Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

ek bişey daha diyim,
kaçınız muhasebe standartları uygulaması hakkında bilgi sahibi??

He yaw, kaçınız, söyleyin bakem, hem bilgi sahibi değilsiniz hem bi dünya para alıyonuz, fatmagülün suçu ne?

kanunkaide ' Alıntı:
He yaw, kaçınız, söyleyin bakem, hem bilgi sahibi değilsiniz hem bi dünya para alıyonuz, fatmagülün suçu ne?

hahahah :D

kanunkaide ' Alıntı:

Bravo açıldınız :D

TTK da SPK nın geçetiği bir made tabii ki yok. benim anlatmaya çalıştığım olay hali hazırda 75,000 meslek mensubunun bulunduğu ortamda sadede 430 addinn denetim mesleğine ilişkin lisansı olduğunu. ve yeni gelecek TTK ile bu alanların daha da artcağı idi.

Ancak forum geldiği şu noktada yazacak bir şey bulamıyorum.

Sevgilerimle;

Chat odasına döndük.

TTK ile gelecek olan pazar payını TURMOB şu an elinde tutacak gibi duruyor. Ancak her nedense SPK lisansı çok popüler oldu. Sanki TTK ile SPK lisansı olmayan iş yapamayacakmış gibi bir anlayış oluştu, bir bakıma üniversiteyi bitirmezsen iş bulamazsın, yabancı dilin olmazsa iş bulamazsın, yüksek lisans yapmazsan iş bulamazsın, SMMM ruhsatın olmazsa para kazanamazsın gibi bir noktaya gidiyor bu lisans, ileride bunun da önüne başka şeyler çıkacaktır. Ancak yapılmak istenen bence şudur;

Denetim yetkisi 3568 dedir. Bunun akabinde her kurum kendi ek denetim tanımlamalarını oluşturacaktır. İleride belki SPK yetki alanını genişleterek TURMOB lisansının yetersiz hal almasını sağlayabilir. Hemen örneklendirelim; KOBİ lere yönelik açılacak bir borsa.

kanunkaide ' Alıntı:
Chat odasına döndük.

TTK ile gelecek olan pazar payını TURMOB şu an elinde tutacak gibi duruyor. Ancak her nedense SPK lisansı çok popüler oldu. Sanki TTK ile SPK lisansı olmayan iş yapamayacakmış gibi bir anlayış oluştu, bir bakıma üniversiteyi bitirmezsen iş bulamazsın, yabancı dilin olmazsa iş bulamazsın, yüksek lisans yapmazsan iş bulamazsın, SMMM ruhsatın olmazsa para kazanamazsın gibi bir noktaya gidiyor bu lisans, ileride bunun da önüne başka şeyler çıkacaktır. Ancak yapılmak istenen bence şudur;

Denetim yetkisi 3568 dedir. Bunun akabinde her kurum kendi ek denetim tanımlamalarını oluşturacaktır. İleride belki SPK yetki alanını genişleterek TURMOB lisansının yetersiz hal almasını sağlayabilir. Hemen örneklendirelim; KOBİ lere yönelik açılacak bir borsa.

TÜRMOB un yaklaşımı son yaptığı uygulamalarda (sm den geçiş) görünüyor. denetim lisansının şartllarından birinn 3568 sayılıkanunda geçen meslek mensupları olduğunu hatırlatırım, ayrıca Denetim mesleğinde alabileceğimiz en tutarlı yaklaşım SPK uygulamaları haricinde hangi krum var. (hiç hoşuma gitmesede)

SMMM ruhsatın olmazsa para kazanamazsın .... tabiiki de mali müşavir olarak para kazanmaman gerekiyor.

Yabancı dilin olmazsa o dilde rapor tabiikide yazamazsın. ve mutlaka fakülte bitirmen gerekekiyor.

sonuçta herkezin denetim işinde denetçi mali müşavir olarak çalışıp bahsi edildiği gibi çok paralar kazanmasına gerek yok....

unutmadan odamızın 10,000.-TL ile açtığı adli denetim kurslarını da unutmadık. 175 tl sınavdan bahsediyoruz (SPK)

Odanın açtığı 10.000 lik kursu hatırladım, hatta bir üyemiz gittiği için eleştiri konusu olmuştu. Ancak kendisine imrenmedim de değil. Her bilginin bir değeri vardır. Odanın o an verdiği kursun değeri de oymuş. Eğer kontejyan dolduysa demek arz ve talep birleşmiş optimum nokta oluşmuş.

kanunkaide ' Alıntı:
Odanın açtığı 10.000 lik kursu hatırladım, hatta bir üyemiz gittiği için eleştiri konusu olmuştu. Ancak kendisine imrenmedim de değil. Her bilginin bir değeri vardır. Odanın o an verdiği kursun değeri de oymuş. Eğer kontejyan dolduysa demek arz ve talep birleşmiş optimum nokta oluşmuş.
kursun içeriği itibariyle dolu olduğu ve imkanlar dahilinde gitmenin tüm arkadaşlar tarafından isteneceği doğru. benim takıldığım nokta TÜRMOB denetim lisansı veya eğitimi adı altında bu fiyatlarda bir eğitim açıp mecbur bırakır mı hususu.

Ve siz TÜRMOB un eğitim, birikim, standart, etik, çağı yakalama, konularında hakikaten samimi olduğuna inanıyor musunuz.

Odanın yaptığı bir seminerde SM den geçiş yapan meslek mensuplarının konunun dışında olmasına rağmen en çok sordukları konu Bağımsız Denetimdi. Sanmayın ki büyüklerimizin denetime ilgisi yok.

Ve geçiş sınavında sorulan sorulara hiç bakabildiniz mi. özellikle vergi ve denetim sınavlarına, kimse bana aynı ruhsatta olmam gerektiğini lütfen anlatmaya kalkmasın. lisans eğitimini tamamlayıp bizlerle aynı sınava tabii olan büyüklerimizden ve kardeşlerimize kimsenin diyecek bir şeyi olamaz.

Herkes eşit olamaz bu doğaya aykırı, herkes her işi yapamaz yapmamalı, ben doğmadan önce bu işe başlamış olmak bir ayrıcalık değil.

Özetle odanın söylediği ile yaptığı arasında tezat bulunuyor. bundan dolayı her konuda endişeli duyuyorum.

ister bağımlı çalışalım ister bağımsız işin özü bilgiyi nasıl nerede ne zaman ne kadara satacağımızı bilmiyoruz ::) ve bunu başarmış yüksek fiyattan satabilen arkadaşlara hayret ediyoruz ve hatta yorumumuz bazen şu da olabiliyor yok daha şunu bile bilmiyor bu kadar alıyor bu piyasa hiç adil değil diye hayıflanıyoruz daha önceki forum sayfalarında da bahsettiğimiz gibi ne yazık ki mevzuat yerine oturmadan mesleğimiz kendini topluma anlatmadan ne kadar gerekli olduğuna inandıramadan tüm meslektaşlarımızın refah seviyesinin yükseleceğini beklemek ne yazık ki sadece hayal hala mesleğimiz diğer ülke meslek kuruluşları ile akreditasyonu yok sadece acca ile anlaşma neticesi birkaç ders muafiyeti ve uzmanlaşma konusunda da hemfikir olamıyoruz ve bunun neticesi üretimdeki mühendisi bir anda 10000 usd maaşla cfo olarak görmek çok normal geliyor artık ;D
ve bunları neticesi herkes tutturabildiğine bir maaş rakamı söylüyor ;D

Atlanan bir nokta var sanırım bazı arkadaşlar tarafından.
SMMM stajımı başladığımda çalıştığım yerde muhasebe müdürüydüm.
Stajım başladı diye stajyer maaşımı alacaktım yahu.
2007 maaşım 2,000 tl idi.
2009 da işi bıraktığımda 3500 tl idi.
Ha şu an 2,000 tl alıyorum.
Ama ufak bir firmadayım ve eski sorumluluklarımın hiçbirine sahip değilim.
Oturduğum koltuk en fazla 1,200 lirayı hak ediyor. Tecrübemden dolayı 2,000 tlde anlaştık.
Kafam biraz rahat olsun diye sorumluluğu az bi iş kabul ettim.
Diğer firmamızda ki muhasebe müdürü 3500-4000 tl arası bir rakam alıyor :)
niye mesleğinize o kadar düşük rakamlar biçiyorsunuz , zor ,yorucu ve stresli bi iş.
Ki bi arkadasım 3 ay önce transfer oldu 5,000 tl maaşa :)
sanırım o maaşları alamayanlar hasetinden yazıyor.
Unutmayın dünya sizin 2 gözünüzle gördüğünüz kadar küçük değil.

Piyasada sizin bildiğiniz firmalardan ibaret değil
:)

tembell ' Alıntı:
...
Unutmayın dünya sizin 2 gözünüzle gördüğünüz kadar küçük değil.
...
Dünya küçük değil de, giderken bir şey kabul etmiyorlar.

Rica ederim. Anlatmak istediğim, kim ne kadar alıyorsa alsın, siz hakkınızı aldığınıza inanıyorsanız ve mutlu iseniz problem yok, başkasının 5.000 alması sizi hakkınızı almadığınız düşüncesine itmesin. Her şirketin, kişinin şartları farklıdır. Büyük firmada 5.000 almaktan daha büyük başarı olabilir daha küçük bir firmada 4.000 almak. Yani bunun bir standardı yok.

kanunkaide ' Alıntı:
Rica ederim. Anlatmak istediğim, kim ne kadar alıyorsa alsın, siz hakkınızı aldığınıza inanıyorsanız ve mutlu iseniz problem yok, başkasının 5.000 alması sizi hakkınızı almadığınız düşüncesine itmesin. Her şirketin, kişinin şartları farklıdır. Büyük firmada 5.000 almaktan daha büyük başarı olabilir daha küçük bir firmada 4.000 almak. Yani bunun bir standardı yok.
Doğru ..
Benim anlatmak istediğim birileri maaşları afaki bulmuş , yalancılıkla suçlamış arkadaşları ..
Kendileri otorite gibi konuşmuş lafım onlaraydı ;)
Onların iki gözünün gördüğü kadar değil dünya :)