Navigasyon alacağım, tavsiyeniz varmı.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AYSE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Navigasyon alacağım, tavsiyeniz varmı.?

neden olmasın ki? ;)
bir mercedes S320 ye sahip bir mali müşavir ileride olmayı hedefliyorum..
çünkü bu arabaya aşığım ben :)
mercedes S320 dünyada her yıl, yılın otomobili benim için :D :D

Başlık aslında navigasyondu.
Ben tom....... go 750 kullanıyorum. Çok da memnunum. zaten sonradan bu markanın dünya lideri olduğunu öğrendim.

Avrupada araba kulanacak olan varsa tavsiye ederim Yoksa sadece Türkiye kapsayanlar da var daha ucuz.

Üstad cama yapışık mı ?
arabanın iç estetiğini bozmuyor mu sizce

İster cama, istersen, ön göğüse, istersen aksesuar iel havalandırmaya takılıyor.
İç estetiği bozmasın diyosan navigasyonlu araba alacaksın. :) :)Yani torpidoya gömülü

Torpido derken göğüsten söz ediyorum. Yol bilgisayarı gömülü oluyor ya, bazı lüks araçlarda navigosyonda gömülü oluyor göstergede veya oralarda

İrem35 ' Alıntı:
neden olmasın ki? ;)

Tabiki bu araca müşavirler binemez diye bir kural yok..İnşallah bu dieğinizi gerçekleştirirsiniz. :)

nguroy ' Alıntı:
Torpido derken göğüsten söz ediyorum. Yol bilgisayarı gömülü oluyor ya, bazı lüks araçlarda navigosyonda gömülü oluyor göstergede veya oralarda

Hııı. Tamam şimdi oldu torpido diyinde eyvah dedim. Aslında benim navigasyon torpidonun içinde :) lazım olduğunda çıkarıyorum. Yeni araçlarda montaj süper gördüm. Audi 7 . 11 Şubat çekiliş sonuçlarının açıklanacağı gün. Önce araba 3 gün içinde bir sevgili yaptık mı tamamdır bu iş

twolf ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:
neden olmasın ki? ;)

Tabiki bu araca müşavirler binemez diye bir kural yok..İnşallah bu dieğinizi gerçekleştirirsiniz. :)

çok mersi Tahsin bey, iyi dilekleriniz için.
Alırsam birgün mercedes S320 arabamı, İzmirden İstanbula büronuza gelirim artık ziyarete. ;) bir çay içmeye, misafir kabul ederseniz tabiki.

:) :) Vay vay vay neler de varmış forumda. Araba olmasada olur gönlüme göre yarim olduktan sonra. :D

Üstad Sorması ayıp ne kadara aldınız ?

NİSANLI ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

Hııı. Tamam şimdi oldu torpido diyinde eyvah dedim. Aslında benim navigasyon torpidonun içinde :) lazım olduğunda çıkarıyorum. Yeni araçlarda montaj süper gördüm. Audi 7 . 11 Şubat çekiliş sonuçlarının açıklanacağı gün. Önce araba 3 gün içinde bir sevgili yaptık mı tamamdır bu iş

nguroy ' Alıntı:
:) :) Vay vay vay neler de varmış forumda. Araba olmasada olur gönlüme göre yarim olduktan sonra. :D

:D :D :D

Motorlu taşıt vergileri 1 Ocak 2011 itibariyle 2010 yılı için yüzde 7.7 olarak belirlenen yeniden belirleme oranı çerçevesinde artırıldı.

1-3 yaş arası motor silindir hacmi bin 300 cm³ ve aşağısı otomobillerde 436 TL; 1301-1600 cm³?e kadar otomobillerde 697 TL; 1601-1800 cm³?e kadar otomobillerde bin 227 TL; 1801-2000 cm³?e kadar otomobillerde bin 931 TL; 2001-2500 cm³?e kadar otomobillerde 2 bin 987 TL; 2501-3000 cm³?e kadar otomobillerde 4 bin 38 TL; 3001-3500 cm³?e kadar otomobillerde 6 bin 150 TL; 3501-4000 cm³?e kadar otomobillerde 9 bin 677 TL; 4000 cm³ ve üzeri otomobillerde 15 bin 820 TL vergi ödenecek.

Neredeyse araba fiyatına vergi yuh. Şu silindir hacmi ne demek bilen var mı ne işe yarar

Aarabaların motor hacmi dediğimiz şey. İşte
genelde orta sınıf arabalar 1400-1600 aralığındadır
Daha altı veya üstü de var tabi
arabasına göre değişir.

SİLİNDİR

1. Tanım: Motorlarda gücü sağlayan hareketli parçalar olan pistonların yukarı aşağı (boxer motorlarda yatay yani sağa-sola) hareket ettiği silindir şeklindeki yuvalar. Motora güç sağlayan işlem olan ateşleme için hava ve yakıt karışımı silindire verilir, burada buji tarafından ateşlenir ve oluşan patlamanın gücüyle silindirin içindeki hareketi ileten parça olan piston aşağıya itilir. Aşağıya itilen piston da krank mili denilen ve diğer silindirlerdeki pistonların da bağlı olduğu bir mili döndürür. Bu mil, vites kutusu (şanzıman) yoluyla gücü tekerleklere aktarır.
2. Tanım: Motor içinde bulunan pistonun içinde hareket ettiği bölümdür.

3. Tanım: Motorlarda gücü sağlayan hareketli parçalar olan pistonların yukarı aşağı (boxer motorlarda yatay yani sağa-sola) hareket ettiği silindir şeklindeki yuvalar. Motora güç sağlayan işlem olan ateşleme için hava ve yakıt karışımı silindire verilir, burada buji tarafından ateşlenir ve oluşan patlamanın gücüyle silindirin içindeki hareketi ileten parça olan piston aşağıya itilir. Aşağıya itilen piston da krank mili denilen ve diğer silindirlerdeki pistonların da bağlı olduğu bir mili döndürür. Bu mil, vites kutusu (şanzıman) yoluyla gücü tekerleklere aktarır.
-/-
SİLİNDİR HACMİ (CC)

1. Tanım: Silindirin hacmi cc yani, santilitre (ayrıca santimetreküp -cm3- de denir) olarak belirtilir. Bir motorun silindir hacmi 1.6 litre denildiğinde aslında bu yuvarlak bir rakamdır. Gerçek rakam 1598 cc ya da 1580 cc gibi bir rakamdır. Örneğin 4 silindirli bir motorda dört silindirin hacimleri toplamını gösterir. Silindirin taban alanı ile strokunun, yani, geometrik olarak düşündüğümüzde bir silindirin taban alanı ile yüksekliğinin çarpılmasıyla bulunur. Daha fazla tork elde etmek ya da daha yüksek devirli yapmak gibi amaçlarla motordaki silindirin çapı ve stroku daha büyük ya da daha küçük yapılmaktadır (hacim aynı kalarak).
image002b.JPG

hayırdır, ehliyet sınavında motor imtihanına mı hazırlanıyorsunuz? :D :D

Hayır canım. O işi sen daha 15 yaşındayken hallettim ben

hmm. anladım canım, sen 18 yaşında aldın demek ehliyeti.
ama hala arabanın motor hacmi nedir? bilmiyosun.. bak yaşın kaç olmuş..