Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

deeper_blue ' Alıntı:
FeaR Of DaRKNeSS ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
4 Aylık tecrübeye 1000 TL fazla bile neden >:( işareti koydunuz ki ?? Piyasada o 1000 TL maaşa 10 yıllık deneyimli SMMM ler çalışıyor

Doğru Söylüyor

10 yıllık smmm 1,000 tl alıyorsa, başka iş yapsın bence....

deeper_blue
sen, ne kadar maaş alıyorsun?

deeper_blue ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
4 Aylık tecrübeye 1000 TL fazla bile neden >:( işareti koydunuz ki ?? Piyasada o 1000 TL maaşa 10 yıllık deneyimli SMMM ler çalışıyor

Doğru Söylüyor

10 yıllık smmm 1,000 tl alıyorsa, başka iş yapsın bence....

Benim müşavirin defterini tuttuğu İstanbulda bir çorap firması ve firma AŞ. Geçen ay 1250 TL maaşa şirket bünyesine bir tane SMMM belgeli adam aldılar, görüşmeyi benim müşavir yapmış ve görüşmekten başıma ağrılar girdi bu meslek artık yapılmaz kaç yıllık adamlar geldi ben şaşırdım memlekette gerçekten işsizlik var deyip durdu.
Kısacası İstanbulda 1250 TL ye, kalifiye 8-10 yıllık, A.Ş defterini şirket bünyesinde kayıtlarınıyapabilecek belgeli adamlar sebil durumda yani memlekette iş yokki 10 Yıllık adam 1000 TL alabilsin şimdi herkes SMMM herkes müşavir ilkokullusuda SMMM Yüksek Lisans yapanıda SMMM iş yok adam çok 1000 TL yi alanlar bile haline şükrediyor artık.

hedeflerle de ilgili ,ayrıca bu meslek için en önemlisi de çevre olayı ,

Bir arkadaşım,yabancı dille eğitim veren ve yüksek puanla öğrenci alan bir okuldan mezun ,doktorayı da bitirdikten sonra staja başlama sınavına girmeye karar verdi. Kendi işim olsun kendi işimin patronu olayım diyerek staj yeri aramaya başladı.Bürolar da, bu kadar nitelikli elemanlara ihtiyaç yok staj yeri zor bulursun diyenleri dinlemedi.Holding de ki işinden ,özel sebeplerden dolayı ayrılmıştı.2 çocuğu da var.Daha önce iyi de maaşı vardı.Risk aldı.Herşeye sıfırdan tekrar başladı .Şimdi eski aldığı maaşa nazaran düşük bir maaşla bir yer bulmuş....

deeper_blue ' Alıntı:
zikredilen rakamların bayaa üstünde...

abi tam bi rakam ver ne bu böyle zikredilen rakamların baya üstünde
3000 mi 5000 mi nedir yani öyle " 10 yıllık smmm 1,000 tl alıyorsa, başka iş yapsın bence" demekle olmuyor bu işler tr.nin gerçeği bu piyasayı çık bi dolaş bakalım

Neden hep ruhsatın varmı diye soruluyorki bence bu bilgi ve beceri işi. Hem bu saçma bi konu 10 parmağın onu bir değil kişisel özelliğe iş bitiriciliğe göre değişir.

deeper_blue ' Alıntı:

3000 mi 5000 mi nedir yani öyle " 10 yıllık smmm 1,000 tl alıyorsa, başka iş yapsın bence" demekle olmuyor bu işler tr.nin gerçeği bu piyasayı çık bi dolaş bakalım

Bende İngiltere de yaşamıyorum TC de yaşayıp çalışıyorum. iyi bir meslek mensubu piyasada dolaşmaz aranıp bulunur. aldığım ücrete gelince 6.000+yıllık perfonmas ikarmiyesi vs.

Bende İngiltere de yaşamıyorum TC de yaşayıp çalışıyorum. iyi bir meslek mensubu piyasada dolaşmaz aranıp bulunur. aldığım ücrete gelince 6.000+yıllık perfonmas ikarmiyesi vs.
[/quote]
Katılıyorum ama burda başka faktörlerde araya giriyor, şans gibi.

deeper_blue ' Alıntı:
deeper_blue ' Alıntı:

uluslararası şirket mi bu dediğin yer ?

:)

Burda ortalamalardan söz ediyoruz. Uç örnekler her zaman vardır tabi.

Benim bri arkadaşımın damadı meslek mensubu bile değil ama bir yabancı şirkette mali işler finans yöneticisi aldığı maaş ise 30,000 USD + prim (bu prim de en az 500,000 dolar)

nguroy ' Alıntı:

Benim bri arkadaşımın damadı meslek mensubu bile değil ama bir yabancı şirkette mali işler finans yöneticisi aldığı maaş ise 30,000 USD + prim (bu prim de en az 500,000 dolar)

evet haklısınız, bu ücretler zaten ancak uluslararası ve kurumsal Türk şirketlerde alınabilir Nizam Bey

Bu memlekette çevre ve tanıdık faktörü olmadan bırakın kurumsal bir firmada iyi bir pozisyonda işi, adamı belediyede çöpçü bile yapmazlar. Kurumsal firmaların başvuru formlarında bile kafadan firmamızda bir tanıdığınız yada akrabanız çalışıyormu yada referansınız kim soruları yer alır.
Bu memlekette kim kimi arıyormuş bırakın yahu şu lafı sokaktaki adama deyin inanır ama bari bize demeyin. Piyasada 2 dil bilen , bilmemkaç yıllık deneyimi olan, yüksek lisans yapmış bir sürü boşta adam varken bari bu lafı demeyin.
Bu memlekette arkanızda çevreniz,akrabanız yada bir dayınız varsa büronuzu açarsınız para basarsınız , yok kurumsalda çok sağlam bir tanıdığınız varsa gene girersiniz bir kurumsala hayatınızı garanti altına alırsınız bunlar yoksa gene bir dayı yada sağlam bir şansınız varsa devlete girer 1600 TL ye memur olursunuz yok bunların hiçbiri yoksada isterseniz YMM olun piyasada üç kuruş maaşa ordan oraya koşturur durursunuz.

Bu maaş yada büroda para kazanma işi tamamen şans yada çevre işi. Yoksa denemesi bedava gidin koça,sabancıya vb. kapıdan içeri sokuyorlarmı , yada açın büronuzu bakalım kaç ay cepten dayanabiliyorsunuz.

nguroy ' Alıntı:

2000 tl üstü maaş alıyorum diyenleri gerçekçi bulmuyor dunuz :) sanırım 6000 tl +ikramiye aldığını söyleyen ayrıca henüz ruhsatı bile olmayan arkadaş da doğruyu söylemiyor ;D

50 ,000 USD de alan var .Eskiden mason locasına üye olan ve büyük üstadları tanıyanlar köşeleri tutmuştu.Şimdi ise atlantik ötesine selam yollayan badem bıyıklılar köşeler de :)

hanmiroğlu ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

2000 tl üstü maaş alıyorum diyenleri gerçekçi bulmuyor dunuz :) sanırım 6000 tl +ikramiye aldığını söyleyen ayrıca henüz ruhsatı bile olmayan arkadaş da doğruyu söylemiyor ;D

50 ,000 USD de alan var .Eskiden mason locasına üye olan ve büyük üstadları tanıyanlar köşeleri tutmuştu.Şimdi ise atlantik ötesine selam yollayan badem bıyıklı olanlar köşeler de :)

Yalan söyleyip manevi mastürbasyon yapmaya ihtiyacım yok. ikincisi smmm ruhsatım var. 3. cüsü evet uluslararası bir grup şirketinde çalışıyorum.

neden smmm olupta sürünmesi gerekiyor insanların onu anlayamadım, veya beklenti neden bu yönde..

deeper_blue ' Alıntı:
hanmiroğlu ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

50 ,000 USD de alan var .Eskiden mason locasına üye olan ve büyük üstadları tanıyanlar köşeleri tutmuştu.Şimdi ise atlantik ötesine selam yollayan badem bıyıklı olanlar köşeler de :)

Yalan söyleyip manevi mastürbasyon yapmaya ihtiyacım yok. ikincisi smmm ruhsatım var. 3. cüsü evet uluslararası bir grup şirketinde çalışıyorum.

neden smmm olupta sürünmesi gerekiyor insanların onu anlayamadım, veya beklenti neden bu yönde..

smmm oldun mu? umut fakirin ekmeği diyordun.vergi sınavını geçememiştin geçtin mi? hayırlı olsun
daha dikkatli oku istersen sayın nguroy 2000 tl den fazla alanları gerçekçi bulmuyor Bu arada Uluslarası Şirketse ucuza çalıştırıyorlar ..

hanmiroğlu ' Alıntı:
deeper_blue ' Alıntı:
hanmiroğlu ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

smmm oldun mu? umut fakirin ekmeği diyordun.vergi sınavını geçememiştin geçtin mi? hayırlı olsun
daha dikkatli oku istersen sayın nguroy 2000 tl den fazla alanları gerçekçi bulmuyor Bu arada Uluslarası Şirketse ucuza çalıştırıyorlar ..
Ne sana nede forumdan başkasına kendimi ispat ettirme gibi bir sorunum yok olamazda, kaldı ki mesleği yüzünden kendine acıya ve kendisinden fazla kazanan meslek mensubuna kine vararcasına tutumuda anlamış değilim. global şirketlerin ucuza çaılıştırmalarına gelinde sizinkisi tam ciğer mundar demek gibi bir şey olmuş....

ancak kendi kendimizi küçük gördüğümüzden bu meslek bu hale geldi. Ben sizler gibi bakmıyorum mesleğime...

deeper_blue ' Alıntı:
hanmiroğlu ' Alıntı:
deeper_blue ' Alıntı:
hanmiroğlu ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

Ne sana nede forumdan başkasına kendimi ispat ettirme gibi bir sorunum yok olamazda, kaldı ki mesleği yüzünden kendine acıya ve kendisinden fazla kazanan meslek mensubuna kine vararcasına tutumuda anlamış değilim. global şirketlerin ucuza çaılıştırmalarına gelinde sizinkisi tam ciğer mundar demek gibi bir şey olmuş....

ancak kendi kendimizi küçük gördüğümüzden bu meslek bu hale geldi. Ben sizler gibi bakmıyorum mesleğime...
Sanırım,Kini bana demiyorsun ??? küçük görme tabi kendini ..
En az smmm maaşı 5000 tl olmalı diyen benim ,Uluslararası şirket için 6000 tl az arkadaşım,
kedi ve ciğerle ne alakası var?sen de ucuza gitmişsin senden daha fazla kazananlar var ama yazmıyorlar
patronlarınla maaş artışını konuşmanı önerebilirim..

ooo tartışma hararetli.. bu para işi herkesi birbirine düşürmüştür.. uzak durmak gerek.. buradaki amaç alınan ücreti yazmaktı