Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ne kadar maaş alıyorsunuz.?

sayın CapsLock size katılmamak mümkün değil. 9 yıl şirketlerde çalıştıktan sonra, hazır isfita etmişken bir tanıdık vasıtasıyla mesleği bırakacak, bürosunu devredecek bir meslek mensubu ile ön anlaşma yaptık ve yeni dönemde (2013) devir alacak şekilde beraber çalışmaya başladık. 20 mükellefi olan küçük bir yapısı vardı, üzerine koyarsam bir şeyler olur diye düşündüm.

1- Kurum bünyesinde çalışınca, büro müşterisini anlamak ve anlaşmak kolay olmuyor.
2- Yüksek lisans, yabancı dil üzerine emek harcayıp kariyer odaklı çalışırken, şu an piyasada yapılan büroculuk çok tatmin edici olmuyor..
3- Tahsilat çok büyük problem, makbuzda iyi gelir var görünüyor ama müşteriler, harçlık tutarındaki aylık bedelleri muhasebecilerine ödemeye yanaşmıyorlar.
4- Yeni mükellef bulmak hiç de kolay değil, özellikle yerinde muhasebe tutulsun, finansal danışmanlık hizmetleri verilsin gibi müşterileri bulmak için uzunca bir zaman marketing çalışması yapmak gerekiyor. Evrak yollamayalım , yerinde muhasebe tutulsun ama ücret defter tutma parasına olsun diyen mükellefleri saymıyorum bile.

işi yapmanın zorluğunu, maliye ve sgk 'nın hergun cıkardığı angaryaları, gereksiz bildirim formlarını, hataya mahal vermeyen cezaları saymıyorum bile, yıllarını büroculuğa vermiş üstad'lar ve çalışanlar zaten çok iyi bilir.

Ben sadece çalışırken, serbest çalışma cazibesine kapılanlar için, işin bir de bu boyutundan bakmaları için tecrübelerimi aktardım.

Şu an büroyu devralmaktan vazgeçtim, konuştuk yapmak istemediğimi kibar bir şekilde ilettim.

Şirket birleşmeleri, satın alma, AŞ işlemleri gibi konularda uzmanlaşmaya çalışıp, yabancı sermayeli müşteriler için muhasebe hizmetleri vermeyi düşünüyorum. tecrübeli insanların yanında kendi marketing çalışmalarını yapıyorum şu an, bir şey çıkmazsa yıl sonuna kadar, tekrardan ücretli çalışmaya döneceğim, şu an yaşım 30, en azından 40 'dan önce bi daha denemem sanırım, denersem de büro konseptinden farklı bir şeyler olsun isterim, büroların hali ortada.

Ya 5-10 tane çalışanı ile iyi paralar kazanılıyor, ya da evin yolu bulunamıyor, ortası pek yok sanırım.

Saygılar,

CapsLock ' Alıntı:
Maaşlı çalışmıyorum. Dolayısıyla standart bir gelire sahip değilim.
Tahsilat kabiliyetime göre kazanıyorum ve ciddi maddi sıkıntılar içerisindeyim.
Bağımsız çalışmak isteyenlerin baya fazla olduğunu gördüm üstün körü sayfaları okurken.
Tavsiyem; çok fazla heveslenmesinler.
Bağımsız çalışan meslek mensuplarının hesabı dışarıdan parmakla yapılır ve kesin kez şu ifadeler kullanılır; "ulan 20 şti olsa 400 den 8.000-TL 20 de işletme olsa çerez niyetine 100 den 2.000 TL kirayı telefonu elemanı düş, al sana 7.000-TL para. Yeme de yanında yat..."

Öyle değil dostlarım, hiç öyle değil.

Unutmadan, defter tutmak bir amelelik, biz bunu yapıyoruz.
Danışmanlık, uzlaşma, dava, iade, denetim gibi konularda ya da en az birinde uzmanlaşıp hem daha çok para kazanabiliriz, hem daha az emek sarfederiz, hemde adam yerine koyuluruz unutmayalım.
Ama maalesef bu yoğunluktan farklı konularda uzmanlaşmaya bile zaman ayıramıyoruz.
Bu saat olmuş ben eve gidemiyorum, iki yıldır evliyim saat 7 de eve gittiğimin sayısı 5 değildir şerefim üstüne yemin ederim.

Saygılar,

Aldığım maaş düşük denemez. Çok şükür ama yorumları okuyunca o yorumları yazanları anlamakta zorluk çekiyorum.2 düşman kuvveti düşünün. Biri inanılmaz donanımlı tanklar uçaklar uydu görüntüleri asker bakımından sayıca çok üstün diğer tarafta, silahı bile olmayın bir devlet israil filistin gibi silaha tanka karşı taş. Elinde herşeyi olan için strateji yapmak kolaydır. Gel karşı cepheye geçte o zmn görim. Bilmem ne kadar maaş alıp su kadar maaşa nasıl çalışılır diye ukalaca yorumlara katılmıyorum. çok çok iyi ücret biraz da insanın şansıyla alakalı die düşünüyorum. İnsan bir defa çaresiz kalıp bi kaç kapı yüzüne kapanınca asgari ücretin bile altına çalışırsın. Olayı sadece mesleki boyuta indirgemekte yanlış. Yani mali müşavirlerin ekonomik sorunu tahsilat ve maaş bunu boyle gören bence ne kadar okursa okusun Mali müşavir ünvanını hak etmiyordur. Maaş sorunu bu ülkenin genel sorunudur. Gelecekte maaş sorunlarının her meslekte daha fazla yaşanacağı kaanatindeyim.

Kurumsal şirkette mali işler uzm. yard.
smmm stajeri
maaş 1.500 + sodexo 250 TL + servis + sgk :)

( bu şirket dışında 5 yıllık deneyimim var ama herşeyi unutmak üzereyim kurumsal şirkette sabit iş herşey her ay aynı işlemler )

Değerli arkadaşlarım bağımsız çalışmakta kazancınızı belirleyen faktörler belirlidir üç aşağı beş yukarı,şans tabi ki önrmli bir faktör ama kişinin belli bir yaşam kalitesi,görgüsü vardır ve beklentileri de bunun çevresinde şekillenir diye düşünüyorum.yaşadığın/iş kurduğın bölgenin tic.,sınai kapasitesi çok önemlidir bir kere.o bölgede iş varsa bir şekilde gelir de,yoksa zaten bağımsız takılıp ofis işine girmenin bir manası yok.olanlar yetiyor da artıyordur emin olun.
yanlış anlaşılmaktan korkarım ama kıt kanaat geçim sağlayan birine de gir sınava al ruhsatını ofis aç da diyemem hatta mümkünse caydırırım..hazırda öyylece yatan paran yoksa,hiç niyetlenme yani hatta paran var ama kafanı gömüp saatlerce kanunların arasında kaybolmak sana göre değilse,ne bileyim git ticaret yap,ama gene bu işten sana yar olmaz var mı ötesi?
hayal kurmak güzel şeydir,ama bunun adı hayal görmek olur ki maalesef çoğu meslekdaşın yaşadığı da bu,hayal görmek
üç buçuk yıldır mali müşavirim,iki buçuk yıldır kendi ofisimdeyim,dört beş yıl önce 2.500 +yol,yemek,ikramiye kazanırken bıraktım işimi,üstelik evli değildim,hiç ama hiç ekstra giderim yoktu.risk almak iyidir diye düşünenlerdenim evet. ama risk körükörüne atlanabilecek bir havuz değil.hedef koymak benim en büyük motivasyon aracım,her yıl için komik gelebilir ama bir kota belirliyorum,makul sapmalarla tabii..,herkese tavsiye ederim.hayattan beklentileriniz ne kadar yüksek olursa emeğinizin karşılığını o kadar fazla alırsınız benim felsefem budur.
şimdi herkesin güzel fikirleri var mesleğimizle ilgili,olmalıdır da,ki çoğuna katılıyorum..ama mevcut olanı da iyi analiz etmek lazım,şu böyle olsaydı demekten ziyade...benim de isyanlarım meşhurdur yoksa yanlış anlamayın..ama işte olay ortada..
Fazlaca kafa yormak lazım,bizim en büyük eksiğimiz bu,bütün ağlayıp sızlanmalarımız da bu yüzden.göle maya çalan Hoca nın ''ya tutarsa!'' sı aslında nüktelidir ya biz onu hep essah sanıp da atlıyoruz bir işe heralde:)

birçok firmanın ymm ile tam tasdik sözleşmesi var dolayısıyla beyannameler ymm şifresi ile veriliyor. bu durum da firma bünyesin de sorumluluğu üstlenecek kişinin belgesinin olup olmaması çok önemli değil, söylemek istediğim belgesiz biri o paraların da üzerin de alabilir.

nguroy üstadımızın verdiği örneği açıkçası şaşırdım, bir ymmm 2000 tl avukat 1.750 tl, belki haddimi aşacağım ama bu kişiler o ünvanlarını ihanet ediyorlar.
geçen ay firmamıza fatura girişi,cari mutabakat yapacak eleman aradık 1.300 tl.den kapı açtılar, yılbaşın da düzeltilmek üzere 1.150 tl ye zor bulduk. şehir istanbul

Benim YMM için söylediğim örnek eski yıllara aitti.
Avukatlar ise 2000 net cicarında çalışıyorlar şu günlerde.

Bende Muhasebe mesleğini icra eden şirketler dışında belgeye çok önem verilmediğini düşünüyorum, yüksek ücret ve ünvan için belge sahibi olmak çokta önemli değil, yada hakettiği kadar önemsenmiyor.

Peki şuan büro açtığınız için mutlusumusunuz. Bütün heryerde büro açmayın muhabbeti dönüyor. 2500 yada herneyse bir maaşa ömür boyu çalışıp sonra emekli olacaksak niye aldık bu belgeyi dünyanın parasını ve emeğini verdik ve her yılda yok yere aidat ödemeye devam ediyoruz. Ben 18 yıldır bu mesleğin içindeyim ve 7 yıldır da belgem var. ilk 500e iyi bir sıradan giren bir firmada çalışıyorum ve 2700 tl civarı çalışıyorum yol parası almıyorum ve aylık 300-400 tl yol parası veriyorum. Ve herşeyden önemlisi artık kendi büromu açmak istiyorum. Yılbaşında sonra kararım arabamı satıp büro açmak, bunu ciddi ciddi düşünmeye başladım.
Lütfen büro sahibi arkadaşlar tabiki mesleğin zor yönlerinden de bahsedecekler ama iyi yönlerinide yazabilirlermi. Buro açmanın zorlukları nelerdir ne kadar bir süreçte toparlanır. Müşteri hiçmi kendi kendine gelmez. Sonuçta kendi işini yapan hiçbir meslekte kapı kapı dolaşıp müşteri aramıyorsunuz. Özellikle bizim meslekte serbest çalışmak çok zorlu ama şunuda söylemeliyim ki ben büro açıpta durumu kötü olana hiç rastlamadım. Bürosu olan arkadaşlar lütfen burada büroculuk nedir aşamaları nedir. Bize çok ayrıntılı bir şekilde yazabilirlermi. Rica ediyorum.

Sizce yaklaşık 3 sene tecrübeli ve yüksek lisans yapmış bir muhasebe sorumlusunun belgesiz olarak alabileceği ortalama maaş ne olmalıdır?

önemli olan çok para kazanmak değil, onurlu bir yaşam sürmek.

bir insanın hayatındaki emeli çok para kazanmak olmamalı, çünkü bunu ilke edinirse o insan, birçok şeyden vazgeçebilir.

herşeyi parayla, pulla ölçmekte iyi değil..

huzur olayına gelince birkaç şey söyliyim,
hayatta en mutlu olduğum, severek yaptığım; yeri geldi muhasebe gecelerine dönüşen, yılmadan, ama yaptığımda da huzur bulduğum bir mesleği icra ediyorum.
Çok kazanmışım, az kazanmışım benim umrunda değil.
yastığıma başımı koyduğumda huzur içinde uyuyabiliyorsan ne mutlu bana..

Para kazanamayacaksam benim için en huzurlu yer evimde oturmak. Sonuçta hepimiz para için çalışıyoruz. Sevdiğim mesleği yapıyorum paranın önemi yok gibi bir yaklaşım kendimizi kandırmaktan başka birşey değil.

Sayın meslektaşlarım mesleği öyle bir anlatıyorsunuz ki neredeyse ruhsat alanlar SMMM olanların büyük coğunluğu lanet ediyormış gibi yazıyor.Hiçmi güzel tarafı yok hiç mi artısı yok hiçmi faydası yok anlamadım.Ben staj yapıyorum Denetim alanında uzmanlaşmak istiyorum ama bakıyorumda yazdıgınız maaşlar bana samimi gelmiyor.Ben bile yazdığınız maaşlara göre bir çok mali müşavirden yüksek alıyorum.Lütfen biraz samimi olalım geriden gelen meslektaşlarımızı demorilize etmeyelim.gerçekci olalım.

linans:Yok
yüksek:Yok
Mezuniyet ; Ticaret Lisesi
ünvan :Yok
şirket : Ayakkabı imalat firması
maaş:4,000 tl

11 yıldır çalışıyorum bu sürede tam 7 müdürle çalıştım. Yeter artık dedim ve direksyona geçtim. 250 çalışanı olan ve orta ölçekli bir firma.

Muhtelemen yukardaki tartışmaya yeni bir boyut getirecektir.

Bravo doğrusu, Sektörü ortalamalarını bilmiyorum ama sizin durumunuzda epeyce iyi bir tutar.

öncelikle forumun ilk yorumlarından birinde, ymm bordrolu çalışan diyor. ancak bir ymm kanunen herhangi bir özel veyahut kamu sektöründe bağımlı olarak çalışamaz. bunun dışında smmm mesleği oldukça önemli ve saygın bir meslektir. özellikle yurtdışında doktorluk, mimarlık vs gibi pozisyonlara sahiptir. yalnız bizim ülkemizde ne yazık ki mesleğin mensupları kendilerini geliştirmekte (sadece mesleki değil genel olarak) çok eksikler. yabancı dil bilmeyen, eğitimi vasat kişilerin yüksek maaşlar ve pozisyonlarda bulunması oldukça zor. sonuçta serbest bir piyasa ekonomisi ve arz-talep dengesinde bir maaş sirkülasyonu var. yaşadığınız çevre, çalıştığınız çevre sosyo-ekonomik yapınızı belirler.

1000 tl maaş alan smmm arkadaşlarımız bu mesleği ne yazık ki hakkıyla yerine getiremediklerini düşünüyorum. veyahut yukarda saydığıım sebeplerden ötürü eksiklerini gideremedikleri için bu durumda kaldıklarını düşünüyorum. yoksa 2-4 yıl deneyimli, vasat bir üniversiteden mezun, arada bir yüksek lisans yapmış ve orta seviye bir ingilizcesi olan girişken smmm arkadaşlarımız çok rahat 3000 bandında iş bulabilirler. önemli olan bunu alabileceğiniz bilgi, deneyim, istek ve çevreniz olsun. korkmayın kendinize yatırım yapın. inanın karşılığını alacaksınız. büyük firmalara görüşmelere gidin. belki ilk seferde giremezsiniz ama sonunda muhakkak olacaktır. mesleki kaynaklar okuyun ve kendinizi pazarlamayı öğrenin. bu işin yüzde 40 meslek, yüzde 60 reklam ve pazarlamadır unutmayın. prezentabl insan olmak, iyi giyinmek ve karşınızdaki insanları etkileyecek biri iseniz. bu meslekten zengin olabilirsiniz... saygılar

lisans:AÖF
ünvan :muh.müdür
şirket :
belge: smmm
maaş:2,750 tl (yılbaşı 3.000 tl olacak)

tecrübe : 14 yıl

bu işi mecburen kabul ettim parasız kalmamak adına ama aryışım devam edecek sonuçta hakkım bu değil benim.

Son düzenleme:
Sizce yaklaşık 3 sene tecrübeli ve yüksek lisans yapmış bir muhasebe sorumlusunun belgesiz olarak alabileceği ortalama maaş ne olmalıdır?

1200 tl den fazla olmamalıdır kimse vermez o dediğiniz maaşı bu kişininde yükske bir pozisyonu olamaz daha çok fırın ekmek yada pasta yemesi lazım sadece yemeklede olmaz bol bol süt de içmesi lazım sizin piyassadan haberiniz yok galiba 3 yıl tecrübe nedir ki yüksek lisanı zaten geç eleman pozisyonunda alacağı maaş şimdilik 1100-1200 ama biraz iyi firmada iyi patronlara dşer ağzıda iyi laf yaparsa anca o zaman yüksek maaş alır ama bu durumda alamaz

lisans:AÖF
ünvan :muh.müdür
şirket :
belge: smmm
maaş:2,750 tl (yılbaşı 3.000 tl olacak)

tecrübe : 14 yıl

bu işi mecburen kabul ettim parasız kalmamak adına ama aryışım devam edecek sonuçta hakkım bu değil benim.

Üstadım dediğin gibi hakkın değil.. Minumum senin pozisyonunda 14 yıl tecrübe+SMMM 5.000 TL olmalı...

1200 tl den fazla olmamalıdır kimse vermez o dediğiniz maaşı bu kişininde yükske bir pozisyonu olamaz daha çok fırın ekmek yada pasta yemesi lazım sadece yemeklede olmaz bol bol süt de içmesi lazım sizin piyassadan haberiniz yok galiba 3 yıl tecrübe nedir ki yüksek lisanı zaten geç eleman pozisyonunda alacağı maaş şimdilik 1100-1200 ama biraz iyi firmada iyi patronlara dşer ağzıda iyi laf yaparsa anca o zaman yüksek maaş alır ama bu durumda alamaz

Sizin bir sıkıntınız var sanırım yüksek lisans yapıp 3 yıl tecrübeli biri için 1100-1200 ise smmm belgeli de 2000 dir en fazla sizin gözünüzde.Ön muhasebe sekreterlik yapanların 1500 2000 tl aldığı piyasada sizler gibi düşünenler yüzünden ücretler düşüyor .