Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

Evet kıdem ve yapılan işin bazı yönlerine göre değişiyor.
bugüne kadar en çok emin olarak bildiğim ücret SM ruhsatlı bayan bir meslektaşımızın 45000 olan ücretiydi. 2008 yılında.

fakat 600tl alan bir smmm ruhsatlı arkadaşı da yakinen tanırım.

açıkçası bu iş için bir mantık oluşturamıyorum bir çok değişken mevcut.

saygılar.

battibalikyangider ' Alıntı:
bugüne kadar en çok emin olarak bildiğim ücret SM ruhsatlı bayan bir meslektaşımızın 45000 olan ücretiydi. 2008 yılında.
burada bir sıfırı yanlışlıkla fazla mı yazdınız yoksa rakam doğru mu :) (gerçekten merak ettim)

esperado ' Alıntı:
battibalikyangider ' Alıntı:
burada bir sıfırı yanlışlıkla fazla mı yazdınız yoksa rakam doğru mu :) (gerçekten merak ettim)

Yok forumdaşım rakam tamamen doğru. Yıllık da değil, aylık ücrettir. Buradan firmayı söylemem malesef yakışık almaz, Ancak herkesce bilinen büyük bir firmadır. Bir ara mevcut ücretini personel departmanındaki arkadaşlardan sorar güncellerim.:)

Saygılar.

Bu muhabbet hoşuma gitti, ücretler gayet güzel.
45.000 bana da çok fazla geldi, diğer çalışanlar da bu paraları alıyorsa, şirketin adını yazman farz oldu dostum. :)
Sonuçta, mesleki nitelik, şans ve iletişim becerisi gibi kişisel özellikler parayı çağırıyor.

Mustafa

:) hasbinallah ve nimel vekil

mustafa arkadaşım bir ara telefonunu özelden yaz hem sohbet edelim hem firmayı ve ismi söylerim şahsınıza.

saygılar

vayyyy vayyy vayy 45.000 -- 90.000 paralar havada uçuşuyor. Yeminlinin aylık gelirinin 90.000TL olması pek ucuk gelmiyor ama bir şirkette muhasebecinin 45.000TL maaş alması pek mantıklı değil sanki. Ne iş yaparki acaba ?

İnsanların yaptığı iş.. aldığı maaş ile ölçülmez..eğer öyle olsaydı.. sırtında yük taşıyan insanların maaşını konuşurduk burada..

Philip Morris İzmir torbalı'daki fabrikada ve İstanbul Çamlıca'da bizzat evlerine dahi rahatlıkla girebildiğim çok yakın dostlarım vardır..

Bunların arasında.. işçi'de var.. memur'da.. yönetici de..

Philip Morris..karlılığı çok yüksek olan bir sektörde çalıştığı ve tüm dünyada tüketici baskısı yedikleri için.. en büyük amacı.. çalışan kısmında sıkıntı yaşamamaktır..çalışan memnuniyetine çok önem veriyorlar..ve ücretler üst düzeyde tutuluyor..

Sadece işçinin 1 aylık kazancı 3500 TL.

Gerisine inanıp inanmamak sizin elinizde..

Saygılar..

bugün tanınmış zincir bilgisayar şirketlerinin birinden bağımlı mali müşavir olarak iş teklifi aldım..net 2500 dediler...ben 3000 demiştim daha önceki görüşmede...kabul etmedim ik müdürü adam şaşırdı ... mali müşavirlik ucuz kazanılan ve kolay sahip olunan bir meslek değil dedim bu ücrete mali müşavir olmayan bir muhasebe uzmanı çalıştırabilirsiniz dedim kapatım telefonu...aslında işe ihtiyacım var ancak bu işte piyasayı korumak lazım yoksa sonumuz belli...istediğim gibi iş bulamazsam ofisimi açıp yoluma devam ederim az veya çok

Yaklaşık 15 yıldır bu işlerdeyim.3 yıl Türkiyenin en büyük kuruluşlarından Ford-İzmit Fabrikasında muhasebe dışında çalışmamı çıkarsanız 12 yıllık muhasebeciyim.
Arkadaşlar olayın çözümü yukarıdaki alıntıdır.Herkes öncelikle ucuz insan olmaktan vazgeçmeli bu belgeyi almak için ömrümüzden bir 4 yıl daha eğitime gitti yeniden fakülte okusak daha kolay olurdu.Bu belgenin bana görede dip noktası 3.000 TL başlangıç maaşıdır bu rakam altında çalışmak basitliktir bana göre.
Bende 20 gündür falan netten cv ler gönderiyorum ilk zamanlar maaş yazmıyordum hergün 3-4 yer arıyordu 1 haftadır minimum 3.000 TL istiyorum yazdım aramalar kesildi ama bu rakamı verecek yer mutlaka çıkacak.
Yukarıdaki arkadaş ve benim çizgim doğru olanı o rakam altında çalışacaksam o belgeyi yakarım yinede kullanmam.Herkes bizim gibi düşünür ve bunu yaparsa inanın bir kaç yıl içinde maaşlar 3000-4000 aralığına kendiliğinden çıkar.Şunuda unutmamak lazım 1200-1500 lira aralığında bu sektörde herkese fazlasıyla iş var.
Kimse ucuz olmasın ucuzluk ucuzluğu getirir ve patronlar hiçbir zaman ucuza minnet etmez..

o rakam altında çalışacaksam o belgeyi yakarım yinede kullanmam
Kimse ucuz olmasın ucuzluk ucuzluğu getirir ve patronlar hiçbir zaman ucuza minnet etmez..

hocam sen kendine güveniyor ve çıtanı yüksek belirliyorsan senin açından doğrudur.Ama senin doğrun herkesin doğrusu olmayabilir.
şirket şimdi seni çıkartsa işten 1.000 tl 'ye ruhsatı yeni almış smmm anında bulurlar.Her dönem yüzlerce kişi istanbul odasından ruhsat alıyor.
1.000 ,1.250 tl çalışmaya ' da razılar.
piyasa bu durumdayken ruhsat yakarım demek ne kadar doğru bilemiyorum..

maaş konusunda direnmek dediğin gibi tamamiyle özgüven meselesi.Benim yanımda benimle aynı şirkette bir kız var,mali müşavirim 1000 tl maaş alıyorum diye sürekli söylenip duruyor.Memnun değilsen kendine daha iyi bir iş bul çık git diyoruz.Sonuçta sen talep ediyorsun vermiyorlar neden hala duruyorsun.Ama yok hala yerinde.Bu nedir özgüven meselesidir.Kız kendini gösteremiyor.Veznedar izne çıktı.Hadi yerine bak,otur kasa say diyorlar,buarada veznedarımız yaşlı ve lise mezunu. buna razı oluyor.Bu belge ne işe yaradı şimdi.Heder oldu gitti.

neslihanak ' Alıntı:
maaş konusunda direnmek dediğin gibi tamamiyle özgüven meselesi.Benim yanımda benimle aynı şirkette bir kız var,mali müşavirim 1000 tl maaş alıyorum diye sürekli söylenip duruyor.Memnun değilsen kendine daha iyi bir iş bul çık git diyoruz.Sonuçta sen talep ediyorsun vermiyorlar neden hala duruyorsun.Ama yok hala yerinde.Bu nedir özgüven meselesidir.Kız kendini gösteremiyor.Veznedar izne çıktı.Hadi yerine bak,otur kasa say diyorlar,buarada veznedarımız yaşlı ve lise mezunu. buna razı oluyor.Bu belge ne işe yaradı şimdi.Heder oldu gitti.

nerden almış ruhsatını bakkaldan mı?

Çok zorlukla aldı ama buna rağmen yine de bedeli için mücadele edemiyor

Ey ! Belgesini yıllarca sınavlarla boğuşup, staj süresini doldurup tekrar sınava tabi tutulup, bazıları için küçük miktarlar olsada bazıları için fiyatı yüksek olduğu için "alamam bu belgeyi" dediği tutarları ödeyipte diplomasına sahip olan bilinçsiz Vatandaşş.. Sen nerde yaşıyorsun. Nerde ikamet ediyorsun SMMM oldun farkında mısın? Teklif edilen ücret bugün önmuhasebe elemanlarının aldığı ücret. (1.000,00 TL - 1.500,00 TL ) Eğer o fiyata çalışırım diyorsan diplomanı at bikenarada muhasebeci sıfatında yapma o işi. Lütfen ünvana saygı.

Lütfen Bİlinç ! Lütfen İstikrar ! Lütfen Sabır !

Saygılar.
Mehmet DURAN.

Özel sektörde smmm ruhsatının bir geçerliliği var mı?Özel sektörde bir şirkette çalışan10 yıllık deneyimi de olan ve geçen yıl da smmm olan arkadaşım 1.000 TL ücret alıyor.Ruhsatı yak ya da muhasebecilik yapma diyenler sanırım Türkiye 'de Yaşamıyor!

Ya ihtiyacı olan insanlar için elbetteki ruhsatı yak çalışma diyemem,ev geçindirme derdiyle mecbur kalan adam çok.Ama evli değil bekar borç yok harç yok.Mali müşavir olmuş ara eleman maaşıyla çalışıyor buna bir sıfat veremem ben.İşte böyle bir adam mesleğe sırtından hançer vuruyor

1000 TL ye şirket bünyesinde yada nerde olursa olsun SMMM ünvanı ile çalışan varsa o insan SMMM değildir. Arkadaş bürosu olsa anlarım amenna istediğin saatte aç istediğin saatte kapa,patron derdin yok sinir stres yok her ay 1000 TL kazanan bürocuyada eyvallah çünkü onların bir sınırı yok yarın birinin gelip defterini vermeyeceğinin bir garantiside yok önleri açık ancak bir insan şirket bünyesinde afedersiniz eşşek gibi sabah akşam çalışıp o stresi çekip asker gibi sabah kalkıp akşam çıkıp ve 1000 TL alıpda hala ben SMMM yim diyorsa belgesini yakmasına ne gerek var ki o insan zaten belgesini çöp etmiştir yakmaya bile değmez ki ben zaten onları meslek mensubu olarakda görmüyorum onlar bildiğimiz ara eleman ha ofisboy ha onlar durum bu kadar basit aslında.

Güzel iyi söylüyorsunuz da,tek taraflı değil bu işler.Öncelikle kişi kendi bilgi ve tecrübesine göre fiyatını aşağı yukarı belirlemiştir.Bunun 300-400 altı üstü şeklinde değerlendirir.Diyorsunuz ki 1.000 TL ye çalışan smmm değildir.O arkadaşı kim SMMM yaptı ? Balık baştan kokuyor.Galiba yeni duyumlarımıza göre sınavlar biraz daha zorlaştırılmış.Ama sınav dediğin illaki kazanılıyor.Hiç ev de oturup ders çalışan arkadaşlarınız olmadı mı ?Hatta bizlerden daha yüksek notlarla geçmiştir.Belki de ilk seferinde hepsini vermiştir.Şimdi ne oldu ? şu an nasıl bilmiyorum ama eskiden ilk seferinde verenlere birde plaket veriliyormuş.Uzun lafın kısası sistemin acizliğini de düşünmemiz gereklidir.1.000 tl alan smmm şu an şükrediyodur iş buldum diye.Ama gariptir ki 1.000 tl alana şaşırıyoruz bunun yanında 20.000 TL üstü alana da şaşırıyoruz :) Ben yukarda kafasında rakamını belirlemiş ve bunda ısrar eden (rakamın altına düşmeyen) arkadaşı gönülden tebrik ediyorum.Aile geçindiren arkadaşlar şimdi belki kızacaklar.Ama aile geçindiriyorum diye de 1.000 Tl ye eywallah demek Smmm için çok düşündürücü.

arkadaşlar bence o şekilde 1000 tl alanda çıkacaktır normal değil ama olabilir.. ben 2000 yılında büyük firmada staj yaparken odtü elk. mühendisi bi arkadaş vardı adam resmen ölüydü kendine bile faydası yoktu.. özel sektör buna kalkıp 5000 tl kesinlikle vermez.. iş bulursa dua etsin.. demek istediğim adam sınavlarda iyidir.. ama uygulama yoktur iletişim yoktur.. böyle tiplerde mutlaka çıkacaktır..

irem arkadaşım öncelikle şunu söyleyim
Artık SMMM olan birisi özel bir firmada muhasebe müdürlüğü yapabiliyor. Bu adamın da çok fazla deneyimine bakılmıyor. kişilik envanteri yeterli görünüyor. Bu şahısta 5 sene dişiyle tırnağıyla aldığı belgesini gidip 1000 TL ye satmıyor.

Amaç burda ev geçindirmekse 10 yıllık deneyimin ardından belge 1000 tl ye satılmaz. Bu mesleğin standartlarını ve diğer meslek mensuplarının kariyerini hiçe saymaktır. Bana 1000 TL yeter az aşım kaygısız başım diyen bir çok SMMM varken özel sektörde diyorki; Sana 3000 vereceğime 1000 TLye dışarda bidünya adam var diyor. Sonra ne oluyor. Buşekilde çıkmaza düşüyoruz. Sonuç olarak bukadar ucuz fiyatta çalışılmaz arkadaşım.

saygılar.

mdrn ' Alıntı:
irem arkadaşım öncelikle şunu söyleyim
Artık SMMM olan birisi özel bir firmada muhasebe müdürlüğü yapabiliyor. Bu adamın da çok fazla deneyimine bakılmıyor. kişilik envanteri yeterli görünüyor. Bu şahısta 5 sene dişiyle tırnağıyla aldığı belgesini gidip 1000 TL ye satmıyor.

Amaç burda ev geçindirmekse 10 yıllık deneyimin ardından belge 1000 tl ye satılmaz. Bu mesleğin standartlarını ve diğer meslek mensuplarının kariyerini hiçe saymaktır. Bana 1000 TL yeter az aşım kaygısız başım diyen bir çok SMMM varken özel sektörde diyorki; Sana 3000 vereceğime 1000 TLye dışarda bidünya adam var diyor. Sonra ne oluyor. Buşekilde çıkmaza düşüyoruz. Sonuç olarak bukadar ucuz fiyatta çalışılmaz arkadaşım

yeni smmm ruhsatını almış olanlardan 1000 Tl 'ye çalışan çok kişi var. Hatta çevresi olmadığı için eski muhasebe bürosunda asgari ücretle çalışmaya devam edenlerde var...istanbul dışındaki şirketler de yeni smmm ruhsatlı 1000-1300 TL arasıdır.
fakat 10 yıllık deneyime 1000 Tl alınması kişisel durumla ilgili olabilir. yeni ruhsat alanlar bile 1000Tl alırken arkadaşın,deneyimlerini pazarlama kabiliyeti olmayabillir.