https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_SORGULAMALAR
Linkten işyeri kodunuzu öğrenebilirsiniz.
Linkten işyeri kodunuzu öğrenebilirsiniz.
Görüşüm; Beyan vergi ile alakalı olduğu için engellilerden vergi olarak yararlanan 4 kişi yazılmalı.
arkadaslar mrb. tazminat olarak sadece yıllık ücretli izin parası almış kişinin ücretini 012 ye atıyorum bu seferde diğer ücretli kişi sayısı istiyor? siz yıllık izin parasını nereye ilave ediyorsunuz?
Yıllık izin parasını bordroda Ücrete dahil etmiyormusunuz?
İzin parası son ücret bordrosuna dahil edilmeli idi.[/Q
Anladım tşkler. bir sorum daha olacak kıdem tazminatı alıp ayrılan kişileri ve engelli olup sakatlık indiriminden dolayı gelir vergisinden muaf olan kişileri gelir vergisi muaf sutünuna ekledim beyannameyi paketleyip gönderdim su uyarı geldi
Gelir Vergisi Muaf bilgisi girilmişse Matrah Bilgilerinde Ödeme Tür Kodu olarak 016 ya da 017 bilgisi de girilmelidir.?
İzin parası son ücret bordrosuna dahil edilmeli idi.[/Q
Anladım tşkler. bir sorum daha olacak kıdem tazminatı alıp ayrılan kişileri ve engelli olup sakatlık indiriminden dolayı gelir vergisinden muaf olan kişileri gelir vergisi muaf sutünuna ekledim beyannameyi paketleyip gönderdim su uyarı geldi
Gelir Vergisi Muaf bilgisi girilmişse Matrah Bilgilerinde Ödeme Tür Kodu olarak 016 ya da 017 bilgisi de girilmelidir.?
Tazminat ödemeleri için kişi sayısını SGK Muaf a yazacaksınız.
Gelir Vergisinden Muaf çalışanlarımız var bunlarla ilgili 016 veya 017 kodları girilmeli diyor, ancak BDP programında 016 -Yeraltı ve Yerüstü Maden İşçileri, 017 - 4691 sayılı kanun diyor biraz inceledim ama Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin ARGE kapsanımda olduğu için bizim neyi seçmemiz lazım bilemedim?