Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

Emeğini ve meslek onurunu göz ardı edenler ancak bu komik rakamlara çalışabilir...

insanlar tercihlerini yaşarlar, demek ki SMMM olmakla iş bitmiyor. kaldıki herkezin mali müşavir olamasınada veya meslek olarak yapmasınada gerek yok....

Kimseyi aldığı ücret veya tercihlerinden dolayı kınamaya hakkımız yok...önümüzdek süreçte zaten piyasa bu matıktaki meslek mensuplarını elemeden geçirecek......

şuan ruhsat alanların içinde evinden staj yapan veya mali müşavirliği kayıt yapmakla sınırlı gören binlerce insan

var bunlarında alacağı para 1000-1300 iyi rakam

ruhsat tek başına bişey ifade etmez.

ifade etmesi için tamamlayıcı ve destekleyici bir unsur olmalıdır.

bilgini ve deneyimini tamamlar ve destekler.(her ehliyeti olan iyi şöför değildir)

Bence niteliğin kadar ücret alabilirsin veya isteyebilirsin,işverende zaten bu yönü ele alıp sana teklif yapar.
Akıcı bir ingilizceye sahip ol 1000 üzerine 1000 daha koy.
Fiş girmenin yanında genel muhasebe raporlama öğren 1000 daha koy.
IFRS öğren ,uzmanlık alanını genişlet maliyet öğren üretim işletmesinde ,aranan adam ol.
Belge adı üstünde ruhsat, işyeri açma ruhsatı gibi ,o işi bildiğini veya iyi bildiğini ifade etmez.

aokten ' Alıntı:
Bence niteliğin kadar ücret alabilirsin veya isteyebilirsin,işverende zaten bu yönü ele alıp sana teklif yapar.
Akıcı bir ingilizceye sahip ol 1000 üzerine 1000 daha koy.
Fiş girmenin yanında genel muhasebe raporlama öğren 1000 daha koy.
IFRS öğren ,uzmanlık alanını genişlet maliyet öğren üretim işletmesinde ,aranan adam ol.
Belge adı üstünde ruhsat, işyeri açma ruhsatı gibi ,o işi bildiğini veya iyi bildiğini ifade etmez.

kesinlikle ne kadar işe yaradığına bakılıyor belge geri planda kalıyor.Şuan aynı şirkette 4 tane mali müşavir olduk.Genel Müdürümüz bizim mali müşavir olup olmadığımızla ilgilenmiyor bile.Memurumuzda mali müşavir müdürümüzde

"
kesinlikle ne kadar işe yaradığına bakılıyor belge geri planda kalıyor.Şuan aynı şirkette 4 tane mali müşavir olduk.Genel Müdürümüz bizim mali müşavir olup olmadığımızla ilgilenmiyor bile.Memurumuzda mali müşavir müdürümüzde
"

İşte aynen böyledir. Özel sektör fayda maliyet analizi yapar. Ünvanmış belge imiş, okulmuş, tanıdıkmış, torpilmiş evet bunlar etkilidir ama il girişte, sonrası " ne kaa ekmek o kaa köftedir"

Bazı durumlarda şansta etkili elbette..
hayatı nasıl algıladığınızla ya da hayatta ne yaptığınızla da ilgili ..Örnekler çoğaltılabilir;
iyi bir örgün üniversite de aynı sıralarda okuduğun bir arkadaşın hani şu sürekli en önde oturan ve hocaların her söylediğini kelimesi kelimesine not alan gözlüklü çocuk (sürekli dalga geçtiğin) hesap uzmanı olmuş. Diğeri babasının holdinginde genel müdür olmuş.Bir diğeri yurtdışın da çok farklı bir alanda çalışıyor.
Sense kıytırık bir şirkette muhasebe ve finans müdürüsün smmm oldun ama her önüne gelen zaten smmm. Çoluk çocukta bile bu ruhsat olmuş...Çocuğun okul masrafı o bu derken aldığın ücret eriyip gidiyor.Smmm'ler 1000 Tl mi alır 3 dil bilse 5000 tl mi alır diyenlere cevap yazıyorsun :)
Genel yazdım.Kimse üstüne alınmasın :)

Sektörün lideri Şirketimiz için,
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren İşletme, İktisat, Ekonometri, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği vb bölümlerinden mezun ( tercihen İşletme Yüksek Lisans eğitimi almış ),
Üretim sektöründe en az 4-5 yıl bağımsız denetim ve iç denetim tecrübesine sahip,
Mali ve operasyonel iş süreçlerinin kurum mali politikalarına uygunluğunun denetlenmesi ve süreç iyileştirme konularında tecrübeli,
Operasyonel ve yönetsel süreçlerin denetimi, finans, muhasebe, vergi ve ticaret hukuku, bütçe ve raporlama konularında yeterli bilgi ve deneyime sahip,
Muhasebe, finansal bilgi sistemleri ve operasyonel göstergeleri yorumlayabilecek,
IFRS konularında bilgi sahibi,
MS Office programlarını çok iyi düzeyde kullanabilen,
Çok İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilgisine sahip, (Mülakat ilgili dillerde yapılacaktır)
CPA ve CIA sertifikaları olan
sap entegre bilgisi olan
30 yaşını aşmamış
Sözlü, yazılı iletişim ve raporlama becerileri güçlü,
Yoğun tempo ve esnek saatlerde çalışabilecek,
Seyahat engeli olmayan,
İstanbul Avrupa yakasında ikamet eden

İş Tanımı:

Şirket faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunun, doğru ve eksiksiz yapıldığının kontrolünü yapmak,
Denetimlere ait bulgu ve önerilerin gerçekleştirilmesi yönünde, takip sistemi oluşturmak ve izleme yapmak,
Görevlendirildiği konularda raporlama yapmak,
Detaylı bilanço ve gelir tablosu denetimleri yapmak,
Operasyonel süreç analizleri yaparak, gelişmesi gereken alanları tespit etmek, bulguları raporlamak ve takip etmek
Bütçe, plan ve gerçekleşme karşılaştırmaları yapmak

ücreti tahmin edin?

İşe girdikten sonra bide kariyer sürecine şu açılardan bakmak lazım.
Bazı yöneticilerde şu özellik var,teba arıyolar,itaatkar insan.Eğer onların yoluna huyuna gitmezsen onların sisteminin elemanı olmazsan hiçbişey alamazsın,yüksek ücreti unutun.
Parazit bir ses iseniz,aykırı iseniz ,yanlışı gördüm doğru için sonuna kadar itiraz ederim derseniz ,yalaka değilseniz yine terfi ve yüksek ücreti unutun derim.
Profesyonellikte ;ne takımı ferdi çalışmanızı yöneticinin gözüne sokabiliyorsanız ,hiç bir konuda insiyatif almayıp maillerde cc ye herkesi koyuyorsanız,çalışma arkadaşınızın tökezlemesi sendelemesi sizin için bir basamaksa ,bilgiyi saklayıp iş konusunda size muhtaç bırakıyor iseniz herkesi ,her fırsatta yöneticinizi destekliyorsanız yalakalıkta sınır tanımaz iseniz,ne yalakalığı menfaat sözkonusu olduğunda önüme kim çıkarsa ezerim her türlü yalan entrika şaşırtma bendedir diyosan tamamsın olmuşsun demektir,sistem senindir hoşgeldin derler.
Sistem adamı olamadık olmak istesek de olamadık el pençe divan duramadık,insan olmaya çalıştık olduğumuz yerde kaldık .

Hayatın her alanında kendini pazarlama diye birşey var arkadaşım,kimisi bunu yalakalık sorumluluk almama ferdi çalışmayı takım çalışmasına yeğleme olarak görebilir ama ben buna pazarlama diyorum.

Kendini olduğundan az göstermiycen,göstermelerine de izin vermeyeceksin.

Yalakalığa gelince Türk insanı pohpohlanmayı sever.İyisin hoşsun diyeceksin.Müdür Bey diycene Müdürüm diycen.

Bunları yazıyorum bunlar hoşmu hiç değil ama şartlar istemesekte böyle.

stajyerzade ' Alıntı:
Sektörün lideri Şirketimiz için,
Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren İşletme, İktisat, Ekonometri, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği vb bölümlerinden mezun ( tercihen İşletme Yüksek Lisans eğitimi almış ),
Üretim sektöründe en az 4-5 yıl bağımsız denetim ve iç denetim tecrübesine sahip,
Mali ve operasyonel iş süreçlerinin kurum mali politikalarına uygunluğunun denetlenmesi ve süreç iyileştirme konularında tecrübeli,
Operasyonel ve yönetsel süreçlerin denetimi, finans, muhasebe, vergi ve ticaret hukuku, bütçe ve raporlama konularında yeterli bilgi ve deneyime sahip,
Muhasebe, finansal bilgi sistemleri ve operasyonel göstergeleri yorumlayabilecek,
IFRS konularında bilgi sahibi,
MS Office programlarını çok iyi düzeyde kullanabilen,
Çok İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilgisine sahip, (Mülakat ilgili dillerde yapılacaktır)
CPA ve CIA sertifikaları olan
sap entegre bilgisi olan
30 yaşını aşmamış
Sözlü, yazılı iletişim ve raporlama becerileri güçlü,
Yoğun tempo ve esnek saatlerde çalışabilecek,
Seyahat engeli olmayan,
İstanbul Avrupa yakasında ikamet eden

İş Tanımı:

Şirket faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunun, doğru ve eksiksiz yapıldığının kontrolünü yapmak,
Denetimlere ait bulgu ve önerilerin gerçekleştirilmesi yönünde, takip sistemi oluşturmak ve izleme yapmak,
Görevlendirildiği konularda raporlama yapmak,
Detaylı bilanço ve gelir tablosu denetimleri yapmak,
Operasyonel süreç analizleri yaparak, gelişmesi gereken alanları tespit etmek, bulguları raporlamak ve takip etmek
Bütçe, plan ve gerçekleşme karşılaştırmaları yapmak

Bu kadar özelliği birarada bulunduran adama da yok devenin nalı diyorum

ücreti tahmin edin?

Hiçbirşey 4-4 lük olmuyor malesef.Tabi ki hem maddi hem manevi anlamda şikayeti olmayan arkadaşlarımız illaki vardır.

Paranız iyidir ama şirket içi gereksiz olaylardan dolayı rahatsızsınızdır.Aldığınız paranın hiç bir anlamı yoktur.

Bu sefer macera ararsınız,bilginiz,tecrübenize de güvenerek büro mu açayım ağız kokusu çekmeyeyim dersiniz bu seferde mükellef bulamazsınız tekrar dön başa.

Onun için kimin ne kadar aldığından çok kendimizi yetiştirmek için neler yapmalıyız'ı tartışmalıyız.

Bu arada Ufrs için istanbul SMMM odası bir kurs düzenlemiş.Ancak ingilizce olacakmış.Ücreti 750+kdv

İnşallah herkes kendi tecrübe ve bilgisine göre hakettiği parayı ve manevi yöndende rahat edebileceği bir iş bulur.

Ayrı havalar çalıyoruz.İyi pazarlar diyebilirim size.Zaten sistem bu onda problem yok.
neslihanak ' Alıntı:
Hayatın her alanında kendini pazarlama diye birşey var arkadaşım,kimisi bunu yalakalık sorumluluk almama ferdi çalışmayı takım çalışmasına yeğleme olarak görebilir ama ben buna pazarlama diyorum.

Yalakalığa gelince Türk insanı pohpohlanmayı sever.İyisin hoşsun diyeceksin.Müdür Bey diycene Müdürüm diycen.

neslihanak ' Alıntı:

Oy oy oy dediklerine katılıyorum ama Yalakalığa gelince Türk insanı pohpohlanmayı sever.İyisin hoşsun diyeceksin.Müdür Bey diycene Müdürüm diycen.

Sen bir SMMM sin,yalakalık yapmaya ihtiyacın varsa orada duracaksın.Yalakalık insan herhangi bir işte eksikse,bu eksikliğini bu şekilde gidermeye çalışır.

Ben yalakalık yapmam.Gerek işveren,gerek üstüm, bizi yaptığımız işle değerlendirecek.Gerektiğinde biz ona değil o bize yalakalık yapacak.Neden mi ? çünkü kendini öyle bir yetiştireceksin ki alternatifin zor bulunmalı !!!!

Yalakalık yapıyorum yada yapmalısın anlamında söylemedim.Pohpohlanmayı severler dedim.Ben hala bir şirkette yada iş hayatında birbirine abi abla diye hitap etmesinden bile rahatsız olan bir insanım.

Alternatifin olmayacak tabiki seni elinde tutmak için herşeyi yapsınlar.Yoksa piyasada tutunmak mümkün değil.(bu ideal olan koşul)

(buda gerçek)Buarada ne kadar kendini yetiştirirsen yetiştir.Mutlak her insanın bir alternatifi vardır.Hele bir meslekte sayı yüz binleri bulmuş.Birde şirketler sadece smmm çalıştırmakla kalmayıp üstüne birde ymm tam tasdik kapsamındaysa herhangi bir mali müşavirde o şirkette mali müşavirlik yapabilir.
Bir meslekte sürekli iyileşme istiyorsam heryerde rakibim var diye çalışmalı işini kaybetmekten korkmalıyım.

Denetçi ve denetçi yardımcısı;
Genel Nitelikler:
Seyahat engeli olmayan, Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İşletme, Ticari Bilimler veya İktisat Fakültelerinden mezun, 4 büyük uluslararası Bağımsız denetim şirketlerinin denetim bölümlerinde 3-4 yıllık bağımsız denetim tecrübesi olan, En az 1 yıl ekip şefliği yapmış, 28 yaşını geçmemiş, UFRS ve SPK mevzuatına hakim, Konsolidasyon ve UFRS bazlı mali tablo denetiminde tecrübeli ve yetkin, Askerlik görevini tamamlamış, İyi derecede ingilizce bilen, İlgili alanlarda yüksek lisans yapmış olmak ve CPA, CFE, CIA, CCSA, SMMM, CISA vb. uluslararası mesleki sertifikalara sahip olmak tercih sebebidir.

ücreti tahmin edin?

stajyerzade ' Alıntı:
Denetçi ve denetçi yardımcısı;
Genel Nitelikler:
Seyahat engeli olmayan, Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İşletme, Ticari Bilimler veya İktisat Fakültelerinden mezun, 4 büyük uluslararası Bağımsız denetim şirketlerinin denetim bölümlerinde 3-4 yıllık bağımsız denetim tecrübesi olan, En az 1 yıl ekip şefliği yapmış, 28 yaşını geçmemiş, UFRS ve SPK mevzuatına hakim, Konsolidasyon ve UFRS bazlı mali tablo denetiminde tecrübeli ve yetkin, Askerlik görevini tamamlamış, İyi derecede ingilizce bilen, İlgili alanlarda yüksek lisans yapmış olmak ve CPA, CFE, CIA, CCSA, SMMM, CISA vb. uluslararası mesleki sertifikalara sahip olmak tercih sebebidir.

ücreti tahmin edin?

28 yaşını aşmamış ibaresinin yanına nefes almamışı da eklemeli!!
Nedir bu adam okuldan çıkıp hiç ara vermeden bu işleri yapsa anca ucu başına yetişir diyemiyorum bile arada askerliğide yapacaksın!!
Ot gibi yaşamalı hiç evlenmemeli
Bu ilan erkek adaylar için ama cinsiyet belirtmeyen ilanlara istinaden bayanlar için aman kazara çocuk sahibi falan olupta zaman kaybetmemeli!!!
Bu ne yaaa ..
Ayrıca stajyerzade çok merak ediyorum maaşı.
Bu özelliklere 8-10 binden aşağı veriyorlarsa çok yazık derim. >:(

bu maaşlar genel olarak 2.000-2.500 arasındadır.
bu tarz bir iş görüşmesinde bulunmuştum.bu kadar özellik sadece elemek içindir.
yoksa bunlara bakılmıyor...
genel olarak yukarıdakı fıyatı verırler..
özel sektorde hiçbir zaman bir muhasebecıye 8-9 bın tl para vermezler.verıyolar dıyorsa yalandır..
ne kadar kendınıze geliştirirseniz geliştirin,alacagınız max.5-6 bın tldir...