaşlar bende bu maliyetten mağdurum.ben dilekçemi mail attım.ilk girişte 7 de 6 yaptım.bi hızla bunada girdim ama havamı aldım:(allahım keşke mazeret sınavı yapılsa ve hepimizi geçirseler.kabusum oldu bu ders ya:(tekrardan ufaktan çalışmaya başladım,ama yine böyle karışık gelirse yapamam diye çok korkuyorum.sesimizi yükseletelim arkadaşlar, bu sınav iptal edilsin daha net sorular sorulsun çözelim ve 4 -5 soru yapsınlar hepsi net sorulsun.hiç değilse hepsinden biraz puan alsak geçeriz :(of of çok kötüyüm ya tekrardan 4 ay daha kitap açılacak,hemde 2 çocukla:(bu ramazan günü inşallah iyi olumlu sonuç alırız....

bana oda toplantı yapmıştı sınavdan önce
maliyet kolay olacak çünkü yığılmalar var demişti
kolayı gördük

Aynen üstat .. bu nasıl bir sınavdı inanın çözmek zor .. sınavda adamlar normal maliyet ile safhayı bir sormuş şaka gibi :)

ben böyle birşey ne gördüm ne çalıştım nede duydum.. sınav 1,5 saat konsantrasyon çok zor.. zaman sınırlı ve tek ders korkusu .. daha ne olsun...

net satışlar diyeceğine adam 1. soruda satış hasılatı gibi bir terim kullanmış ama düşünün panik le belki insanlar anlamadı. Satış rakamlarını görünce ben bişeyler yaptım.. ama dersaneler cevapları yayınlamış ne yapmışlar anlamadım.

:D birde birisi bana özelden yazıp gir pas hakkını kullanma sınav kolay olacak dedi...

pek kolaydı gerçekten !.. ya bişeyler yaptım ama bu komisyona güvenemiyorum.

ya çoluğumuz çocuğumuz var onların kısmeti bu...

en kötüüde tek dersten 3 tür giriyorum bilmiyor buradaki mali müşavirler ne zorlukta olduğunu tiplerine bakmadan dalga geçiyorlar... Özel smmm sınavından sm den smmm olanlar.. sınav bile görmeden gelmiş adamlar....

yazık yaaa !.. birde geçen günlerde özgüristanbul nickli bir herif dalga geçip durdu..Allhım sen yardım et diyorum...

çok üzgünüm belli etmiyorum kimseye :(

esrasu kardeşim inşallah dediğin gibi olur benimde 2 hakkım kaldı ben dilekçeyi hem mail hem faksladım türmob tesmer
hepsine attım sizde aynı şekilde yapın
tekrar söylüyorum kendimiz için olmasa bile bizden sonrakiler için olsun

bu sınav iptal olacak demişsiniz keşke olsa ve mazeret sınavı yapılsa hepimiz için büyük bir yük üzerimizden kalkacaktır. maliyete giren kaç kişi varsa eminin herkes mutlu olacaktır

esrasu kardeşim inşallah dediğin gibi olur benimde 2 hakkım kaldı ben dilekçeyi hem mail hem faksladım türmob tesmer
hepsine attım sizde aynı şekilde yapın
tekrar söylüyorum kendimiz için olmasa bile bizden sonrakiler için olsun