Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

4 koca senede kaç ders aldın acaba şimdi pratiğe döktüğün 1 mi 2 mi?

Smmm stajyeriyim. Yeterliliğe 1 sene kaldı. 15 senedir bu işin içindeyim. Maaşım ortalama 2400 TL. Yemek + Yol + Cep Telefonu.
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. :)

mrc ' Alıntı:
pratiklik konusuna değiniyorsan o zaman kimse okumasın herkes muhasebe
bürosuna girsin eti senin kemiği benim usta çırak ilişkisi ile hayatını idame ettirsin

tabiki öyle bişey demiyorum da sen sondan başlamışsın bi geçmiş sayfaları okursan niye öyle yazdığımı anlarsın

Bir iş yerinde özellikle kurumsal firmalarda yalakalar, yani işten anlamayıp karakteride az gelişmiş fakat sürekli el pençe divan duranlar, bide bunların kifayetsizliği ve liyakatsizliği yönetici tarafından destekleniyorsa , oldukça o işyerinde çalışmak insana azap verir zulüm gibi gelir.Anlatmak istediğim işyerinde kazanılan para kadar adil davranılma,iş arkadaşları,yöneticinin bilgi karakter durumu ,huzur da önemlidir.

Bazılarının diğerlerine göre daha fazla kazanması öne geçmesi doğaldır.Fakat o kişide hak etmeli kendisine doğru insan dedirttirmeli.

mrc ' Alıntı:

her dersin ayrı ayrı faydası olmuştur.İşletme yönetimi bir bilim dalıdır ve siz bir kurumun içindeyseniz bu eğitimi almış olmanız sistem içerisinde mutlaka fayda sağlar.Siz nasıl bakmak istiyorsanız öyle görürsünüz daha öncede yinelediğim gibi.

lisans:ekonomi
y.lisans :mba
smmm stajeriyim.
2 yıldır muhasebe sorumlusu olarak a.ş. de çalışıyorum.
maaşım :1300 tl.
şimdi 6000 tl falan alan arkadaşlara bişey söylemek istiyorum. yaşadığınız şehirle alakalı aldığınız maaş. istanbulda 1300 tl ye yaşamak zor. ama bu küçük şehirde gayet normal bir maaş. ayrıca bu büyük maaşları alan 6000 tl leri falan muhasebe bürolarında çalışmıyolar. muhasebe bürolarında çalışanlar tuvalette temizliyo cam da siliyo vergi dairesinede gidiyo evrakta işliyo mesleğide öğrenmeye çalışıyo ve sadece asgari ücret alıyo. bu söylediklerim hayal değil her biri gerçek. ama millet uçmuş. ayda 30.000 dolar alıyomuş. alır tabi k,imbilir nasıl bir birikimi var kimse gidipte 20 yaşındakine 30.000 dolar vermez. yada 6500 tl maaş verilen f,rmada çalışıyosa adam adamın ne suçu var. nedir bu sinir? herkes çok çalışsın. işini en iyi şekilde öğrensin. kendini yetiştirsin bakın o zaman herkesin maaşı artar. aza tamah etmek lazım. fesatlığa gerek yok.

burdakı bazı maaşların abartılı oldugunu düşünüyorum!yada gizli bir ego tatmini kimseye muhasebecıye 10 bin tl para vermez...tabıı işini namusunla yapıyorsan...

cpa833 ' Alıntı:
burdakı bazı maaşların abartılı oldugunu düşünüyorum!yada gizli bir ego tatmini kimseye muhasebecıye 10 bin tl para vermez...tabıı işini namusunla yapıyorsan...

arkadaşım neden böyle düşünüyorsun anlamadım.Ne demek namusunla çalışıyorsan.Ben bir yabancı kaynaklı firmaya görüşmeye gittim muhasebe memurluğu için niteliklerimi yeterli görmediler,alınmadım.Bundan 3 yıl önceydi.Maaş 2500 dolardı.Ve bu muhasebe memuru maaşı.
Yani nitelikleri yeterli bir uzman muhasebeci kaç lira alır bunu bir tahmin edin isterseniz.

İyi para kazanmak bir yandan nitelik bir yandan da şans meselesidir.

doğru söylemişsin şansta önemli.

bazen doğru zamanda doğru yerde olmak biçok şeyden daha önemli oluyor.

Ben holdingde çalışıyorum. Muhasebe asistanları 1500 muhasebe uzmanları 2000 muhasebe şefleri 2500 muhasebe müdür yardımcıları 4500 muhasebe müdürleri 6500 alıyor..
Tabi bütün işi de muhasebe asistanları yapıyor :)

tabiki onlar yapacak asistan iş yapar müdür işin sorumluluğunu alır ve her zaman sorumluluk alan daha çok risk alır ama dah çok kazanır.ymm lerde hiçbir angaryaya girmez ama tasdikten dolayı aldıkları yüksek risk ve sorumluluktan dolayı mali müşavirlere göre uçuk rakamlar kazanırlar.her işte yüksek risk yüksek kazanç demektir.

Bahsettiğim bu asistanlar ya mali müşavir stajyeri yada yeterlilik sınavına hazırlananlar...

bugün tanınmış zincir bilgisayar şirketlerinin birinden bağımlı mali müşavir olarak iş teklifi aldım..net 2500 dediler...ben 3000 demiştim daha önceki görüşmede...kabul etmedim ik müdürü adam şaşırdı ... mali müşavirlik ucuz kazanılan ve kolay sahip olunan bir meslek değil dedim bu ücrete mali müşavir olmayan bir muhasebe uzmanı çalıştırabilirsiniz dedim kapatım telefonu...aslında işe ihtiyacım var ancak bu işte piyasayı korumak lazım yoksa sonumuz belli...istediğim gibi iş bulamazsam ofisimi açıp yoluma devam ederim az veya çok

yeis ' Alıntı:
bugün tanınmış zincir bilgisayar şirketlerinin birinden bağımlı mali müşavir olarak iş teklifi aldım..net 2500 dediler...ben 3000 demiştim daha önceki görüşmede...kabul etmedim ik müdürü adam şaşırdı ... mali müşavirlik ucuz kazanılan ve kolay sahip olunan bir meslek değil dedim bu ücrete mali müşavir olmayan bir muhasebe uzmanı çalıştırabilirsiniz dedim kapatım telefonu...aslında işe ihtiyacım var ancak bu işte piyasayı korumak lazım yoksa sonumuz belli...istediğim gibi iş bulamazsam ofisimi açıp yoluma devam ederim az veya çok

cesaretin herkese örnek olur inşallah.Allah yolunu açık etsin

yeis ' Alıntı:

Hocam izleyici konumuna geçmiştim ama şunu okudum ya eline diline sağlık , bu memlekette bırakın 2500 ü 1000 TL ye bile balıklama atyalan sözde SMMM ler varken sizin gibi üstatların olması umut verici.
Allah yolunuzu açık etsin.

stonhand ' Alıntı:
yeis ' Alıntı:

Hocam izleyici konumuna geçmiştim ama şunu okudum ya eline diline sağlık , bu memlekette bırakın 2500 ü 1000 TL ye bile balıklama atyalan sözde SMMM ler varken sizin gibi üstatların olması umut verici.
Allah yolunuzu açık etsin.

evet bu aralar 2500 teklif ediyorlar hep haklısınız. yeni rayiç bu işveren gözünde sanırım:)

Kafada 3000.-TL isteyipte, 2.500.-TL teklif alınan bir iş karşısında, 2.500.-TL isteyipte 1.000.-TL teklif alınan bir iş arasında rakamdan daha ziyade kalite olarak yani iş kalitesi, iş bilgisi olarak ne fark vardır?

Kişilerin aldığımı maaşlarla ilgili yorum yapamam.. ama her şirketi aile şirketi gibi düşünmemek gerekiyor.. ben yakın çevremden 3 tane dudak uçuklatan mali müşavir maaşları biliyorum..çalışılan şirket.. o şirketin maaş politikası ve.. şansla alakalı..bence bir arkadaş maaşını yazdığı anda.. ona "yalan" söylüyorsun mantığıyla yaklaşmak doğru bir davranış değil..

evet uçuk rakamlarda var yazan arkadaşlara saygı göstermek lazım.. ankarada bi smmm arkadaşımızın bürosu var 5000 civarı kazancı var olduğunu söyledi bir italyan şirketi var 12000 dolar maaş verecekler eğer girebilirsem büroyu bırakırım uğraşmam diyordu.. tabi naptı bilmiyorum.. yani farklı ülkelerde farklı ücret politikaları var şirket nereye işyeri açsa bu düzenini bozmuyor..onun dışında philip morris sigara pazarlama şirketi yakın bi tanıdığım var adam şuan 7000-8000 tl civarı maaş alıor smmm değil..