Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

ugur6666 ' Alıntı:
ooo tartışma hararetli.. bu para işi herkesi birbirine düşürmüştür.. uzak durmak gerek.. buradaki amaç alınan ücreti yazmaktı
[/quote
tartışmamı ;D

deeper_blue ' Alıntı:
hanmiroğlu ' Alıntı:
deeper_blue ' Alıntı:
hanmiroğlu ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:
:)

Burda ortalamalardan söz ediyoruz. Uç örnekler her zaman vardır tabi.

Benim bri arkadaşımın damadı meslek mensubu bile değil ama bir yabancı şirkette mali işler finans yöneticisi aldığı maaş ise 30,000 USD + prim (bu prim de en az 500,000 dolar)

2000 tl üstü maaş alıyorum diyenleri gerçekçi bulmuyor dunuz :) sanırım 6000 tl +ikramiye aldığını söyleyen ayrıca henüz ruhsatı bile olmayan arkadaş da doğruyu söylemiyor ;D

50 ,000 USD de alan var .Eskiden mason locasına üye olan ve büyük üstadları tanıyanlar köşeleri tutmuştu.Şimdi ise atlantik ötesine selam yollayan badem bıyıklı olanlar köşeler de :)

Yalan söyleyip manevi mastürbasyon yapmaya ihtiyacım yok. ikincisi smmm ruhsatım var. 3. cüsü evet uluslararası bir grup şirketinde çalışıyorum.

neden smmm olupta sürünmesi gerekiyor insanların onu anlayamadım, veya beklenti neden bu yönde..

smmm oldun mu? umut fakirin ekmeği diyordun.vergi sınavını geçememiştin geçtin mi? hayırlı olsun
daha dikkatli oku istersen sayın nguroy 2000 tl den fazla alanları gerçekçi bulmuyor Bu arada Uluslarası Şirketse ucuza çalıştırıyorlar ..
Ne sana nede forumdan başkasına kendimi ispat ettirme gibi bir sorunum yok olamazda, kaldı ki mesleği yüzünden kendine acıya ve kendisinden fazla kazanan meslek mensubuna kine vararcasına tutumuda anlamış değilim. global şirketlerin ucuza çaılıştırmalarına gelinde sizinkisi tam ciğer mundar demek gibi bir şey olmuş....

ancak kendi kendimizi küçük gördüğümüzden bu meslek bu hale geldi. Ben sizler gibi bakmıyorum mesleğime...

abicim sen ne demek istiyorsun ya,
senin burda bu kadar insanı hakir görmeye hakkın varmı senin
biz nasıl bakıyormuşuz mesleğe söylede bilelim,
bizim baktığımız gibi bakmıyormuş pehhh

Bence artık tartışma amacından sapıp kişiselleşmeye başladı. Konuyu saptırmayalım lütfen.

12 Ekim 2010

Başbakan Erdoğan, 2011 yılı SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaş zamlarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, "Ocak ayında en düşük aylıklara en az 60 lira olmak üzere artı yüzde 4 oranında artış yapıyoruz. İlk altı aydaki enflasyona bakılmadan, enflasyon daha düşük oranda çıksa dahi yüzde 4 oranında artış aynen geçerli. Bir başka ifadeyle 2011 yılının tamamında emekli aylıklarını yüzde 21.7-yüzde 4 oranında artırıyoruz? dedi.

Erdoğan, rakamsal olarak, en düşük emekli aylıklarına yıllık 80-91 lira arasında artış sağlanacağını söyledi. Böylece en düşük maaşı alan Bağ-kur tarım emeklilerinin ücreti 371 liradan Ocak ayında 434 liraya, Temmuz'da da 451 liraya çıkacak. En düşük SSK emeklisinin maaşı da 492 liradan 577 liraya yükselecek.

Merhaba arkadaşlar.
Yazılanları okudum. Herkesin beklentisi ve hayat görüşü farklı. Kimine 4000 tl maaş bile yetmezken kimi asgari ücretle ev geçindirir. Herkes ayrı şeyle yazmış. Neyse...
Ben size daha çok bi fikir danışayım dedim: ???
5 aydır işsizim (askerden geldim)
Ticaret Lisesi - M.Y.O ve AÖF İktisat mezunuyum. 3 senelik Büro tecrübem var. ( SMMM belgem yok henüz) Bir firmaya iş görüşmesine gittim ve teklif ettikleri ücret 850 TL. Bana çok az geldi. Kafamdaki üzret en az 1000 TL idi. ayrıca cumartesi günleri tam gün çalımamı istiyorlar. Sormayı unuttum ama yol parası da vermiyorlar heralde.
Eğer kabul edersem başlayacağım. Ne yapsam acaba siz ne dersiniz fikir baabında ;)

garabagera ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.
Yazılanları okudum. Herkesin beklentisi ve hayat görüşü farklı. Kimine 4000 tl maaş bile yetmezken kimi asgari ücretle ev geçindirir. Herkes ayrı şeyle yazmış. Neyse...
Ticaret Lisesi - M.Y.O ve AÖF İktisat mezunuyum. 3 senelik Büro tecrübem var. ( SMMM belgem yok henüz) Bir firmaya iş görüşmesine gittim ve teklif ettikleri ücret 850 TL. Bana çok az geldi. Kafamdaki üzret en az 1000 TL idi. ayrıca cumartesi günleri tam gün çalımamı istiyorlar. Sormayı unuttum ama yol parası da vermiyorlar heralde.
Eğer kabul edersem başlayacağım. Ne yapsam acaba siz ne dersiniz fikir baabında ;)

Kardeş bence hak ettiğinden düşük bir ücret ama,bende dahil kimse sana işe girme diyemez o senin ekonomik durumun,sıkışıksan yeni bir iş bulana kadar çalışırsın,ücret olarak düşük ama ekonomik durumunu ben veya başkası üslenmiyeceği için bununda yorumunu yapamak ne bana nede başkasına düşür. Allah kolaylık versin inşallah hak ettiğin maaşı alabileceğin bir iş bulabilirsin.

Saygılarımla..

garabagera ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.
Arkadaşım,
Bence firmanın durumuna bak, gelecek vadeden, maaşını zamanında verebilecek ve sana bişeyler katabilecek bir firmamıdır ona bak. Belki seni tartmak istiyorlar ve ona göre bir yol çizecekler. Sana şöyle bir örnek vereyim müşavirliğini yaptığım bir firmaya muhasebe elemanı arıyoruz. Firma yetkilileri bilgili olsun çok çalışsın ama 700-750 gibi bir maaş verelim gibi bir düşüncedeydiler. Ben baştan bu düşüncenin yanlış olduğunu onlara anlatmaya çalıştım ama dinletemedim. Neyse iyi bir arkadaş bulduk tecrübeli ve azimli işe başlattık. Baktım gerçekten işi yapabilecek birisi firma yetkililerine dedimki bakın bu arkadaş bu işi iyi götürür bence maaşını biraz artıralım elimizden kaçırmayalım bu arkadaşı dedim. Yine dinlemediler. Neyse çocuk biraz daha yüksek bir maaşla bir yerde iş bulmuş geldi bizle konuştu firma yetkilileri hemen söze girdiler yaa senin derdin maaşmıydı neden daha önce söylemedin maaşını 1200 yapalım falan filan dediler ama arkadaş ben orayla anlaştım bu saatten sonra yapacak bişey yok dedi ve gitti. Burda anlatmak istediğim eğer firmanın durumu iyiyse birşekilde başlamandır. Birkaç ay sonra sen kendini ispat edersin ve masaya tekrar kendini ispat etmiş olarak oturursun. Haa yinemi olmadı nasılsa bir işin var bu arada yine iş aramaya devam edebilirsin. Şurasıda kesin olan birşeyki işverenler personel ararken çalışmaya devam eden kişileri tercih ederler genellikle.
Umarım yazdıklarım sana birkaç fikir verir.

muhasebe bürosu açmaya karar vermiştim şimdi bir yerden muhasebe müdürlüğü için görüşmek istiyorlar.. bir yerde iyi bir ücretle müdürlükmü yoksa 2-3 yıl daha sürünmekmi?

Elinizde defter potansiyeli varsa ve bu potansiyelinizin artacağını düşünüyorsanız büro açın derim.

Tabi son söz sizin...

Makas çok geniş 1.000 Tl den 10.000 TL ve fazlasına gidiyor. Buradan ne sonuç çıkarılmak amaçlanıyor.
Biri bir yakınım 30 nin usd alıyor yazmış alır tabi adam muhasebe departmanında değil mali müşavirde değil, adam finans yöneticisi, ne alakası var anlamadım.

15.000 TL maaş alanda, 650 TL maaş alan mali müşavir tanıdıklarım var. Şirketten şirkete, şirket sahiplerinin görüşüne, mali müşavirin "etiketine" "bilgisine" göre değişiyor bu kıstaslar...

elimde birkaç işletme defteri var ayrıca tanıdıklara sağa sola büro açacam diye haber bıraktım hemen olmasada 2-3 yılda toplarım diye düşünüyorum.. yalnız muhasebe mesleğinin ileride her şirketin kendi smmm si olacağı dolayısıyla serbest piyasanın zayıflayacağını tahmin ediyorum örnek olarak marketler var ülke çapında heryer bunlarla doldu bim diasa vs. hiçbirinin muhasebe işini alamazsın merkezlerde tutuluyor..hizmet söktörü devam eder mutlaka ama piyasadaki gelirler düşebilir.. o yüzden şirket mantıklı geliyor ama 1500 tl 2000 tl muh.müdürü aranıyorsa zaten hiç bulaşmam

Tartışmalar olmuş bence asıl konuya gelsek güzel olur
Anadolu Maliye Mezunuyum
Stajımı bitirmeme 1 ders kaldı
4 sene doldu bürodayım
asgari geçim indirimi yemek dahil 1000 alıyorum yol sorunum yok eve yakın
açıkcası aldığım ücret düşük farkındayım ama ben bu kadar alıyorum diye piyasa bu demek değil
bakalım şu derside verirsem ymmleri deneyeceğim hayırlısı

beş aydır işsizim; dahası çıkartıldım, 1000 tl maaş alıyordum amma çok farklı bir meslek icra ediyordum, şu an işsizlik maaşı dahi almıyorum. SMMM staja giriş sınavına girmeyi düşünüyordum lakin 900 tl sınav harcı ile bu şu an için mümkün görünmüyor..... bir başka bahara sanırım 7 yıldır bu bahar gelmiyor bir türlü...:(

lisans: maliye
sektör:sağlık- işsiz
ücret: 1000 tl
her şeye rağmen benim halâ umudum var...

nguroy ' Alıntı:
Bana da 2500 biraz abartılı geldi.

Bizim şirketler grubundan birinde bir ymm var ful time bordrolu 2000 alıyor.
Ayrıca avukatı da (yaklaşık 15 yıllık avukat) Tam gün çalışıp 1750 alıyor.

Acıkcası pek inandırıcı değil bana göre de YMM gibi bir 2000 tl alıyorsa asgari ücrette calışan bir muhasebeci onun maasının yanında baklava börek gibi kalır yane

Konu da yazılanları okudum bazı arkadaslar cok hava da ucmuşlar herhalde yamac paraşüdü yapmayı cok seviyorlar :) ama yinede Allah daha çok versin demek kalıyor bana da

arkadaşlar ben büyük bi firmada uzman olarak çalışıyorum.smmm değilim tek ders finansal..1.600 tl alıyorum.şef 2.500 tl alıyor iki de muh.mdürü var.onlar da 5.000-6000 civarı alıyor...bu maaşlar bence normal..piyasanın standardı bu. uzman 1.500-2.000,şefler 2.000-2.500 müdürler de 3.000-7.000 bandında seyrediyor. bu maaşlara uçuk diyenlerin piyasadan haberleri yok...

nightblue ' Alıntı:
arkadaşlar ben büyük bi firmada uzman olarak çalışıyorum.smmm değilim tek ders finansal..1.600 tl alıyorum.şef 2.500 tl alıyor iki de muh.mdürü var.onlar da 5.000-6000 civarı alıyor...bu maaşlar bence normal..piyasanın standardı bu. uzman 1.500-2.000,şefler 2.000-2.500 müdürler de 3.000-7.000 bandında seyrediyor. bu maaşlara uçuk diyenlerin piyasadan haberleri yok...

evet normal seviye budur

ugur6666 ' Alıntı:
nightblue ' Alıntı:

evet normal seviye budur
Smmm stajeriyim ticaret lisesi çıkışlıyım 8-9 sene büro 1 senede şirket tecrübem var yaklaşık 3-4 aydır işsizim.Bizim mesleği ne yazıkki ayağa düşürmüşler normal liseyi bitirip özel bir kursa gidip muhasebeci olanı mı ararsın 4 yıllık ünv. kazanamayıp 2 yıllık okuyayım bari muhasebeci olayım diyenimi ararsın yada 4 yıllık bitirip(smmm idealleri olanları ayırıyorum hiçbirşey olamayanlara sözüm) v.s. kpss de alandan 70 alıp vergi dairesine bile giremeyeccek kadar kapasitesizlerimi ararsın hepsi bizim mesleği sağolsunlar ayağa düşürdüler.Bunları geçtim adam aşçılık vs.yapıp açıktan okuyup belge alıyor yazık ya yazık gerçekten.Bu belgeleri kurslarla v.s. alıp büroya yada şirketlere bedava yada cuzi rakamlara çalışanlar yüzünden hakettiğimiz ücretleri alamıyoruz.mesleğimizinm koruma altına alınması gerek örneğin yeminli ile çalışan şirketlere smmm çalıştırma zournluluğu getirilmeli bu özel kurslar biran önce kapatılmalı vs. Ben neden mühendis doktor yada öğretmen olamıyorumda her önüne gelen muhasebeci olabiliyor.

garabagera ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.

Siz iş buldunuz mu?

Hangi şehirdesiniz?

nightblue ' Alıntı:

Yazdığınız aralıklar tam olarak bizim firmanın standartları.
Maaşlar aynen bu seviyede.
Maaşların şehirden şehire çok büyük farklılıklar gösterdiğini hesap etmek lazım.
İstanbulda bizim firmadaki durum aynen bu minvalde.
Hoş bir firmada 45000(kırkbeş bin) tl net alan muhasebe müdürü de tanıyorum ama
çevremdeki genel seviye yazdığınız gibi