Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

mukelleflerımızın yanında calışan tezgahtarların bır coğu 1500 - 2000 alıyor hatta 2500 alan bıle var.
bir ymm nın 2000 alması cok garıp. ön muhasebenin bile 1500 aldığı bı pıyasada.

Maaş almadan sadece yemeği ve sigortası ödenen stajyerler varken sizin bu kadar maaş almanız inandırıcı elmiyor insana !

En önemlisi insanın huzur bulduğu, verimli olduğuna inandığı, kendisini geliştirebildiği yerde çalışması değil mi ?!?
İktisat mezunuyum , 7 yıllık deneyimim var, SMMM ruhsatımı alalı 1.5 yıl oldu. 1 ay öncesine kadar büroda çalışıyordum ama huzurum yerinde değildi, mutsuzdum. Şimdi A.Ş bünyesinde muhasebe yetkilisi olarak çalışıyorum ve 500.-tl daha az maaş alıyorum ama çok daha huzurluyum verimliyim...
Kimin ne kadar aldığı çok da önemli değil.

smmm_nrg ' Alıntı:
....... 1 ay öncesine kadar büroda çalışıyordum ama huzurum yerinde değildi, mutsuzdum. Şimdi A.Ş bünyesinde muhasebe yetkilisi olarak çalışıyorum ve 500.-tl daha az maaş alıyorum ama çok daha huzurluyum verimliyim...
....
Muhasebe bürosunda iyi ücret alıyormuşsunuz. Bir AŞ nin muhasebe yetkilisine verdiği ücretten 500 TL daha fazla ücret veren kaç muhasebe bürosu var dır ki?

Evet, gerçekten büro standartlarına göre iyiydi ama sabahları işe giderken ayaklarım geri geri gidiyordu...bu gerçekten performansınızı çok ama çoook etkiliyor.

Huzurun değeri 500 tl değil :)
500 tl için huzursuzluk çekmeye değmez :D

Peki o zaman param olmasın huzurum olsun mu diyecez

Bence para olsada huzursuzluk zaten olucak bari yokluğunun eksikliğinden huzursuz olmayalım

Sizin bakış açınız, "para var huzur var" gibi bişey oldu ;D
Bu herkese göre değişir ben sadece 500tl için değmez diye düşünüp işimi değiştirdim çok da memnunum. Ama tabi aldığım meblağ tatmin etmeseydi yine huzursuz olabilirdim.

önemli olan çok para kazanmak değil, onurlu bir yaşam sürmek.

bir insanın hayatındaki emeli çok para kazanmak olmamalı, çünkü bunu ilke edinirse o insan, birçok şeyden vazgeçebilir.

herşeyi parayla, pulla ölçmekte iyi değil..

huzur olayına gelince birkaç şey söyliyim,
hayatta en mutlu olduğum, severek yaptığım; yeri geldi muhasebe gecelerine dönüşen, yılmadan, ama yaptığımda da huzur bulduğum bir mesleği icra ediyorum.
Çok kazanmışım, az kazanmışım benim umrunda değil.
yastığıma başımı koyduğumda huzur içinde uyuyabiliyorsan ne mutlu bana..

Bende işimi seviyorum..para için yapmıyorum diyemem ama az da kazansam dürüstçe kazanmak güzel. bağımsız olma şirket olayını da takmıyorum kimi bağımsız mükellefin her dediğini yapar kimi patron da smmm sine saygı duyar.

İrem35 ' Alıntı:
önemli olan çok para kazanmak değil, onurlu bir yaşam sürmek.

bir insanın hayatındaki emeli çok para kazanmak olmamalı, çünkü bunu ilke edinirse o insan, birçok şeyden vazgeçebilir.

herşeyi parayla, pulla ölçmekte iyi değil..

huzur olayına gelince birkaç şey söyliyim,
hayatta en mutlu olduğum, severek yaptığım; yeri geldi muhasebe gecelerine dönüşen, yılmadan, ama yaptığımda da huzur bulduğum bir mesleği icra ediyorum.
Çok kazanmışım, az kazanmışım benim umrunda değil.
yastığıma başımı koyduğumda huzur içinde uyuyabiliyorsan ne mutlu bana..

işini severek yapan bir beyin cerrahı ya da işini severek yapan bir orkestra şefinin işini yaparken sağladığı tatmini karşılayacak bir maddi değerin olmaması gibi ....
işini severek yapanlar için ne mutlu onlara diyelim :)
mecbur olduğu ve sevmediği halde bu mesleği yapanlar için önceliğin para da olması doğaldır..

Bence mesele çok para kazanmak değil,insanca bir yaşamı sürdürecek kadar ve emeğinin karşılığını alacak kadar kazanmaktır.İşi sevmek başka şey,emeğinin karşılığını almak başka şey.Kabul edelim emek sömürüsünün en yoğun olduğu mesleklerden bir tanesini icra ediyoruz.
Ödenmemiş elektrik su telefon çocukların okul ihtiyaçları kira derdi vs.ne kadar huzurlu yaparsanız yapın işinizi.ne kadar severseniz sevin mesleğinizi gece yastığa baş koyduğunuzda uyutmuyor.
Burda hiç bir arkadaşımızın işini sevmeden çok para kazanma hırsından ötürü bu işi yaptığını sanmam.Bu forumu üye olanlara o gözle bakmam.Üye olmuşsa bilgi paylaşımı istiyor demektir.Seviyor demektir.

1 yıl önce smmm oldum.ocak 2010 gibi büro açtım,sonra mükellef sıkıntısı çekince temmuz 2010 gibi bir kamu kurumunda memur statüsünde göreve başladım 1600 civarı bir para alıyorum ayrıca büromuda samimi bir smmm arkadaşımla ortaklıga çevirdim,ordada defter sayım arttı,bir 250 tl falanda ordan geliyor.eğer ilerde defter sayısı ortagımla beni tatmin edecek düzeye gelirse basarım istifayı büroya geçerim.ama şu an zor.çok şükrediyorum halime

Lisans: İktisat
Y.Lisans: İşletme
Tecrübe: 4 ay
Maaş: 1000 TL
Şirket: Ltd. Şti.

>:(

4 Aylık tecrübeye 1000 TL fazla bile neden >:( işareti koydunuz ki ?? Piyasada o 1000 TL maaşa 10 yıllık deneyimli SMMM ler çalışıyor