Maliyet Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan _KAYA_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende 1. soruyu tam yaptım .. yalnızca 2.soruda rakamları alırken hata yapmışım 295 000 buldum :) komisyona 5000 havale yapayım da puan kırmasınlar :)

temmuz sınavında maliyetten bir soruda hata yaptım sonuç yanlış çıktı. çizmiş. sıfır vermiş bana

Toplam üretim maliyetini hesaplarken yatak odası takımını hesaba katıyoruzda kapasite kullanım oranını neden katmıyoruz. Hangi mamulden üretirse üretsin 50 adet
ben salon takımdan 30 tane ürettim yatak odasından ne kadar olduğu bilmiyorum çünkü hala yarımamul halinde o zaman tamamlanma derecesi verilseydi tam cinsinden ifade edip kapasiteyi hesaplasaydık üretimin maliyeti daha doğru olmaz mıydı.%60 alarak yarı mamule genel üretimden pay vermemiş oluruz gibi geliyor bana yani yatak odasını yarı mamul haline getirrken kapasitemizi kullanmıyor muyuz.

Kafayı yedim galiba :):)hakkımızda hayırlısı arkadaşlar benimde tek ders kaldı ve 73 almam lazım.%80 olsa 90 alırım %60 olursa 73 bile zor :)

sonuçda büyük haksızlık yapılıyor arkadaşlar 1 2 sorum doğru diyoruz 3 soru tamam yanlış 4 soru ne sormuş yansıtma kayıtları ben bunu nasıl yapacagım 3 mad sonucuna göre kayıtlar doğru ama rakamlar yanlış diye puan verme senin orada görmek istediğin yansıtma kayıtları değilse sonucu zaten gördün neden bu soruyu soruyorsun çünkü yanlış sonuca göre yaptın diğer sıklardanda puan yok bu insan yansıtmaları bilmiyor mu biliyor ozaman neden puanın yarısını olsun vermiyorsun bu şıklı sorular çok tehlikeli arkadaşlar öyle planlı yapıyorlar ki bi yerde düşürüyorlar pan muan vermem diyorlar yazıklar olsun biz daha soruları onlar hazırlarken sınavı kaybediyoruz arkadaşlar bu emeklere çalınan zamana paralara yazık bunu 5 6 sıkka çıkarabiliriz bide sorduğun soruya bakta puanlamayı ona göre yap düşürcem diye soruyu karıştırmışda karıştırmışsın soruyu anlamak bile bi adam işiyken çözmek merak ediyorum maliyet hocaları bı soruyu kaç saatte çözdü

Son düzenleme:
maliyetçiler kaç kaynaktan yardım alarak kaç saatte çözdüler merak ediyorum gerçekten insafları varsa soru zor diye en azından puanlamayı hakkıyla nerden puan kırabilirim değil çalışmış emek vermiş ugraşmış çözmüş diye nerden nerelerden daha fazla puan verebilirim gözüyle bakmalılar o zaman herkes hakkı olanı yani emeginin karşılıını alır yani herşey okuyanın insiyatifin de kötü bi durum kullanır kullanmaz muamma şubatta görürüz herkese sabır ve bol şanslar arkadaşlar

Maliyet kursundaki hocamız sonuç yanlış bile olsa gidişata puan vermek zorunda demişti. Mesela ben 1. soruda a ve b şıklarının rakamlarını doğru buldum c. şıkkının rakamları yanlış hesaplandığı için yansıtma kayıdındaki yansıtılan rakamlar doğal olarak yanlış çakacaktır ve ayrıca gelir tablosunda brüt satış karıda yanlış çıkacaktır dolayısıyla komple soruya çizik atmaları çok yanlış olur. Çünkü toplama hatası da yapabiriz ayrıca bütün değerler doğru toplama yanlış yapıldığı için bütün soruya çizik mi atılacak, böyle bir mantık olamaz, bu kabul edilebilir bir durum değildir.

Benim görüşüm şu ki 1. soruda olduğu gibi çeşitli hesaplamaların gösterilmesi istenilen sorularda komple çizik atamazlar, atmamalılar. Maliyet hocamın dediğine gönülden katılıyorum. Sorunun doğrularına ve gidişatına göre puanlama sistemi olduğunu düşünüyorum. Umarım emek veren her arkadaşım bu işi bitirir. Ve hayatında yeni ve güzel bir sayfa açar.

Saygılar, sevgiler, hörmetler...

benden örenek vereyim size. maliyet muhasebesi 2012 temnmuz döneminde sapmaları yapamadım. 2. soru olan birleşik maliyetlendirmede bütün tabloyu çizdim. ve sadece ek maliyeti eklemeyi unutmuşum. zati muhterem değerlendiren hocamız sonuç yanlış diye cevabı çizmiş kocam sıfır vermiş.

anlaşılan sonucu yanlış olanlarda aynı benim durumuma düşecekler. bence sonucu yanlış olanlar yaptığı yere kadar puan alcak. gerisi yanlış olan yeri silcek ler gibime geliyor.

gidiş yoluma en azından puan verirler dedim. hiç birşey yok sıfır vermiş.

temmuz 2012 de ben de formülü hatıralyamadığım için malesef ,fark sorusnu yanlış yaptım. bile bile.
ancak diğer soruda sadece birim maliyeti hesaplamayı unutmuşum. toplam maliyetlerini ayrı ayrı bulup sorunun son hamlesi birimi hesaplamadımç. ve 50 veirir diye düşünürken 20 geldi. şok oldum .
o yüzden sorular kolay ama süprize açık puanlamalar var.
sınavdan çıktığımda çok mutluydum, gün geçtikçe umudum kırılıyor. bu tecrübeleri okudukça, üzgünüm

TAMAM ben temmuz sınavından ümitsizdim ama sıfır alcamı düşünmüyordum. en azından gidişata puan verir dedim. beyfendi yanlış diye sıfır vermiş.

bir diğer arkadaşaımda aynı hatayı yapmış onada sıfır vermiş.

gidişata puan filan vermiyorlar arkadaşlar boşa ümitlenmeyin

direkt sonuca bakıyorlar.

nur arkadaşım sınav nasıl geçti. inş. verriz. benim smmm tablosu doğru orda sonuçları şık olarak yazdım üretilen mamüle 325 000 demişim. ama sonucum doğru 500 000 bürüt satış buldum. 1. soruyuda yaptım ama hepsi yanlış. inş. 2. sorudan puan kırmaz. puan kırarsa tek ders maliyet son hakkım kalıyor.

2. sorumun tram doğru olduğuna inanıyorum.hoca neye inanır bilemem:))
deha ya göre tam not olmalı ama kısmet,işte.
2. soru eğer %80 kapasite doğru olsaydı , 100 alırıdm. ama malesef , siparişi üretme alınana göre yaptım , tamamlanana göre değil.
eminim o soruya sadece 5-10 puan verir.. fakat bakasa ki çok dzüenli açıklamalı vs. yapılmış yani ,
ama vermez.
allah korusun eğer not vermez de 50 alamazsam, son hakkım maliyete tek ders ile kalmış oalcağım.
düşünmek bilke istemiyorum ,inşallah geçeriz üstad

İNŞ. geçeriz. ben şunu anladım. bu komisyon sonuç yanlış olunca soruyu çiziyor. bizzat temmuz ayında kendim yaşadım bu durumu

İNŞ. geçeriz. ben şunu anladım. bu komisyon sonuç yanlış olunca soruyu çiziyor. bizzat temmuz ayında kendim yaşadım bu durumu
aynen katılıyorum size.
dua edelim. insafa gelsnler . ben tek ders tek hak yazdım sınav kağıdına bilmem artık , o ters mi teper , iyi mi olur, yoksa umurlarında olmaz mı:))

nur onların istediğini kağıda yazmadımız sürece pekte umurlarında olacağını zaanetmiyorum.

ters tepen bişi olmaz. puan vermeyen yine vermez.

1. soru 5 şık tan oluşuyor. Benim a ve b şıkkı doğru. C şıkkı kısmen doğru. a ve b şıkkından puan vermesi gerekiyor. aksi halde niye şık veriyorlar ki ?

işte o a ve b şıkları kaç puan bunu bilmiyoruz.
hepisni ayrı ayrı puanlayabiliyorlar.
en kötü 5 er puan olsa diye düşündüm ben ama -2,5 2,5 paylaştırmışl olabilir c şıkkını 20 puan koyar kilit şık çünkü,
geriye kalnıda zaten c yanlış ise bir şey yapmaz kaldı sana 5 puan :)
malesef belirsiz bir durum

Evet aslında şıklarında puanlarını yazmaları lazım. Yine geçen dönem olduğu gibi, sonradan elle yazılmıştı puanları. Hiç anlamıyorum. En kötüsü de bu kadar uzun süre beklemek.