sn.tancanın bu konuda haklı olduğu yönler var ve çok fazla.arkadaşlar iş görüşmesine gidiyor kibirli artist minili boya badana yapmış 1 km den parfümü kokan sözde insan kaynakları sorumluları dünyanın özelliğini yazıyorlar aradıkları eleman için sonrada iş fiyata gelince cambazlık yapıp bizim skalamızn çok üzerinde bu fiyat dengeleri bozar diyor oysa kendi aldıkları fiyat dengeyi bozmuyor işe bak sen yav her yerde çakallık bu sonradan çıkan insan kaynakları bölümlerindeki sorumlularda fazla işgüzar ve patrona yakın oldukları için mühendislerden bile yüksek maaş alıyorlar muhasebeyi ise sekreterlik ,müşteri temsilcisi,depoculuk, pazarlamacılık, iknacılık ,idare edicilik, fotokopicilik,faxcılık, arşivcilik,çaycılık, ofisboyculuk,yönetici sekreterliği vb olarak görüyorlar patronlarda öyle görüyor maalesef
dediğiniz gibi firmaya göre değişir ama demek istediğim ofis ortamında işler bazen öyle çok oluyor ki hiç kendine zaman ayıramıyorsun ve aldığın maaş ona göre, firma da tek işle ilgilenildiği için biraz kendimize zaman ayırma fırsatımız olur gibi geliyor ama dediğiniz gibi kimi firmalar var çok karışık iş ortamı kötü patronu kötü, ofis ortamını aratabilir cinsten . ofis ortamında kendimizi geliştirmek daha mümkün ama yaptığımız işe göre aldığımız para çok az ve mükelleflerin bütün işleriyle biz uğraşıyoruz, mesela vergi dairesi, sgk, ticaret odası işleri olduğu gibi bizde ve artık bunalmaya başlıyor insan .
Çooooook doğru tespit.ben asla uçuk talep etmiyorum zira bu sitedekilerin bilgilerinin zekatı kadar bilgisi ve tecrübesi olmayanların bir kısmının bilgisiyle bir kısmının torpille bir kısmının kendi pazarlamasıyla bir kısmınında haspel kader bir yerlere gelmesiyle çok çok yüksek maaş aldıklarına fazlasıyla şahit oldum......
geçen cumartesi bir iş görüşmesine çağrıldım. orada edindiğim izlenimler doğrultusunda biraz bilgi vermek isterim. uzun zamandır ev ve iş yerim birbirinden oldukça uzak bir şekilde gidip geldim. günlük zaman kaygım 4,5 saat.. matamatiksel hesapları size bırakıyorum. yol ücrete dahil olmakla birlikte aradan yemek masrafını da çıkartınca çok komik bir ücret aldığımı da eklemeden edemeyeceğim. bu durumu yaşayan biri olarak da görüşmeye gittiğim yer evime kısmen yürüme mesafesinde, araçla 5 dk. varılacak mesafede. yeri kolayca buldum, sanayi içerisinde diyebileceğim bir yer; aşinayım zaten. İK yetkilisi olduğunu söyleyen bir hanımefendi karşıladı beni ve görüştük. 3000-3500 TL ücret aralığı belirttim bana verilen formda. Bize gelen meslek mensubu arkadaşlar 3000 yazdı, rica edersem o rakamı siler misiniz dedi! (üst yönetimin onayından geçmesini istediğini, şimdiye kadar ki izlenimlerine dayanarak da benimle çalışmak istediğini dile getirerek böyle bir rica da bulundu.) ben de hay hay dedim..
yol parası yok, servis zaten yok ama yakın olmak cezbetti elbet. yemek oradan karşılanıyor; nasıl yani, tabi ki oradan olacak dediğinizi duyar gibiyim ama ben 5 yıldır evimden taşıyorum yemeğimi.. önemli bir ayrıntı bu manada benim için. cumartesi 12.00'ye kadar ve sabah 08.00 akşam 17.30 aralığında bir mesai söz konusu. falza bir beklentileri yok esasen. kafama yatmayan ne oldu biliyor musunuz; şirketin kullanışsızlığı.. buna da mı taktın demeyin. tamiraneden bozma yerlerde artık çalışmak istemiyorum. derli toplu olması gerektiğini düşünüyorum. zira bizim işimizin önemli bir parçası düzen. sonuçta hala iş arayışım devam ediyor, ay başında başlamamı çok istediğini dile getirdi aslında hanımefendi. acele bir karar vermek istemiyorum.
dikkat çekmek istediğim bir nokta var ki görüşme başında, ücret ile ilgili kısımda, benden önce gelenlerin çıtayı hep aşağı çekiyor olması. yapmayın bunu arkadaşlar. sadece yabancı dil bildiği ama mevzuattan yana hiç bir bilgisi olmayan insanların 8000 TL aldığı firmalar var. had bildirmek icap eder. ben asla çok yetkin biri olduğumu düşünmedim şimdiye kadar fakat bir şeyler de bildiğimi göz ardı edemem. rica ediyorum şu ücretleri aşağı çekmeyin. şirketlerin kazançları da ortada... yaptıkları işlerde.
çok doğru tespitler bütünü. evet ihtiyacı olan maalesef rakamları aşağı çekiyor ancak dayanabildiğiniz ölçüde dayanın. bu gün istanbul harici tüm illerde bir mali müşavirin alması gereken tutar 5.000,00 tl dir. bu tutarda öyle ooo denilecek bir rakam değildir. ortalama olması gerekendir. nerelerden geçiliyor bu süreçte. maddi ve manevi bir çok zorlu süreç atlatılıyor. 5.000,00 tl almıyorsanız ki bu istanbul için 7.000,00 tl dir. daha iyi bir iş aramaya ve bulduğunuzda, mevcut işten ayrılırken özellikle düşük ücret nedeniyle işten ayrıldığınızı belirtin. ssggss nin dediği gibi şirketlerin kazancı belli. ayrıca mali müşavir olarak bizlerin de şirketlere kattıklarımız.
geçen cumartesi bir iş görüşmesine çağrıldım. orada edindiğim izlenimler doğrultusunda biraz bilgi vermek isterim. uzun zamandır ev ve iş yerim birbirinden oldukça uzak bir şekilde gidip geldim. günlük zaman kaygım 4,5 saat.. matamatiksel hesapları size bırakıyorum. yol ücrete dahil olmakla birlikte aradan yemek masrafını da çıkartınca çok komik bir ücret aldığımı da eklemeden edemeyeceğim. bu durumu yaşayan biri olarak da görüşmeye gittiğim yer evime kısmen yürüme mesafesinde, araçla 5 dk. varılacak mesafede. yeri kolayca buldum, sanayi içerisinde diyebileceğim bir yer; aşinayım zaten. İK yetkilisi olduğunu söyleyen bir hanımefendi karşıladı beni ve görüştük. 3000-3500 TL ücret aralığı belirttim bana verilen formda. Bize gelen meslek mensubu arkadaşlar 3000 yazdı, rica edersem o rakamı siler misiniz dedi! (üst yönetimin onayından geçmesini istediğini, şimdiye kadar ki izlenimlerine dayanarak da benimle çalışmak istediğini dile getirerek böyle bir rica da bulundu.) ben de hay hay dedim..
yol parası yok, servis zaten yok ama yakın olmak cezbetti elbet. yemek oradan karşılanıyor; nasıl yani, tabi ki oradan olacak dediğinizi duyar gibiyim ama ben 5 yıldır evimden taşıyorum yemeğimi.. önemli bir ayrıntı bu manada benim için. cumartesi 12.00'ye kadar ve sabah 08.00 akşam 17.30 aralığında bir mesai söz konusu. falza bir beklentileri yok esasen. kafama yatmayan ne oldu biliyor musunuz; şirketin kullanışsızlığı.. buna da mı taktın demeyin. tamiraneden bozma yerlerde artık çalışmak istemiyorum. derli toplu olması gerektiğini düşünüyorum. zira bizim işimizin önemli bir parçası düzen. sonuçta hala iş arayışım devam ediyor, ay başında başlamamı çok istediğini dile getirdi aslında hanımefendi. acele bir karar vermek istemiyorum.
dikkat çekmek istediğim bir nokta var ki görüşme başında, ücret ile ilgili kısımda, benden önce gelenlerin çıtayı hep aşağı çekiyor olması. yapmayın bunu arkadaşlar. sadece yabancı dil bildiği ama mevzuattan yana hiç bir bilgisi olmayan insanların 8000 TL aldığı firmalar var. had bildirmek icap eder. ben asla çok yetkin biri olduğumu düşünmedim şimdiye kadar fakat bir şeyler de bildiğimi göz ardı edemem. rica ediyorum şu ücretleri aşağı çekmeyin. şirketlerin kazançları da ortada... yaptıkları işlerde.
sayın emre007 james bond kardeşim sen 3,5 yıldan bahsediyorsun biz ise 35 yılımızı vermişiz öncelikli olarak bir kaç iş değiştirip tecrübe kazanman lazım sonra mevzuatı çok iyi bilmen düşünen üreten sistem kuran birisi olman lazım çok yönlü sosyal kendine güvenen işverenlerin az ücret politikasına kanmaman o iş için aranan kişi olduğunu karşı tarafa aktarman lazım işvrene güven vermen lazım.Bu işin mutfağı bürodur hepimiz oradan geldik lakin büyük bir büronun stresli yöneticisi yada büronun sahibi olmak istemiyorsan muhakkak büro dışında çalışman lazım ben bürodan çıkıp iş aradığımda iş görüşmesinde işveren bana nasihatta bulundu iyi güzel de sen sadece büroculuk yapmışsın bu durumda piyasada zor iş bulursun bürodan farklı yürür işler dedi onun için çok fazla büroda takılmamak lazım.Belgemi aldım diyorsun 1300 tl maaşdan bahsediyorsun çünkü piyasaya çıkmamışsın bilmiyorsun ufkunu bu kadar dar tutma o büro sahibi sana makam mevki ve para vermez sen smmm maaşı değil acemi ortacı eleman maaş alıyorsun hala sıçrama zamanın gelmiş de geçiyor bile ama korkuyorsun cesur ol biraz hemen yüksek maaş vermezler ama biraz piyasada farklı sektörlerde çalış tecrübe edin piyasayı tanı sen hala büroda ne bekliyorsun anlamıyorum orada rutin ve stresli olur işler yol alamazsın asla senden önce 10 arkadaşa da büroda paslanmayın dedim cesaret gösteremediler 10 sene sonra evlenip hanımın emir eri olunca bürodan ayrıldılar ve çok güzel şirketlerde çok güzel şartlarda çalışıyorlar haftasonu tatil sigortalar tam yatıryor özel sağlık da var vesaire vesaire mutlular ve keşke daha önce ayrılsaydık körelmişiz bürodaonca yıl boşa gitti diyorlar illa 10 sene sonra evlenip hanım zoruyla mı ayrılacaksınız bürodan.Büro dan geldim bende bu işin mutfağıdır büro lakin büro açmayaksanız maaşlı çalışacaksanız büroda 2-3 sene kafidir fazlası zarar verir
bürocu ve firmada çalışanların farkı ;
bürodaki eleman pısırıktır
ufku dardır
çok çalışır az para alır
cesareti yoktur
belli işlerde uzmanlaşır otomatikleşir
işin bütün angaryasını mükemmel öğrenir
büro sahibinden ve çevreden defter bekleme hayaline girer
piyasadaki maaşlardan sosyal ve yan haklardan haberi yoktur
gençlik yıllarında büroya girip sigara parası kazandığı için o para tatlı gelir kaybetme korkusu sarar
kolay kolay dışarıdan iş arama cesaretine giremez
büro alışkanlık yapar ayrılması zordur cesaret ister
her sektörü öğrenip kendisini mükemmel bir şekilde yetiştirebilir bürocu
bürocu kendini bilgisayarın karşısına ve büroya hapseder gecede çalışır
bütün işler büroda başla büroda biter büro olmazsa olmazdır
Arkadaşım çok kısa süre önce dünyaca ünlü bir lastik üreticisinin Kocaeli fabrikasında işe başladı.
Pozisyon muhasebe uzmanı.
Arkadaşım SMMM + İngilizce + Yüksek Lisans
Net maaşı 3.800 TL.
Arkadaşım çok kısa süre önce dünyaca ünlü bir lastik üreticisinin Kocaeli fabrikasında işe başladı.
Pozisyon muhasebe uzmanı.
Arkadaşım SMMM + İngilizce + Yüksek Lisans
Net maaşı 3.800 TL.
müdürü ne kadar alıyor acaba?