C
champell59
Ziyaretçi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?
arkadaşımın bi tanıdığı var, endüstri meslek lisesi mezunu ve smmm
arkadaşımın bi tanıdığı var, endüstri meslek lisesi mezunu ve smmm
hanmiroğlu ' Alıntı:champell59 ' Alıntı:arkadaşımın bi tanıdığı var, endüstri meslek lisesi mezunu ve smmm
o da birşey mi
benim tanıdığım elektrik elektronik mühendisi smmm var...
emansur ' Alıntı:rotamız smmm ' Alıntı:arkadaşlar yazıları okudum, maaş konusunda bende çok dertliyim.
bunun sebebi mesleğimizde standartların olmayışı,
örneğin sigorta acenteliğinde çalışan elemanlar spk ya bağlı çalışıyorlar.
işveren belgesiz eleman çalıştırmayı bırakın , poliçe dahi düzenleyemiyorlar.
100 tl ye şirket muhasebesi tutandan, daha nasıl bir iş ahlakı bekleyebiliriz ki.
işverenlerin gözünde bizim yaptığım iş angarya ve onlara göre çok kolay. bize verilen parada fuzuli.
bence Meslek lisesi mezunu olmayanların bu meslekte işi olmamalı. her üniversite mezunu gözünü bizim meslekte açıyor. biz mühendis, avukat vs. olabiliyormuyuz..
ücret konusunda da şans ve fırsatla alakalı bir durum. 5000 tl maaş alanda doğrudur. 1000 tl alanda.
çok doğru bir tanıdık adam inşaat mühendisi ama bu işi yapıyor neden diyorsun bu iş çok hoşuna gitmiş belki şimdi smmm de olmuştur iyi de meslek lisesi mezunu adam inşaat mühendisi olabiliyormu katsayı yüzünden olamıyor meslek lisesi mezunlarına tek alternatif sunacaksın ama diğerlerine sınırsız alternatif dolayısıyla sektör şişiyor...
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR OLABİLMENİN ÖZEL ŞARTLARI
Madde 5- A) Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır.
a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksek okullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.
..
.
.
.
.
hanmiroğlu ' Alıntı:İrem35 ' Alıntı:emansur ' Alıntı:rotamız smmm ' Alıntı:arkadaşlar yazıları okudum, maaş konusunda bende çok dertliyim.
100 tl ye şirket muhasebesi tutandan, daha nasıl bir iş ahlakı bekleyebiliriz ki.
işverenlerin gözünde bizim yaptığım iş angarya ve onlara göre çok kolay. bize verilen parada fuzuli.
bence Meslek lisesi mezunu olmayanların bu meslekte işi olmamalı. her üniversite mezunu gözünü bizim meslekte açıyor. biz mühendis, avukat vs. olabiliyormuyuz..
ücret konusunda da şans ve fırsatla alakalı bir durum. 5000 tl maaş alanda doğrudur. 1000 tl alanda.
çok doğru bir tanıdık adam inşaat mühendisi ama bu işi yapıyor neden diyorsun bu iş çok hoşuna gitmiş belki şimdi smmm de olmuştur iyi de meslek lisesi mezunu adam inşaat mühendisi olabiliyormu katsayı yüzünden olamıyor meslek lisesi mezunlarına tek alternatif sunacaksın ama diğerlerine sınırsız alternatif dolayısıyla sektör şişiyor...
bu durum 3568 sayılı yasadaki 5.madde içindeki kısımdan kaynaklanıyor, derhal değişmeli..Ondan sonrada kimse bu mesleğe dışardan giremez. Ama yasa maddesi o kadar açıkki
Madde 5- A) Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır.
a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksek okullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.
..
.
.
.
.
altını çizdiğim noktaya dikkat... yani diyorki ey ziraat mühendisi kardeşim sen iş mi bulamıyon, git işletme yada iktisat yüksek lisansını yap, paralarını ver bana, burdaki lise mezunu tesmer şefininde, ne işe yaradığını anlayamadığım elemanlarınada senin gibilerinin verdikleri paralarla, maaşlarını vereyim, bende sana ruhsat vereyim diyor bu altını çizdiğim madde...
bu arada izmirliler bilir. Bizim TESMER şefi Bora Bey Lise mezunudur ne işe yarar nerden o kadroya girer anlamadım..
kişileri hedef alma bence,kişileri hedef almaya başlarsan biri de çıkar sen de açıköğretim mezunusun diye seni küçümser..
hanmiroğlu ' Alıntı:İrem35 ' Alıntı:hanmiroğlu ' Alıntı:İrem35 ' Alıntı:emansur ' Alıntı:rotamız smmm ' Alıntı:arkadaşlar yazıları okudum, maaş konusunda bende çok dertliyim.
bu durum 3568 sayılı yasadaki 5.madde içindeki kısımdan kaynaklanıyor, derhal değişmeli..Ondan sonrada kimse bu mesleğe dışardan giremez. Ama yasa maddesi o kadar açıkki
..
.
.
.
.
altını çizdiğim noktaya dikkat... yani diyorki ey ziraat mühendisi kardeşim sen iş mi bulamıyon, git işletme yada iktisat yüksek lisansını yap, paralarını ver bana, burdaki lise mezunu tesmer şefininde, ne işe yaradığını anlayamadığım elemanlarınada senin gibilerinin verdikleri paralarla, maaşlarını vereyim, bende sana ruhsat vereyim diyor bu altını çizdiğim madde...
bu arada izmirliler bilir. Bizim TESMER şefi Bora Bey Lise mezunudur ne işe yarar nerden o kadroya girer anlamadım..
kişileri hedef alma bence,kişileri hedef almaya başlarsan biri de çıkar sen de açıköğretim mezunusun diye seni küçümser..
küçümsemek için yazmadımki... hani hepimiz meraklıyız ya, kaç lise mezunu tezgahtarlar bizden daha fazla kazanıyor diye, şunu alıyo bunu alıyo diye,.. yani odada o tipte insanlar var onun altını çiziyorum ben..
lise mezunlarının senden fazla para kazandıkları doğru olabilir. ;D
ama bu durum herkes için geçerli değil genelleme yapmak hataya götürür....
mihracee ' Alıntı:merhaba ben ymm yanında çalışıyorum 1,5 yıllık smmm yim maaşım 1750 yeni olduu yaşadığım şehir küçük ama çok büyük firmalarda var oralarda iş görüşmesine gittiğimde smmm olarak bana başlangıç için 1000 tl verdiler zamanla artacağını söylediler sordum araştırdım 3 yıllık çalışan smmm ler 1500 ancak alıyorlarmışşş kader utansın nediyim
mehmetgür ' Alıntı:eğitim : lisans-işletme
Ünvan : Serbest muhasebeci mali müşavir
İşyeri : muhasebe bürosu
çalışılan süre : 9 yıl
maaş : 1.000,00 + ssk
(sanırım biraz düşük ama napalım piyasada başka iş mi var, varsa bana mail atın lütfen [email protected])
(sanırım biraz düşük ama napalım piyasada başka iş mi var, varsa bana mail atın lütfen [email protected])
emansur ' Alıntı:mehmetgür ' Alıntı:eğitim : lisans-işletme
abi ne yaptın sen ya 9 yıldır çalışıyorsun mali müşavirsin ve 1000 tl inanılır gibi değil senin o yuvadan uçma vaktin çoktan gelmiş de geçiyor cesaret gösterip bir iki kanat çırpman lazım...
büro piyasası için normal falan da değil anormal bence bu düpe düz sömürmek...
Gidin odaya verin ve iş aramaya devam edin, nasıl olsa işsizlik hesaplanırken sizi hesaba katmıyorlar. Hem sistemin içine girip savaşmaktansa dışarıdan savaşmak daha akılcı.recav ' Alıntı:SMMM LER EĞER BİR A.Ş. DE ÇALIŞIYORSA BENCE EN AZ 4.500 TL
LTD ŞİRKETLERDE ÇALIŞIYOLARSA EN AZ 3.000 TL ALMALIDIRLAR DİYORUM.BUNUN ALTINDA VEREN İŞVERENLERE DİYECEK BİR ŞEYİM YOK.HELEKİ 1.000 TL YE ŞİRKETLERDE ÇALIŞAN MALİ MÜŞAVİRLEREDE DİYECEĞİM ŞUDUR SMMM RUHSATINIZI GİDİN ODAYA GERİ VERİN.
Hangi şehir ?smmmkaradag ' Alıntı:Eğitim: Lisans / Maliye
İşyeri: A.Ş
Çalışma Süresi:2 Yıl
Ruhsat:3 ders bekliyorum
Ücret:3500 TL+4 Maaş İkramiye+Özel Sağlık Sigortası+Araç+Cumartesi ve Pazar tatil