Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

Kaan Korkmaz ' Alıntı:
AŞ'de çalışıp burada maaşlarını 3500 - 4000 TL yazanların hepsi sallıyor emin olun... Hele ki şu 3500 + 4 Maaş ikramiye yazan arkadaş desteksiz sallıyor...

Ben bağımsız denetimde çalışıyor (big four) ve Türkiye'nin ilk 500 ündeki onlarca firmaya denetime gidiyorum... Mali işler direktörü olmadıkça bu paraları almanız imkansız... Maaşını 3500 lira yazanların emin olun 1.750-2.000 TL gibi rakamlara çalışıyorlar...

Bizim mesleğe piyasada en çok para veren sektör reklam ve film sektörü... Bordrolu olarak muhasebe departmanında çalışanlar için bu söylediklerim... Bunlarda bile çok iyi derece ingilizce konuşamadıkça aldığınız maaş 3.000 TL'yi geçmez, geçemez...

O nedenle bıraksın bu arkadaşlar desteksiz sallamayı ya gerçekleri yazsın ya da hiç cevap yazmasın... Belliki ego tatmin ediyor burada yazanların bir çoğu...

kaan haklı olabilirsin ama özellikle yabancı şirketler veriyor bu paraları özellikle istanbulda

Kaan Korkmaz ' Alıntı:
AŞ'de çalışıp burada maaşlarını 3500 - 4000 TL yazanların hepsi sallıyor emin olun... Hele ki şu 3500 + 4 Maaş ikramiye yazan arkadaş desteksiz sallıyor...

Ben bağımsız denetimde çalışıyor (big four) ve Türkiye'nin ilk 500 ündeki onlarca firmaya denetime gidiyorum... Mali işler direktörü olmadıkça bu paraları almanız imkansız... Maaşını 3500 lira yazanların emin olun 1.750-2.000 TL gibi rakamlara çalışıyorlar...

Bizim mesleğe piyasada en çok para veren sektör reklam ve film sektörü... Bordrolu olarak muhasebe departmanında çalışanlar için bu söylediklerim... Bunlarda bile çok iyi derece ingilizce konuşamadıkça aldığınız maaş 3.000 TL'yi geçmez, geçemez...

O nedenle bıraksın bu arkadaşlar desteksiz sallamayı ya gerçekleri yazsın ya da hiç cevap yazmasın... Belliki ego tatmin ediyor burada yazanların bir çoğu...

Ben de özel sektör piayasasını bilen biri olarak buna katılıyorum. İstisnalar var tabi. Özellikle yabancı şirketler. ilaç şirketleri çok verir.

Kaan Korkmaz ' Alıntı:

al bendende o kadar. O yüzden aldıkları ücretleri öpüpte başlarına koysunlar diyorum. Yani şimdi buraya yazıcam yine olmayacak, hiç kendimi yormayacağım, anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunuz.. Katılıyorum..

atakan005 ' Alıntı:
smmmkaradag ' Alıntı:
Eğitim: Lisans / Maliye
İşyeri: A.Ş
Çalışma Süresi:2 Yıl
Ruhsat:3 ders bekliyorum
Ücret:3500 TL+4 Maaş İkramiye+Özel Sağlık Sigortası+Araç+Cumartesi ve Pazar tatil
Hangi şehir ?
+cep telefonu (eklemeyi unutmuşum)
İstanbul Koza Plaza
Ayrıca herhangi birini ikna etmek gibi bir mecburiyetim olmadığından diğer saçma sapan sözler ile ilgili yorum yapmıyorum.

Ucuzcu demek biraz ağar kaçabilir ancak maaşını daha beyninde bitirmiş SMMM demek bence daha doğru. Yani buraya bakınca ben patronumla belgeyi aldıktan sonra 3000 TL ye nasıl bir anlaşma yaptım kendime şaşıyorum. Bakın isimde veriyorum pepside çalışan belgesiz bir eleman aylık 4000 TL alıyor ikramiyeleri ıvırı zıvırı hariç.

Hayatta hiçbir şey emeğinizin karşılığını alamamanızı, yada az maaş almanızı haklı göstermez.
Şunu anlamıyorum ben çok bilgiliyim ve az ücret alıyorum ancak herkes benim gibi az kazanmalı, böyle bir mantık nasıl bir mantıktır. Siz para kazanma becerisine sahip olamayabilirsiniz, elinizde belge asgari ücrete çalışabilirsiniz ancak herkesde böyle olacak diye birşey yok.

B0enim patronum şu yazılanları görse belge aldığımda bana değil 3000 yahu 300 TL bile vermez. Lütfen şu ücret meselesini artık konuşmayalım, kendi kendimizi baltalıyoruz. Biri şuraya giripde 1000 TL ye çalışan 10 yıllık SMMM olduğunu görse ne düşünür ne yapar. Bu iş zaten ele ayağa düşmüş durumda ortalık işsiz belgeli kaynıyor bari bunu dışarıya alenen bildirmeyelim.

hanmiroğlu ' Alıntı:
ağır kaçacak bir durum göremiyorum.ruhsatın değerini düşürenlere ucuzcu smmm dedim. sadece durum tespiti
haksız rekabete neden oluyor ve ruhsatın değerini ucuzlatıyorlar..
bir forum üyesinin bu konudaki eleştirisini yazıyorum;
2000 tl üstü aldığını iddia edenler doğru söylemiyor.Bir de buraya aldığı parayı sürekli yazanların amacı nedir?

hanmiroğlu hocam yanlış anlama olmasın bende dediklerinize katılıyorum ancak artık lütfen şu para meselesini kapatalım. Buraya abuk subuk rakamlar yazılmaya başladıkça, ve az kazanan meslek mensupları başkalarınında az kazanması gerektiğini savununca gerçekten sinirlerim bozuluyor. Bu topiği piyasada SMMM arayan bir patron görse adamın kafasındaki rakam direkt sagari ücret ile 1000 TL arası olacaktır.
Benim şirketimin SMMM si defteri dışardan tutuyor adam 6 ayda bir anca şirkete uğruyor. Adamın bize ayırdığı zaman 3 ayda geçicilerde 15 dakika oda kıtipirikten bir tabloda maliyeti oturtmak için uğraşıyor ve adamın bizden yani 2 tane LTD den aldığı ücret rapor parası,tastik parası, ıvır zıvır parası yıllık 25000 TL civarı. Ben bu adamı ne kadar sevmesemde o adamın fazla aldığı ücret sayesinde maaşımı 3 katına çıkartma şansına kavuştum. Patronum zaten SMMM yılda 25000 alıyor sanada 14300 veriyorum sana ayda 3000 veririm bari defterim adam gibi tutulur param yabancıya gitmez diyor.
Ancak gene diyorum adam buraya bir baksa 10 yıllık bir SMMM nin 1000 TL aldığını görse benim bile işim tehlikeye girer lütfen artık şu para meselesini kapatalım alan alsın veren versin bilgili ve tecrübeli olan biri çok para kazanacak diye bir kaide yok tabiiki bunun terside yok aslında yapacak bir şey yok olay PİYASA da bitiyor.

Özkan işlek SMMM işsizim. 400 TL ye belgemi kullanarak iş veren de var. Sabırlı ol diyen de var. Oda diyorum ki "Bakın Büro açacak imkanım yok ben evi ofis olarak kullanmak istiyorum diyorum" "yokkesinlikle olmaz biz kariyer mesleğiz mesleğimizie söz gelmesin diyorlar ama diyorum bak korsanlar var 400 veriyorlar aman kaçırma bu fırsat kaçmaz diyorlar. Yani imkanı olana parası olana bu iş bulunmaz kaftan ama benim gibilere için de ayak bağı

aday ' Alıntı:
Çok değerli meslekdaşlarım hepinizden bilgi aldım az çok sağolun varolun ben isterim ki bu mesleğin değeri artsın atıyorum sıradan muhasebeci 1100 tl alsın, 2-4 yıllıklar 1500-2000 alsın, belgesini alan 2500-önü açık alsın minumum.Ben 35 yaşında 35 üke görmüş şanslı olup ülkenin önde gelen bir firmasına girip çekirdekten yetişmiş yurtdışında da çalışmş ve çalışırken daha iyi maaş alıp daha iyi yerlere gelmek için smmm olmaya sonradan kadar vermiş 4 yıllık örgün üniversite ve 2 yıl master denetim üzerine üstüne de 3 yıl staj.Siz beni lise stajeriyle karıştırdınız herhalde.Kibir gurur asla yok tam aksine burdaki işi öğrendiğim üstatlara duacıyım gönül isterki onlar 5000-10000 aralığnda maaş alsınlar bu bilgiyle en az.Ama ne yazık ki ülkemizde muhasebecinin üniversitelinin masterlının belgelinin çok fazla şansı yok dengesizlik bizim ülkemizde çok fazla.Ben bir kaç iş değiştirdim sizin pazarlık gücünüz varsa kendinize güvenip makul bir fiyat belirlerseniz işveren size rica etmeye başlar ben bunu istiyorum zaten .çalıştığım yerlerde sıradan işçiler bile 1000-1500 tl maaş alıyordu yeni mezun mühendis 2000 tl alıyor kıdemli mühendislerde 2500-7500 arasında müdürler 10000-20000 aralığında alırken çok çok tecrübeli muhasebeciye bile en az değer verilmesi benim canımı sıkıyor ben asgari ücretin altında maaş alarak geldim buralara çaycı bana çay getirirken benden çok fazla maaş alıyordu.Mesele benim 2500 tl maaşım değil patronlara para var doktorlara var işverenlere var ama hamallık yapan tecrübeli muhasebecilere yok ben buna karşıyım onun için siz daha fazlasını hakediorsunuz bende aynı şekilde benim arkamdan iş hayatına atılanlar çok daha fazla maaş alıyorlar büyük şirketlerde kalifiye elemanlar bile çok iyi maaş alırken inanın baza size çok gibi görünen 2500 tl çok çok az zira lise mezunu kız ve adam bir şekilde personel işlerine kapağı atmışlar 7500-8000 t maaşları var ben öğretiyorum iş kanununu bizim merkezde ki muhasebe müdürü 7500 tl alıyor finansman mdürü 7500 alıyor ben onlardan az bilgi ve tecrübeye sahip değilim sizler daha fazlasısınız ve ağırlığımızı hissettirelim boyun eğmeyelim kendimizi ezdirmeyelim derim

İrem35 ' Alıntı:
Kaan Korkmaz ' Alıntı:

al bendende o kadar. O yüzden aldıkları ücretleri öpüpte başlarına koysunlar diyorum. Yani şimdi buraya yazıcam yine olmayacak, hiç kendimi yormayacağım, anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunuz.. Katılıyorum..

Yazilanlara cok sasirdim...Vay canina birisi big 4 da calisiyor ve 2500 TL alan kisinin salladigini(?) dusunuyor ? digeri kendini tutamiyor zincerlerini kirmak istiyor cok sinirleniyor. bir baska yerde ymm 2000 TL ye calisiyor avukat 1750 TL ye calisiyor hemde full-time .

Aday arkadasi tebrik ediyorum boyle bir konu actigi icin gayet tartisilmasi gereken bir konu. Buradaki bir cok kisi sok olmasaydi veya maas yazanlarin attigini dusunmeseydi ben 2500 TL ye gayet normal olarak bakmaya devam edecektim :) Sahsen

Egitim :Maliye (orgun) ogretim
Is Tecrubesi ve maas : 2 yil - (1 yil 6 ay Istanbul/Turkiye - 5 ay Dubai/UAE, 1 ay Sohar/Oman)
Smmm burosunda basladim 4 ay sonra 400 TL aldigim maas cok geldi muhasebeci patronuma,kriz donemi sansim yaver gitti ve sadece 1 ay is aradim daha sonra uluslararasi bir uretim firmasinda yabanci dil ve sansim sayesinde "caycidan dusuk maasla" basladigim sirkette 1800 TL+SSK+182 TL (Gunluk 7 TL) maas ile 2 ay once 6 ay sonra gidecegim askerlik nedeniyle ayrildim. Evet silus e bile gerek yoktu bazi haklari alabilmem icin.
Ek : SMMM Stajim Mayis da yani ayrilmadan 2 ay once bitti yeterlilik sonuclarini bekliyorum.

2 aydir Yurtdisindayim. Tatil sayilir askerlikten once kiz arkadasimla vakit geciriyorum. Asil amacim burada yani Hollanda da yuksek lisans yapip burada bir is bulmakti. Ama bazen yurtdisinda kariyerim olmayacagi umitsizligine kapilmamaktan kendimi alamiyorum. Turkiyede daha iyi bir kariyer firsati bekledigini dusunuyorum. Ama suan burada yazilanlari okuyunca inanin beni burada firsatlari denemem icin ne kadar gaza getirdiginizi anlatamam. Inanamiyorum ya 15 yillik tecrubeli 1500 TL civari maasmi aliyor?Boyle donanimli bir insanin 2500 TL maas almasi sinirinizimi bozuyor?

Dubaideki mali isler departmaninda calisan arkadaslara - Yeni mezun veya 1+ yil deneyimli- (Muhasebe, Finans, Butce Kontrol
farketmeden en az 1500 USD+Oda+200 USD Yemek ) maas veriliyordu. Turkiyeye dondum 1200 TL en az (Personel departmaninda calisan adama bile) maas veriliyordu. Lise mezunu, vb vb mezunu Muhasebe personbeli arkadaslarin aldigi maas 1800 TL idi ve bunu begenmiyorlardi. Muhasebe Sefi 2250 USD (Yurtdisinda sadece) maas, Muhasebe Muduru 4000-5000 TL maas (Yurtdisi harcirahi) aliyordu.

Ve inanin bu sirkete girdigimden beri genel muhasebe ile hic alakam olmadi, Muhtasar, Ba-bs, gecici kurumlar vs bunlara bulasmaya hic vaktim olmadi. Bunlarin hepsi tecrube isteyen seyler.

Benim tek yaptigim yonetim muhasebesi. yoneticiler ne gormek istiyorsa onlari hesap planindan alip rapor haline getiriyordum. Maliyetler, Varliklar ,Borclar , Alacaklar ,Nakit Akim tablolari ve benzeri santiye raporlari ,Butceler ki maliyet raporlari haric digerlerine cok fazla da bulastirmadilar. Yani bence vergi muhasebesinden daha kolay islerdi bunlar.

Lutfen yanlis anlamayin ama yuksek lisans mezunuyum, yabanci dilim var, IFRS, US GAAP, German GAAP vs vs bilgim var, Vergi ye SSK ye 4 yil ve uzeri asinayim diyen bir kisinin 2500 TL maas aldigina inanmayan kisiler acaba ne yapiyorlar ? butun gun fatura mi giriyorlar? Patron onlarin hic birsey yapmadigini dusunup kisisel islerinide yaptirdigi muhasebecilerdenmi ?

Big 4 da calisan arkadasa merakimdan soruyorum hangi sirketleri denetlemeye gidiyor? 2 tane uluslararasi firma ile gorusmeye gittim is yerinde calisirken, inanirmisiniz sirf borclar icin mutabakat yapmak icin 2000 TL net maas onerdiler ve Gebzeye servis yemek fabrikadan. Yabanci diliniz varsa niye duruyorsunuz?? basvurun sirketin adi Procter and Gamble. Bu kadar ezdirmeyin kendinizi :) Gorusmeyi yaptigim kisi baska bir outsourcing firmasinin sahibi idi anladigim kadariyla ingilizce bilen universite mezunu genclere ihtiyaclari var. Hem Stajyer olanlar stajini outsourcing firmasinda gosterebiliyorlar orada ssk li olarak.

Gercekten sok edici yorumlar. Ben en iyisi burada donerci ciragi olarak kalayim :)

Selamlar.....

Daha önce forumda defalarca dile getirildi ''Ruhsat para Kazandırmaz'' diye. İş ruhsatı almakla maalesef bitmiyor, devamlı kendini güncelleme ve şahsınıza katma değer katmanız gerekiyor. Bu kalibreye ulaştığınızda para ardından geliyor inanın.

''İyi bir kitap rafın altında olmaz, her zaman üst rafta yeri vardır.''

Sevgilerimle;

Çok paracı olduk çooook. Bir hırka bir zeytine ne oldu? Ben hariç herkesin maaşı 20.000 TL olsun, bu sizi mutlu kılar mı, veya başarılı kılar mı? Neyin peşindeyiz? Ruhsatı alan herkes aynı maaşı alacak diye şart mı var? Her çalışılan firma, geçmiş dönem birikimleri eşit mi ki maaş üzerinden yola çıkıyoruz? O kadar çok değişken var iken herkesin SMMM ruhsatına sahip olmasını bağımlı değişken sayıp bu kadar yorumdan ne çıkacak?

kanunkaide ' Alıntı:
Çok paracı olduk çooook. Bir hırka bir zeytine ne oldu? Ben hariç herkesin maaşı 20.000 TL olsun, bu sizi mutlu kılar mı, veya başarılı kılar mı? Neyin peşindeyiz? Ruhsatı alan herkes aynı maaşı alacak diye şart mı var? Her çalışılan firma, geçmiş dönem birikimleri eşit mi ki maaş üzerinden yola çıkıyoruz? O kadar çok değişken var iken herkesin SMMM ruhsatına sahip olmasını bağımlı değişken sayıp bu kadar yorumdan ne çıkacak?

+1

beklentiler tercihler şartlar imkanlar....kimisi 1000 liraya başka işmi var der çalışır diğeri 2000 lirayı az bulur
1000 liraya çalışan kişi bu durumdan hem yakınır hemde çalışır bence mesleğe en büyük kötülüğü yapar çünkü piyasa böyle oluşur işveren kişinin tecrübesine bilgisine becerisine dikkat etmez alırım 1500 e bi müşavir bütün işimi yapar der...

vakti zamanında ormandaki ağaçlar balta dan şikayet eder olmuşlar ormanın en yaşlı ağacı söze girmiş ; balta dediğiniz şeyin o bizden olan sapı olmasa bize hiç bir şey yapamaz demiş....

emansur ' Alıntı:
kanunkaide ' Alıntı:

+1

beklentiler tercihler şartlar imkanlar....kimisi 1000 liraya başka işmi var der çalışır diğeri 2000 lirayı az bulur
1000 liraya çalışan kişi bu durumdan hem yakınır hemde çalışır bence mesleğe en büyük kötülüğü yapar çünkü piyasa böyle oluşur işveren kişinin tecrübesine bilgisine becerisine dikkat etmez koyarım 1500 e bi müşavir bütün işimi yapar der...

vakti zamanında ormandaki ağaçlar balta dan şikayet eder olmuşlar ormanın en yaşlı ağacı söze girmiş ; balta dediğiniz şeyin o bizden olan sapı olmasa bize hiç bir şey yapamaz demiş....

koyarım demiyelimde alırım desek daha iyi olur

eminim hayatı sadece paradan ibaret olan kişilere, şuanda sorsam ekmeğin, peynirin fiyatını diyemezler..
şimdi kesin ekmeğin fiyatı şu , bu diye cevaplar kesin gelir..
ama ben orada bunu kastetmiyorum.. oradaki anlamı anlamanız için, çok fazla para peşinde koşmanıza gerek yok..

bide aday arkadaşı tebrik ediyor herkes bu konuyu açtığı için..
Ewet bende tebrik ediyorum herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkartıp, ardından böyle bir kargaşa ortamı yarattığı için..

ben hala iddia ediyorum.. Bu tür başlıklarda vay efendim ben 4000.-TL alıyorum ama kapımdaki sigara içen işçi 6000.-TL alıyor vayy neden o okadar kazanıyo bilmem ne..
E kardeşim sen iyi hoş diyosunda, nedense hep maaş, para muhabbetinde burayı, buraları doldurup taşıyorsun, aldım, kestim şunu yaparım diyosun, Üst düzey işleri yaptım diyosun ama vergi mevzuatında boşsun, ticaret kanununda boşsun, sgk mevzuatında boşsun, neyin parasından söz ediyosun?? ne yapıyosunuz da neyi kazandığınızı söylüyosunuz burada...

Bu kadar çok şey biliyosan burada kendini yoracağına, başka insanlara yardımcı olacak bölümlere, konulara geç.. En azından insanlara yararın olsun.

İrem35 ' Alıntı:
eminim hayatı sadece paradan ibaret olan kişilere, şuanda sorsam ekmeğin, peynirin fiyatını diyemezler..
ama ben orada bunu kastetmiyorum.. oradaki anlamı anlamanız için, çok fazla para peşinde koşmanıza gerek yok..

Ewet bende tebrik ediyorum herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkartıp, ardından böyle bir kargaşa ortamı yarattığı için..

ben hala iddia ediyorum.. Bu tür başlıklarda vay efendim ben 4000.-TL alıyorum ama kapımdaki sigara içen işçi 6000.-TL alıyor vayy neden o okadar kazanıyo bilmem ne..
E kardeşim sen iyi hoş diyosunda, nedense hep maaş, para muhabbetinde burayı, buraları doldurup taşıyorsun, aldım, kestim şunu yaparım diyosun, Üst düzey işleri yaptım diyosun ama vergi mevzuatında boşsun, ticaret kanununda boşsun, sgk mevzuatında boşsun, neyin parasından söz ediyosun?? ne yapıyosunuz da neyi kazandığınızı söylüyosunuz burada...

Bu kadar çok şey biliyosan burada kendini yoracağına, başka insanlara yardımcı olacak bölümlere, konulara geç.. En azından insanlara yararın olsun.

arkadaşım bu konular hiç konuşulmayacakmı burda konuşmazsan nerde konuşacaksın başlıkta smmm sorunları yazıyor dikkat ettiysen.. bu işi babamızın hayrına yapmıyoruz sen yapıyorsan o başka bu kızılay vakfı değilki elbette para konuşulacak.. ayrıca milletin vergi sgk vs. mevzuatlarda boş olduğunu nasıl anladın çok boş konuşmuşsun

ugur6666 ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:

arkadaşım bu konular hiç konuşulmayacakmı burda konuşmazsan nerde konuşacaksın başlıkta smmm sorunları yazıyor dikkat ettiysen.. bu işi babamızın hayrına yapmıyoruz sen yapıyorsan o başka bu kızılay vakfı değilki elbette para konuşulacak.. ayrıca milletin vergi sgk vs. mevzuatlarda boş olduğunu nasıl anladın çok boş konuşmuşsun

bence dediklerimden zerre kadar anlamağından boş anlamışsın gibime geliyor.
Ben size tartışmayın demiyorum. Ewet burası smmm sorunları ama burada tahsilat sorunlarını tartışın, nasıl mesleki gelecek sağlanabilir, neler yapılabilinir bunlardan bahsedeceğinize, yok ben şunu alıyorum, şu işçi, şu ayakkabı boyacısı benden 10 kat maaş alıyor, niye bu böyle, gibi muhabetlerini yapmayın burada

Sn İrem Tekin, bu konuda neden bu kadar geriliyor ve kendinizi yazmak zorunda hissediyorsunuz anlamadım.. Siz de hep bu konuda kendinizi yoracağınıza başka konulara geçseniz de yardımlarınızdan faydalanabilsek..
Ayrıca burada kazanılan ücretlerden bahsedenlerin mesleki anlamda boş olduklarını nereden bilebiliyorsunuz.
Bu konuda çok çok yüksek aldığını belirtip yalan söyleyen varsa bile onlardan daha çok sizin üslubunuz rahatsız edici..

Bence bu başlık da paylaşılması gereken bir konu. Elbette herkesin aynı seviyede maaş alması mümkün değil ama en azından burada konuşulması bir fikir veriyor belki de yol gösterici olabiliyordur.

sn.hakankrl ben elimden geldiğince burada yardımcı oluyorum herkese siz merak etmeyin.
ben burada kalkıpta maaş muhabbeti yapıp, 3-4 tanede bu konuda hem fikir olan kişilere kızıyorum.
Benim uslübüm onlara biraz rahatsız ettiği kesin. Kat kat maaş alıyosa bende diyorumki bilgi birikimiyle konuya yaklaşsın diyimki gerçekten dediği rakamı hakediyor, haksızlığa uğramış hemfikir olayım..

İrem35 ' Alıntı:
sn.hakankrl ben elimden geldiğince burada yardımcı oluyorum herkese siz merak etmeyin.
ben burada kalkıpta maaş muhabbeti yapıp, 3-4 tanede bu konuda hem fikir olan kişilere kızıyorum.
Benim uslübüm onlara biraz rahatsız ettiği kesin. Kat kat maaş alıyosa bende diyorumki bilgi birikimiyle konuya yaklaşsın diyimki gerçekten dediği rakamı hakediyor, haksızlığa uğramış hemfikir olayım..

senin bu konuya girmen için kimse zorlamıyorki burada herkes piyasayı görüyor bilgi sahibi oluyor.. her konuda olduğu gibi buradada tartışma olabilir.. bence bu konu çok güzel bir konu.. burada yazan arkadaşlar diğer konulardada bir çok kişiye yardımcı oluyor merak etme.. bizim yaptığımız bir işi bilgi birikimi olarak sen amuda kalkıpmı yapıyosun.. herkes araştırıyor herkes çalışıyor.. araştırmadan bu işi yapmak mümkünmü... mevzuat o kadar genişki bütün gün oturup okusan bile eksik kalırsın o yüzden kimsenin mevzuat bilgisini sorgulama..

Hepnizden benzetme için özür diliyorum. Ama bu durumda akuyruğumuzu kovaladığımız ortada....

Bütün arkadaşlar defter tutma, müşteri kapma, daha fazla ücret alma noktasında, herkezin makul sebepleri mutlaka var...Ancak halen bakir el dokunulmamış alanlarmesleğimizde mevcut, forum da bağımsız denetim alanımızda ayrıca takip edilen SPK denetim konusunda kaçınız ilgilisiniz veya yatırım teşvik uygulamaları hakkında kaçımız çalışmalarda bulunduk.

Bakın SPK verilerine göre 1,750 kişinin 430 adedi lisans almıştır. yeni TTK nın devreye girmesi ile sahanın açılacağı aşikar....

Yeni TTK ile SPK lisansı arasındaki bağıntı ne dir? TTK da denetim için SPK lisansı almak zorunluluk mudur? Mevcut taslakların hiçbirisinde ben SPK nın adının geçtiğini görmedim siz gördünüz mü?