Ynt: Muhasebe Şefi ne kadar ücret alır?
hop bakalım senden önce ben varım ;D
nguroy ' Alıntı:Beni alırlarmı muhesebe müdürü olarak?
hop bakalım senden önce ben varım ;D
nguroy ' Alıntı:Beni alırlarmı muhesebe müdürü olarak?
Luzatez ' Alıntı:almazlar ;D
hakankrl ' Alıntı:Çalıştıgım şirket de dahil benim gorduklerim:
Eleman 1000-1300
Uzman yardımcısı 1500-1800
Uzman 2000-2300
Şef 2800-3200
Müdür 4500-5000
sedo ' Alıntı:Belgeyi almış olan insanın mevzuattan bihaber olması, muhasebeden hiç anlamaması mümkün mü ?
Biraz fikir sahibi değimidir bu meslek hakkında ?
Kasiyer arkadaşım var 1000 lira alıyor, sekreter arkadaşım var 1250 lira alıyor ki İstanbulda bile değil.
Bunlar büyük paralar değil, gerçekten komik paralar bu meslek için.
Fakirlik ve açlık ve sınırını bi araştırın istatistik kurumunun sitesinden.
Saygılarımla...
nguroy ' Alıntı:"kısaca cevap vereyim MÜMKÜN"
Elbette mümkün.
Benim hesap planı bilmeyen YMM arkadaşım var. Bunlar ölçü değil.![]()
nguroy ' Alıntı:Ben tepki vermiyorum. sadece yaşamın iş hayatının gerçeklerinin daha farklı ve acımasız olduğunu söylüyorum.
Bu işler böyle ondan aşağı olmaz, valla çalışmam asarım keserim söylemleri ile malesef çözülemiyor.
Bizim toplummuz bireycidir. Grup bilinci ile davranmayı pek sevmez. O nedenle herkes kendi başının çaresine bakma yoluna gider.
Ayrıca ışıkları yanan her ev ayrı bir dünyadır. Kiminin ne kadar ihtiyacı olduğunu kimse bilemez.
Karısı doğum mu yapacaktır? babası hastamıdır, Kardeşi hapistemidir ne kadar paraya ihtiyacı vardır bilinmez.
O nedenle düşük ücretle çalışmak zorunda kalabilir insanlar.
yeterlilik ' Alıntı:Her zaman söylüyoruz ben yine tekrarlayayım,
Kendinizi şu bu kadar alıyor,bu bu kadar alıyor diye değerlendirmeyin.
Çok yada az almak sizin elinizde.Ruhsatı alınca direk yüksek maaş alacağım diye düşünmeyin.Sadece etikettir.En güzel örnek araba ehliyeti örneği.Arabayı ehliyet kullanmaz siz kullanırsınız yani.
Yukarda dediğim gibi bu meslekte bihaber kişilere 1.000 TL ilaç gelir,başkasına komik gelir.
Onun için burada anlamsız bir konuda tartışma yerine diğer başlıklardan öğreneceğiniz bir konu sizi 1.000 TL'den 1.100 TL ye yükseltecektir![]()
Luzatez ' Alıntı:Piyasanın bu duruma gelmesinin en büyük nedenlerinden biride eski smmm'lerdir.Sınavsız eş dost aile akrabaya dağıtılan smmm ruhsatlarıdır.Piyasada saygınlık oluşturamamışlardır.Meslek bilinci de oluşmamıştır.Herkesin smmm olabilmesi mesleği değersizleştirmiştir.Eski kuşak ne yaptı?Kanunu çıkarttık diyorlar.Özal çıkartmak istemese çıkmazdı. Asıl sorun zaten kanunla başladı.
25-30 yıllık deneyimli smmm 'lere 2.000 tl 'lik iş ilanı versem en az 500 kişi hemen başvurur.