Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

merhabalar,
smmm stajyeriyim yaklaşık 5,5 ay sonra stajım bitmek üzere şuan özel bir şirkette mali işler ve finansman uzmanı olarak görev yapıyorum maaşım net 2.350 - TL yaptığım işle kıyasladığımda daha fazlasını hakkettiğimi düşünüyorum ama bunu bile gözünde büyüten okadar insan var ki ...tabi onlar bu yolda nekadar emek sarfettiğimizi bilmiyolar staj başlatma yeterlilik vs vs umarım karşılığını alırız.
Belgeyi aldıktan sonra neler değişicek yaşayarak görücez.

2 Yıllık mali müşavirim Denetim Şirketinde çalışıyorum. 1 yıl oldu 1750 tl maaş alıyorum. Aynı zamanda dershane de öğretmenlik yapıyorum toplam 2.900 ü buluyor. Ancak şunu söyleyeyim. Muhasebeye dönüp bir şirkette çalışsam 5.000 TL'den aşağı fiyat çekmem. 5'in altında verirlerse de gitmem. 1500 e çalışırım işyerimde daha iyi. Biraz masaya yumruğunuzu vurun. Öyle başkalarının maaşlarına da özenmeyin. Her insan aynı olsaydı ticarette zengin olmuştum. Şöyle bir laf vardır. Eldeki kuş daldaki kuştan daha değerlidir bunu da unutmayın. Saygılar

"Eldeki kuş daldaki kuştan daha değerlidir" Çok doğru..

Onun doğrusu;

"Eldeki karga, daldaki kuştan yeğdir" :)

Aynı kapıya çıkar.. Ha karga, ha kuş...

Merhaba, Kurumsal bir şirkette Muhasebe görevlisi olarak çalışıyorum (3 yıldan beri), 1000 tl *14 net maaş + özel sağlık sigortası + servis + yemek sabah 08:00 akşam 18:00 cumartesi pazar tatil , uzman yardımcısı pozisyonuna atanma durumum var ozaman da maximum 1400 - 1500 net olacak yani önüm karanlık =), stajımın bitmesine 1 yıl var, bitene kadar idare etmek zorundayım 28 yaşındayım, staj bittikten sonra burada durmam diye düşünoyurum ama piyasada daha iyi bi rakama iş bulabilirmiyim emin değilim ne yapacağımı bilmiyorum. kararsızlık kararsızlık kararsızlık zaman geçiyor...

Merhaba, Kurumsal bir şirkette Muhasebe görevlisi olarak çalışıyorum (3 yıldan beri), 1000 tl *14 net maaş + özel sağlık sigortası + servis + yemek sabah 08:00 akşam 18:00 cumartesi pazar tatil , uzman yardımcısı pozisyonuna atanma durumum var ozaman da maximum 1400 - 1500 net olacak yani önüm karanlık =), stajımın bitmesine 1 yıl var, bitene kadar idare etmek zorundayım 28 yaşındayım, staj bittikten sonra burada durmam diye düşünoyurum ama piyasada daha iyi bi rakama iş bulabilirmiyim emin değilim ne yapacağımı bilmiyorum. kararsızlık kararsızlık kararsızlık zaman geçiyor...

Merhaba,karamsarlığa kapılmayın.Mesleğimizle ilgili çok hızlı gelişmeler olacağına inanıyorum.Siz de inanın.Stajerliğiniz zamanında epey bir deneyim kazanmışsınız.İstanbul da yaşamanız çok büyük bir avantaj.Mevzuat ve mesleki deneyimizi geliştirerek çok daha iyi kurumsal bir firmada çalışmaya başlayacağınızı zannediyorum.

İyi Çalışmalar...

teşekkürler FÜSUN hanım, inşallh öyle olur diye umut ediyorum, bakalım mesleğimizde olacak gelişmeler bize hakettiğimiz saygınlığı kazanma fırsatı verecekmi.

Merhabalar,

Lütfen herkez ücret standardını gözden geçirsin.

Smmm arkadaşlarımızın Asgari 2500 den çalışması gerekiyor.Tabiki deneyim süresi ve kişisel bazı özellikler ücreti artıracaktır.Ama asgari olarak 2500 den aşağı olmaması gerekir diye düşünüyorum.Zaten bir Smmm en az 3 yıl deneyim olarak çalışmakta.
Denetim,Smmm bürosu, Kurumsal Firma ve Çevremdeki ortalama fiyatları şu şekilde söyleyebilirim.
Yeni Başlayan = 750
Muhasebe Yardımcısı 1-3 Yıl = 1000-1500
Muhasebe Uzmanı - Sorumlusu= 1500-3500
Muhasebe Şefi = 2000- 4500
Muhasabe& Finans Müdürü= 3500-7500
Mali İşler Müdürü = 7000-18000
Koordinatör = 10000-25000

Selam,

Bence de rakam olarak düşük bir ücrete çalışıyorsunuz. Ama Uzman Yardımcısının da altı bir pozisyon için bu ücretler normal.3 Yıldan beri çalışıyor iseniz şu an Uzman Pozisyona aday olmanız gerekirdi diye düşünüyoru.Çalıştığınız firmada ki görevleriniz gereği kendizi geliştirmek konusunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.Çünkü firma büyüdükçe Muhasebe personelinin iş çeşitliliği azalıyor.Bir kısım sadece faturalandırmaya, bir kısmı cari hesaplara bakıyor, bu nedenle de gelişim konusu ağır ilerleyebiliyor.

Önemli olan Smmm belgesini almak değil, Onun arkasını doldurak birikime sahip olmaktır.
Eğer meslekte iyi bir noktada olduğunuzu düşünüyorsanız bunu mutlaka yöneticilerinizle paylaşın ve daha yüksek ücretlere çalışmak istediğinizi iletin bu mutlaka karşılık bulacaktır.

mtufan84 ' Alıntı:

Tavsiyen için teşekkür ederim UMTA dikkate alacağım, evet kurumsal şirkette seninde bahsettiğin gibi Firma ne kadar büyükse kişinin yaptığı işte okadar azalıyor yani herekzin belli görevleri var bu görevlerin dışına yani belli kalıpları aşamıyorsun buna sistem izin vermiyor, ve terfi almakta deveye hendek atlakmaktan zor, bakalım artık ruhsatı alalımda ozaman durum değişir diye umut ediyorum.

Ben 2011 aralık ayındaki sınavda 7 de 7 yapıp mali müşavir oldum.3 yıl bir smmm bürosunda çalıştım.Herseyi fiilien yasadım.Şimdi sıra geldi iş bulmaya çalıştığım buronun müşteri portföyü bana daha fazla para verebilecek durumda değil.O yüzden kafam çok karışık.Şirketler tecrüben yok acemisin diyorlar.Bir muhasebe burosuyla görüştüm 250 tane derter varmış. bana net 2000 tl verirmiş ama butun sorumluluk senin diyor.yaklasık 50 tane defter düşüyo payıma.Onca emeğe yazık.adam elini sürmeyecek paraları indirecek.Ayrıca ceza falan yerse benden istiyecekmiş.Ne yapacağımı bilemiyorum.Gözümü karatıp buromu acsam diyorum geceleride dersanede ders falanmı versem.bilemiyorum yorumlarınızı bekliyorum.

sayın erelina bu paraya bu sorumluluk ve iş yükü kabul edilmez özellikle sorumluluk kısmı ağır bence.
eğer sabit bir giderin (kredi ödeme gibi) yok ise büro da çalışığın için müşteri portföyün de vardır büro açmanı tavsiye ederim,

Selam,
Bazı firmalar özellikle Smmm Bürosunda çalışmış personellere yönelebiliyorlar.İş İlanlarını iyi incelerseniz Smmm bürosu deneyimi arayan Şirketler için bir adım öne geçebilirsiniz.

Büroyu hakkettiği gibi işletebileceğineze inanıyorsanız büro açabilirsiniz, Ancak sabit masrafları ve Kişisel aylık ücretini karşılayabilecek Müşteri Pörtpöyünüzün olması gerekir. Bunlar yoksa bence riske girmeyin.Risk diyorum çünkü yine Büroda çalışmış olacaksınız.(Şirket deneyimi her zaman şirketler için ön planda oluyor)

Saygılar
Smmm Ümit

erelina ' Alıntı:
Ben 2011 aralık ayındaki sınavda 7 de 7 yapıp mali müşavir oldum.3 yıl bir smmm bürosunda çalıştım.Herseyi fiilien yasadım.Şimdi sıra geldi iş bulmaya çalıştığım buronun müşteri portföyü bana daha fazla para verebilecek durumda değil.O yüzden kafam çok karışık.Şirketler tecrüben yok acemisin diyorlar.Bir muhasebe burosuyla görüştüm 250 tane derter varmış. bana net 2000 tl verirmiş ama butun sorumluluk senin diyor.yaklasık 50 tane defter düşüyo payıma.Onca emeğe yazık.adam elini sürmeyecek paraları indirecek.Ayrıca ceza falan yerse benden istiyecekmiş.Ne yapacağımı bilemiyorum.Gözümü karatıp buromu acsam diyorum geceleride dersanede ders falanmı versem.bilemiyorum yorumlarınızı bekliyorum.

bende stajyerim ama iş öğrenmeye gelince çok iyi sayılmam; biraz konuların dışında kalıyorum nerde nasıl öğrenmem gerektiği konusunda tereddütlerim var; staj bitince sınav dışında iş konusunda ne kadar istemem gerektiğini bilmiyorum,akıla ihtiyacım var;bi tereddütümde( inş işim olur) işimiz için hiç güzel şeyler söylenmiyor; ben işimi olması gerektiği gibi yapmak istiyorum ama hep işte yalan söylersin; vergi kaçırırsın gibi gerçekten işten önce insan haysiyetini rencide edici söylemlerle karşılaşıyorum;Allah aşkına bizim işiimiz hiç mi doğru yapılamaz. ben haramdan çok korkuyorum( bana niye müşavir oluyosun diye soranlardan sıkıldım)bunun helal yolunu nasıl yapabilirim

talebe ' Alıntı:
bende stajyerim ama iş öğrenmeye gelince çok iyi sayılmam; biraz konuların dışında kalıyorum nerde nasıl öğrenmem gerektiği konusunda tereddütlerim var; staj bitince sınav dışında iş konusunda ne kadar istemem gerektiğini bilmiyorum,akıla ihtiyacım var;bi tereddütümde( inş işim olur) işimiz için hiç güzel şeyler söylenmiyor; ben işimi olması gerektiği gibi yapmak istiyorum ama hep işte yalan söylersin; vergi kaçırırsın gibi gerçekten işten önce insan haysiyetini rencide edici söylemlerle karşılaşıyorum;Allah aşkına bizim işiimiz hiç mi doğru yapılamaz. ben haramdan çok korkuyorum( bana niye müşavir oluyosun diye soranlardan sıkıldım)bunun helal yolunu nasıl yapabilirim

valla bu zamanda kendi bildiğin şeyi yapman biraz zor. çünkü senin bildiğin konu ya da doğru müşterinin çoğu zaman işine gelmeyebilir. örnekse sigortalı çalıştırıp düşük beyanda bulunmanı isteyecektir. bu da ister istemez işini doğru yapmanı engelleyecektir. doğrudan kastım hesaplama hatalarından bahsetmiyorum. gerçek olmayan işlem üzerinden mesleğini icra etmek durumda kalabilirsin.
işimizin genel sorunlarından birisi de maalesef okumaktan fiiliyata çok zaman ayıramamak haliyle bilgi yoksunu olmak. bu son derece doğal ve aşılması gereken bir süreç. bu süreci de iyi bir şekilde yönetmek tamamen sizin elinizde olan bir konu. yani ne kadar bu mesleğe inandığınıza bağlı. maaş konusuna gelince mali müşavir olmanız size artı bir şey katmaz, bilgiyle desteklemediğiniz sürece. piyasada mali müşavir olmayıp kurt muhasebeci bir çok insan vardır. ben de mali müşavirim fakat takıldığım konuda meslek mensubu olmayan arkadaşlarıma danışırım. kendinizi ne kadar görüyorsanız değer olarak o kadar isteyin. ama fazlası için çok çalışmanız sürekli mevzuatı takip etmeniz gerekir.

mrb benimde bir sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim. Mali işler elemanı ne iş yapar ve ne kadar maaş alır ??? Muhasebe elemanı ile fark nedir ::)
Teşekkür ederm şimdiden

Özel Bir şirkette 5 yılımı doldurdum şuan 6. yılın içindeyim..Normal tecrübem 8 yıl.Personel işlemleri harici bütün finans muhasebe süreçlerini ben yönetiyorum. Stajımı burda yaptım.. Yeterlilik sınavında 7 de 5 yaptım. Kısmetse temmuzda müşavirim..

2200 Net Maaş+Yol+Yemek+Yatarak Sağlık Sigortası..Bence en az bu poziyondaki kişiler 3.000 civarı almalı. Ayrıca mali müşavirin 2.500 en az alması gerektiği fikrinede katılmıyorum (En azından istanbulda).. Bu meslek belge bukadar ucuz olmamalı..

Saygılarımla..

Özel Bir şirkette 5 yılımı doldurdum şuan 6. yılın içindeyim..Normal tecrübem 8 yıl.Personel işlemleri harici bütün finans muhasebe süreçlerini ben yönetiyorum. Stajımı burda yaptım.. Yeterlilik sınavında 7 de 5 yaptım. Kısmetse temmuzda müşavirim..

2200 Net Maaş+Yol+Yemek+Yatarak Sağlık Sigortası..Bence en az bu poziyondaki kişiler 3.000 civarı almalı. Ayrıca mali müşavirin 2.500 en az alması gerektiği fikrinede katılmıyorum (En azından istanbulda).. Bu meslek belge bukadar ucuz olmamalı..

Saygılarımla..

merhaba size bir sey sormak istiyorum

mali müsavir oldugunuzda bu sirkette kalmayı düşünüyormusunuz kendi buronuzu acmayı mı düşünüyorsunuz

calıstıgınız sirkette kalırsanız eger maasınızın 3.000 tl olmasını isteyecekmisiniz yoksa bu sartlarda devam ediceksiniz

tesekkürler

göknur2815 ' Alıntı:

Saygılarımla..

merhaba size bir sey sormak istiyorum

mali müsavir oldugunuzda bu sirkette kalmayı düşünüyormusunuz kendi buronuzu acmayı mı düşünüyorsunuz

calıstıgınız sirkette kalırsanız eger maasınızın 3.000 tl olmasını isteyecekmisiniz yoksa bu sartlarda devam ediceksiniz

tesekkürler

Bu şirkette kalırsam şartlarım olur kalmazsamda büro tecrübem yok bu sebeple büro açamam kısa vadede.

Bu sebeple arayışa girebilirim.. Kısmet bakalım..