Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

size katılıyorum.
pazarlık noktasında başarısızız.
bununda nedeni ise büro işletenlerin elinin sıkı oluşu.
kimi arkadaşlardan duyuyoruz stajın ssk'sını bile işveren ister hale gelmiş.
ruhsatı alana kadar en düşük ücreti alan en kötü şartlarda çalışan personel ruhsatı aldıktan sonra pazarlık etmektense bürodan kurtulmayı şirkette çalışmayı tercih ediyor.
bence ankarada ideal smmm ücreti 2000-3000 arasıdır.

10 bin ve 15 bin tl ücret alanlar olsada piyasada genel olarak alınan ücretler değildir.
Yüzdelik dilim içinde %5 'in altındaki kişiler bu ücreti alıyorlar.

12-18 Yıllık deneyimli alınabilecek en üst ücret 4000-4800 tl arasıdır.

Piyasada zaten 5-10 Yıldır çalışan ve stajını yeni baslatacak olanlar aldıkları ücretlere devam ediyorlar.

Stajyerler açısından üniversiteden yeni mezun olduktan sonra iş tecrübesi olmadan staja başlama sınavını kazanıp piyasaya giriliyorsa ve çevrede yoksa ücretsiz çalışma yanında harçlık alarak çalışmak zorunda kalınabilir.
Staja başlama sınavını kazanmasada tecrübe olmadan muhasebe alanında işe girmeye çalışan kişilere 250 tl civarı bir para veriliyor. Ertesi yıl 350 tl ve daha sonraki yıllarda BU ÜCRET asgari ücrete kadar çıkabiliyor.Tabi kişinin gelişme göstermesi halinde bu ücretler artıyor.Ya da sabit kalıyor.

Staj çoğu kişi açısından verimli geçmeyebiliyor. smmm ruhsatı alınsada bu durumda şirketler 1000 tl ücret teklif ediyorlar.
Biraz daha tecrübeli iseniz 1500-2000 tl arası bir ücret alıyorsunuz.

Arkadaş kusura bakma ama ruhsatın olacak ve 1000 tl maaş teklif edecekler ben küfür eder çıkarım,zaten 1000 tl maaşla çalışan meslek mensubu varsa o kişiyi meslekten atmalı.. işveren tabi teklif eder''eşek olursan semervuran çok olur'' burada bizde iş bitiyor,yıllarca okuyacaksın tıp okuyan kadar emek ve zaman harcayacaksın sonra 1000 tl bu biraz kendini pazarlama meselesi. Kendini pazarlasın pazarlayamsın her meslek mensubunun piyasadaki kemik maaşı 2000 tl dir bu olmalıdır,aşağı teklif eden iş görüşmesinden düşünmeden masadan kalkmalı yoksa adam bedayada çalışsın ister. Burada madem bi konu başlığı açıldı maaşla ilgili birbirinizin maaşını çekiştireceğinize ağız birliği yapıp kemik rakam belirleyin..

temmuz döneminde ruhsat almaya hak kazandım.2 ay iş aradım bulamadım parasızda olmuyor.benim hedefimde 2.000 Tl den aşagı çalışmamaktı ama olmadı.şimdi 1500 Çalışıyorum boş durmaktan iyidir 2012 de ruhsatımı alıp hem bu şirkete bakacam hem büro açacam.simdi dısarıya 1800 veriyor şirket.bazen hiç birşey istedigin gibi olmuyor. ümidini yitirmemek gerek.

:) bağımlı olarak smmm bürosunda çalışırken kaç yere başvuru yaptım istediğim gibi bir yer çıkmadı.. sonra büro açtım 2 büyük firmadan muhasebe müdürlüğü teklifi geldi.. bende artık büroyu açtım yola çıktığım ve söz verdiğim mükellefleri bırakmak istemiyorum diyerek .. teklifleri reddettim.. demekki böyle olması gerekiormuş..

kurumsal bir firmada muhasebe uzman yardımcısı olarak çalışıyorum. 2006 yılında işe başladım. 2.750 tl brüt maaşım var. sabah 8 akşam 17:30. cumartesi pazar çalışılmıyor. iş yeri sıkıcı değil işini vaktinde yapda istersen akşama kadar internette gir. ancak muhasebe olarak bişey öğrenemiyorum. grup firma olduğu için 12 kişilik bi firmaya bakıyorum. onun kdv ve muhtasarını yapıyorum. geçici, kurumlar, bilanço gelir tablosu vs. hepsini müdürümüz yapıyor. buradan çıksam kaç yıllık çalışıyorum muhasebeyi bilmiyorum. kendi kendime bişeyler öğrenmeye çalışıyorum ama çok fazla bişey katmıyor.
çalışma koşulları şartlarım iyi ama işi öğrenemiyorum. şanslımıyım şansızmıyım bilemiyorum.
3-4 aralıkda yeterlilik sınavlarına gireceğim. hayırlısıyla ruhsatımı alsam farklı planlarım var. hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun.

sayın tuğba,
senin için zor bir karar ben de benzer durumdaydın, ben ayrıldım.
ancak kendi büron için ayrılmanı tavsiye ederim.

acco aslı :) nasılsın ? yeni işyerine adapte olabildin mi ?

yeminli mali müşavirlik bürosunda çalışıyorum

ben SMMM yim.

ingilizce ve almanca biliyorum

bilgisayar işletmeni ve aynı zamanda sistem mühendisiyim.

2.000 TL net maaş + sigorta + öğlen yemeği ;D

araba yok , çevre yok :D

yarınım meçhul ::)

bu sene 2100 brüt ile işe başladım. Meslektekide ilk senem. Ücret skalasını biliyorum. önümüzdeki sene 2500 sonra 3000 brüt. performansa göre artabilirde . 2 senede alacağım ücret piyasaya göre iyi sanırım

2000 yılı ticaret lisesi mezunuyum, 9-10 yıl kadar muhasebebecilik yaptım işletme mezunuyum, smmm stajımın 2 yılı doldurdum 1 yılım kaldı. önceki şirketimde 1600 tl çalışıyodum 1 sene oldu ayrılalı 1800 şuan maaş alıyorum ve az olduğunu düşünüyorum..
çok defa işverenlerin oyununu geldim siz gelmeyin diye yazıyorum şu kadar maaş başla sonra 2-3 içinde değerlendirip arttırıcaz dediler hep. ama ya yapmadılar, veya altı ay sonra yaptılar onuda kırkdefa kapılarına gittikten sonra yaptılar tabi cüzi miktarda...

Bordro ve özlük işlerinde 1 yılı aşkın BEDAVA'ya çalışmaktayım.Bu maaşları okuyunca kendime gülüyorum :)
Yarın sabah direk müdürün karşısına dikilmeyi düşünüyorum :))

ACCO ' Alıntı:
buradaki yorumlara bir araştırma yaparken tesadüf eseri denk geldim...
yüksek maaş alanları eleştiren bir yaklaşım var, yalan söylüyorlar deniyor..
kim neden yalan söylesin.
kim kimi tanıyor ki yalan söylesin...

ben de özel sekörde muhasebe müdür olarak görev alıyorum.
çalıştığım şirket limited şirket ve henüz nev-i değişikliği yapıp aş. ye çeviriyoruz.

şu an net maaşım 4725*14+şirket arabası

şimdi ben yalan niye söyleyim .. sadece bunu yazıyorsam bilinsin ki bu ücretler alınabiliyor.

meslekdeki deneyimim 1998 den bu yana...

özet olarak demeye çalıştığım şu, bizim mesleğimizde maalesef herkes kendine muhasebeciyim diyor, fatura kesen de muhasebeci, bilanço çıkaranda....

meslekte kaliteyi ve skalayı bizler ve bizim beklentilerimiz korkularımız düşürüyor, pazarlık elimizi zayıf tutuyoruz,belgeli bir muhasebeci şayet 1000 tl ye razı oluyorsa ve pazarlığını bu doğrultuda yapıyorsa kabahat bence işverende değil iş isteyendedir...

+1

Özel şirkette çalışıyorum.
6 yılımı doldurdum, Mart 2012 yeterlilik sınavına gireceğim.
Net, 2.000 TL+1 ikramiye (yıl) alıyorum. Sabah 09:00, Akşam 18:00 Cumartesi yok.
Ulaşım: 30 dk. Vasıta kullanmıyorum.
İyi, kötü, ya da az, çok diye yorum yapmam.

Teşekkürler.
Hayırlı kazançlar.

valla arkadaşlar bizim mesleğin en kötü yanı belli bi maaş standartı yok yorumları okudum 7000 tl maaş alanda var 6 7 yıl çalışıp 1000 tl alanda hakikatten vahim bi durum malesef esnaf zihniyetinde kasa/bankalar mantığını kıt beyni ile çözmüş insanlar muhasebeciyim diye şirketlerde çok düşük maaşlarla çalışıyor bazılarımız ise gerçekten kendimizi geliştiriyor her gün okuyor ve sürekli öğreniyoruz o kıt insanlar yüzünden bizde hakettiğimiz maaşlarla çalışamıyoruz benim 17000 tl maaş alan muhasebe müdürü tanıdığımda var 850 tl alan düz lise mezunu sadece kasa bankayı bilen kıt arkadaşımda var bende 24 yaşındayım 4 yıllık tecrübem var şu an 4 şirketten oluşan grup inş. firmasında muhasebe ve finans sorumlusu olarak çalışıyorum 2 ay oldu başlayalı malsefe maaşım 1850 tl smmm stajını başlattım bu mesleği yapanların en az alması gereken 2500 tl seviyenizi düşürürseniz patron milleti sizi bedavayada çalıştırsa ulan bunun yemeğide amma pahalıya geliyor der tavsiyem düşük maaşları kabul eden kıt lara hele birisini okudum smmm olmuş 1000 tl alıyor bitaneside hem ofis açmak hemde ticarethane kurmak istiyor belliki bomboşsunuz arkadaşlar sizi mali müşavir yapanında sizi eleman diye çalıştıranın da...

27 sayfa yorum yazılmış haklı olup gerçekleri söylediği alenen belli olanda var abartılı yazanda var.bu konu kişinin direkt belgeli mi belgesiz mi olmasıyla ilgili değildir.örneğin özel hastanede op.dr. genel cerrah 100.000 tl maaş alırken aynı hastanede yine uzm.veya op.dr bir dr.25.000 tl maaş almakta.diğer yandan çok uluslu bir şirketin mali tablo analizini yapıp denetim alanında çalışan bir smmm 10000-12000 tl maaş alırken diğer yandan kendisini fazla geliştirmemiş özel smmm sınavı ile bedavadan smmm olmuş biri 1000-1200 tl arasında maaş alabiliyor.tanıdığım öyle smmm varki yeminlilik sınavına girse kafadan kazanacak kabiliyette,diğer yandan önündeki bilgisayarı açıp mevzuat okumaya üşenip kanunları meslektaşlarına soran üşengeç kabiliyetsizlerde var.bu arada tek dersim olan maliyeti aralıkta hallettim şimdi resmi sonuçları bekliyorum.resmen geçtiğim açıklanınca büro açma niyetindeyim.arkadaşların maaş yazım formatını bozmak istemedim;

mezuniyet: lisans/işletme
lise: ticaret lisesi
yeterlilik sınavı durumu: tek ders maliyet
kıdem: 12 yıl
maaş: 1500

nguroy ' Alıntı:
Bana da 2500 biraz abartılı geldi.

Bizim şirketler grubundan birinde bir ymm var ful time bordrolu 2000 alıyor.
Ayrıca avukatı da (yaklaşık 15 yıllık avukat) Tam gün çalışıp 1750 alıyor.
[/quote

BİZİM ŞİRKETTE DE BÖYLE AMA BAŞKA BİR ŞİRKTTE ÇALIŞAN ARKADAŞIM VAR STAJI YENİ BİTTİ DAHA BELGEYİ ALMADI. 6500 TL MAAŞ ALIYOR....

lrtysh ' Alıntı:
Bordro ve özlük işlerinde 1 yılı aşkın BEDAVA'ya çalışmaktayım.Bu maaşları okuyunca kendime gülüyorum :)
Yarın sabah direk müdürün karşısına dikilmeyi düşünüyorum :))

Konu basligindan belli oldugu uzere, BEDAVA ama ne kadar?

Arkadaşlar belgeli olmak ya da olmamak değil bence de asıl ücreti belirleyen. Piyasada yeni mezun olan smmm ruhsatı için dershanelere gidip o belge için hiç bir uğraşı olmayıpta ders çalışan ama hiç bir tecrübesi olmayan arkadaşlarlar da var. yıllarca emek harcamış tüm uygulamalara hakim ancak stajını başlatamamış arkadaşlar da var. Ben henüz 24 yaşındayım 1,5 yıldır stajyerim bu işi 16 yaşında büroda başlayarak öğrenmeye başladım. okul ve işi aynı anda yürüterek uzunca bir yol aldığımı ve almam gerektiğini biliyorum. Sürekli öğrenmek için kendimi çok daha iyi yetiştirmek için hergün bişeyler ekleyerek gidiyorum. şuan özel bir grup şirkette 2.500 TL ile Muhasebe Sorumlusu olarak çalışıyorum. Belgemi alınca da duruma göre hedefim bağımsız çalışmak.