Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

Ön lisans: Dış Ticaret
Ön lisans: Bankacılık ve sigortacılık
linans:A.Ö.F işletme
ünvan :Muhasebe şefi (SMMM belgemi kullandırmadılar, Muh müd ve mali işler müd ayrıldı hepsinin yerine bakıyorum)
şirket : aş-ltd-grup firması
maaş:4150 brüt
Yıl : 14 yıl
Ama çok değişik şartlarda çalışıyorum. İlk önce şirket merkezi Avrupa yakasındaydı 40 saat çalışıyordum.
Sonra üretim şubesine trasnfer oldum aynı ücret ile 45 saate çıktı mesai süresi fark verilmedi.
Kriz çıktı ssk düşük gösterildi şuan 3-4 ay geriden maaş alıyorum. şirketin satılması gündemde 80 günlük izin hakkım var. ne bütçe ne keyif var birde denetime çalışmak lazım... herkese bol kazanç lar..

Not: Standart müd 7500 mühendisler 7000 Danışmanlar 15,000 tl YMM yıllık tastık ve kdv iadesi icin 100-150,000 tl alıyor...

YMM yanında çalışanlar var mı aramızda?
smmm yim ancak izmir'de bürolarda çalışmak çok düşük bedellerle oluyor.
mesleğime saygımdan dolayı asgari ücrete evet diyemem.
ymm yanında çalışanlar ya da düşünenler ücret olarak ne veriliyor bir de acaba ymm yanında calışmak, mali müşavirlikten uzaklaştırır mı?

merhaba arkadaşlar.
bende yeni smmm'yim.yorumlarınızı okudum gerçekten maaş konusunda sıkıntılı durumdayız.
bende büyük bir şirket topluluğunda çalışıyorum ve işe başlayalı 3 ay oldu ve maaşım 1000 TL.
patronlarla konuştum maaşım 2000 tl olursa devam ederim yoksa bırakıyorum dedim.
vede bırakma kararı aldık.
kendi büromu açıcam inşaallah ve bunun yanında ticari bir işletmede kuracağım.ikisini aynı anda yürütmeye çalışmaya çalışacağım.en azından kendi işim olsun.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

smmmfeltach ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.
bende yeni smmm'yim.yorumlarınızı okudum gerçekten maaş konusunda sıkıntılı durumdayız.
bende büyük bir şirket topluluğunda çalışıyorum ve işe başlayalı 3 ay oldu ve maaşım 1000 TL.
patronlarla konuştum maaşım 2000 tl olursa devam ederim yoksa bırakıyorum dedim.
kendi büromu açıcam inşaallah ve bunun yanında ticari bir işletmede kuracağım.ikisini aynı anda yürütmeye çalışmaya çalışacağım.en azından kendi işim olsun.
Ticari bir işletme kurupta smmm ofisi açamazsın bunu biliyorsun sanırım.Allah kolaylık versin.

1economist ' Alıntı:
smmmfeltach ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.
Ticari bir işletme kurupta smmm ofisi açamazsın bunu biliyorsun sanırım.Allah kolaylık versin.

madem ticari işletme kurma düşüncen vardı . Neden smmm oldun! çoğu kişi bürosunu kapatıyor büro açarsan haksız rekabet yapacaksın. 50 tl ye defter tutacaksın. sonra da istanbul oda başkanı neden böyle yapıyorsunuz diye seminerlerde konuşacak. değişen birşey olmayacak...
çözüm üretmesi gerekenler yeni iş alanları yaratması lazım!!

1economist ' Alıntı:
smmmfeltach ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.

ticari işletme benim üzerime olmayacak tabiki.ama ben işleteceğim.büro benim üzerimde olacak.
büroyu açsam hiç defterim yok yani gelir sıfır!gider aylık 650 TL... diğer taraftan ticari işletme işletip büronun giderlerini karşılamak ve bir kaç yıl sonra büro kendi masraflarını çeker duruma geldiğinde, işlerimi o günkü duruma göre analiz edip yeni rotalar çizmek.
Yıllarca büro muhasebesinde çalışıp emek verdim ve kendi işim gibi çalıştım ve o büroda staj yapıp smmm oldum.ama çalıştığım yerdeki mali müşavir iğne ucu kadar fedakarlık yapmadı.bana dediki "senin ruhsatının benim yanımda değeri yok çalışırsan böyle "dedi. benim asıl gayem mesleğimi en güzel şekilde icra etmek ve bunun için ticari işletmeden elde edeceğim gelirden büromun giderlerini finanse etmek.kısmet olursa inşaallah 1 ay sonra uygulamaya geçiyorum.
hepinize başarılar diliyorum

smmmfeltach ' Alıntı:
1economist ' Alıntı:
smmmfeltach ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.

Ayıptır sorması ne ile ilgi ticaret yapacaksınız. Ticari işletme içinde hangi iş olursa olsun sermaye gerekli diye düşünüyorum.

ticari işletme benim üzerime olmayacak tabiki.ama ben işleteceğim.büro benim üzerimde olacak.
büroyu açsam hiç defterim yok yani gelir sıfır!gider aylık 650 TL... diğer taraftan ticari işletme işletip büronun giderlerini karşılamak ve bir kaç yıl sonra büro kendi masraflarını çeker duruma geldiğinde, işlerimi o günkü duruma göre analiz edip yeni rotalar çizmek.
Yıllarca büro muhasebesinde çalışıp emek verdim ve kendi işim gibi çalıştım ve o büroda staj yapıp smmm oldum.ama çalıştığım yerdeki mali müşavir iğne ucu kadar fedakarlık yapmadı.bana dediki "senin ruhsatının benim yanımda değeri yok çalışırsan böyle "dedi. benim asıl gayem mesleğimi en güzel şekilde icra etmek ve bunun için ticari işletmeden elde edeceğim gelirden büromun giderlerini finanse etmek.kısmet olursa inşaallah 1 ay sonra uygulamaya geçiyorum.
hepinize başarılar diliyorum

lisans:iktisat
belge:smmm tek dersim kaldı
tecrübe:8 yıl
şirket:3 tane aş. ve bir tane ltd.
toplam ciroları:220.592.504 tl
2010 maaş:1.400 tl
2011 maaşı :en az 2.000 tl anlaşmaya çalışıyorum

Lisans:İşletme
Tecrübe : 10-11 Yıl
Firma 3 ad LTD şirket-grup
SMMM stajım yeni bitti aralık sınavında 7/6 yaptım tek ders sınava giricem
Çalıştığım şirkette 5 yıldır çalışıyorum
maaşımım SMMM likle bir ilgisi yoktur sadece tecrübeye ve performansa dayalı
Maaşım 2010 2650 TL ilken 2011 3050 TL oldu + bir maaş ikramiye + kömür parası + ve özel araç

Benim üniversitede birlikte mezun olduğum arkadaşım şuan yabancı ortaklı bir firmada çalışıyor kendisi staja başlatma sınavını kazanamadığı için SMMM likle alakası yok ama 6.500 TL maaş alıyor

şişirilmiş maaş söylemine katılmıyorum, bizim mali işler müdürümüzün belgesi yok 7.400 maaş + araç + cep telefonu
özellikle de yeni TTk dan sonra firmalara önemimizi kanıtlamamız ,patronların muhasebeye gider kalemi olarak görmesinden kurtulması lazım

a-ce ' Alıntı:
şişirilmiş maaş söylemine katılmıyorum, bizim mali işler müdürümüzün belgesi yok 7.400 maaş + araç + cep telefonu
özellikle de yeni TTk dan sonra firmalara önemimizi kanıtlamamız ,patronların muhasebeye gider kalemi olarak görmesinden kurtulması lazım

O zaman bazı insanlar doğuştan şanslı yada doğru zamanda doğru yerde oluyorlar. Allah bol kazançlar daha versin.

Ben gene diyeyimde şişrilmiş değil çok ciddi para alanlarda mevcut kimisi büro açar ayda 1000 TL yi zor kazanır benim SMMM son 2 yılda villasının inşaatını bitirdi geriye kalan mallarını saymıyorum züğürdün çenesi misali.
Bir içecek firmasında çalışan tanıdığım var oda 4500 alıyordu ki 2 yıl önce şimdi rahat 5000 üzerine geçmiştir.
Az maaş alan yokmu piyasada sebillll durumda asgari ücrete çalışıp deneyim elde edeyim diye tırmalayan sonrasında 1000 TL maaşı görünce on takla atan SMMM lerde piyasada mevcut ve tbiki adı üstünde piyasa birileri kazanacak birileri kaybedecek herkes kazansa zaten adı piyasa olmaz hayrat olurdu ;D

stonhand ' Alıntı:
Ben gene diyeyimde şişrilmiş değil çok ciddi para alanlarda mevcut kimisi büro açar ayda 1000 TL yi zor kazanır benim SMMM son 2 yılda villasının inşaatını bitirdi geriye kalan mallarını saymıyorum züğürdün çenesi misali.
Bir içecek firmasında çalışan tanıdığım var oda 4500 alıyordu ki 2 yıl önce şimdi rahat 5000 üzerine geçmiştir.
Az maaş alan yokmu piyasada sebillll durumda asgari ücrete çalışıp deneyim elde edeyim diye tırmalayan sonrasında 1000 TL maaşı görünce on takla atan SMMM lerde piyasada mevcut ve tbiki adı üstünde piyasa birileri kazanacak birileri kaybedecek herkes kazansa zaten adı piyasa olmaz hayrat olurdu ;D
,

eee beş parmağın beşi bile bir değil farklılıklar olması doğal,ama en azından yüksek maaş alanları duyunca benim gibi mesleğin ilk yıllarında olan biri için umut verici oluyor.

Hocam bu işin özü aslında doğru zamanda doğru yerde olmak, doğru insanları tanıyıp onlarla dost olmak ve en önemlisi yanlış yerde sebat etmemekten geçiyor.
Adam gitmiş kıtipirik bir büro yada ufak bir şirkette yıllarca çalışmış çıkmış 10-15 yıl deneyimim var iş arıyorum diyor bu ne demek 15 yıl = sonuç koskocaman bir sıfır.
Aynı şekilde belgenizi aldınız yada almadınız bu işi yapacaksanız çevrenizde tüccar çevresi olmak zorunda, bir gazetelerden tırım tırım iş aramak var birde ahmet,mehmet artık kimse ağbi çevrende muhasebe müdürü arayan arkadaşın varmı yada o güvenilir birinin referansı ile işe başvurmak var.

Deneyim,iş bilgisi , yabancı dil bilgisi hatta belge bile hepsi hikaye en önemli faktör çevre. Bugün büyük kurumsallar bile işe adam alırken grup şirketlerimizde çalışan bir yakınınız varmı diye soru soruyor daha ne diyim.

Stonhand dediklerine %100 katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum,tanıdık tabi ki butun kapıların açılmasına sağlıyorsa tanıtıktan dahada faydayı kişinin kendini yetiştirmesi,dediğin gibi gir bi büroya işler zaten rutin fatura gir beyanname hazırla,tutulan kayıtların muhasebe bilimi adına zaten sadece vergisel kısımları gerçek,dolayısıyla muhasebe biliminin %5 ile iş yapıyorsun,önünde kara ekran dos tabanlık 1989 model program çatır cutur fatura giriyor. tabiki 1000tl maaşlı işi zor bulursun smmm bile olsan. Diğer tarafta adam tigerda SAP kadar geniş bir program bilgisi dil desen zaten var adam büyük şirketlere finans,lojistik alt yapısı kuruyor(var tanıdıklarım dudak ucuklatan rakam alıyor) ama adama helal çünkü yarın xxx diye bi program cıksın onunda altından girer üstünde çıkar. Bencede bir smmm böyle olmalı bugün bir smmm bürosunda beyanname hazırlamak smmm için hafif kalıyor bence o işi zaten sm ler yapıyordu onlarıda kaldılar.(kendi işi ise ayrı). özetle kimse bi tarafta 1000 tl alan bi tarafta benzer diplomalara sahip adam 5000-6000 para vermez mutlaka o adam patronuna 10000 den aşağı kazandırmıyordur. ;)

stonhand ' Alıntı:
Hocam bu işin özü aslında doğru zamanda doğru yerde olmak, doğru insanları tanıyıp onlarla dost olmak ve en önemlisi yanlış yerde sebat etmemekten geçiyor.
Adam gitmiş kıtipirik bir büro yada ufak bir şirkette yıllarca çalışmış çıkmış 10-15 yıl deneyimim var iş arıyorum diyor bu ne demek 15 yıl = sonuç koskocaman bir sıfır.
Aynı şekilde belgenizi aldınız yada almadınız bu işi yapacaksanız çevrenizde tüccar çevresi olmak zorunda, bir gazetelerden tırım tırım iş aramak var birde ahmet,mehmet artık kimse ağbi çevrende muhasebe müdürü arayan arkadaşın varmı yada o güvenilir birinin referansı ile işe başvurmak var.

Deneyim,iş bilgisi , yabancı dil bilgisi hatta belge bile hepsi hikaye en önemli faktör çevre. Bugün büyük kurumsallar bile işe adam alırken grup şirketlerimizde çalışan bir yakınınız varmı diye soru soruyor daha ne diyim.
doğru bir tespit bende katılıyorum

hem kendim hem arkadaşalrım hep çevremiz sayesinde iş bulduk ve şuan hem maaş hem mevki yönünden memnunuz
darısı sizin başınız

yeni bir iş için el sıkıştık bir firma ile, firma bana istersem makbuz kesebileceğimi istersem de ssk lı olabileceğimi söyledi. aranızda bürosu olan arkadaşlarımdan fikir rica edebilir miyim?