Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

yeni bir yerle el sıkıştın hayırlı uğurlu olsun. ben büro çalışanıyım. belgemi geçen sene aldım.

İşyeri bağkurunu öder ama diğer taraftan kira ve diğer ufak tefek giderlerin olumsuz yönü var. Ama ileriye dönük düşündüğümüzde şirkette çalışırken müşteri toplayıp hafta sonları ve akşamları onların işini yapar sayıyı arttırma şansın olurdu ve bundan şirketin haberi olmaması makbüldür. kısmetin ve bahtın açıksa müşteri sayın doyurucu noktaya geldiğinde şirketten ayrılıp kendi işinin başına geçersin. yada ikisini beraber bu yol biraz yorucu olabilir.

Diğer yol şirkette ssklı gözüküp yıllar sonra kıdem tazminatını ve diğer sosyal haklarının yasal olarak korunması bağkurluya nazaran avantajlı olur. yaşı ilerlemiş kişiler için bağkura geçmek emeklilik açısından dezavantaj. yakın gelecekte emekliliği olan kişilerin bağkur olayına girmesine gerekte kalmayabilir. biliyorsunuz ki arada çok fark var hizmet olarak.

iki seçeneğinde olumlu yönleri var. Bence yaşın gençse ve önünde uzun bir iş hayatı gözüküyorsa (tabiki Allah ömür ve sağlık verirse) makbuz kesmek kendi dünyanda yol alman için bir fırsat olarak düşünüyorum.

unutmayalım herşeyin normali kendi bünyesine göre değerlendirilmeli. genel konuşmak bence faydalı olmaz. iş hayatından beklenti, yaş, enerji, kapasite, istek, çevre vb. kriterlere göre esnek yorumlar yapmak en doğrusudur.

Bu soruların cevabını en iyi kendin cevaplarsın. iyi çalışmalar

yaşım 34 SSK prim günümün dolmasına 7 sene var, bağkura geçmek bana da cazip gelmiyor, çok arada derede kaldım, benimle aynı durumda olan bir mesekdaşım ile artısını ve eksisini tartmak istedim. işi en iyi yapan bilir, eskiden konutun bir kısmı iş olarak gösterilebiliyordu artık o da kaldırıldı, giderler tabi artıyor kira vs de işin içine girince. bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

1999 un 1 eylülünden itibaren lise stajeri olarak başladığım smmm bürosunda üniversite ve askerlik nedeniyle aralar verdim en son aralık 2006 da işe tekrar girdim dört yıllık mezunuyum şu anda aldığım maaş 850 TL

[1999 un 1 eylülünden itibaren lise stajeri olarak başladığım smmm bürosunda üniversite ve askerlik nedeniyle aralar verdim en son aralık 2006 da işe tekrar girdim dört yıllık mezunuyum şu anda aldığım maaş 850 TL
[/quote]
sayın kamachı, kızmayın ama bence siz bu meslekteki konumunuzu durumunuzu beklentilerinizi gözden geçiriniz

a-ce ' Alıntı:
[1999 un 1 eylülünden itibaren lise stajeri olarak başladığım smmm bürosunda üniversite ve askerlik nedeniyle aralar verdim en son aralık 2006 da işe tekrar girdim dört yıllık mezunuyum şu anda aldığım maaş 850 TL
sayın kamachı, kızmayın ama bence siz bu meslekteki konumunuzu durumunuzu beklentilerinizi gözden geçiriniz
[/quote]

smmm olmadıktan sonra bu ücretler normal sayılır 200-250 daha tukarı çıkabilir burada her ili farklı ele almak lazım.. bu ücretlere aynı şekilde çalışan arkadaş çok

arkadaşlar ücret konuları çok esnek piyasada. bende sizlere bilgi mahiyetinde aldığım ücreti yazmak istedim.

10 yıllık büro çalışanıyım maaşım 1800 TL + Aylık akbil + asgari geçim indirimi. (Cumartesi+Pazar tatil)

büro standartlarına göre normal ücret ama kendi standartlarıma ve hedeflerime göre düşük bir tutara çalışmakta olduğumu düşünüyorum.

Çözüm olarak iki alternatifim var.

Biri büro açma yolunda ilerlemek (bu biraz zor gözüküyor çevrem zayıf) diğeri şirket bünyesinde ilerlemek.

Allah herkese hayırlı işler ve kazançlar nasip etsin....

MATADOR ' Alıntı:
arkadaşlar ücret konuları çok esnek piyasada. bende sizlere bilgi mahiyetinde aldığım ücreti yazmak istedim.

10 yıllık büro çalışanıyım maaşım 1800 TL + Aylık akbil + asgari geçim indirimi. (Cumartesi+Pazar tatil)

büro standartlarına göre normal ücret ama kendi standartlarıma ve hedeflerime göre düşük bir tutara çalışmakta olduğumu düşünüyorum.

Çözüm olarak iki alternatifim var.

Biri büro açma yolunda ilerlemek (bu biraz zor gözüküyor çevrem zayıf) diğeri şirket bünyesinde ilerlemek.

Allah herkese hayırlı işler ve kazançlar nasip etsin....

sağol dostum teşekkürler bu güzel dileklerin için, ayrıca tüm arkadaşlara iş hayatında başarılar

13 Yıllık Tecrübe..

A.Ş. - Ltd. - YMM - SMMM işinin her alanında tecrübem mevcuttur... ( Kendimde SMMM'yim )

Gelirim ortalama olarak 4.500-5.000 arası, İş durumuna göre yılın birkaç ayı 6.000-7.000 buluyor gelirim. Çok aktifim, bütün seminer ve toplantılarda aktif olarak takip ederim.

İşimim stresi çok yüksek, Bizim mesleğimiz hayatı çürüten meslektir ! ! ! Yaş ilerledikçe ( kendinizide geliştirirseniz ) geliriniz artar.

Genel olarak Piyasada maaş izlenimlerim ;

- Yeni mezun yabancı dil bilen aktif iyi üniversite mezunları yeni giriş 2.000
- Yabancı dil bilen 3-4 yıl deneyimli aktif girişken elemanlar 2.500-3.500
- 5-10 yıl tecrübeli alanında tüm işleri çevirip bitirebilecek seviyede belgeli vs. 3.500 - +++

- AOF Mezunları yada meslekten haberdar olmayan arkadaşlar, ailesi ve çevresii genelde işçi kesiminden olan arkadaşlar birazda pasifse 800 - 1.500 arası yaşı ve tecrübesine göre değişir..

Sektör tavsiyem ;

İnşaat Taahhüt - Devlet İhalelerine giren Özel Firmalar ( Aktif ve Girişken arkadaşlar özellikle ) - Büyük İş Ortaklıkları - İth. İhr. Cirosu yüksek firmalar ( İade işi maddi yönü kuvvetlidir ) - Maliyet Muhasebesi uygulayan İmalat sektöründe aktif firmalar dır...

Serbest çalışan Ustadlarımda var, tanıdığım isim vermeyeceğim İst. Avrupa yakasında 1 SMMM ustadımızın 2010 yılı 4. Geçici Vergi Matrahı 1.100.000 TL dır... ( Şirket yada ortaklık değil Tek başına )

Vaktimin bol olduğu bir zamanda tekrar görüşlerimi paylaşırım herkese iyi çalışmalar...

AOF Mezunları yada meslekten haberdar olmayan arkadaşlar,

aöf mezunları ile meslekten haberdar olmayanları neden aynı kefeye koydun?

stajyerzade ' Alıntı:
AOF Mezunları yada meslekten haberdar olmayan arkadaşlar,

aöf mezunları ile meslekten haberdar olmayanları neden aynı kefeye koydun?

demekki aof mezunlarını meslekten haberdar olmayanlar kefesine koyuyor
yani burdan bakınca öyle yorum çıkıyor

Aş De muhasebe sorumlusuyum.
AÇIKÖĞRETİM işletme mezunuyum
Smmm ruhsatı için 2 dersim kaldı 2. hakkımı kullanıcam inşallah.
yeni başladım maaş 2200TL+yol+yemek
6 yıl deneyimim var.
mesayi 8,30-17,00
cumartesi pazar tatil.

Herkese merhaba;
Yeni Sm oldum Özel Smmm sınavına giricem. Maaşım1.500 TL+AGİ
Tekstil Firmasında çalışıyorum.
Açıkcası maaşları okuyunca moralim bozuluyor. Herkes daha iyi ekonomik şartlarda olmak ister. Ama düşününce Maaş olayı ilk başta çalışılan işletme büyüklüğü,cirosu,karı gibi etkenlerle birinci derecede etkili. İkinci olarak da mesleğimizi bilgimizi ne kadar pazarlayabildiğimiz ile ilgili. Mesleğimizde aktif olmak önem arz ediyor.
Bağımısz denetci adındaki kullanıcı arkadaşın maaş konusunda yaptığı tesbit doğru

Herkese Saygılar.

İlk beş sayfa daki yorumları şaşkınlıkla okudum , meslek iyice ayağa düşmüş ben 11 yıldır bu mesleği yapıyorum ltd. şti. muhasebe müdürü olarak çalışıyorum aylık 3.750 tl maaş alıyorum ve yaptığım işe göre ücretimin çok düşük olduğunu düşünüyorum. belge nin serbest çalışmayınca çok önemli olmadığını düşünüyordum ( hatalı bir düşünceymiş) bulunsun diye staj yaptım . bir dosyayı vergi hukukundan yaktım. iki sene ara verdikten sonra tekrar sınavlara giriyorum. iki dersim kaldı denetim ve meslek hukuku ( bu arada sınavlara 1 saat çalışmak için zaman bulamıyorum ) . sınavlarım iyiyidi belgeyi büyük ihtimalle alacağım. Amam maddi anlamda hiçbirşey değişmeyecek.
Ezberleyip belge alıp piyasayı düşürenleri kenara atarsak belgeli olmanın artık mesleğin gereği olduğunu geçte olsa anladım . Ama her ne şekilde almış olursalar olsun piyasayıda bu kadar düşürmeyin. ( bu notum aylık 2.500-tl yi çok gören arkadaşlaradır .)

37 Yaşındayım bizim dönemlerde 4 yıllık fakülte kazananı parmakla gösterirlerdi şimdi ise herkes üniversite mezunu kalite böyle düşünce piyasada da iş olsunda 750-1000 tl bile yeter diyen fakülte mezunları milyonlarca olunca maaşlarda maalesef böyle kuş misali kalır. Az maaş alanlar bence piyasadaki bu iş olsun da , diyen okumuş cahillere kızsınlar o adamlar işgücünde olduğu sürece patronlarda hem az maaş verir hemde muhasebe mesleğine ucuz meslek gözüyle bakarlar.

ugur6666 ' Alıntı:
nightblue ' Alıntı:
arkadaşlar ben büyük bi firmada uzman olarak çalışıyorum.smmm değilim tek ders finansal..1.600 tl alıyorum.şef 2.500 tl alıyor iki de muh.mdürü var.onlar da 5.000-6000 civarı alıyor...bu maaşlar bence normal..piyasanın standardı bu. uzman 1.500-2.000,şefler 2.000-2.500 müdürler de 3.000-7.000 bandında seyrediyor. bu maaşlara uçuk diyenlerin piyasadan haberleri yok...

Kısmen doğru ekstrem durumlar hariç ,uzman 1.300-1.800,şefler 1.800-2.500 müdürler de 2.500-7.000 altında alanlar meslekteki konumlarını tekrar değerlendirsinler bence. Üstünde alanlar zaten hakediyordur kimse kimseye kazandırmadan para vermiyor.

Marmara üni iktisat mezunuyum;ingilizce biliyorum diyebilirim.maaşım 1.300.yeterlilikten tek dersım kaldı.toplam tecrube 2 yıl...
yuksek mi düşük mü anlamadım..

cpaA ' Alıntı:
Marmara üni iktisat mezunuyum;ingilizce biliyorum diyebilirim.maaşım 1.300.yeterlilikten tek dersım kaldı.toplam tecrube 2 yıl...
yuksek mi düşük mü anlamadım..

şimdiye kadar 3 tane firmada çalıştım.
ilk girdiğim yerde 4 sene çalıştım ilk yıl asgari ücret alıyorum (2002 yılı 150 tl gibi bir rakamdı). sonra kademe kademe arttı.2006 da çıktığımda 600 alıyordum. sonra 1200 den 2007 de başla bir işe girdim orda 3 sene çalıştım çıkarken 1300 alıyordum. toplamda 7 seneye yakın tecrube sahibi oldum. bilgilerime bilgi kattım. şuan ocak 2011 de başka bir yede 2200den başladım. malesef bu meslekte hemen istediğin maaşla iş bulamayabiliyorsun şans işi.
7 yıllık tecrubeden sonra niyahet işe yarar bir maaş alabiliyorum. birkaç senelik tecruden sonra daha iyi maaşla iş bulabilirsin bence ingilizcende var. şans seninle olsun

forumdaki arkadaşların atladığı bi konu var.bu meslekte şu kadar yıldır çalışıyorum demek tecrübe anlamına gelmez ki.15 yıl boyunca mal alıp satan,özellikleri hiç değişmeyen,hiç bir problemin yaşanmadığı bir aile şirketinde çalışmışsan pekte tecrübeli sayılmazsın.bu biraz şans işidir.önüne farklı işler çıkmazsa ,çözmen gereken problemler çıkmazsa sadece okumakla kendini geliştiremezsin.örnek 20 yıldır bu işin içindeyim hiç ceza yemedim diye övünenler var.etliye sütlüye dokunmayan adam ceza yemez,ceza yemediysen yediin zaman ne yapman gerektiinide bilmiyosundur.buda 20 yıllık bi meslektaşımız için bi eksikliktir bence.bu yüzden daha uzun yıllar çalışan daha çok para kazanacak anlamına gelmez.

bu konuda haklısın. aynı yerde senelerce çalışmak sadece o işi öğretir. daha fazla deneyim sahibi olmak için çeşitli sektörledeki firmalarda çalışmak lazım.

mrc ' Alıntı:
forumdaki arkadaşların atladığı bi konu var.bu meslekte şu kadar yıldır çalışıyorum demek tecrübe anlamına gelmez ki.15 yıl boyunca mal alıp satan,özellikleri hiç değişmeyen,hiç bir problemin yaşanmadığı bir aile şirketinde çalışmışsan pekte tecrübeli sayılmazsın.bu biraz şans işidir.önüne farklı işler çıkmazsa ,çözmen gereken problemler çıkmazsa sadece okumakla kendini geliştiremezsin.örnek 20 yıldır bu işin içindeyim hiç ceza yemedim diye övünenler var.etliye sütlüye dokunmayan adam ceza yemez,ceza yemediysen yediin zaman ne yapman gerektiinide bilmiyosundur.buda 20 yıllık bi meslektaşımız için bi eksikliktir bence.bu yüzden daha uzun yıllar çalışan daha çok para kazanacak anlamına gelmez.

+1