Maliyet sınavına girenler....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERENGÜL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet sınavına girenler....

sleepingcat ' Alıntı:
murathanouz ' Alıntı:
ya arkadaşlar dün geceden beri uyku tutmuyor.islam çankayanın ktabına baktım.telafi çalışmasnındaki fazla ödenen ücret 680 e atılır diyor.netten araştırdım diğer kaynaklardada öyle.
2.sorudaki sabit ve değişken dig'ler için ise sanki içime doğmuş gibi sınavdan önce efsane hocaya bende sordum.bir işlem yapma topla dedi.bende ayrım yapmadan topladım.
tesmerin 2009/2 çözümü de dehanın çözümü gibi.kafam karıştı herhalde b ve c şıkları gitti.
1.sorunun 680 e atılması doğruysa, buna göre 680 hesabı hariç diğer kayıtlar doğruysa o sorudan kaç puan verirler sizce ....

murathanouz ' Alıntı:
cevabın için teşekkürler.
kursa gitmek bana çok faydalı oldu bu dönem ama bazı bilgiler maliyetçilerin arasında farklı oluyor işte.örnek bu iki soru.benim kursta 1.soru için 680 olmaz 2.soru içinde dig ler ayrılmaz deniliyordu.demekki yanlış cevapladık.dosyayıda yaktık.hayırlısı olsun.

Cevaplarınızı tam olarak bilmiyorum tabii, ama 1. soruda bir hatanız olsa bile, hatasız yaptığınız şeyleri düşünün. Brüt ücretin, işçi ve işveren sigorta paylarının, ödenecek vergi ve sigortaların hesaplamasını, normal ücretleri, hafta tatili ücretlerini, fazla mesailerin normal ve zamlı kısımlarını hesapladınız, özel sipariş ve iş yoğunluğu ile ilgili fazla mesaileri de doğru hesaplara attınız ve ödenecek vergi ve sosyal güvenlik kesintilerini de doğru yaptınız. Tahminlerim doğrudur, değil mi? Eğer herşeyi doğru ve tam yapmamızı bekleyeceklerse 100 almamız gerekiyor demektir. Mutlaka herkesin eksiği/hatası olacak, hiç kimseyi geçirmeyecekler mi yani?

Ben de itiraf edeyim, gayet sakin ve düzenli şekilde hesaplamaları yaptım ama vergi matrahını brüt ücret gibi aldım, halbuki bildiğim ve pratikte de yaptığım bir hesap. Bu kadar basit bir hata yaptığıma üzüldüm, ama sınav havasında oluyor işte. Kağıdımı düzenli yaptım, şıklara ayırdım, şu kadar günlük normal ücretlerin hesaplaması, şu kadarlık hafta tatili ücretlerinin hesaplaması, şu kadar günlük şu sebepli fazla mesai ücretlerinin hesaplaması diye... Diğer hesaplamarın da başına açıklamaları yazdım. Hatta ilk sayfanın sonuna, tahakkuk kaydının ve 2. sorunun cevabının arka sayfada olduğunu bile yazdım, doğru düzgün baktıklarından kuşkulandığım için. Geçen sınavda boş kağıtla 10 veya 15 puan alanlar olmuştu, tamam uyduruk puanlar , ama kağıda bakıldığından şüpheleniyor insan. Ben eksikler/hatalar da olsa 4 sayfa hesaplama yapıp 4 (dört) almıştım.

Uzattığıma bakmayın, ilk soruda herkesin bir veya iki hatası olabilir, 55 puanı tamamen silmezler diye düşünüyorum. 15 puan bile silseler 40 eder. Diğer soruda da belki her iki çözüme puan verebilirler, ki vermeseler bile en azından tam maliyet sorusundan puanınızı telafi edersiniz.

İnşallah geçersiniz, hepimiz atlatırız inşallah.

teşekürler inşallah hepimiz geçeriz.bu 2 ay benim için işkence olacak.

kardeş dualarım sizinle sınavdan önce sleep ve sen gerçekten çok faydalı çalışmlar yaptınız burda umarım gecersiniz umarım herkes gecer bende dahil :D

zirve006 ' Alıntı:
kardeş dualarım sizinle sınavdan önce sleep ve sen gerçekten çok faydalı çalışmlar yaptınız burda umarım gecersiniz umarım herkes gecer bende dahil :D

İnşallah kardeş, İnşallah

Bizi resmen paronayak yaptılar, Allah yardımcımız olsun ben kendi kağıdımı düşünüyorum 50 yi kesinlikle hak ediyor ama gel görki komisyonun bakış açısı belkide vicdanına kalmış bişey
damga vergisinin sonucunu yanlış almışım dolayısıyla 360 toplamım yanlış çıkıyor ve 680 kullanmadım onun dışında birinci soruda başka yanlış yok.
2 soruda a şıkkı doğru herkesin olduğu gibi, b şıkkını 12 yaptım ve muallakta c şıkkındada rakam hatası yaptım ama en azından gelir tablosu şablonu doğru , bence 50 almalıyım artık gerisi allaha havale....

Benimde sizinle aynı şekilde..bende damga vergisini yanlış bulmuşum bide 680 yapmadım 151 e attım.onun dışında başka yanlış yokk.

2.soru içinde bütün dersaneler değişken kısımlarını almış.iyice moralim bozuldu.ben dig toplamının hepsini aldım..

ya siz ne iş yaparsınız anlamadım dehadamı çalışıyonuz deha pazarda domates satsın bi halt bildikleri yok
hoca diye ders verenler deha sıradan insanlar eğitim ve akedemik kariyerleri yok.ve artı tesmerin geçmişe dönük cevapları yanlış çoğunda hata var.

ne 680i 680 diye bir hikaye yok soruda anlayamadınız hala şimdi geçen ay deprem oldu bu ay işçiler deprem dolayısı ile fazla mesai yaptı 680e mi atacaz yane bırakın bu işleri yaa gidin önce tek düzen hesap planında dönemsellik ilkesini okuyun. havaya bişey bilmeden milletin kafasını bulandırmayın bare

arkadaşlar 2. soru b) şıkkının sonucu ne şimdi kesin?

medcezir ' Alıntı:
birincisi deha eğitim kurumları gitsin pazarda domates satsın cevaplarının hepsi yanlış,inanmayın.

gelelim soruya grev mayıs ayında olduğu için mayıs ayı bizi alakadar etmiyor çünkü bizden istenen haziran ayı
bu yüzden 680 diye bir hikaye yok arkadaşlar.
mayıs ayında grevarıza var diye telafi çalışması yapıyoruz bununda zamlı kısmı 730 normali 720

gelelim maliyet sorularına orda bir tek güg ün değişkenini sabitini alacağız gerisi hava cıva

hala deha diye tutturmayın bir halt bildikleri yok

Deha'nın cevapları bence de referans alınamaz. (http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,45158.0.html başlığındaki soru sınavdakine çok benziyor. Hatta ben sonucu neden kitabın cevap anahtarındaki gibi bulamadığıma kafayı takıp sordum ve cevap anahtarını tutturan murathanouz'un hesaplaması doğruydu.)

Bu soru ve cevap anahtarının Kamil Büyükmirza'dan alıntı olduğunu düşününce ciddiye almamak doğrusu çok zor. Kendisinin akademisyen olduğunu, hatta sayılı isimlerden biri olduğunu biliyoruz. Bilmeseydik de akademik çalışmalarına bakarak anlayabilirdik:

Konferans, Sempozyum, Kongre, Panel vb. Görev

* 23. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu Belek, Antalya
* 24. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu Kapanış Paneli Fethiye, Muğla
* Türkiye 1. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Sempozyumu Kartepe, Kocaeli
* 29. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu Alanya
* Political, Economic, Social Issues in the Middle East California State University, San Bernardino, California, U.S.A.
* Türkiye 2. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Sempozyumu Lara, Antalya
* MODAV 6th International Accounting Conference - MODAV 6. Uluslararası Muhasebe Konferansı İstanbul
* 2nd Balkans and Middle East Countries Conference on Auditing and Accounting History İstanbul

Yöneticilik, Kurul ve Komisyon Üyeliği ile Koordinatörlük

* Senatör
* Dekan Yardımcısı
* İşletme Bölümü Başkanı
* Bilimsel Araştırma Projeleri

Dersler ve Tez Yönetme
Tez Yönetme

* İşçilik Maliyetleri Muhasebesi ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Ankara Makina Fabrikası Uygulaması
* Türkiyede Yeniden Yapılanma Sürecinde Kamuya Ait Sağlık Kuruluşlarının Stratejik Politika Alternatifleri
* Muhasebe Standart ve Uygulamalarına Göre Finansman Giderlerinin İncelenmesi
* Finansal Analiz Teknikleri İle Başarısızlık Tahmini; İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında Bir Uygulama
* Faaliyet Bazında Maliyetlendirme ve Bir Uygulama
* İhale Sözleşmelerinde Proje Kapsamında Maliyet Analizi
* Hizmet İşletmelerinde Etkin Maliyet Tespiti ve Bir Uygulama Örneği
* Faaliyet Bazında Maliyet Yaklaşımı Ve Bir Örnek Uygulama
* Maliyet - Hacim - Kâr Analizi İle İlgili Bir Uygulama
* Muhasebe karları ile hisse senedi verimleri arasındaki ilişkiler ve bu ilişkiler üzerine etki eden faktörler; İMKBda deneysel bir analiz
* Maliyete Dayalı Fiyatlandırma ve Türkiye"deki Uygulamalar Açısından Değerlendirilmesi
* Karayolu Kaplamasında Maliyet Kontrolü
* Sanayi İşletmelerinde Bütçe Sisteminin Kurulması, Kâr Planlaması ve Bir Uygulama
* Faaliyet Bazında Maliyetlendirme ile Ürün Maliyetlerinin İzlenmesi: Bir Askeri Dikimevi Uygulaması
* Türkiyede Araştırma ve Geliştirme Giderlerinin Muhasebeleştirilmesinin Türkiye Muhasebe Standartları ve Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Çerçevesinde İncelenmesi
* Tam Zamanında Üretim Sisteminin Muhasebe ve Finansman Açısından İncelenmesi
* Yaratıcı Muhasebe, Etik, Firma Değeri ve Örnek Bir Uygulama
* Hastane İşletmelerinde Yönetim Muhasebesi
* Belediyelerin Mali Tablolarının Analizi Yolu İle Mali Başarımlarının Ölçülmesi ve Bir Uygulama Örneği
* Bankaların Kurumsal Kredileri Açısından Kredi Riski ve Basel II Uygulaması
* Hastanelerde Birim Çıktı Maliyetlerinin Hesaplanması, Yatak İşgal Oranına Göre Yatan Hasta Servis Maliyetlerinin Değişimi

Dersler

* Maliyet Muhasebesi 1 (1980)
* Maliyet Muhasebesinde Seçimlik Konular, Örnek Uygulamalar (1988)
* Financial Accounting (1979)
* Accounting Cost Analysis (1981)
* Engineering Economy Cost Analysis (2007)
* Maliyet Fayda Analizi (1981)
* Financial Accounting (1996)
* Cost Accounting (1998)
* Muhasebede Sistem Kurma (1985)
* Financial Accounting (1995)
* Cost Analysis (1996)
* Maliyet Muhasebesi (2003)
* Yönetim Muhasebesi 2 (1973)
* Maliyet Muhasebesi (1976)
* Yönetim Muhasebesi 1 (1973)
* İleri Maliyet Muhasebesi (1978)
* İleri Yönetim Muhasebesi (1971)
* Genel Muhasebe (1975)
* Yönetim Muhasebesi (1978)
* Cost Accounting (1991)

Kitap ve Editörlük
Kitap

* (1975). Maliyet Muhasebesinde Standart Maliyet Sapmaları ve Yönetim Açısından Analizi. Türkiye. Gazi Üniversitesi (AİTİA).
* (1985). Çok Ortaklı Şirketler İçin SPK Sistemine Uygun Muhasebe El Kitabı. Türkiye. Türkiye Kalkınma Bankası (DESİYAB).
* (2010). Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Tekdüzene Uygun Bir Sistem Yaklaşımı 15. Baskı. Türkiye. Gazi Kitabevi.

* Ana Sayfa
* Özgeçmiş
* Fotoğraflar
* Bağlantılar
* Ödüller
* Akademik Çalışmalar
* İletişim

© Gazi Üniversitesi

sleepingcat ' Alıntı:
medcezir ' Alıntı:
birincisi deha eğitim kurumları gitsin pazarda domates satsın cevaplarının hepsi yanlış,inanmayın.

gelelim soruya grev mayıs ayında olduğu için mayıs ayı bizi alakadar etmiyor çünkü bizden istenen haziran ayı
bu yüzden 680 diye bir hikaye yok arkadaşlar.
mayıs ayında grevarıza var diye telafi çalışması yapıyoruz bununda zamlı kısmı 730 normali 720

gelelim maliyet sorularına orda bir tek güg ün değişkenini sabitini alacağız gerisi hava cıva

hala deha diye tutturmayın bir halt bildikleri yok

Deha'nın cevapları bence de referans alınamaz. (http://forum.alomaliye.com/index.php/topic,45158.0.html başlığındaki soru sınavdakine çok benziyor. Hatta ben sonucu neden kitabın cevap anahtarındaki gibi bulamadığıma kafayı takıp sordum ve cevap anahtarını tutturan murathanouz'un hesaplaması doğruydu.)

Bu soru ve cevap anahtarının Kamil Büyükmirza'dan alıntı olduğunu düşününce ciddiye almamak doğrusu çok zor. Kendisinin akademisyen olduğunu, hatta sayılı isimlerden biri olduğunu biliyoruz. Bilmeseydik de akademik çalışmalarına bakarak anlayabilirdik:

Konferans, Sempozyum, Kongre, Panel vb. Görev

* 23. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu Belek, Antalya
* 24. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu Kapanış Paneli Fethiye, Muğla
* Türkiye 1. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Sempozyumu Kartepe, Kocaeli
* 29. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu Alanya
* Political, Economic, Social Issues in the Middle East California State University, San Bernardino, California, U.S.A.
* Türkiye 2. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Sempozyumu Lara, Antalya
* MODAV 6th International Accounting Conference - MODAV 6. Uluslararası Muhasebe Konferansı İstanbul
* 2nd Balkans and Middle East Countries Conference on Auditing and Accounting History İstanbul

Yöneticilik, Kurul ve Komisyon Üyeliği ile Koordinatörlük

* Senatör
* Dekan Yardımcısı
* İşletme Bölümü Başkanı
* Bilimsel Araştırma Projeleri

Dersler ve Tez Yönetme
Tez Yönetme

* İşçilik Maliyetleri Muhasebesi ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Ankara Makina Fabrikası Uygulaması
* Türkiyede Yeniden Yapılanma Sürecinde Kamuya Ait Sağlık Kuruluşlarının Stratejik Politika Alternatifleri
* Muhasebe Standart ve Uygulamalarına Göre Finansman Giderlerinin İncelenmesi
* Finansal Analiz Teknikleri İle Başarısızlık Tahmini; İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında Bir Uygulama
* Faaliyet Bazında Maliyetlendirme ve Bir Uygulama
* İhale Sözleşmelerinde Proje Kapsamında Maliyet Analizi
* Hizmet İşletmelerinde Etkin Maliyet Tespiti ve Bir Uygulama Örneği
* Faaliyet Bazında Maliyet Yaklaşımı Ve Bir Örnek Uygulama
* Maliyet - Hacim - Kâr Analizi İle İlgili Bir Uygulama
* Muhasebe karları ile hisse senedi verimleri arasındaki ilişkiler ve bu ilişkiler üzerine etki eden faktörler; İMKBda deneysel bir analiz
* Maliyete Dayalı Fiyatlandırma ve Türkiye"deki Uygulamalar Açısından Değerlendirilmesi
* Karayolu Kaplamasında Maliyet Kontrolü
* Sanayi İşletmelerinde Bütçe Sisteminin Kurulması, Kâr Planlaması ve Bir Uygulama
* Faaliyet Bazında Maliyetlendirme ile Ürün Maliyetlerinin İzlenmesi: Bir Askeri Dikimevi Uygulaması
* Türkiyede Araştırma ve Geliştirme Giderlerinin Muhasebeleştirilmesinin Türkiye Muhasebe Standartları ve Uluslararası Finansal Raporlama Standartları Çerçevesinde İncelenmesi
* Tam Zamanında Üretim Sisteminin Muhasebe ve Finansman Açısından İncelenmesi
* Yaratıcı Muhasebe, Etik, Firma Değeri ve Örnek Bir Uygulama
* Hastane İşletmelerinde Yönetim Muhasebesi
* Belediyelerin Mali Tablolarının Analizi Yolu İle Mali Başarımlarının Ölçülmesi ve Bir Uygulama Örneği
* Bankaların Kurumsal Kredileri Açısından Kredi Riski ve Basel II Uygulaması
* Hastanelerde Birim Çıktı Maliyetlerinin Hesaplanması, Yatak İşgal Oranına Göre Yatan Hasta Servis Maliyetlerinin Değişimi

Dersler

* Maliyet Muhasebesi 1 (1980)
* Maliyet Muhasebesinde Seçimlik Konular, Örnek Uygulamalar (1988)
* Financial Accounting (1979)
* Accounting Cost Analysis (1981)
* Engineering Economy Cost Analysis (2007)
* Maliyet Fayda Analizi (1981)
* Financial Accounting (1996)
* Cost Accounting (1998)
* Muhasebede Sistem Kurma (1985)
* Financial Accounting (1995)
* Cost Analysis (1996)
* Maliyet Muhasebesi (2003)
* Yönetim Muhasebesi 2 (1973)
* Maliyet Muhasebesi (1976)
* Yönetim Muhasebesi 1 (1973)
* İleri Maliyet Muhasebesi (1978)
* İleri Yönetim Muhasebesi (1971)
* Genel Muhasebe (1975)
* Yönetim Muhasebesi (1978)
* Cost Accounting (1991)

Kitap ve Editörlük
Kitap

* (1975). Maliyet Muhasebesinde Standart Maliyet Sapmaları ve Yönetim Açısından Analizi. Türkiye. Gazi Üniversitesi (AİTİA).
* (1985). Çok Ortaklı Şirketler İçin SPK Sistemine Uygun Muhasebe El Kitabı. Türkiye. Türkiye Kalkınma Bankası (DESİYAB).
* (2010). Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Tekdüzene Uygun Bir Sistem Yaklaşımı 15. Baskı. Türkiye. Gazi Kitabevi.

* Ana Sayfa
* Özgeçmiş
* Fotoğraflar
* Bağlantılar
* Ödüller
* Akademik Çalışmalar
* İletişim

© Gazi Üniversitesi

sen git o gün akşam o soruyu çöz.sınavda da başka şekilde çöz :(

erkil45 ' Alıntı:
2. soru b şıkkı 10,40 mı arkadaşlar?

Doğru cevapları bilmiyorum, ben sırasıyla 14; 10,4; 6,8 buldum.

DİMM ve DİG'de sabit-değişken ayrımı yapılmadan toplamlarının alınacağı görüşüne katılmıyorum tabii soruda sabit-değişken olarak belirtilmediği takdirde değişken kabul etmemiz gerekiyor, o ayrı konu.

Kamil Büyükmirza'dan hem anlatım, hem örnek yazdım. 2009 Temmuz sınavındaki 1. soruya ve çözümüne bakılmasını da öneririm, normal maliyet hesaplanırken DİG'in sabit kısmı kapasite kullanım oranı ile çarpılmış.

bu arada efsane hoca kendi web sitesinde aynen şöyle yazmış bilginize!!!

Efsane Hoca, Maliyet Muhasebesi Yeterlilik Soru - Cevaplarını 05.06.2011 Tarihi İtibari ile Web Sayfamızda Yayınlanıcaktır.

atakansah ' Alıntı:

Efsane Hoca, Maliyet Muhasebesi Yeterlilik Soru - Cevaplarını 05.06.2011 Tarihi İtibari ile Web Sayfamızda Yayınlanıcaktır.

05.07.2011 demek istemişler, ama diyememişler...

sleepingcat ' Alıntı:
atakansah ' Alıntı:

05.07.2011 demek istemişler, ama diyememişler...

haklısın dostum bende şimdi farkettim ;D

artık kader kısmet ya hocanın dediği doğru oacak bizde ona uyduk 80-90 alıcam

veya dehanın dediği olacak o zamanda 30-40 alıp 4.hak ve yeni strese yol açıcam :'(

arkadaşlar benim anlamadığım 1.soruyu doğru yapıp sadece 680 kısmı yanlışla ve 2 sorunun a şıkkı doğruysa 50 almamız gerekmiyormu?ben sizi çok karamsar gördüm..30 40 çok az bence

Erdi_mayıs ' Alıntı:
arkadaşlar benim anlamadığım 1.soruyu doğru yapıp sadece 680 kısmı yanlışla ve 2 sorunun a şıkkı doğruysa 50 almamız gerekmiyormu?ben sizi çok karamsar gördüm..30 40 çok az bence

Bencede 50 olur

SERENGÜL ' Alıntı:
Erdi_mayıs ' Alıntı:

Bencede 50 olur
serengul cok iyi en azindan sizin adiniza cok sevinirim. Ama benim birde iscilik sorusunda bit hatam var hafta sonu calismasini 8 gun degilde hatayla 4 hafta=4 gun gibi aptalca bir sekilde hesapladim dolayisiyla 720 tuttu ama 730 brut icret 9.600.tl eksik hesaplandi ve bagli olarak islem ve yol dogru oldugu halde vergi ve sonuclar hatali oldu. Diger mahsup ve kayitlat aynen tutuyor matematiksrl hata var ams yol dogru artik hayirlisi diyorum ben o yuzde rn fazla 30-40 alirim dedim ama sizler indallah 50.yi tahat gecersiniz.
2010 aralik sinavinda formulu yanlis uaptim fakat yol tablo ve yevmiye kayitlari dogruydu 55 puanlik matematiksrl dagitimdan 30 puan aldim yani hocalar yola fazla bakmiyor 55 puanlik sorudan 20 puan kirdilar ve ben o aptalcs hata yuzunden belgemi 2 donemdir alamiyorum.

Bu sınav benim ilk girişimdi ancak 3.hakkımdı. ilk soruda ben de 680i kullanmadım. Bi de salak gibi haftasonu tatili ücretini hesaplamayı unutmuşum dolayısıyla 720 doğru ancak 730 eksik çıkmış oldu. gelir vergisi matrahını da hesaplarken hata yaptım brüt ücretten işçi payını çıkarcağıma işveren payını çıkardığımı farkettim :(
2.soruda da benim şimdiye kadar gördüğüm hiçbir kaynakta direkt işçilik giderleri sabit değişken olarak ayrılmıyordu o yüzden heralde bunlar bizim aklımızı karıştırmak için böyle vermiş diye düşündüm dig'ni bütün olarak aldım.Katkı tipi gelir tablosunu hatırlayamadım ben de gelir tablosunu hiç bilmiyomuşum gibi olmasın diye normal gelir tablosu yaptım
Kısacası kaldım büyük ihtimalle... çok mutsuzum, çok stresliyim..

atakansah ' Alıntı:
SERENGÜL ' Alıntı:
Erdi_mayıs ' Alıntı:

Bencede 50 olur
serengul cok iyi en azindan sizin adiniza cok sevinirim. Ama benim birde iscilik sorusunda bit hatam var hafta sonu calismasini 8 gun degilde hatayla 4 hafta=4 gun gibi aptalca bir sekilde hesapladim dolayisiyla 720 tuttu ama 730 brut icret 9.600.tl eksik hesaplandi ve bagli olarak islem ve yol dogru oldugu halde vergi ve sonuclar hatali oldu. Diger mahsup ve kayitlat aynen tutuyor matematiksrl hata var ams yol dogru artik hayirlisi diyorum ben o yuzde rn fazla 30-40 alirim dedim ama sizler indallah 50.yi tahat gecersiniz.
2010 aralik sinavinda formulu yanlis uaptim fakat yol tablo ve yevmiye kayitlari dogruydu 55 puanlik matematiksrl dagitimdan 30 puan aldim yani hocalar yola fazla bakmiyor 55 puanlik sorudan 20 puan kirdilar ve ben o aptalcs hata yuzunden belgemi 2 donemdir alamiyorum.

Benim adımada fazla sevinme bendede hata var malesef damga vergisini yanllış hesapladım dolayısı ile 360 nolu hesap toplamım da hata olmuş oldu başka yanlış yok tabi 680 kullanmadım onu saymazsamk kaç puan kırar yada veriri bilmiyorum 2. soruda aşıkkı doğru 10 puan veriri b şıkkında 12 tl buldum doğrumu hala belli değil c şıkkı kesin yanlış ama gelir tablosu şablonu doğru çoooook sitresliyim çooook..

SERENGÜL ' Alıntı:
atakansah ' Alıntı:
SERENGÜL ' Alıntı:
Erdi_mayıs ' Alıntı:

Bencede 50 olur

Benim adımada fazla sevinme bendede hata var malesef damga vergisini yanllış hesapladım dolayısı ile 360 nolu hesap toplamım da hata olmuş oldu başka yanlış yok tabi 680 kullanmadım onu saymazsamk kaç puan kırar yada veriri bilmiyorum 2. soruda aşıkkı doğru 10 puan veriri b şıkkında 12 tl buldum doğrumu hala belli değil c şıkkı kesin yanlış ama gelir tablosu şablonu doğru çoooook sitresliyim çooook..

serengül ben bugün yine efsen hocayla konuştum benim için sen kesin geçtin hemde 80-90 gibi bir puan alacaksın diyor ve özellikle 2.soru için tam:14 normal:12 değişken birim laiyet:10 olacak dedi bu kesib doğru dedi. zaten cevapları bugün yayınlicam diye konuştu.

işçilik sorusunda ise kesinlikle 680 hesap olmaz dedi ayrıca bende haftasonu çalışma süresini 8 gün yerine 4 gün hesapladım deim ordanda taş çatlasın 10 puan kırılır dedi ki ben 20 kırsın dedim.

Sonuçta bana hayırlı oslun smmm oldun dedi.

bakalım bu durum senide bağlar o zaman sende smmm olursun ki zaten efsane hoca yanıldıysa ben kesin yalan oldum.