Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

Tabi kendini geliştirmek önemli ama kurslar sadece uygulama varsa anlamlı yoksa gerek yok,eğer o konuda çalışıyorsan kursa git yoksa gitme,yani ingilizce yazışıyorsan ve yurtdışı ile görüşüyorsan veya yurtdışına çıkacaksan hemen kursa git bunlar yoksa gereği yok.
Zamanın birinde büyük bir gıda firması ile iş görüşmesine gitmiştim.Adam excel bilgin nasıl demişti?İyi demiştim.Peki excel de toplama çıkarma harici ne işlem yapıyorsun demişti ;Hönk diye kalmıştım.
Yolun başındakilere duyrulur.

paok83 ' Alıntı:
bu maaşlar genel olarak 2.000-2.500 arasındadır.
bu tarz bir iş görüşmesinde bulunmuştum.bu kadar özellik sadece elemek içindir.
yoksa bunlara bakılmıyor...
genel olarak yukarıdakı fıyatı verırler..
özel sektorde hiçbir zaman bir muhasebecıye 8-9 bın tl para vermezler.verıyolar dıyorsa yalandır..
ne kadar kendınıze geliştirirseniz geliştirin,alacagınız max.5-6 bın tldir...

İşte bende bunu anlamıyorum.
5-6000 hadi neyse de.. Standta Gazete dergi yanına ıvır zıvır satanlar bile çok çok daha fazla kazanıyor.
Eğitim anlamında bunca emek, işte onca sorumluluk 2-2500 neyin skalası..
Ben az buluyorum.
Ticaret lisesi mezunu 5 yıldır genel muhasebeye bakan kız alıyor 2500'ü gerçekten anlamıyorum ben bu işi.. :(

PwC Türkiye araştırmasına göre, başlangıç ücretlerinde en yüksek maaşı hukuk ve iş geliştirme pozisyonlarında işe başlayanlar alıyor.
''Başlangıç Ücretleri ve Yan Haklar Araştırması''na araştırmasına göre, araştırmaya katılan şirketlerin büyük kısmı 2011 yılında yeni işe alım yapacaklarını beyan etti.
21 farklı çalışma alanında başlangıç ücret ve yan haklarının ele alındığı 18 farklı sektörden, araştırmada sermaye yapısı açısından yerli-yabancı-ortak girişim, çalışan sayısı bakımından KOBİ-büyük ölçekli işletme konumundaki 93 şirketin yer aldığı araştırma sonuçlarına göre, başlangıç ücretlerinde hukuk, iş geliştirme, bilgi işlem ve AR-GE konularında çalışacak kişiler en yüksek ücretleri alıyor.

Çağrı merkezi, idari işler ve müşteri hizmetleri alanları ise en düşük ücret grubu olarak göze çarpıyor.
araştırmayla ilgili, katılımcı firmaların çok büyük bir kısmının maaşları Brüt-TL ve 12 maaş olarak öderken, yılda bir defa ücret artışı yaptığını kaydetti.

Ücret artış oranlarında 2009?2010 ve 2011 değerlerine bakıldığında yüzde 0-4 oranlarından yüzde 6-8 bandına kayma olduğunu belirten Karakaş, şu değerlendirmede bulundu:
''2011 yılı için ortalama ücret artış oranı yüzde 8,10 olarak gerçekleşmiş. Başlangıç pozisyonları düşünüldüğünde yemek ve ulaşım olanakları neredeyse standart hale gelmiş durumda. Ulaşım olanaklarında özellikle pazarlama, satış ve tıbbi satış mümessilliği gibi fonksiyonlar için şirket aracı ön plana çıkıyor. Fazla mesai, izin uygulamaları gibi konularda ise kanuni minimum değerler genelde baz alınmış durumda. Sağlık sigortası yaygınlaşmış gibi görünmekle beraber başlangıç pozisyonları için hayat sigortası ve bireysel emeklilik olanakları pek yaygın değil.''
Çalışma hayatında artık hiç olmadığı kadar farklı nesillerin bir arada çalıştığını söyleyen PwC Türkiye İK Hizmetleri Direktörü Murat Demiroğlu da yeni nesil çalışanların beklentilerinin de çok farklı olduğunu, çalışanların giderek daha talepkar ve teknolojinin de yardımı ile beklentilerini dillendirip paylaşmaya hevesli olduğunu kaydetti.
Demiroğlu, ''İşgücü piyasası daha da canlanırken, kurumların çalışanlarını dinleyip anlayarak, hem maddi hem de manevi olarak ihtiyaçlarından haberdar olmaları gerekiyor. Daha fazla sorumluluk, gelişim fırsatı ve çalışanların potansiyellerini kullanabilmelerine yardımcı olacak fırsatların yaratılması/sunulması gibi konular öne çıkıyor. En az maddi olanaklar kadar maddi olmayan ödüller de önemli'' ifadelerini kullandı.

4 dilde bilseniz ,
Başlangıç ücretlerinde hukuk, iş geliştirme, bilgi işlem ve AR-GE konularında çalışacak kişiler en yüksek ücretleri alıyorlar.
en düşük ücretide maalesef ....
Odak noktasına' Ücretleri' koyarsanız hayal kırıklığı yaşarsınız.Yüksek ücret için meslek değiştirmeniz gerekir.

başlangıcı bilmem ama önceki çalıştığım firmada en yüksek maaşı muhasebe müdürü alıyordu (2008-7.500 tl)

mrc ' Alıntı:
başlangıcı bilmem ama önceki çalıştığım firmada en yüksek maaşı muhasebe müdürü alıyordu (2008-7.500 tl)

iyi ücretmiş :o şimdi 15.000 TL alır herhalde

Brüt olmasın. Gerçi brüt için bile baya yüksek. :) :) :)
Yabancı şirketmiydi?

yok yabancı diildi yerli işlem hacmi büyük a.ş.

ücrette brüt diil netti.

yalnız işin tuhaf olanı bir satış müdürü 40000-50000 tl maaş alıyor veya yıl sonunda çok lüks araba ve ev alacak kadar ikramiye aldığında tuhafımıza gitmiyor ama muhasebe müdürünün alacağı yüksek maaş tuhafımıza gidiyor ??? ::)

hamdilevent ' Alıntı:
yalnız işin tuhaf olanı bir satış müdürü 40000-50000 tl maaş alıyor veya yıl sonunda çok lüks araba ve ev alacak kadar ikramiye aldığında tuhafımıza gitmiyor ama muhasebe müdürünün alacağı yüksek maaş tuhafımıza gidiyor ??? ::)

pazarlama lokomotif bölümdür.Satış olmazsa üretimde olmaz.Muhasebe destek birimdir.Önemsizdir.Bize yapılan açıklamalar genel olarak böyle.

'hamal 'ilanı verilmiş
iş ilanı
asgari ücret +ssk
altına da 4 yıllık üniversite mezunuysanız 800+ ssk yazılmış(!)

800 tl ye çalışan smmm 'ler hamal olsalardı en azından harcadıkları onca para ceplerinde kalacaktı(!)

tamam ucuza çalışanlar var ama bu kadarda abartmayalım istersen

ben şirkette çalışan bir elemanın ssk mı kendim ödemedim staj boyunca çok şükür.Dosya açtırdık 2500 civarı gitti.Kitap aldım ankaraya gittim staja başlangıça girdim.Bir 300-400 daha.Yeterlilik sınavlarına başvuru 490 2 giriş daha yaptım.toplam 6 ders 420 tl.Ankara gidiş geliş kalma paraları en az 1000 tl gitti.Başarılı olduk.Ruhsatı alacaz 3225 tl daha getir dediler.

Yaklaşık 8000 harcamışım başka masraflarda vardır aklıma gelmeyen bu 10.000 i bulur bence.Ruhsatı alınca maaşın artacak mı dedi annemler yok dedim.Harcadığım para da yanıma kar.Neyse yine de umutsuz değilim.Uzun vadede işime yarayacak inşallah

neslihanak ' Alıntı:
ben şirkette çalışan bir elemanın ssk mı kendim ödemedim staj boyunca çok şükür.Dosya açtırdık 2500 civarı gitti.Kitap aldım ankaraya gittim staja başlangıça girdim.Bir 300-400 daha.Yeterlilik sınavlarına başvuru 490 2 giriş daha yaptım.toplam 6 ders 420 tl.Ankara gidiş geliş kalma paraları en az 1000 tl gitti.Başarılı olduk.Ruhsatı alacaz 3225 tl daha getir dediler.

Yaklaşık 8000 harcamışım başka masraflarda vardır aklıma gelmeyen bu 10.000 i bulur bence.Ruhsatı alınca maaşın artacak mı dedi annemler yok dedim.Harcadığım para da yanıma kar.Neyse yine de umutsuz değilim.Uzun vadede işime yarayacak inşallah

yarayacak inşaalah arkadaş

ben de seninle aynı durumdayım bağımlı çalışanım dosya+490+70 sınavlara vererek yaptım. aralık sınavıyla hak kazandım ama ruhsatı almadım hala. işyerime talep ettim ödesin diye bekliyorum. çünkü ne maaş artışı ne terfi bişey kazandırmadı daha.

ilerde bir büro açma ihtimali olsun özel sektör bu belli olmaz ne yapacakları. ama şu an düşünmüyorum büroyu. kafam rahat şu an 2200 alıyorum. ayrıca 2013ten sonra ufrs bilen eleman ihtiyacı olacak. yaklaşık 4 yıldır bir firmada çalışıyorum ufrs ve spk ya göre raporlama yapıyorum. o zaman daha iyi maaşlara çalışabiliriz herhalde.

bir yandan da izin bir dert sabah 8 akşam 6 yerine kendi işim olsun az olsun benim olsun diyorum. ama biraz daha bekleyeceğim herhalde. hayırlısı....

bende 2000 tl civarında alıyorum.Firmada 6.yılım ama ufrs ve spk gibi şeylerle uğraşmıyoruz şuan bildiğin vergi ve maliyet muhasebesi.Aynı şartlar sabah 8 akşam 6.işini bitirmiş olsan bile.Günün 10 saati bilgisayar başına mahkumsun.Koridorlarda ve girişlerde kameralar var.Sohbet etmeye kalksan bir çalışma arkadaşınla 5 dk hemen yerine dönmen için uyarı alırsın.İnternette mesleki yayınlar dışında gezinmen yasaktır.Öğle arasında bile yemek yedikten sonra hemen masanın başına geçmelisin.

Böylesine robotik bir hayat,ha bide cumartesi de yarım gün cumartesiyide kaybedersin saat 1 e kadar iştesindir.

Bürosu olanlara bakıyorum.1 kaç yıldır bu işi yapanlara işini bitiriyor.Büroda oturan biri var nasıl olsa kitleyip kapıyı çıkıp gidebiliyor.İşin patronu kendisi.Kendi zamanını kendisi ayarlayabilir.

Ama biz öyle değiliz.Şuan ödediğim sabit bir ev kredisi var.Onu bitireyim önümüzdeki 4 yıl içinde.Azıcık aşım ağrısız başım diycem açıcam büromu.Allah büyük birşeyler kazanırız inşallah

neslihanak ' Alıntı:
bende 2000 tl civarında alıyorum.Firmada 6.yılım ama ufrs ve spk gibi şeylerle uğraşmıyoruz şuan bildiğin vergi ve maliyet muhasebesi.Aynı şartlar sabah 8 akşam 6.işini bitirmiş olsan bile.Günün 10 saati bilgisayar başına mahkumsun.Koridorlarda ve girişlerde kameralar var.Sohbet etmeye kalksan bir çalışma arkadaşınla 5 dk hemen yerine dönmen için uyarı alırsın.İnternette mesleki yayınlar dışında gezinmen yasaktır.Öğle arasında bile yemek yedikten sonra hemen masanın başına geçmelisin.

Böylesine robotik bir hayat,ha bide cumartesi de yarım gün cumartesiyide kaybedersin saat 1 e kadar iştesindir.

Bürosu olanlara bakıyorum.1 kaç yıldır bu işi yapanlara işini bitiriyor.Büroda oturan biri var nasıl olsa kitleyip kapıyı çıkıp gidebiliyor.İşin patronu kendisi.Kendi zamanını kendisi ayarlayabilir.

Ama biz öyle değiliz.Şuan ödediğim sabit bir ev kredisi var.Onu bitireyim önümüzdeki 4 yıl içinde.Azıcık aşım ağrısız başım diycem açıcam büromu.Allah büyük birşeyler kazanırız inşallah

hangı fırma merak ettım doğrusu,hangı sektor..

inşaat sektörü arkadaşım beton ve ürünleri üzerine kısaca

buradaki yorumlara bir araştırma yaparken tesadüf eseri denk geldim...
yüksek maaş alanları eleştiren bir yaklaşım var, yalan söylüyorlar deniyor..
kim neden yalan söylesin.
kim kimi tanıyor ki yalan söylesin...

ben de özel sekörde muhasebe müdür olarak görev alıyorum.
çalıştığım şirket limited şirket ve henüz nev-i değişikliği yapıp aş. ye çeviriyoruz.

şu an net maaşım 4725*14+şirket arabası

şimdi ben yalan niye söyleyim .. sadece bunu yazıyorsam bilinsin ki bu ücretler alınabiliyor.

meslekdeki deneyimim 1998 den bu yana...

özet olarak demeye çalıştığım şu, bizim mesleğimizde maalesef herkes kendine muhasebeciyim diyor, fatura kesen de muhasebeci, bilanço çıkaranda....

meslekte kaliteyi ve skalayı bizler ve bizim beklentilerimiz korkularımız düşürüyor, pazarlık elimizi zayıf tutuyoruz,belgeli bir muhasebeci şayet 1000 tl ye razı oluyorsa ve pazarlığını bu doğrultuda yapıyorsa kabahat bence işverende değil iş isteyendedir...

Sizinki normal. Ancak genel ortalama olarak 10,000, tl çok istisnadır.

Elbette,
10.000 tl alan muhasebe müdürü, kelimenin tam anlamı ile çok kemikleşmiş, çok kurumsal bir şirkette yöneticilik yapıyor olsa gerek. zira bu parayı alan bir arkadaşım var. ancak kendisi tek kelime ile donanım olarak takdire şayan bir kişi...