Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

göknur2815 ' Alıntı:
Özel Bir şirkette 5 yılımı doldurdum şuan 6. yılın içindeyim..Normal tecrübem 8 yıl.Personel işlemleri harici bütün finans muhasebe süreçlerini ben yönetiyorum. Stajımı burda yaptım.. Yeterlilik sınavında 7 de 5 yaptım. Kısmetse temmuzda müşavirim..

2200 Net Maaş+Yol+Yemek+Yatarak Sağlık Sigortası..Bence en az bu poziyondaki kişiler 3.000 civarı almalı. Ayrıca mali müşavirin 2.500 en az alması gerektiği fikrinede katılmıyorum (En azından istanbulda).. Bu meslek belge bukadar ucuz olmamalı..

Saygılarımla..

merhaba size bir sey sormak istiyorum

mali müsavir oldugunuzda bu sirkette kalmayı düşünüyormusunuz kendi buronuzu acmayı mı düşünüyorsunuz

calıstıgınız sirkette kalırsanız eger maasınızın 3.000 tl olmasını isteyecekmisiniz yoksa bu sartlarda devam ediceksiniz

tesekkürler

şuanda özel bir şirkette muhasebe sorumlusuyum. Muhasebenin tüm süreçlerine hakimimin. yaklaşık 9 yıl çeşitli sektörlerde tecrübem var. 2300 maaşım. Ruhsatı 6 ay önce aldım. Yıl başında bu durumu belirterek maaş zammı talebinde bulundum.3500 net maaş istedim. İstanbul gibi bir şehirde ve şirketin de bu rakamı verebilecek gücü mevcut iken bu maaşı hakettiğime inanıyorum. Ama kabul edilmedi. Şuanda motivasyonum çok düşük. O kadar çalıştım çabaladım ruhsat almak için emek verdim ama boşunaymış. Aslında anında istifa edip çekip gidebilirdim ama verilmiş bir sözüm var . çıkamıyorumda işten. Zamana bıraktım bazı şeyleri.

Malesef artık günümüzde ruhsat tek başına bir artı değer yaratmıyor. Özel sektör yaptığınız işe bakıyor. Bu işin karşılığı aldığınız tutar da piyasa şartlarında normal görünüyor.

Sayın nebula,eğer 2300 tl net maaş alıyor iseniz bu bir büro sahibi olma durumunda enaz 20 ltd şirket defterine eşittir ki ;
1-Bu mükelleflerin %60 ı ödeme yapmaz.
2-Ofis giderleri nakittir.
3-SG primini cebinizden ödersiniz.
4-20 mükellefin işleri ve ağırlamaları nedeni ile defter yazmaya vakit bulamazsınız.İster istemez bir eleman alırsınız ve oda aylığını nakit ister.Kredi kartları imdadınıza yetişir.kazancınız ikiye bölünür.bankalar bir müddet sonra ensenize biner.
5-Ödememeyi mutadlaştıran mükellef ile yüzgöz olursunuz.itibarınız zedelenir.İşlerini durdurur iseniz gelecek cezayı birikmiş borcunu ödeyerek size yıkar.
6-Çalışan eleman çıkar ve yaptığı ince hataların bedellerini de koçlar gibi ödersiniz.
7-Rakipleriniz müşterilerinize göz diker,defteri kaça tutturuyorsun sorunu sorar,mükellef de muhasebe ücretini daha az söyleyerek aklı sıra kar edeceğini sanır,rakibiniz zokayı yutar ve o fiattan da aşağı bir fiat söyler keseceği serbest meslek makbuzunun kdv ve stopajını da üstlenir yetmezmiş gibi elt-tlf-doğalgaz faturalarını bile öder.
8-Sonunda bu çarkların arasında Don Kişot olursunuz.

Şimdiden içiniz kararmıştır.Bu bir komplo teorisi değil,gerçek mesleki savaşın bir enstantanesidir.

Eskiden büro açmadan önceki ben olsam gökhan üstada itiraz ederdim ancak büroyu açınca piyasada koskoca LTD lerin 100-150 TL civarına tutulduğunu görünce evet 20 LTD şuan 2300 TL temiz maaşa eşdeğer bile olmuyor hadi oldu deseniz bile tahsilat sorunu var müşterinin %50 sindan tahsilat yapın öpün başınıza koyun adamlar herşeye geldimmi para buluyor ama olay muhasebe ücreti dedimmi bin dereden su getirip sallıyor sizde bir umut diyerek bekliyorsunuz hadi vermeyeni göndereyim diyelim piyasada milllet kurt gibi 2-3 yıl para almadan defter tutan dengesizler var , meslek ayaklarda itibarı yok diyoruz ya en son haberini aldık adamlar takım elbise elde çanta muhasebeci lazımmı diye istanbul sokaklarında dükkan dükkan dolaşıyorlarmuş artık bunuda duyduk ya ne diyeyim bu kadar itibarsız bir meslek daha yok o yüzden elinizdeki maaşın kıymetini bilin diyeyim

Durum bu kadar vahim mi gerçekten?

O zaman arz talep meselesi haline gelecek. Bu işten para kazanamıyanlar yavaş yavaş bırakmaya başlayacak. Kalanlar dayanabilenler ise uzun dönemde daha iyi kazanacak gibi görünüyor.

nguroy ' Alıntı:
Durum bu kadar vahim mi gerçekten?

O zaman arz talep meselesi haline gelecek. Bu işten para kazanamıyanlar yavaş yavaş bırakmaya başlayacak. Kalanlar dayanabilenler ise uzun dönemde daha iyi kazanacak gibi görünüyor.

Durum bu kadar vahim...Arkadaşlara katılıyorum.Yaklaşan zamana bakılırsa mesleğimiz epey kötü bir yere doğru çekiliyor.Dediğiniz gibi umarım uzun dönem içerisinde mesleğimiz kazanır.

nguroy ' Alıntı:
Malesef artık günümüzde ruhsat tek başına bir artı değer yaratmıyor. Özel sektör yaptığınız işe bakıyor. Bu işin karşılığı aldığınız tutar da piyasa şartlarında normal görünüyor.

Evet kesinlikle katılıyorum. Ama ben 2300 TL yi az bulurken birçok mali müşavir arkadaş öpde başının üstüne koy diyor.
Ve malesef mesleğimiz günden güne insanların gözünde basitleştiriliyor.

Malesef bazı meslek mensupları standartlarımızı ve mesleğimizi aşağı çekiyor.Merdiven altı muhasebeciler,fason muhasebeciler olduğu sürece meslek ne yol alır bilemem?

Ben bu konu hakkında farklı düşünüyorum..
Yani neden az yada neden çok değil bu iş duruma göre değişir, herkesin kendi penceresinden bakmamız gerekiyor, herkes kendisine göre haklıdır ama zaten bir odanın verdiği ücret politikası var bunun altında alanları düşünmüyorum bunlar hakkında söylenecek pek fazla birşey yok..
SMMM aşamasına gelene kadar ücretler tabi ki de değişir ama bu zafere ulaştıktan sonra kendinize hak verin küçük, alçak görmeyin.
Ne sürünün ne de bulutların üstünde uçun.. Bu belgeyi alana kadar neler çekiliyor hep giderler, ücretler, harçlar ödeniyor, aldıktan sonra bunları karşılayacak tutarlar düzeyinde kalmaya çalışılmalıdır..
Yani gidipte küçük bir bakkaldan 600 tl istemek ne kadar garipse 80 kişilik çalışanı ihracat-ithalatı olan şirketten de 1.000 tl istemek çok yanlış olur..
İngiltere de Mali Müşavirim dediğinizde insanlar önünü ilikliyorlar, saygı gösteriyorlar lakin ülkemizdeyse içler acısı durum..!!

Bizim ülkemiz hariç,Amerika,Fransa,İngiltere gelişmiş ülkelerde mesleğimizin saygınlığı kıyaslanamaz.

Bizim ülkemizde genelde bilime, tahsile, deneyime zaten değeri hiç verilmez ki. ???

Sn. Teknogs o dediğiniz 80 işçili ihracatçıları ne yapıyorlar hemen onuda anlatayım. Bu tarz ihracatçıların eli mahkum kdv iadesidir rapordur odur budur sağolsun vergi dairesi sayesinde YMM ile bir şekilde işi oluyor ya, işte o YMM ler sağolsunlar artık yanlarında adamda çalıştırmıyorlar , bürosu olan taşeron SMMM lerle anlaşma yapmışlar tertemiz sgk derdide yok adamlara sadece iş veriyorlar tam tastikle o ihracatçı firmaların defterini bu taşeronlara %12-14 arası bir parayla tutturuyorlar.
Diyelimki YMM o firmadan tam tastikle aylık 1500 TL mi alıyor taşerona 200 TL verdimmi o vatandaş havalara uçuyor yani piyasa öyle böyle değil artık olay arz talep meseleside değil ortada resmen bir rezillik var küçükleri çorba parasına birileri tutuyor büyükleri zaten YMM ler tam tastikle taşeron adı altında smmm leri almış bırakmıyor. Ha büro açın mükellefmi yok geliyor yalan yok ama o gelenlerdende tahsilat yapmak ölümden beter.
Ben bu işten başta çok umutluydum ancak en son dönemde %99 tamam anlaştık artık bunların sayesindebende büyüyeceğim dediğim mükellefler üç kuruşa fiyat çeken sözde meslekdaşlara gidince yada bir iki ihracatçı sağlam mükellef YMM lerin haksız rekabeti yüzünden (ki adamlar mükellefe iadeler için rapor parası almayız yeterki defterin bizde kalsın dediler) elimden gidince ben bu piyasadan iğrenmiş durumdayım.
Yani son olarakda bu yurt dışında SMMM ler şöyle böyle demek için birşey diyemeceğim ancak bu sözler daha çok oda ve birliktekilerin ağızbirliği etmişçesine kullandığı cümleler gidin türmoba yada ismmmo seminerlerine katılın ağızların bir yurt dışında SMMM ler şöyle böyle edebiyatı dolanıp duruyor en son bir türmob yetkilisi isveçde mali müşavirlerle görüşmek için randevu alınması gerektiğini söylemişti sadece gülüp geçtim

nguroy ' Alıntı:
Bizim ülkemizde genelde bilime, tahsile, deneyime zaten değeri hiç verilmez ki. ???

Bu ülkede sadece muhasebe mesleğine önem ve değer verilmiyor. Yaşadığım tecrubeler beni bu sonuca götürdü.

stonhand;
mükellefler üç kuruşa fiyat çeken sözde meslekdaşlara gidince..................
diye yazmışsınız.......

dünden beri yazacağım fırsatım olmuyor.
Üç kuruş paraya fiyat çeken kişiler yine bizim içimizden. Ben diyorum ki HER KOBİYE BİR MALİ MÜŞAVİR olmalı. Bunun için çabalamalıyız.
1-piyasa dengeye gelir bu kadar çok muh. bürosu olmaz ve mükellefler 'sizin deyiminizle üç kuruşa fiyat çekenlere'' gitmez.
2- şirketlerde meslek mensubu bağımlı çalıştırmak zorunlu olduğunda FORUMDA --- ne kadar maaş alıyorsunuz-- gibi konular da kalmayacak.
3- bürosu olan arkadaşlar nasılsa piyasada mükellef bulacağından üçkuruşa fiyat sözkonusu bile olmaz.
4- bu HER KOBİYE BİR MALİ MÜŞAVİR fikri şimdiki 250-300 defter tutanlar ve YMM lerin defter tutanları ne der bilemem. ama işlerine gelmez onu da söyleyeyim
Ayrıca bu günlerde eczacılar bizden önce davrandı ve kendi meslek yasalarını değiştirmeyi başardılar. Tavsiyem bu konuyu incelemeniz.Ciroya göre eczanelerde başka bir eczacı çalıştırmak zorunlu, ve demografiye göre eczane açılışına Sağlık bakanlığı karar verecek. Bunlar benim aklımda kalanlar.
Sıkıntınızı anlıyorum ve söylenmek yerine bir adım daha ileri gidip artık birşeyler yapmalı diyorum.

Saygılar...

DOKUZEYLÜL ' Alıntı:
stonhand;
mükellefler üç kuruşa fiyat çeken sözde meslekdaşlara gidince..................
diye yazmışsınız.......

dünden beri yazacağım fırsatım olmuyor.
Üç kuruş paraya fiyat çeken kişiler yine bizim içimizden. Ben diyorum ki HER KOBİYE BİR MALİ MÜŞAVİR olmalı. Bunun için çabalamalıyız.
1-piyasa dengeye gelir bu kadar çok muh. bürosu olmaz ve mükellefler 'sizin deyiminizle üç kuruşa fiyat çekenlere'' gitmez.
2- şirketlerde meslek mensubu bağımlı çalıştırmak zorunlu olduğunda FORUMDA --- ne kadar maaş alıyorsunuz-- gibi konular da kalmayacak.
3- bürosu olan arkadaşlar nasılsa piyasada mükellef bulacağından üçkuruşa fiyat sözkonusu bile olmaz.
4- bu HER KOBİYE BİR MALİ MÜŞAVİR fikri şimdiki 250-300 defter tutanlar ve YMM lerin defter tutanları ne der bilemem. ama işlerine gelmez onu da söyleyeyim
Ayrıca bu günlerde eczacılar bizden önce davrandı ve kendi meslek yasalarını değiştirmeyi başardılar. Tavsiyem bu konuyu incelemeniz.Ciroya göre eczanelerde başka bir eczacı çalıştırmak zorunlu, ve demografiye göre eczane açılışına Sağlık bakanlığı karar verecek. Bunlar benim aklımda kalanlar.
Sıkıntınızı anlıyorum ve söylenmek yerine bir adım daha ileri gidip artık birşeyler yapmalı diyorum.

Saygılar...

+1

Üstat ya belli bir ciroya ulaşan kobilere SMMM zorunluluğu getirilecek yada bürolarda belli bir defterden sonra o büroda SMMM çalıştırma zorunluluğu getirilecek adamlarda 300-400 defter var 401 gelmesin demiyorlar ne olursan ol bana gel diyor YMM si SMMM si çok defteri olan adam zaten güçlü 1 yıl tahsilat yapmadan defter tutuyor neden çünkü defter sayısı fazla ortalama %50 tahsilat yapsa adama rahatlıkla yetiyor olan gene sana bana oluyor ya kobilere yada şu bürolara zorunluluk gelsin yada olmadı adam gibi bir kota konsun adamlar iki kişinin birbirine demeden duramayacağı yerlerde 100 üzeri defter tutuyorlar ki sistemde buna izn veriyor denetim desen hakgetire olduğundan ver liseliye defteri tutsun kafasına göre al paranı bak işine ne güzel memleket bizde tırmalayalım aman başımıza iş gelmesin ceza yemeyelim diye hergün tebliğ kanun okuyalım

Son çalışma Dönemim:2010/Nisan
Maaşım :4,250,-TL/Ay(Net)
Sektör :Metal İmalat
Pozisyon:Mali İşler Müdürü
Mesleki Ünvan:SMMM

gokhanuy ' Alıntı:
Sayın nebula,eğer 2300 tl net maaş alıyor iseniz bu bir büro sahibi olma durumunda enaz 20 ltd şirket defterine eşittir ki ;
1-Bu mükelleflerin %60 ı ödeme yapmaz.
2-Ofis giderleri nakittir.
3-SG primini cebinizden ödersiniz.
4-20 mükellefin işleri ve ağırlamaları nedeni ile defter yazmaya vakit bulamazsınız.İster istemez bir eleman alırsınız ve oda aylığını nakit ister.Kredi kartları imdadınıza yetişir.kazancınız ikiye bölünür.bankalar bir müddet sonra ensenize biner.
5-Ödememeyi mutadlaştıran mükellef ile yüzgöz olursunuz.itibarınız zedelenir.İşlerini durdurur iseniz gelecek cezayı birikmiş borcunu ödeyerek size yıkar.
6-Çalışan eleman çıkar ve yaptığı ince hataların bedellerini de koçlar gibi ödersiniz.
7-Rakipleriniz müşterilerinize göz diker,defteri kaça tutturuyorsun sorunu sorar,mükellef de muhasebe ücretini daha az söyleyerek aklı sıra kar edeceğini sanır,rakibiniz zokayı yutar ve o fiattan da aşağı bir fiat söyler keseceği serbest meslek makbuzunun kdv ve stopajını da üstlenir yetmezmiş gibi elt-tlf-doğalgaz faturalarını bile öder.
8-Sonunda bu çarkların arasında Don Kişot olursunuz.

Şimdiden içiniz kararmıştır.Bu bir komplo teorisi değil,gerçek mesleki savaşın bir enstantanesidir.

Yukarıda yazdığınız sebepler yüzünden HER KOBİYE BİR MALİ MÜŞAVİR ZORUNLU OLSUN diyoruz. Bu fikri her ortamda dile getirirseniz belki birilerinin kulağına gider de ciddi alır. Saygılar

Maaşlı çalışmıyorum. Dolayısıyla standart bir gelire sahip değilim.
Tahsilat kabiliyetime göre kazanıyorum ve ciddi maddi sıkıntılar içerisindeyim.
Bağımsız çalışmak isteyenlerin baya fazla olduğunu gördüm üstün körü sayfaları okurken.
Tavsiyem; çok fazla heveslenmesinler.
Bağımsız çalışan meslek mensuplarının hesabı dışarıdan parmakla yapılır ve kesin kez şu ifadeler kullanılır; "ulan 20 şti olsa 400 den 8.000-TL 20 de işletme olsa çerez niyetine 100 den 2.000 TL kirayı telefonu elemanı düş, al sana 7.000-TL para. Yeme de yanında yat..."

Öyle değil dostlarım, hiç öyle değil.

Unutmadan, defter tutmak bir amelelik, biz bunu yapıyoruz.
Danışmanlık, uzlaşma, dava, iade, denetim gibi konularda ya da en az birinde uzmanlaşıp hem daha çok para kazanabiliriz, hem daha az emek sarfederiz, hemde adam yerine koyuluruz unutmayalım.
Ama maalesef bu yoğunluktan farklı konularda uzmanlaşmaya bile zaman ayıramıyoruz.
Bu saat olmuş ben eve gidemiyorum, iki yıldır evliyim saat 7 de eve gittiğimin sayısı 5 değildir şerefim üstüne yemin ederim.

Saygılar,

özel şirketlerde fikrimce mesleki ünvanlar girişte kriter, geri kalan herşey kişisel performansla alakalı.

kurumsal şirketlerin zaten maaş politikaları var, yırtınsanız aynı ücreti alır, yatarsanız işinizden olurunuz. Ama mesleğimizi küçük görmeyelim, mesleğimizde belge alınınca olay bitmiyor. bir de şirketlerde sadece vergi ve muhasebe kaydı olarak görmemek lazım olayı. Altınızdaki junior'lar yapabiliyor zaten bu işleri. Önemli olan sorun çözmek, yönetimsel raporlar oluşturmak ve geliştirmek, sistemi kurmak ve denetlenebilir sistemi oturtturmak. Bunları yapabiliyor üzerine bir de yabancı diliniz varsa zaten , 2000 - 2500 stajyer 3500 - 4500 TL 'de bir meslek mensubu için normal..

Artık herkes meslek mensubu diyerek düşük ücretlere çalışmak, 100 TL ye şirket defteri tutmak gibi oluyor. Ne çalışan memmun , ne de işveren memnun oluyor sonrasında..

Ben stajyerken 2009 da 1750 TL alıyordum , smm olduktan sonra 2012 ayrılış maaşım 3.400 TL idi ama yaptığım işe ve şirketdeki satış / pazarlama departmanına göre az kalıyordu, isfitamı verdim ayrıldım..

Zaten pek çok alanı, mühendislik bölümlerine kaptırıyorken, sadece vergi beyannamelerini veren çalışan profilinden kurtulup, iş görüşmelerinde biraz daha donanımlarımızı ön plana cıkarmakta fayda var.

tabi sadece belgeyi almak yetmiyor, meslek ve diğer konularda donanımlı olmalı ve sürekli kendimizi geliştirmeye de devam etmeliyiz.

Saygılar.

nguroy ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:
Bana da 2500 biraz abartılı geldi.

Bizim şirketler grubundan birinde bir ymm var ful time bordrolu 2000 alıyor.
Ayrıca avukatı da (yaklaşık 15 yıllık avukat) Tam gün çalışıp 1750 alıyor.

kardeş seninkide adamı öldürmüş resmen.. bunları gözönüne alırsak yeminli olacağıma belediye otobüsü kullanırım 2200 tl alıyor arkadaş :D :D bizim burda eskişehirde yani avukatın yanında çalışan iyi katipler 1750 alıyor.. yeminli için ise 2000 tl facia

Katılıyorum ama maelsef gerçekler böyle. Zaten bu tek örnek de değil. :( :(