Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

2 yıldır bi holdingde muhasebe departmanında 1500 tl ile çalışıyorum. Tek dersim var sonucu bekliyorum. Eğer sınavdan geçebilirsem başka bi işe bakmak istiyorum. Ama piyasadaki maaşlar nasıl pek bilmiyorum. İŞten ayrılırsam iş bulamam diye korkuyorum. Birde daha az maaşlada çalışmak istemiyorum.
Belgeyi alınca acaba kendi işimi mi yapsam büro mu açsam diyorum? O da nasıl olcak onu da bilmiyorum. Arkadaşlarım hemen büro açılmaz biraz çevre lazım bi kaç defter topla dediler de o nasıl olcak? Bana bi öneriniz var mı?

arkadaşım iş bulamam diye bi korkun varsa kendini yeterli görmüyosun demektir.2 yıl boyunca ne işler yaptıında önemli.sadece belge kaydediyosan ve bu böyle devam edecekse daha iyi pişebileceğin bir yere geçmeni tavsiye ederim.yok yapılan işleri sonuna kadar görebildiin bi ortamdaysan biraz daha kendini geliştirmeyi bekleyebilirsin.belge alınca hemen yeni bir başlangıç yapacaz diye bi mecburiyetimiz yok böyle düşünüpte kendi kendimize baskı oluşturmayalım.

mrc ' Alıntı:
arkadaşım iş bulamam diye bi korkun varsa kendini yeterli görmüyosun demektir.

açıkçası katılmıyorum bu cümleye. Sen ne kadar kendini yeterli görürsen gör, kendi gördüğünü başkasına gösterecek bir ortam içinde bulunamaman çoğu zaman senin tercihin olmuyor. Biraz nasip kısmet meselesi, biraz çevre meselesi ve elinde olan tek şey birazda girişken olma meselesidir olay.

Ayrıca burada yazılan maaşların bir anlam ifade ettiğine inanmıyorum. Yüksek maaşları buradan görüp nispeten düşük maaş ile çalışan meslektaşlarım bulunduğu ili ve o ilin ekonomik koşullarını da dikkate almalı bence. Bir İstanbul, bir İzmit ile diğer iller ki Ankarada buna dahil piyasa olarak çok farklı şartlar içeriyor. Ben 1 yıldır SMMM olarak iş arıyorum, çok firma 1000 TL gibi komik rakamlar teklif ediyor, yeni Mali müşavirlerin gözünün yüksekte olduğunu beklentilerinin fazla olduğunu düşünüyor ve bu rakamlara da pekala birini bulabileceklerini düşünüyorlar. Haksız da sayılmazlar, iş bilmeyen ve piyasayı düşüren o kadar çok meslektaşımız var ki, malesef..

dejavu ' Alıntı:
mrc ' Alıntı:
arkadaşım iş bulamam diye bi korkun varsa kendini yeterli görmüyosun demektir.

açıkçası katılmıyorum bu cümleye. Sen ne kadar kendini yeterli görürsen gör, kendi gördüğünü başkasına gösterecek bir ortam içinde bulunamaman çoğu zaman senin tercihin olmuyor. Biraz nasip kısmet meselesi, biraz çevre meselesi ve elinde olan tek şey birazda girişken olma meselesidir olay.

Ayrıca burada yazılan maaşların bir anlam ifade ettiğine inanmıyorum. Yüksek maaşları buradan görüp nispeten düşük maaş ile çalışan meslektaşlarım bulunduğu ili ve o ilin ekonomik koşullarını da dikkate almalı bence. Bir İstanbul, bir İzmit ile diğer iller ki Ankarada buna dahil piyasa olarak çok farklı şartlar içeriyor. Ben 1 yıldır SMMM olarak iş arıyorum, çok firma 1000 TL gibi komik rakamlar teklif ediyor, yeni Mali müşavirlerin gözünün yüksekte olduğunu beklentilerinin fazla olduğunu düşünüyor ve bu rakamlara da pekala birini bulabileceklerini düşünüyorlar. Haksız da sayılmazlar, iş bilmeyen ve piyasayı düşüren o kadar çok meslektaşımız var ki, malesef..

Çok haklısınız size katılıyorum güzel yazı

sayın dejavu tabiki yazdıklarıma katılmayabilirsiniz.ama atladığınız bir konu var kendini yeterli görmekle yeterli olunmaz,mesleğine hakim kendini tam olarak yetiştirmiş bir meslek mensubunun normal şartlarda zaten bunu gösterebilecek ortamlarda bulunması gerekir ki bir holding bünyesinde çalışan bir muhasebecininde bu imkana çoğu insandan fazla sahip olduğunu düşünüyorum.

Ben soyle birsey sormak istiyorum baslikla uyumlu olarak..

Ne kadar maas aliyorsunuz acaba alisveris merkezleri muhasebe uzmanlari, mudur yardimcilari ve mudurleri?
Umarim burada vardir boyle birileri yada bilen ve duyanlar..

Holding bünyesinde yada kurumsallarda çalışanların kendini gösterme olasılığı nerdeyse yok gibi. Adamın tepesinde şef var, şefin tepesinde müdür var , müdürün tepesinde bilmem ne müdürü var ya varda var yıllar geçecek tependeki şef ancak ölecekde sende bir gidip şef olacaksın yahu kurumsallardaki şefler koltuklarına zımbayla yapışmış gibi o adamlar ölmeden sittin sene bir yere gitmezler.
Örnek olarak benim eşimin çalıştığı yerde şimdi yeni bir uygulama başlatmışlar adamlar bakmış bırakın müdürleri şefler yerlerinden kıpırdamıyor,ki ülkenin şartları belli, parada tatlı, adamlar hiçbir yere gitmiyorlar. Alttan gelenlerde homur homur biz ne zaman yükselicez yıllardır aynı yerdeyiz diyorlar yöneticiler gitmişler takım kaptanı diye bir ünvan icat etmişler ;D ;D ;D her 5 kişiye 1 takım kaptanı diyelim o elemanların maaşı 1500 TL mi kaptanın 1600 komedininde komedisi hani ünvanın olsunda 100 TL farkın olsun misali .

Ben hep diyorum insanın başına ne geliyorsa yanlış yerde sebat etmekten geliyor. 15 yıllık tecrübem var eee birader ne iş yaptın ihracatı, ithalatı olmayan, yıllık cirosu düşük devamlı aynı işi yapmış bir yerde 15 değil 155 yıl çalışsan kime ne ordan çıktımı sudan çıkmış balığa dönersin, yada değişiği gittin bir holdinge sana ne yaptıracaklar holdingin bilançosunu yada gelir tablosunumu çıkaracaksın sana kalana kadar 50 tane adam var , adamlar koyucaklar masana bilmem kaçbintane evrak al bunları işle yada kontrol et diyecekler adamı kayıt memuru yapacaklar 50 yıl çalışsan ne ki yaptığın iş aynı kayıt memurusun işte yada gittin bir büroda 50 tane işletme defteri tuttun neye yarar kime yarar sadece patronuna yarar sana hiçbir yararı olmazzzzz.

SMMM herşeyi bilecek diye bir kaidede yok ancak hiçbirşey bilmeyecek diye birşeyde yok. Piyasada sağlam bir büroda yada her işi yapan ihracatı , ithalatı olan bir şirkette çalışan biri hiçbir şekilde bu memlekette aç kalmaz.

holding ve kurumsalda çalışan arkadaşların iş çevresi geniş olur çalıştığı ortamda kendini göstermesi tek yol diildir,sirkülasyon da yüksek olacağından muhatap olduğun insan sayısı artar.nerde 5 kişinin çalıştığı yerde yıllarını geçirmek nerde yüzlerce kişinin çalıştığı yerde geçirmek.

S_Guven ' Alıntı:
Ben soyle birsey sormak istiyorum baslikla uyumlu olarak..

Ne kadar maas aliyorsunuz acaba alisveris merkezleri muhasebe uzmanlari, mudur yardimcilari ve mudurleri?
Umarim burada vardir boyle birileri yada bilen ve duyanlar..
muhasebe uzmanı ne ki?

Hocam ne desem boş sizin fikriniz değişmeyeceğinden yapacak birşey yok zamanında bir bilim adamı demişti bu tartışma programları yersiz diye sonuçta herkesin fikri kendince sabit olduğundan sabaha kadar tartışıp dursak boş.

Holdingde kendini gösterme fırsatı diye birşey yok desem tepenizde şefiniz, onun şefi onun müdürü hatta onunda müdürü dururken siz bırakın müdürü , şef olmanız bile nerdeyse imkansız çünkü adamlar ölmeden yada iş değiştirmeden siz yükselemiyorsunuz. Kurumsallarda 10-15 yıllık şef pozisyonunda elemanlar var bu adamlar ciddi rakamlar aldıklarından hiçbir şekilde yerlerinden kıpırdamıyorlar isterseniz dakikada 800 kelime kullanın yada 300 kişiyle sirkülasyonunuz muhabbetiniz olsun hepsi hikaye hepsi boşş.
Kurumsalda yaptığınız iş bellidir koyarlar önünüze işi bu işi yap derler bu kadar basit bürolardaki gibi her işe koşturmazlar.
Yahu reeldende örnek vereyim ciddi bir holdingde bir harfinide eksik vereyim hatta borsayada açıldılar (akfe. holding) çalışan birini tanıyorum. Adam denetim bölümünde elinde çanta gider holding bünyesindeki şantiyeleri artık ne varsa denetlerdi millet el pençe divan bunun önünde ve bu eleman terfi beklerken buna dediler seni müdür yardımcısı yaptık bu garibim tabiki seviniyor sonra bir bakıyor bulunduğu bölümde 15 tane müdür yardımcısı var ;D ;D ;D ;D yani adı müdür yardımcısı ama müdür olması imkansız ::) ::) buna veriyorlar 3 telefon, 10 tanede banka sabahtan akşama kadar ödeme için arayanlarla cebelleşip bankalara talimat yazıyor işi gücü bu hadi buyur göster kendini ;D ;D ;D

var var kendini gösterme imkanın var ama sende girişken olacaksın ezik ezik işini bitirip maaşını alıp gitmiiceksin hiçbişey için bu benim işim diil demiceksin herzaman aldıın sorumluluğun fazlasını isticeksin.dikkat et ama eşşek gibi çalışacaksın demiyorum o zaman bütün angaryalar üstüne kalır alacağın sorumluluklar kilit işler olacak.sonrası gelir(kendimden biliyorum)e tabi bunlarıda herkes becerebilir diyemiyorum

Muhasebe uzmanı; muhasebe elemanından bir sonraki, muhasebe müdür yardımcısından bir önceki muhasabe insanı. Tabii bu kadar hiyerarşinin olduğu bir şirket ise..

Stonhand, haklısın peki maaşları ne düzeyde rakam olarak söylersen, bu yukarıda saydığım insanların? (İstanbul için)

Rakam isterseniz rakam çok ama ciddi paraları gene devletten gelenlere veriyorlar benden demesi. Adam hesap uzmanı, gelir uzmanı artık bir şeyin uzmanıysa bunu özeller havada kapıyor ki zaten maliyede açık açık adam yetiştirmekde zorlandığını ifade ediyor.
Sen adamı envai çeşit sınava sokacaksın, yaş sınırı koyacaksın, bilmem kaç bin kişiden 5-10 adam alacaksın sonrada o adama 2000 küsür TL maaş vereceksin yahu özellerin bu adamlara verdiği başlangıç maaşı bunun kafadan 2-2,5 katı oluyor 3-5 yıl devlette çalışan özele topukluyor yada bekleyen zaten ilerde özel sınavlarla YMM bile olabiliyor.

İstanbulda uzman adamların maaşı derseniz yani Türkçesi ŞEF konumundakiler 2500-3500 arası alıyorlar daha az yada daha fazla alan tabiki vardır ama benim gördüğüm bu. Elemandan yüksek müdürden aşağıysanız ciddi bir kurumsalda maaşlar bu yönde ancak bunun üstüne çıkılabilir buda eğitim,gelinen yer mesela özelden gelenle devletten gelenler kesinlikle bir değil benden demesi.

hep aynı iş yerinde çalışmak sabit iş yapmak anlamında diye algılıyorum sürekli. fakat şunuda unutmamak lazım iletişim. mesela birinin başına bir şey gelir oturursun meslektaşınla veya üstadınla durumu konuşursun tartışırsın yaptıklarını gözlemlersin. bu da tecrübedir. başkaları sizden fikir alır siz bilmezsiniz araştırırsınız bir tecrübe kazanırsınız. bizim mesleğimiz bildiğiniz üzere çok değişken meslek. sürekli kanunlar değişiyor. bu kanunları takip edersen farkın olur. tekdüzende bile açıklar var, eksiklikler var teknolojiye uyumlu değil. hesap planını değiştirelimmi kalalımmı vs. vs. vs. uzar gider. maaş olayı işi bilmenle orantılı olsada girdiği firma çok etkili oluyor. forumda başka bir arkadaşın dediği gibi firmanın cirosu, kapasitesi, maaş verme durumu gibi. ağzınızla kuş tutsanız, ayda 200 - 300 bin gibi ciro yapan bir firma kaç kişiye ne kadar verebilir. karmı etsin kazancı çalıştıklarınamı dağıtsın. meslekte kamu yönetimi okuyup avukat yanında sekreterlik yapan ve boş zamanını belge almakla değerlendiren bir çok insan var. ayrıca 4 yıl marmarada okumak yada aöf de okumak kimseye muhasebe tecrübesi kazandırmıyor. ikiside işin kitapsal kısmını okulda yada kitaplardan okuyarak öğreniyor. kimse okuldan mezun olunca belgesini almıyor, tecrübeyi ve stajıda bu yüzden diretiyorlar zaten. sonra avukatın yanında sekreterlik yapan arkadaş madem elimde belge var bende işimi yapayım diyip 1000 tl ye firmanın mali müşaviri oluyor. bu değişmez gerçek. sonra 7. yılda bir af çıkıyor ve ne yapmışsa yapmış hepsi af oluyor. zaten bu 7 yılda da hatalarını görüyor onarıyor :)))) sonra tecrübeli oluyor ve maaş yetmiyor sonra piyasada 1000 tl ye bu işi yapanlar var diye sitem ediyor. bu döngü bundan 10 yıl sonrada böyle olcak 20 yıl sonrada.

güzel noktalara parmak basmışsın mali müşavir olmak bi taraftan bakınca ciddi ve zor bi süreç ama başka taraftan bakıncada müthiş bir aday potansiyeli var heralde üniversiteden mezun olanların yarısından fazlası (işletme,iktisat,maliye...gibi bölümler kontenjanı en yüksek bölümler bide bunlara başka bölümler okuyup yüksek lisans yapanları eklersen) istediği taktirde bu işi seçebilir

2 yıllık toplam tecrube ile örgün öğretim İktisat mezunuyum,ingilizce dil seviyem orta karar.tek dersım kaldı,
aldığım maaş 1.300+Agi

piyasada maalesef Muhasebe departmanları önemsenmeyen,angarya yada şirket için boş bir gider olarak görür,bunun sebebi ise beceriksiz ve basiretsiz yöneticiler.
bu yöneticiler karar alma sürecinde mali tablolarar göre karar almada ziyade genelde piyasa koşullarını göze alarak hareket ettıklerı için Muhasebecinin emeği göz ardı ediliyor.

Piyasada muhasebeci kılıgında cok adam var!40 yıllık Hesap Uzmanından emekli YMM de "Muhasebeciyim" diyor,Kadıköy sokak arasında salaş bir yerde luca yada eta da fiş giren adam da muhasebeci..
Yani muhasebeci takımında bir homojenlik yok!buda ücretlere yansıyor!sokak arasında muhasebe öğrenen adam,piyasaya cıktıgı zaman aç kurtlar misali" ne iş olsa yaparım abi "diye ordan oraya koşturuyo;bunu fırsat bilen şirketler ise 800 tl cok rahat adam çalıştırır.sizde patron olsanız aynısını yaparsınız?iş Görüşmesine gittim.
Tecrübemi aktarmak istiyorum,Muhasebe Uzmanı alınacak,muhasebeciler genelde 2.000 Tl -3.000 Tl arasında bir ücret bandında ücret istendi.ama başka bir adamın Muhasebe bilgisi cok ıyı olmamasına rağmen 1.500 liraya işi kaptı.piyasayı aşağı çeken bu adamlar sayesınde bizlerede düşük ücret veriyolar.. Muhasebecinin düşük ücret almasının sebebi genelde budur..

aslında 2 yıllık tecrübe için fena rakam diil anlattıklarınıda göz önünde bulundurursan ne yazıkki seninde dediğin gibi çok daha ucuza aynı işi yapanlar var.yalnız örgün ve ya açıköğretim çok önemli diil bu işte çünkü okuldan meslek adına alabileceğin fazla bişey yok

okuldan alınan eğitimde önemli bence ben üniversiteden mezun olup işe başladım.Eğitimim sayesinde zorlanmam çok uzun sürmedi.

ne gibi bir zorlanmayı atlattın okul sayesinde?

nasıl eğitimin faydası olmaz muhasebe adına görülecek tüm dersleri gördüm 4 yıl boyunca.Vergi ve hukuk dersleri aldım.Yönetim dersleri aldım.

Üniversitede toplam kalite yönetimi adında bir ders görmüştük.Bunun bana ne faydası var demiştim.Çalışma hayatına bir girdim.Büyük şirketlerin hepsi tse belgeli ve standartlara göre üretim yapıyor.Ve her çalışanda bu sistemin bir parçası.Faydasız dediğim bilgi bile işime yaradı.Bölümümde öne çıktım.Ki ana çalışma konumuz olan muhasebede aldığımız derslerin nasıl olurda bize faydası olmaz.Bakmakla görmek çok ayrı şeyler.

Eğer aldığın teorik bilgiyi pratiğe uyarlayamıyorsan , tabiki aldığın bilginin sana faydası olmaz.