Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sizce yaklaşık 3 sene tecrübeli ve yüksek lisans yapmış bir muhasebe sorumlusunun belgesiz olarak alabileceği ortalama maaş ne olmalıdır?

1200 tl den fazla olmamalıdır kimse vermez o dediğiniz maaşı bu kişininde yükske bir pozisyonu olamaz daha çok fırın ekmek yada pasta yemesi lazım sadece yemeklede olmaz bol bol süt de içmesi lazım sizin piyassadan haberiniz yok galiba 3 yıl tecrübe nedir ki yüksek lisanı zaten geç eleman pozisyonunda alacağı maaş şimdilik 1100-1200 ama biraz iyi firmada iyi patronlara dşer ağzıda iyi laf yaparsa anca o zaman yüksek maaş alır ama bu durumda alamaz

Ona bile çok demişsiniz karnı doysun yeter köle izavra gibi çalışsın.:banghead:

Sizce yaklaşık 3 sene tecrübeli ve yüksek lisans yapmış bir muhasebe sorumlusunun belgesiz olarak alabileceği ortalama maaş ne olmalıdır?

1200 tl den fazla olmamalıdır kimse vermez o dediğiniz maaşı bu kişininde yükske bir pozisyonu olamaz daha çok fırın ekmek yada pasta yemesi lazım sadece yemeklede olmaz bol bol süt de içmesi lazım sizin piyassadan haberiniz yok galiba 3 yıl tecrübe nedir ki yüksek lisanı zaten geç eleman pozisyonunda alacağı maaş şimdilik 1100-1200 ama biraz iyi firmada iyi patronlara dşer ağzıda iyi laf yaparsa anca o zaman yüksek maaş alır ama bu durumda alamaz

Sizin mali müşavirlikten anladığınız kasa ve kdv sanırım ... adam 4yıl okul okuyacak 3 yıl muhasebe tecrübesi olacak üzerine 2yıl yüksek lisans yapacak sonra da 1100-1200 tl maaş öylemi. sanırım sizde piyangodan belge alanlardansınız yüksek lisansı geç demişsiniz ya çok güldüm kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş.

Tezgahtarlar bile 1000-1500 tl maaş alıyor arkadaşım silkelen de kendine gel :)

Son düzenleme:
HAKLISINIZ SAYIN GÜL-GÖK :))Fazla ücret almanın kriterleri var.Mükellef potansiyel durumu,İşverence tahsilat durumu,çalışma saatleri,bazı sosyal faaliyetlerimizden feragat etmek,en başa yazmam gereken özel durum kaliteli deneyim süresi,kaç yıldır aynı yerde çalışıyor olması,(işverenin iş yükünü ne kadar alıyor olması:)...).Kesinlikle stajer olarak algılanmamalı.
Herkese iyi çalışmalar.

lisans:---
yüksek: (Gazi-Öğrenci)
Mezuniyet ;
ünvan :Smmm/Denetçi
belge: smmm/Bağımsız Denetim
maaş:6500
tecrübe : 12 yıl

Sn Onur;

Forum kuralları gereği mesaj başlığı ve bünyesinde büyük harf kullanmak yasaktır. Bu nedenle mesajınızı düzeltiniz lütfen. Yoksa silinecek.

Lisans mezunuyum
yenı Smmm oldumm
12 yıldır bu işlerdeyim
3.500 maaş alıyorum.

Arkadaşlar öncelikle muhasebe mesleğini çok kıymetli smmm arkadaşlarımız kendi kendine öldürüyorlar. Bu mesleği ucuz ve sıradan yapan unutmayalımki çok muhterem meslektaşlarımızdır.
Piyasayı çok ii biliyorum. Alın size bir örnek ; geçenlerde gittiğim bir firmada smmm bayan firma bünyesinde çalışıyor 2 firmaya bakıyor ve imzalıyor. 1.500 tl maaş alıyormuş . Yazıklar olsun ... Yanlış anlamayın ben 1500 verene değil alana kızıyorum. Onun gibi meslektaşlar bu mesleği ucuzlattılar. O kadın gittikten sonrada o işveren 1.500 e smmm arayacak. (ve işin ilginni ne biliyormusunuz aynı firmada sadece satış faturası kesen eleman 1,400 tl alıyor)

bir hikaye daha bir firmaya muhasebe personeli alacaktık , bir arkadaş geldi (smmm değil) , resmi muhasebeye bakacak ve işide biliyor. Arkadaşa ne kadar istersin dedim 1.000 tl dedi , neden dedim yapamadığın birşeymi var . Yok abi dedi herşeyi yaparım kdv , muhtasar, geçici vs. Vss. .. Yaparım dedi.. Alın işde size adam 1.000 e razı .halbuki şirket 2.500 lerde para vermeye razıydı.

Her zaman söylüyorum el birliğiyle bu mesleği bu işi yapanlar ucuzlattı... Aza razı olmayın arkadaşlar...

arkadaşlar merhaba

25 yaşındayım. önlisans muhasebe bitirdim. aöf iktisattan tamamladım. bu süre zarfında muhasebe bürosunda ve şirkette çalıştım. 5 yıl deneyimim var. şimdi muhasebe ve denetim bölümünde yüksek lisans yapıyorum. kasım 2012 staj başlatma sınavına girdim. kesin alacağım bu sınavda.
2 ay kadar önce ankarada iyi bi firmaya mali işler sorumlusu olarak başladım.1800 tl + 2 ayda bir prim(hatrı sayılır)alıyorum asıl işim girilen kayıtların kontrolü, projeler bazında karlılık analizi yapmak. yönetime bilgi vermek. aylık finansal tabloları yönetime raporlamak ve sunumunu yapmak. 5 yıl deneyimle bu işi nasıl yapacaksın sen stajersin gibi mutlaka yorumlar gelecek. peki nasıl yapıyorum? 5 yıl boyunca gece gündüz çalıştım. akşam 10 da 11 de işten çıktım eve gidene kadar metroda otobüste ders çalıştım. aöf mezunu olduğum için büyük firmalarda işe alınmadım. hırs yaptım yüksek lisansa başladım. vasıflarımı artırdım. gecemi gündüzüme katıp çalıştım. bırakında bu kadar maaş hakkım olsun. beni işe alırlarken stajer olmama yada başka bişeye bakmadılar. ben onlara neler verebiliyorum ona baktılar. kusura bakmayında uzun süre deneyimi olupta 800 1000 tl ye çalışan arkadaşlar önce kendini bi sorgulasın sonra yüksek maaş alanlara yalan söylüyor desin. herkez hakettiğini yaşar. lisans mezunu askerlik yapmamış gelmiş 25 30 yaşına bi baltaya sap olamamış smmm oluyum demiş başlamış staja tabi 800 tl maaş alacak. 2000 tl verecek halleri yok.
neyse herkeze bol kazançlar iyi geceler...

uzun uzun yazmışsın biraz da kendini övmüşsün ama ankara gibi büyük şehirde ,iyi bir firmada mali işler sorumlusu

için 1.800 tl az değil midir? aldığın sorumluluğu düşünürsek...

sanırım işyerinin güçlü olması çok etkiliyor ücretleri, herkes aynı işi yapıyor ama işyeri daha kurumsal ise ve daha karlı ise diğer şirketlere göre daha çok maaş alabiliyorsunuz.
ancak ,adaletsiz bir düzen var , maaş aralığı çok büyük.
neye göre kim belirliyor, işte serbest piyasa dedikleri bu galiba

Sayın meslektaşlarım bir laf vardır''eşek olursan semer vuran çok olur'' bütün meslek mensupları kendini ağırdan satarsa maaş yükselir. Adam smmm olmuş bi iş yerine başvuruyor,iş yeri smmm yi muhasebe

sınavı yapıyor. Sen kimsin devletin maliye bakanlığını kabul ettiği ,mahkemelerin bilir kişi olarak kabul ettiği elinde belge olan adamı sınıyorsun,yada kendini sınatan meslek mensubuna ne demeli? ben

sınavlarımı verdim zamanında diyip smmm türmob verdiği kartın atıcak.. biraz ağırlığını koyacak sonra kimse bize 1000 maaş veriyor diye ağlayıp sızlamasın. İş görüşmesine gidiyorsun senin işe ihtiyacın olduğu kadar iş verininde işçiye ihtiyacı var pazarlığını iyi yaparsan iyi para alırsın. 1700 tl alıyorum 6aylık stjyerim 2,5 yıl öğrenci iken deneyimim var.

uzun uzun yazmışsın biraz da kendini övmüşsün ama ankara gibi büyük şehirde ,iyi bir firmada mali işler sorumlusu

için 1.800 tl az değil midir? aldığın sorumluluğu düşünürsek...

smmm olup 1500 tl ye imza atmıyorum :)
kendimi övmek istemedim. sadece iyi çalışan kimselerin iyi maaşlar alabileceğini anlatmaya çalıştım. sonuçta maaşa prim eklemeleride var.
sorumluluk almayan yada alamayan bir kimse hiçbirzaman iyi maaş alamaz ve iyi yerlere gelemez.
arkadaşın dediği eşek olursan semer vuran çok olur.

Arkadaşlar 3-4 yıllık deneyimi olan 25-26 yaşlarını geçmemiş muhasebe fişi, kdv muhtasar yapacak
kurumlar - geçici bilgisi olan
tabi dört dörtlük al muhasebeyi yap teksin demiyorum eksiğini tamamlarım.
güvenilir bir elemana ihtiyacım var
istanbul tuzla bölgesinde
servisi vardır
13 maaş ve büyük bir kuruluştur.
Ücret konuşulur. tatmin edeceğine inanıyorum.
İlgilenen kişiler
lütfen
acil
[email protected] adresine cv veya telefon numaranızı mail gönderirseniz sevinirim.
Selçuk Karaarslan

Son düzenleme:
Henüz okulunu yeni bitirmiş veya son sınıfta olupta Muhasebe mesleğine yeni başlamış arkadaşları düşünün birde. Bürolarda verilen 400-500 TL maaşları :( Daha yolun başındayken küçüklükten beri hayalini kurduğu mesleğin içine girdiği ilk yılda karşısına çıkan tonlarca iş sorumluluk duygusu ve bunun karşısında aldığı ücretten ziyade yıllarca bu mesleği yapmış üstadlarının düşünceleri ve kazandıklarını duyunca yolun başındayken vazmı geçsem acaba düşünceleri :S

erdttk yok öle bi şey yapın işinizi mesleğinizi. İşini iyi yapan, çalışan mutlaka kazanır. Sebat ve sabır.
Meslek mensubunun fazla olması şartları ağırlaştırıyor. İşinde iyi olursan mutlaka gören olur. Ben bu güne kadar sıfır yetiştirilmek üzere adam aldım şu an bilen gerekli.

smmm belgeli birinin şirketlerde minimum giriş maaşı 2500 - 3000 tl olmalı ki
bekarsan bırak şirketi belgeni al büronu aç.
Bir riske gireceksen bekarken gir.

Piyasalarda Geçerli Durum Nedir

Herkese Merhaba,

Tam da zam dönemindeyiz. Konuyu hareketlendirelim mi. Evet ne kadar alıyorsunuz? Yarın patronla zam görüşmesi için ortalamalara ihtiyacım var. Ben 4 yıllık mali müşavirim. 14 yıldır aynı firmada muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum. 6 grup firması var bütün muhasebe kontrolleri, her türlü beyannameleri (kdv, ssk, muhtasar, ba-bs, geçiciler, kurumlar ve daha sayamadığım diğer angaryalar dahil) benim üzerimde. Ve şu anda 2.400 tl alıyorum. Sizler de durum nasıl paylaşır mısınız. (Ankara'dayım).

Son düzenleme:
valla senin yaptıgın işleri yapıyorum ''saturkan'' abi . tecrüben benden fazladır kesinlikle ama asgari ücretten az alıyorum .sen buna ne diyosun esas . smmm ofiste çalışıyorum.(istanbul)

Durum vahim desene. Allah yardımcın olsun ne deyim. Demek ki senin patronla konuşma vaktin gelmiş de geçiyor bile... Elini çabuk tut derim dsanlav...

Son düzenleme:
benden tecrübeli birini bulmuşken sormak isterim ben bi sene önce başladım meslege açıköğretimden mezun olucam belge vs devam edicek inş. ofiste tek elemanım kdv ssk stopaj bazen geçici mükelleflerlede muhatabım ve asgari ücretin altında maaşla çalısıyorum.bir yıl için iyi oldugunu düşünüyorum bu gelişimin .ancak ilerisi için muallaktayım. kendimi tam anlamıyla geliştirmeden şirket vs düşünmedim hiç .bürodan başladım. malum türkiye şartlarında yaşıyorum mükellef bulup kendi ayarımda bi döngü yakalamam lazımki bi anlamı olsun .daha fazla geç kalmak istemiyorum yaşım 21 bu arada.yardımcı olursan sevinirim.teşekkürler

Pardon sorunu anlamadım. Nasıl bir yardım istiyorsun?

benden tecrübeli birini bulmuşken sormak isterim ben bi sene önce başladım meslege açıköğretimden mezun olucam belge vs devam edicek inş. ofiste tek elemanım kdv ssk stopaj bazen geçici mükelleflerlede muhatabım ve asgari ücretin altında maaşla çalısıyorum.bir yıl için iyi oldugunu düşünüyorum bu gelişimin .ancak ilerisi için muallaktayım. kendimi tam anlamıyla geliştirmeden şirket vs düşünmedim hiç .bürodan başladım. malum türkiye şartlarında yaşıyorum mükellef bulup kendi ayarımda bi döngü yakalamam lazımki bi anlamı olsun .daha fazla geç kalmak istemiyorum yaşım 21 bu arada.yardımcı olursan sevinirim.teşekkürler