Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
piyasada aynen bu sekilde sef sorumlu pozisyonu teceubeli bir eleman icin is yogunluguna gore 2500 3000 arasi degisiyor tabi bu yapmis oldugum yeni basvurular icin sen 3200 iste oradaki tecrubene dayanarak yoksa piyasada maaslar zaten belli. ams en iyosi alistigin ortamdan ayrilmamak ben onu anladim

durumum anlattıgım gibi. sizcede 1yıllık tecrübem iyimidir. ? gelecek için mükellef bulup kendi büromu kurma düşüncem sizin kanaatinizce doğrumudur. bu malum piyasada?

Eğer büro açmayı düşünüyorsan kendini her alanda geliştirmelisin bana göre. Durumunu tam olarak bilmemekle birlikte bir firmanın açılışından kapanışına kadar -açılış-kapanış-tasfiye- işlemleri dahil her türlü işini yapabiliyor olmalısın. Ayrıca şahsi fikrim artık büro açıp defter tutmakla kalmayıp kendimizi denetim, danışmanlık alanlarında da geliştirmeliyiz. Amacım burda polemik yaratmak değildir, kimse de lütfen yanlış anlamasın, bürosu olan defter tutarak geçimini sürdüren herkese de saygım sonsuz, tekrar söylüyorum amacım polemik yaratmak değildir.

durumum anlattıgım gibi. sizcede 1yıllık tecrübem iyimidir. ? gelecek için mükellef bulup kendi büromu kurma düşüncem sizin kanaatinizce doğrumudur. bu malum piyasada?

Son düzenleme:
piyasada aynen bu sekilde sef sorumlu pozisyonu teceubeli bir eleman icin is yogunluguna gore 2500 3000 arasi degisiyor tabi bu yapmis oldugum yeni basvurular icin sen 3200 iste oradaki tecrubene dayanarak yoksa piyasada maaslar zaten belli. ams en iyosi alistigin ortamdan ayrilmamak ben onu anladim

İşyoğunluğu açısından oldukça yoğunum, bazen haftasonu veya akşamları evden bağlantı kurup çalışmışlığım da vardır. Cevap için teşekkürler.

kesinlikle tabiki. bu meslekte tutunabilmek için gelişim en temel şey. polemikten kastınızıda anladım ki bu sayfada fazlasıyla oluyor.Teşekkür ederim.

arkadaşlar polis memurunun 3bin lira maaş aldığı ülkemde tecrübesiz smmm nin alması gereken asgari ücret bence 5000 civarı olmalıdır. 1500 liraya çalışan smmm varsa derdi neymiş de bu yola girmiş. düz memur alıyor 2000-2500.
onu geçtim şoför alıyor 1500 lira. bu meslekleri küçümsediğim düşünülmesin. örnek veriyorum.

bizden öncekiler bazı yaptırımları kabullendiği için devir böyle devam ediyor malesef. boyun eğmedim 6 ay işsiz kaldım sonunda yol parasına çalışmaya başlamak zorunda kaldım.bizden önce buna boyun eğenler utansın.onların sayesinde bu durumdayız.

smmm belgesinin olması ücretleri ne kadar etkiliyor.
sorumlu - müdür yada şef pozisyonu için ücretler şu an ne durumda ,bilgi verebilir misiniz?

smmm belgesinin olmasý ücretleri ne kadar etkiliyor.
sorumlu - müdür yada þef pozisyonu için ücretler þu an ne durumda ,bilgi verebilir misiniz?
benim gittigim gorusmelerde gordugum kadariyla belge olmasi bagimli calisilmayacaksa hic etkilemiyor ucreti rakam sirketin buyuklugune ve ucret politikasina is yogunluguna gore degisiklik gosteriyor sorumlu sef pozisyonu ortalama 2500 ben ucbin alti ve cumartesi calismam diyorum bakalim henuz denk gelmedi fakat ingilizce bilenler her zaman bir adim onde. mudur maaslari daha degisken 7000 alanda var 3500 alanda var.

Şef bile aransa sazan gibi benim smmm belgem var derseniz ve heleki sizi seçecek olan müdür pozisyonunda bir smmm ise şimdiden geçmiş olsun belgem var dediğiniz anda karşınızdaki sizi direkt olarak bir tehtit olarak algılıyor ve belgeniz bırakın işte öne geçmenizi sizin seçilmemenizi sağlıyor. Belgen varsa müdür olma şansın yüksek ancak bizim meslekde tepedeki ölmeden yada büyük bir hata yada hırsızlık yapmadığı sürece işi bırakmadığından tepedeki tehtidi algıladığı anda savunmaya geçiyor şunuda ekleyeyim deneyim yılınızın fazlalığı bile seçilmenizi engelliyor. Deneyim bir yere kadar sizin lehinize ancak biryerden sonra tamamen aleyhinize işlemeye başlıyor. Karşınızdakine 10 yıllık deneyimim var ben bu işleri çok rahat yaparı imajını verdiğinizde karşınızdaki sizden korkmaya başlıyor nedenide basit 10 yıllık adam her türlü çalmayı çırpmayı biliyordur intibası işe girmenizi engelliyor hatta dikkat edin şuan bile ilanlara bakın deneyim olarak 5 hele ki10 yıl üzeri deneyimli adam müdürde olsa çok zor aranıyor.

Bir de İK bölümünde kendini bir şey zanneden yeni mezun ama holding sahibi olduğunu düşünen şahısların bir mali müşavire mülakat yapma cezareti göstermesi gibi terbiyesizce bir durum da söz konusu. Siz 10-15 yıl deneyiminiz olsa bir de önce İK denen bölümümün ukalalarından sonra da muhtemelen sizden çok daha az bilgi birikime sahip müdür pozisyonundaki kişiyi geçmelisiniz. Çünkü muhasebe müdürü muhtemelen firmanın kurulduğu günden beri oradadır ve onu geçmek imkansızdır. Piyasada iş bulmak da büro açmak da büro açıp işletmek de çok zor. Çünkü işletme sahiplerinin muhasebecilerini değiştirme ihtimali eşlerini boşama ihtimalinden daha zayıftır. Ayrıca belgesi olmadığı halde belgesi varmış gibi piyasada iş yapan ve odaların tespit edemediği bir sürü sahtekar da ne yazık ki mesleğimizi kirletmektedir.

dentim firması tecrübesi olanalr kurumsal firmalrda 10,000 ve üzeri çalışıyor .
ben bir kaç kişide görüdm sizinde de gözlemleriniz bu şekildemi acaba ?

mezuniyet:ticaret lisesi
tecrübe:25 yıl büroda
ünvan:smmm
yaş.43

Arkadaşlar belgemi yeni aldım yukardaki şartlarla iş arayacağım.Acaba hangi pozisyonda ve kaç para maaşla iş aramalıyım ki hemen iş bulabileyim.
Ayrıca hayatımda ilk defa iş arayacağım püf noktalarını yazarsanız sevinirim.Tercihim büyük şirketlere girmek şansım nedir.

dentim firması tecrübesi olanalr kurumsal firmalrda 10,000 ve üzeri çalışıyor .
ben bir kaç kişide görüdm sizinde de gözlemleriniz bu şekildemi acaba ?

Valla benim arkadaş boğaziçi mezunu askerlikten önce 2 yıl denetim firma tecrübesi mevcut. SMMM belgesi yok stajyer şuan..Anadili gibide ingilizcesi var.. 5.250 TL alıyor 14 maaş diğer sosyal haklarda cabası tabikiç.

mezuniyet:ticaret lisesi
tecrübe:25 yıl büroda
ünvan:smmm
yaş.43

Arkadaşlar belgemi yeni aldım yukardaki şartlarla iş arayacağım.Acaba hangi pozisyonda ve kaç para maaşla iş aramalıyım ki hemen iş bulabileyim.
Ayrıca hayatımda ilk defa iş arayacağım püf noktalarını yazarsanız sevinirim.Tercihim büyük şirketlere girmek şansım nedir.

İlanllara bakarsanız zaten adamlar 30 yaş üzeri adamı bile zar zor arıyorlar 40 yaş üzeri birini işe almaları için o kişinin müdür,yönetici v.b. yüksek kademeli bir pozisyonda işe alınması lazım ki onun içinde zaten ya denetim firması tecrübesi isterler yada 2-3 tane yabancı dil. Büroculuktan gelipde büyük şirketlerde iş bulmak o durum eskiden işi bilen adam kıtlığı varken vardı şimdi öyle bir düzen ne yazıkki yok. Heleki o kurumsallar bazen ilanlarında alacağı yöneticinin mezun olduğu üniversitenin adını bile yazarak yönetici arıyorlar. Moralinizi bozmayayım ama bu memlekette 43 yaşından sonra iş arayıpda bulmak piyango kazanmak gibi birşey olur bu saate kadar ya büronuzu kurmanız yada iyi bir yerde bir kariyeriniz olması lazımdı.

Valla benim arkadaş boğaziçi mezunu askerlikten önce 2 yıl denetim firma tecrübesi mevcut. SMMM belgesi yok stajyer şuan..Anadili gibide ingilizcesi var.. 5.250 TL alıyor 14 maaş diğer sosyal haklarda cabası tabikiç.

Belgeyi aldığında ve işin devam eden tecrübe sürecinde eminim artacaktır.
malesef ,sırf firma muhasebesinde çalıştığım ve denetim firması ile uzaktan yakından ilgim olmadığı için ,üstüne de how are you -yes-no dışında ingilizce bilmediğim için ne bulursak ona şükür diyerek belgeli işçiliğe devam edeceğiz gibi görünüyor.
ya nasip ya kısmet tabi...
not: hızlı yazmaya çalıştığım için eksik harf vb.gibi göze hoş gelmeyen yazım hatalarım oluyor , mesajlarımda; farkındayım, biliyorum.
sırf bu yüzden ,ilgilizceyi geçtik , bari türkçeyi bilseydn diye yorum yapmayın lütfen::))

lisans- işletme-
tecrübe: 12 yıl
stajımın 2 yılını büroda yaptım aldığım maaş 1500 tl idi. sonraki kalan 1 senede bir şahıs işletmesinde tamamladım ordada maaş 1900 tl idi.
en son smmm oldum belgemi aldım 3000 tl oldu.. burda önemli olan sizin o işletmeye ne katacağınızdır ve en önemliside tecrübedir. ne kadar tecrübe o kadar maaştır. bu işletmeden işletmeye değişir elbette. Birde yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem belgelerini aldıktan sonra büro açmak gibi bir niyetleri yoksa mutlaka parasına maaşına bakmadan bir şirkette staj yapmaları çünkü bürodan tamamlanan staj şirketlerde işe alım sürecinde hiç işe yaramıyor.. ve son olarakta mutlaka bir yabancı dil olmassa olmaz ingilizce bilmek şarttır bunun içinde kurslara gidilip kasmak lazım.

katılmamak elde değil.. muhasebe bürosunda yapılan işlerle ancak bir muhasebe bürosu açacak kadar uzman olunur. oysaki bu deneyimin 5 yılı bir şirkette olsaydı çok farklı olurdu..

8 yıllık tecrübem var belgeyi almadan önce 1800 TL ye bir firmada çalışıyordum,belgeyi aldım ve iş arayış sürecine girdim,girmez olaydım , 2400 TL ye anlaştığım firma önce benim eski işimden istifa etmemi istedi , sonra siz ...... sektöründe deneyiminiz yokmuş dediler ve mülakatta ağzımdan kaçan eski maaşımı önerdiler.Kabul edersen et etmezsen sen bilirsin dediler.Halbuki ben yetkinliğimi zaten 2-3 mülakattan geçerek kanıtlamıştım.Bende kirada oturan , eşi çalışmayan ve 1 yaşında bir evladı olan biri olarak 1800 TL maaşı kabul etmek zorunda kaldım.Yaşım 28 ve şu sıralar gerçekten evimi geçindirmekte zorlanıyorum,böyle bir durumdayım, birileri çok mu şanslı yoksa ben mi çok şanssızım buna bir türlü karar veremiyorum.Ama bildiğim bir şey var muhasebecilikten para kazanmak için SMMM belgesinin yanında birşeye daha ihtiyacın oluyor oda şans.

Saygılar

Şuanda anladığım kadarı ile piyasada acayip bir durgunluk var.
4 yıl tecrübem mevcut ve smmm ruhsatım var.Yurt dışından 1 ay önce geldim.1 yıldır yurdışındaydım.
ingilizcem anadilim gibi.mevzuatı ve mesleği iyi biliyorum.
1 aydır iş görüşmesi yapıyorum ve görüşme yaptığım şirketler hep istanbul sanyi odasının ilk bin sanayi kurluşu
anketlerinde yer alan şirketler.
öyle çok şeyler istiyorlarki görüşmelerde inanamazsınız,ingilizce mülakattan tutunda mesleki tecrübeye,mesleki sorulara kadar.görüşmeler çok olumlu geçiyor taki ücret kısmına kadar 3000tl üstü diyince
adamların gözleri faltaşı gibi açılıyor.yani bu tutar fazla geliyor.
fazla olduğunuda belirtiyorlar.Böyle olunca bende diyorumki daha ne yapayım adam gibi maaş almal için
ağzımla kuşmu tutayım.
Birde görüşmelerde en uyuz olduğum nokta mülakatı yapan kişinin mesleki tecrübemi ölçmek için soru sorması ve sorduğu soru hakkında en ufak bilginin olmaması.
En sonki görüşmemde adam şunu sordu ya ingilterede 1 yıl kaldınız,ingililcenize bir faydası oldumu.
bende sinirlendim şunu dedim yok hayır hiç bir faydası olmadı,orda türkçe konuşuluyor.