Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli arkadaşlar,
siz meslek mensupları içinde düşük hacimli bürolarda 1.300-1.500 tl. civarı çalışanlar,orta hacimlilerde 1.800-2.000 civarı çalışanlar var ve ileri de büra açmayı da düşünmüyorlar ise ilerisi açısından kurumsal firmalara başvurmalarını öneririm,büyük ve kurumsal firmaların satınalma,muhasebe,finans,ticaret hatta i.kaynakları birimlerinde sizler için genelde fırsatlar yani kariyer imkanları olur(bu nokta kesin,çünkü stratejik ve kariyer planlamalarında siz daima bu kapsama girersiniz)ve çalışma koşulları daha iyi olur,ben yaşadım yani kurumsal büyük firmada çalıştım, tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,
özellikle istanbul'da yaşan sevgili meslektaşlarım.
Belgesi olup da 2000 - 2500 Tl'ye çalışan arkadaşları maalesef yadırgıyor, mesleğimizin itibarını düşürdüklerini düşünüyorum.

4 senelik lisans eğitiminden sonra 3 yıllık staj ve zorlu iki sınava girerek hak kazandığımız belgenin hakkının daha yukarılarda olduğunu düşünüyorum.
keza belgeyi hak kazanan biri an itibariyle sadece belgeyi almak için yaklaşık 5000 tl odalara para harcıyor.
Staj başlatma kurs paraları hariç.

SMMM olmuş bir kişi şu an 3500 den aşağı işe başlamamalı.
Görüşmeye gittiğinizde asgari bunu talep etmeliyiz diye düşünüyorum.

artık türmob ciddi adımlar atmak zorunda. özellikle bu iki madde de yorum bile yapılmamalı;

1- 4 yıllık iibf mezunu olmayan firmalarda muhasebecilik yapmasın. gelsin bürolara hem mesleği ögrensin hemde tahsilini tamamlasın.
2- belli cirolara ulasan firmalara smmm şartı getirilsin. a sınıfı smmm, b sınıfı smmm, c sınıfı smmm. cirolara göre 3 farklı smmm.

Arkadaşlar odanız derdinize nasıl ve ne kadar merhem/problemlerinize çözüm bulur bilemem ama işverenler/patronlar ve onların üst yöneticileri ile mükellefler sizin kıymetinizi/değerinizi anlar ise ücretler ve iş gücü talebinin artacağı düşüncesindeyim.

merhaba ; adadım engin
Bursa..
Gıda Fabrikasında genel muhasebe - müstahsil vs bir sürü muhasebe- mali- idari iş takibi
maaş Agi dahil = 2420 tl ( ocak ayında değişecek ; tahminen 2.630 TL)

memnun musun derseniz ; gerçekten çok fazla - çeşitli iş ; zor ve uğraştırıcı iş... memnun değilim..

daha az daha rahat koşullarda bir çok arkadaşım olduğu için hele ki...

hali hazırda bir sürü iş görüşmesine gidiyorum iş arama süresince. fakat 3.000,00 tl ücreti çok (!) buluyorlar. hangi mahiyette firma olursa olsun. holding ile de görüştüm aile şirketi ile de. ciddi bir had var ve kırılım çok zor gerçekten. özellikle bizim alanımızdaki gibi at gözlüğünü kafasından çıkarmayan (üzelerek söylüyorum) üstad ve meslek mensubu arkadaşlar yüzünden. o kadar sıradan, o kadar yavan insanlarla bu iş dönüyor ki... amaçları belge alana kadar bilmem kaç doğru ile geçmek, sonra yeterliliği vermek. sonra ben işime bakarım, şu kadar mükellef alırım.. kafaların kumdan çıkarılması gerekiyor. ciddi bir mesleki birliktelik ve farkındalık gerekiyor. yoksa önümüze ne konulursa yemek durumunda kalıyoruz. hiç hesapta yokken kredi ödemek zorunda kalıyorum ben ve iş arama sürecindeyken nasıl 3.000,00 tl üzerine çıkacağım kara kara düşünüyorum. hele ki öyle bir dönem ki kriz o veya bu şekilde yaratılıyor.

hali hazırda bir sürü iş görüşmesine gidiyorum iş arama süresince. fakat 3.000,00 tl ücreti çok (!) buluyorlar. hangi mahiyette firma olursa olsun. holding ile de görüştüm aile şirketi ile de. ciddi bir had var ve kırılım çok zor gerçekten. özellikle bizim alanımızdaki gibi at gözlüğünü kafasından çıkarmayan (üzelerek söylüyorum) üstad ve meslek mensubu arkadaşlar yüzünden. o kadar sıradan, o kadar yavan insanlarla bu iş dönüyor ki... amaçları belge alana kadar bilmem kaç doğru ile geçmek, sonra yeterliliği vermek. sonra ben işime bakarım, şu kadar mükellef alırım.. kafaların kumdan çıkarılması gerekiyor. ciddi bir mesleki birliktelik ve farkındalık gerekiyor. yoksa önümüze ne konulursa yemek durumunda kalıyoruz. hiç hesapta yokken kredi ödemek zorunda kalıyorum ben ve iş arama sürecindeyken nasıl 3.000,00 tl üzerine çıkacağım kara kara düşünüyorum. hele ki öyle bir dönem ki kriz o veya bu şekilde yaratılıyor.[/QU

Sayın ssggss

Hangi il ?

Yanlış anlaşılmasın,
bağımlı,bağımsız çalışma konusunda siz odanız ve bazı meslektaşlarınıza,ben ise bağımlı çalışma noktasında işverenlere ve üst yöneticilerine,esasen insan kaynakları ve onun bağlı olduğu yöneticilere kızıyor,tepki gösteriyorum.Bu düşüncem özellikle kurumsal orta ve büyük ölçekli işletmelere yönelik(küçük işyeri/işletmeleri de kapsamaz değil)Çünkü siz meslek mensupları işletmenin bütününü yani işletmenin başta planlama-organizasyon,koordinasyon,kontrol ve değerleme süreçleri paralelinde,bir çok departman(satınalma-ticaret-finans,i.kaynakları-muhasebe vs.)birimlerin işlerine de vakıf kimseler olmanız nedeniyle,başta tercih noktasında,sonra çalışma süresince kariyer planlamalarında, önde olmanız gerekir iken, bu durumların görülmemesi büyük bir hata,görülüyor ise buna rağmen gözardı edilmesinde"kasıt"yoksa,başka ne olabilir şeklinde düşünmekteyim.

hali hazırda bir sürü iş görüşmesine gidiyorum iş arama süresince. fakat 3.000,00 tl ücreti çok (!) buluyorlar. hangi mahiyette firma olursa olsun. holding ile de görüştüm aile şirketi ile de. ciddi bir had var ve kırılım çok zor gerçekten. özellikle bizim alanımızdaki gibi at gözlüğünü kafasından çıkarmayan (üzelerek söylüyorum) üstad ve meslek mensubu arkadaşlar yüzünden. o kadar sıradan, o kadar yavan insanlarla bu iş dönüyor ki... amaçları belge alana kadar bilmem kaç doğru ile geçmek, sonra yeterliliği vermek. sonra ben işime bakarım, şu kadar mükellef alırım.. kafaların kumdan çıkarılması gerekiyor. ciddi bir mesleki birliktelik ve farkındalık gerekiyor. yoksa önümüze ne konulursa yemek durumunda kalıyoruz. hiç hesapta yokken kredi ödemek zorunda kalıyorum ben ve iş arama sürecindeyken nasıl 3.000,00 tl üzerine çıkacağım kara kara düşünüyorum. hele ki öyle bir dönem ki kriz o veya bu şekilde yaratılıyor.[/QU

Sayın ssggss

Hangi il ?

istanbul' dayım ben..

MUHASEBE SORUMLUSU
Grup firmalarımızdan AYYILDIZ DOKUMA KUMAŞ PAZ. SAN. VE TİC. A.Ş. firmamıza aşağıdaki niteliklere sahip Muhasebe Sorumlusu alınacaktır;

– Konusunda en az 5 deneyimi olan, 35 yaşını aşmamış,
– Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmayan,
– Vergi mevzuatı, maliyet muhasebesi ve Tek Tüzen Muhasebe Hesap Planına hakim,
– Beyanname ve bildirim süreçlerini üstlenebilecek,
– Kar-Zarar-Bilanço tabloları oluşturabilecek,
– E Defter, E Fatura konularında bilgi ve deneyim sahibi,
– Cari Hesap, Çek-Senet, firma mutabakatları, banka vb. konularını güncel takip edebilen,
– MS Office uygulamalarını etkin şekilde kullanabilen,
– Dikkatli, düzenli ve sistemli çalışabilen,
– Analiz ve Raporlama becerisi yüksek.
– Detaylara dikkat eden, özenli çalışabilen, sorgulayan ve sorumluluk sahibi,
– Yoğun ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek,
– Yönetsel becerileri kuvvetli, çözüm odaklı,

Bağcılar

MUHASEBE SORUMLUSU
Grup firmalarımızdan AYYILDIZ DOKUMA KUMAŞ PAZ. SAN. VE TİC. A.Ş. firmamıza aşağıdaki niteliklere sahip Muhasebe Sorumlusu alınacaktır;

– Konusunda en az 5 deneyimi olan, 35 yaşını aşmamış,
– Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmayan,
– Vergi mevzuatı, maliyet muhasebesi ve Tek Tüzen Muhasebe Hesap Planına hakim,
– Beyanname ve bildirim süreçlerini üstlenebilecek,
– Kar-Zarar-Bilanço tabloları oluşturabilecek,
– E Defter, E Fatura konularında bilgi ve deneyim sahibi,
– Cari Hesap, Çek-Senet, firma mutabakatları, banka vb. konularını güncel takip edebilen,
– MS Office uygulamalarını etkin şekilde kullanabilen,
– Dikkatli, düzenli ve sistemli çalışabilen,
– Analiz ve Raporlama becerisi yüksek.
– Detaylara dikkat eden, özenli çalışabilen, sorgulayan ve sorumluluk sahibi,
– Yoğun ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek,
– Yönetsel becerileri kuvvetli, çözüm odaklı,

Bağcılar

Teşekkür ederim cv yi nereye göndersinler ik bölümünün mail adresi var mıdı?

Merhaba. Stajyerken bin lira aliyordum sene 2007 yili. Meslek mensubu oldum. Bir firmaya girdim eleman olarak sonradan imza yetkisi kullaniyorum beyannameleri ben veriyorum. 5 yildirda firmadan birinci derece yetkili imzali ticaret sicilde ilan edilerek muhasebe ve mali isler muduru pozisyonunda calisiyorum. 7 bin maas. 24 saat ve surekli bende duran sirket arabasi. Sinirsiz mazot. Yemek hersey sirkete ait. Meslege baslayacak ve bu yolda ilerleyecek arkadaslarum. Sabir herseyi cozer. Sabretmek onemlidir

Kariyer açısından,istikbal vadeden işletmelerde sabrederek çalışmanın sonucunun müsbet olma ihtimali yüksektir,tersi durum yahut başkaca engeller sözkonusu ise fazladan sabır ve süreye gerek yoktur,bu takdirde rızkı başka kapı da aramak daha uygun olsa gerektir.(hele hele kıymetin bilinmiyorsa)

17 yılllık muhasebe bürosu çalışanıyım. Belgemi yeni aldım. 12 defterim var. Şirket tecrüben yok fakat bünyemizdeki imalat firmalarının muhasebesini tutmaktayım. Bir üretim firmamızın tüm işlemleri (cari hesapta dahil )yapmaktayım. Fakat çevre potansiyelim olmadığından muhasebe bürosu açmak şimdilik zor. şirkette işe başlayayım, burada devammı edeyim. Kararsız kaldım açıçası.
maaş: 3700
mükellef geliri: 1200
yaş 38
anadolu şehrindeyim.

5 yıldır ofiste çalışıyorum.2.600,00 TL maaş alıyorum.fakat şimdiden 20 yıldır çalışmış kadar yoruldum.Okulu bitirip askere gidemediğim için henüz meslek mensubu olamadım.Fakat bu meslek yerine nefret ettiğim memurluğa yönelmek zorunda hissediyorum kendimi.Vergi müfettişliğine çalışıp 10 yıl müfettişlik yapıp daha sonra YMM olmayı planlıyorum.Kafamda deli sorular.