Muhasebe Şefi Ne Kadar Ücret Alır ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KEMALİST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebe Şefi ne kadar ücret alır?

hakankrl ' Alıntı:
Çalıştıgım şirket de dahil benim gorduklerim:
Eleman 1000-1300
Uzman yardımcısı 1500-1800
Uzman 2000-2300
Şef 2800-3200
Müdür 4500-5000

Bu Ücretleri verenler kimler adresi telefonu varmı iş başvurusunda bulunalım :)

Herkese selamlar.

Capital dergisinin araştırması var arkadaşlar.

Muhasebe Şefi : 2.800 TL ? 5.250 TL arası
Muhasebe Uzmanı : 1.750 TL ? 3.250 TL arası

İş görüşmesi yapıyorum bu günlerde. 7 yıllık deneyimim var. Belgeyi henüz almadım. Düzgün iş yeri bulursam staja başlarım. Askerlik problemim yok ve görüşmelerde 1000 lira 1100 lira vermeyi teklif ediyorlar.

Eğer ben 800 900 1000 liraya çalışacak olsaydım ilkokuldan sonra okumaz çalışma hayatına başlardım diye cevap veriyorum bende.

Eğer fırsatçı istismarcı adi insanların istekleri doğrultusunda, onların uygun gördüğü ücrette çalışacaksam, yaptığım işe, okuduğum okula, yıllarca edindiğim birikime ihanet edeceğimi düşünüyorum. En basit memur alıyo 1500 lira, muhasebe uzmanı yada muhasebe sorumlu alacak 1000 lira. Oldu başka bi emri varmı çalıştırmak isteyen firmanın.

Bu konu inanılmaz sinirlerimi bozuyor. Emek bilgi ve alınteri gaspı yapılıyor bizim ülkemizde ne yazıkki..

Çok haklısınız ama gerçekler böyle malesef.
Bugün 1500 tl ye çalışacak smm için ilan versem en az 50 kişi müracat eder.

Piyasanın bu duruma gelmesinin en büyük nedenlerinden biride eski smmm'lerdir.Sınavsız eş dost aile akrabaya dağıtılan smmm ruhsatlarıdır.Piyasada saygınlık oluşturamamışlardır.Meslek bilinci de oluşmamıştır.Herkesin smmm olabilmesi mesleği değersizleştirmiştir.Eski kuşak ne yaptı?Kanunu çıkarttık diyorlar.Özal çıkartmak istemese çıkmazdı. Asıl sorun zaten kanunla başladı.
25-30 yıllık deneyimli smmm 'lere 2.000 tl 'lik iş ilanı versem en az 500 kişi hemen başvurur.

1500-2000 TL ye çalışmayı kabul eden smmm lerin, mesleklerine zerre kadar saygıları olduğuna inanmıyorum.
Maddi sıkıntılarım var, boğaza kadar borç içindeyim ve bilsemki alacaklılarım beni kapımın önünde kurşuna dizecekler; genede bu mesleğe ihanet edip 1000 liraya çalışmam.

Ekmek parası kutsaldır, azı çoğu olmaz, alınteri ile kazanılmış paranın azlığı çokluğu hiç önemli değildir, o ayrı mesele; ancak ben uzulsüzlük cezası yediğimde 1000 lira ödemek zorunda kalıyosam, patron benim yakama yapışıp "nasıl hata yaparsın, senin yaptığın iş basit bir iş değil, resmi kayıttır" diyorsa kusura bakmasın kimse ben mesleğin ciddi önemli ve dolayısıyla 1000 liraya çalışılmayacak bir meslek olduğuna inanırım ve gereği için mücadele ederim...

Selam ve saygılarımla...

Ömrü hayatında sadece fatura girmiş,kanunlardan bihaber,sınav zamanında gecesini gündüzüne katıp ezber yapmış(ne ezberlediğini bilmeden)bunun sonucunda ruhsat alıpta işverenin karşına geçip ben 1.500/2.000 TL'ye çalışmam mı diyecek ?

Şunuda söyleyeyim fatura girmekte bilgi ister,benim fatura girmekten ne kast ettiğimi zaten anlamışsınızdır.

Belgeyi almış olan insanın mevzuattan bihaber olması, muhasebeden hiç anlamaması mümkün mü ?

Biraz fikir sahibi değimidir bu meslek hakkında ?

Kasiyer arkadaşım var 1000 lira alıyor, sekreter arkadaşım var 1250 lira alıyor ki İstanbulda bile değil.

Bunlar büyük paralar değil, gerçekten komik paralar bu meslek için.

Fakirlik ve açlık ve sınırını bi araştırın istatistik kurumunun sitesinden.

Saygılarımla...

Sedo o zaman sende sekreterlik veya kasiyerlik yap. Engel olan mı var?

sedo ' Alıntı:
Belgeyi almış olan insanın mevzuattan bihaber olması, muhasebeden hiç anlamaması mümkün mü ?

Biraz fikir sahibi değimidir bu meslek hakkında ?

Kasiyer arkadaşım var 1000 lira alıyor, sekreter arkadaşım var 1250 lira alıyor ki İstanbulda bile değil.

Bunlar büyük paralar değil, gerçekten komik paralar bu meslek için.

Fakirlik ve açlık ve sınırını bi araştırın istatistik kurumunun sitesinden.

Saygılarımla...

kısaca cevap vereyim MÜMKÜN

"kısaca cevap vereyim MÜMKÜN"

Elbette mümkün.
Benim hesap planı bilmeyen YMM arkadaşım var. Bunlar ölçü değil. :)

Bu meslekte düşük ücretlere çalışılmamalı dediğimde neden iki üye tepki veriyor ?

Açık açık yazarsanız sevinirim...

nguroy ' Alıntı:
"kısaca cevap vereyim MÜMKÜN"

Elbette mümkün.
Benim hesap planı bilmeyen YMM arkadaşım var. Bunlar ölçü değil. :)

Ymm'ler bu eksiği vergi kanunlarını bilmeleriyle kapatıyorlar yine :)

Deneyim, bilgi önemlidir de, Gerçekten sizce bir mali müşavir 1500 liraya çalışırsa yazık değilmi?

Büro sahibi olarak değil, vicdan sahibi olarak cevap verin.

Ben tepki vermiyorum. sadece yaşamın iş hayatının gerçeklerinin daha farklı ve acımasız olduğunu söylüyorum.
Bu işler böyle ondan aşağı olmaz, valla çalışmam asarım keserim söylemleri ile malesef çözülemiyor.
Bizim toplummuz bireycidir. Grup bilinci ile davranmayı pek sevmez. O nedenle herkes kendi başının çaresine bakma yoluna gider.

Ayrıca ışıkları yanan her ev ayrı bir dünyadır. Kiminin ne kadar ihtiyacı olduğunu kimse bilemez.
Karısı doğum mu yapacaktır? babası hastamıdır, Kardeşi hapistemidir ne kadar paraya ihtiyacı vardır bilinmez.
O nedenle düşük ücretle çalışmak zorunda kalabilir insanlar.

Her zaman söylüyoruz ben yine tekrarlayayım,

Kendinizi şu bu kadar alıyor,bu bu kadar alıyor diye değerlendirmeyin.

Çok yada az almak sizin elinizde.Ruhsatı alınca direk yüksek maaş alacağım diye düşünmeyin.Sadece etikettir.En güzel örnek araba ehliyeti örneği.Arabayı ehliyet kullanmaz siz kullanırsınız yani.

Yukarda dediğim gibi bu meslekte bihaber kişilere 1.000 TL ilaç gelir,başkasına komik gelir.
Onun için burada anlamsız bir konuda tartışma yerine diğer başlıklardan öğreneceğiniz bir konu sizi 1.000 TL'den 1.100 TL ye yükseltecektir ;)

nguroy ' Alıntı:
Ben tepki vermiyorum. sadece yaşamın iş hayatının gerçeklerinin daha farklı ve acımasız olduğunu söylüyorum.
Bu işler böyle ondan aşağı olmaz, valla çalışmam asarım keserim söylemleri ile malesef çözülemiyor.
Bizim toplummuz bireycidir. Grup bilinci ile davranmayı pek sevmez. O nedenle herkes kendi başının çaresine bakma yoluna gider.

Ayrıca ışıkları yanan her ev ayrı bir dünyadır. Kiminin ne kadar ihtiyacı olduğunu kimse bilemez.
Karısı doğum mu yapacaktır? babası hastamıdır, Kardeşi hapistemidir ne kadar paraya ihtiyacı vardır bilinmez.
O nedenle düşük ücretle çalışmak zorunda kalabilir insanlar.

Haklısınız, teşekkürederim...

yeterlilik ' Alıntı:
Her zaman söylüyoruz ben yine tekrarlayayım,

Kendinizi şu bu kadar alıyor,bu bu kadar alıyor diye değerlendirmeyin.

Çok yada az almak sizin elinizde.Ruhsatı alınca direk yüksek maaş alacağım diye düşünmeyin.Sadece etikettir.En güzel örnek araba ehliyeti örneği.Arabayı ehliyet kullanmaz siz kullanırsınız yani.

Yukarda dediğim gibi bu meslekte bihaber kişilere 1.000 TL ilaç gelir,başkasına komik gelir.
Onun için burada anlamsız bir konuda tartışma yerine diğer başlıklardan öğreneceğiniz bir konu sizi 1.000 TL'den 1.100 TL ye yükseltecektir ;)

Cevap için teşekkürederim...

Luzatez ' Alıntı:
Piyasanın bu duruma gelmesinin en büyük nedenlerinden biride eski smmm'lerdir.Sınavsız eş dost aile akrabaya dağıtılan smmm ruhsatlarıdır.Piyasada saygınlık oluşturamamışlardır.Meslek bilinci de oluşmamıştır.Herkesin smmm olabilmesi mesleği değersizleştirmiştir.Eski kuşak ne yaptı?Kanunu çıkarttık diyorlar.Özal çıkartmak istemese çıkmazdı. Asıl sorun zaten kanunla başladı.
25-30 yıllık deneyimli smmm 'lere 2.000 tl 'lik iş ilanı versem en az 500 kişi hemen başvurur.

Merhaba ;

Bahsettiğiniz eski kuşaklar olarak bizler (51-60 ) http://www.alomaliye.com/2011/meslek_mensubu_anketi_2011.pdf adresindeki anket rakamları baz alınırsa ki genelde de pek değişmez , % 10-15 civarlarındadır sanıyorum

Görüldüğü gibi oldukça azalmışız. Gerçi ,her konuda kuşaklar arası düşünce farklılığı kaçınılmazdır

Meydan sizlere kalıyor ,gözünüz aydın.