Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
15 den aşağı almaz.
Gerçek bir mali müşavir.(iyi mevzuat bilgisi+ingilizce)Türkiye'de ise Mali müşavirlerin %90 mesleki bilgisi cok ıyı olmamakla beraber lisan bilgisi yoktur.Buna bende dahil olarak konuşuyorum.:(
ama kendini yetiştirmiş Müşavir en az 10 bın alır.
Düşük ücret alanların cogu ıse lisan ve meslekı bilgileri yetersızdır.

firmasına göre degisir. üst düzey bir firmada belgeniz olmasada o paraları alabilirsiniz.

dediginiz gibi iş kendinizi yetistirmekle alakalı,

ücretten lisan bilgisine bir yatay geçiş yapmak istiyorum müsaadenizle.. çalışma şartlarımız şöyle dursun, saatlerimiz ortada. başka bir meşgaleye izin vermeyecek ölçüde bir çalışma saati aralığına sahibiz. hal böyle olunca da çok şey bilsin ama zamanı olmasın, olmadan çalışsın diye de uğraş gösteren iş verenlerle mücadele söz konusu. yabancı dil çok önemli olmakla birlikte, belli bir yere kadar kendi içinizde çözülecek bir meseledir. bir yerden sonra dışarıdan takviye gerekiyor diye düşünüyorum. şahsen şu saatten sonra ücret dışında beni geriletip gelişmeme mani olacak hiç bir firmaya da yeşil ışık yakmam. pazarlığımı baştan yapıyorum.

şans. haftada 4 gün calısıp 3 gün tatil eden muhasebecide tanıyorum. 6.000 küsür alıyordu.

artık nasıl bir firmaya kapak atmıs ise :)

zaten o tür firmalara giren öteki tarafa gitmedikçe cıkmıyor :D

firmasına göre degisir. üst düzey bir firmada belgeniz olmasada o paraları alabilirsiniz.

dediginiz gibi iş kendinizi yetistirmekle alakalı,

evet sonuna kadar yazdığınıza katılıyorum.Belge, Kurumsal firmalar için bir sey ifade etmez.burda arkadaşlar düşündüğü sey su ki;"Smmm oldum.1.000 lira olan maaşım,artar mı"artmaz kardesım.Zaten mesleki bilgin iyi olduğunu düşünüyorsa zaten o fiyata çalışmazsın.O belgeyı artık herkese verıyorlar.moralınızı bozmak istemem ama belgesı olup;asgari ücretlere çalışanlar var?ama mesleki bilgi sıfır.
Belgesi olmayan ama mesleki bilgisi +lisan olunca 10 bın ustu rahat rahat alacaktır.
Bu meslekte para var..ama yazdığım gibi sağlam bir mevzuat bilgisi+ingilizce+raporlama bunları harmanlayın.bunları piyasada bulmak cok zor.

11 yıllık tecrübe ve yeterlilik sınavlarına giriyor olmamla beraber kurumsal bir firmada yeni işe başlamış bulunuyorum. Aldığım ücret 3.000 TL. çok iyi olmamakla birlikte eve yakınlığı ve hafta sonu çalışmamak cazip geldi. yeni mezun arkadaşlara tavsiyem bir işyerinde ömürlerini çürütmemek olacaktır. tabi ki 6 ay çalışın çıkın demiyorum ama 3 yıl bir işyeri için uzun bir süre. (Ben şahsen 11 yılda 7 işyeri değiştirdim, benim kadar abartmayın:). çünkü rahat ve tazminat korkusu insanı rehavete kaptırıp birşey öğrenmeden gözü kapalı devam etmesini sağlayabilir. ancak yeni işyerinizden alacağınız ücret tazminat açığını kapatabilir veya 8-9 yıl gibi bir tecrübe yapabilirseniz istediğiniz ücretli bir iş bulmanız kolaylaşacaktır. saygılarımla.

SADECE uzmanlık yapsın sakın ingilizcesini kullanmasın uzman maaşı o dur ama hedefi müdürlük olsun uzman olarak asla kalmasın
İngilizcesini neden kullanmasın ki?

Dünya çapında bir firmada "ingilizceyi" kullanmadan nasıl müdürlük hedeflenir?

evet sonuna kadar yazdığınıza katılıyorum.Belge, Kurumsal firmalar için bir sey ifade etmez.burda arkadaşlar düşündüğü sey su ki;"Smmm oldum.1.000 lira olan maaşım,artar mı"artmaz kardesım.Zaten mesleki bilgin iyi olduğunu düşünüyorsa zaten o fiyata çalışmazsın.O belgeyı artık herkese verıyorlar.moralınızı bozmak istemem ama belgesı olup;asgari ücretlere çalışanlar var?ama mesleki bilgi sıfır.
Belgesi olmayan ama mesleki bilgisi +lisan olunca 10 bın ustu rahat rahat alacaktır.
Bu meslekte para var..ama yazdığım gibi sağlam bir mevzuat bilgisi+ingilizce+raporlama bunları harmanlayın.bunları piyasada bulmak cok zor.

siz benim bulunduğum yere bi gelin bakalım nasıl alacaksın 4000 5000 tl maaşı bi görelim ? belge almak nasıl kolaymış ? ben hiç kolay almadım ? mesleki bilgisi çok iyi olup asgari ücretle çalışan kişiler gördüm ben hatta altında çalışan, siz sistemi ve kurumları geçip kişileri eleştiriyorsunuz !

siz benim bulunduğum yere bi gelin bakalım nasıl alacaksın 4000 5000 tl maaşı bi görelim ? belge almak nasıl kolaymış ? ben hiç kolay almadım ? mesleki bilgisi çok iyi olup asgari ücretle çalışan kişiler gördüm ben hatta altında çalışan, siz sistemi ve kurumları geçip kişileri eleştiriyorsunuz !

burada anlatmak istedigimiz, üst düzey firmaların bilgi ağırlıklı personel alması.

belge var ama bilgi yok, almazlar.

İddia ediyorum.1.000 liraya çalışan meslek mensubunun bilgisi iyi değildir.bilgiden kastım kitabi bilgi değildir.Vergi kanunlarını ezberlemiş adam değildir.zaten o fiyata çalışan adamın belgesini elinden bile alacaksın.Bir tanıdığım Smmm oldu;Ltd şirketinde Ba-Bs Mutabakatı ve ön muhasebe yapıyor.Bu adama kım nıye ıyı para versın ki Yaptığı işi herkes yapabilir.
Tecrübesi,cok iyi derecede lisanı,Raporlama bilgisi,Mevzuat bilgisi olan adam zaten piyasada cok cok az.Olanlarda 10 bın den açılış yapmaktadır.Şirketlerde bu tip kalifikasyondaki adaylara bu ücretleri vermektedir.

İddia ediyorum.1.000 liraya çalışan meslek mensubunun bilgisi iyi değildir.bilgiden kastım kitabi bilgi değildir.Vergi kanunlarını ezberlemiş adam değildir.zaten o fiyata çalışan adamın belgesini elinden bile alacaksın.Bir tanıdığım Smmm oldu;Ltd şirketinde Ba-Bs Mutabakatı ve ön muhasebe yapıyor.Bu adama kım nıye ıyı para versın ki Yaptığı işi herkes yapabilir.
Tecrübesi,cok iyi derecede lisanı,Raporlama bilgisi,Mevzuat bilgisi olan adam zaten piyasada cok cok az.Olanlarda 10 bın den açılış yapmaktadır.Şirketlerde bu tip kalifikasyondaki adaylara bu ücretleri vermektedir.

bak bak bak belgesini elinden alacaklarmış ! sen iyi niyetli değilsin kardeşim, benim bulunduğum yerin nüfusu 300 bin civarı senin dediğin maaşı bu yerlerde vermezler adama, gerçek dünyaya dön sen !

Merhabalar, İzmirde yaşıyorum. Stajımı henüz bitirmedim. Piyasayı araştırmak için bir kaç yere başvurdum, çok komik rakamlar öneriyorlar. 2.500 TL'den yukarına rastlamadım. Yüksek maaşa iş bulmak için İngilizce ve SMMM ruhsatı dışında başka neler gerekir?

bak bak bak belgesini elinden alacaklarmış ! sen iyi niyetli değilsin kardeşim, benim bulunduğum yerin nüfusu 300 bin civarı senin dediğin maaşı bu yerlerde vermezler adama, gerçek dünyaya dön sen !

Bence siz de gerçek dünyaya dönseniz iyi olur.Bazen gerçekler acıdır ama 1000 liradan bahsediyoruz.

O zaman neden bu işi yapıyorsun?Bim,Migros yada güvenlik görevlisi olursun;1.500 Tl alırsın.en azından kafa patlatmasın...Yada dada ıyı alabileceğin yerlere gideceksin.Dediğine hak verıyorum.Küçük yerlerde smmm adı bile yok.allah sana kolaylık versın o zaman..ama mesleği bu hale getırmeyın.1.000 lira çalışmayın..

O zaman neden bu işi yapıyorsun?Bim,Migros yada güvenlik görevlisi olursun;1.500 Tl alırsın.en azından kafa patlatmasın...Yada dada ıyı alabileceğin yerlere gideceksin.Dediğine hak verıyorum.Küçük yerlerde smmm adı bile yok.allah sana kolaylık versın o zaman..ama mesleği bu hale getırmeyın.1.000 lira çalışmayın..

biraz sert tepki verdiğim için kusura bakma öncelikle ama gerçekten bizim bulunduğumuz yerlerde bu işin saygısı yok ve biz bunu arkadaşlarla birçok kez konuştuk,smmm adama trafik cezasını yatırtıyor buradaki mükellefler, meslek ayaklar altında ve öyle kurumsal diyebileceğiniz çok fazla şirket yok olanıda zaten eskiler almış, 300 veya 350 bin nüfuslu bir yer burası ve staj zamanı asgari ücreti bile göremeyen çok eleman var, acayip algı yaratıyor meslek mensupları, yok biz eskiden neler çektikten girip şu maaşlara be işler yaptıktan çıkıyorlar, dediğim gibi çare bulamıyorsun, evet benimde suçum var bu maaşlara çalıştığım için ama ben girmesem ve çok maaş istesem inan bana daha düşük maaş verecekleri birini bulurlar ben ortada kalırım .

300.000 NÜFUS AZ DEĞİL türkiye de anadolu da nüfuslar bu şekilde zaten bu 1,buralarda yüksek fiyatla iş bulamazsın deyip baştan yenilgiyi kabul eder klasik işveren ve sinmiş işçi ağzıyla konuşup mücadele vermezsen baştan kaybetmişsin zaten bu 2, sana 1000 tl maaş veren işverenin evi arabası arsası giyimi kuşamı mal varlığı yatırımları aylık gelirleri ne aşamada bu da 3

300 bin nüfuslu yerde ofis sayısı yaklaşık 400 civarı , ciddi söylüyorum büro ortamları berbat durumda, ben ön muhasebe tarzı bile olsa biraz daha rahat bir işe girmeyi düşünüyorum yada potansiyel sağlayıp ofis açacağız, yenilgiyi kabul etme değil sadece piyasa ortalaması böyle .

300 bin nüfuslu yerde ofis sayısı yaklaşık 400 civarı , ciddi söylüyorum büro ortamları berbat durumda, ben ön muhasebe tarzı bile olsa biraz daha rahat bir işe girmeyi düşünüyorum yada potansiyel sağlayıp ofis açacağız, yenilgiyi kabul etme değil sadece piyasa ortalaması böyle .

O zaman bu işi bırakıp;Sermaye durumun var ise Ticaret hayatına atlılacaksın;bu da olmadı orda 1.300 TL asgari ücretin olduğu kurumsal firmaların subelerı v.s. oralarada başka pozisyonlara iş bakmalısın.yoksa 1.000 bu kadar kafa patlatmaya değmez..Allah yolunu acık etsin..