Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
4-5 bin maaş alan sıradan çalışan, 7-8 bin maaş alan orta yaş üstü bayan çalışan...
Aynı galakside yaşamadığımızı şimdi farkediyorum,
pardon diyor ve esenlikler diliyorum.
 
ben daha kendi elimle verdiğim 10-15-22 bin tl maaşlardan bahsetmedim ki şaşırıp kalmayın diye neyse bu meseleler kişinin ufkuna yaşantısına göre değişir saygılar
 
Son düzenleme:
nasıl rakamlardan bahsediyorsunuz :) ben 3.5 yıldır bu işin içindeyim belgemi alalı 3 ay oldu ve hep ofis ortamında çalıştım 1300 tl alıyorum, 2000 tl alsam bayram ederim :) ben anlamıyorum gerçekten ben ne yapmıyorum ? siz benden ne kadar farklı şeyler yapıyorsunuz ? gerçekten iş olarak biraz tartışmak isterim . mesela şirket ve ofis arasında ki farkları merak ediyorum ? ben ofiste kdv,ba-bs,evrak düzeni,dosyalama,işe giriş,işten çıkış,bildirge onaylama,eksik gün,vergi dairesi ve sgk dilekçeleri gibi işleri az çok yapıyorum yani yardımım küçümsenemez ama 1300 tl maaş alıyorum , nasıl 2500 tl bi maaş alabilirim ben ?
 
sayın emre007 james bond kardeşim sen 3,5 yıldan bahsediyorsun biz ise 35 yılımızı vermişiz öncelikli olarak bir kaç iş değiştirip tecrübe kazanman lazım sonra mevzuatı çok iyi bilmen düşünen üreten sistem kuran birisi olman lazım çok yönlü sosyal kendine güvenen işverenlerin az ücret politikasına kanmaman o iş için aranan kişi olduğunu karşı tarafa aktarman lazım işvrene güven vermen lazım.Bu işin mutfağı bürodur hepimiz oradan geldik lakin büyük bir büronun stresli yöneticisi yada büronun sahibi olmak istemiyorsan muhakkak büro dışında çalışman lazım ben bürodan çıkıp iş aradığımda iş görüşmesinde işveren bana nasihatta bulundu iyi güzel de sen sadece büroculuk yapmışsın bu durumda piyasada zor iş bulursun bürodan farklı yürür işler dedi onun için çok fazla büroda takılmamak lazım.Belgemi aldım diyorsun 1300 tl maaşdan bahsediyorsun çünkü piyasaya çıkmamışsın bilmiyorsun ufkunu bu kadar dar tutma o büro sahibi sana makam mevki ve para vermez sen smmm maaşı değil acemi ortacı eleman maaş alıyorsun hala sıçrama zamanın gelmiş de geçiyor bile ama korkuyorsun cesur ol biraz hemen yüksek maaş vermezler ama biraz piyasada farklı sektörlerde çalış tecrübe edin piyasayı tanı sen hala büroda ne bekliyorsun anlamıyorum orada rutin ve stresli olur işler yol alamazsın asla senden önce 10 arkadaşa da büroda paslanmayın dedim cesaret gösteremediler 10 sene sonra evlenip hanımın emir eri olunca bürodan ayrıldılar ve çok güzel şirketlerde çok güzel şartlarda çalışıyorlar haftasonu tatil sigortalar tam yatıryor özel sağlık da var vesaire vesaire mutlular ve keşke daha önce ayrılsaydık körelmişiz bürodaonca yıl boşa gitti diyorlar illa 10 sene sonra evlenip hanım zoruyla mı ayrılacaksınız bürodan.Büro dan geldim bende bu işin mutfağıdır büro lakin büro açmayaksanız maaşlı çalışacaksanız büroda 2-3 sene kafidir fazlası zarar verir

bürocu ve firmada çalışanların farkı ;
bürodaki eleman pısırıktır
ufku dardır
çok çalışır az para alır
cesareti yoktur
belli işlerde uzmanlaşır otomatikleşir
işin bütün angaryasını mükemmel öğrenir
büro sahibinden ve çevreden defter bekleme hayaline girer
piyasadaki maaşlardan sosyal ve yan haklardan haberi yoktur
gençlik yıllarında büroya girip sigara parası kazandığı için o para tatlı gelir kaybetme korkusu sarar
kolay kolay dışarıdan iş arama cesaretine giremez
büro alışkanlık yapar ayrılması zordur cesaret ister
her sektörü öğrenip kendisini mükemmel bir şekilde yetiştirebilir bürocu
bürocu kendini bilgisayarın karşısına ve büroya hapseder gecede çalışır
bütün işler büroda başla büroda biter büro olmazsa olmazdır
 
Son düzenleme:
arkadaşlar iş görüşmesine gidiyor kibirli artist minili boya badana yapmış 1 km den parfümü kokan sözde insan kaynakları sorumluları dünyanın özelliğini yazıyorlar aradıkları eleman için sonrada iş fiyata gelince cambazlık yapıp bizim skalamızn çok üzerinde bu fiyat dengeleri bozar diyor oysa kendi aldıkları fiyat dengeyi bozmuyor işe bak sen yav her yerde çakallık bu sonradan çıkan insan kaynakları bölümlerindeki sorumlularda fazla işgüzar ve patrona yakın oldukları için mühendislerden bile yüksek maaş alıyorlar muhasebeyi ise sekreterlik ,müşteri temsilcisi,depoculuk, pazarlamacılık, iknacılık ,idare edicilik, fotokopicilik,faxcılık, arşivcilik,çaycılık, ofisboyculuk,yönetici sekreterliği vb olarak görüyorlar patronlarda öyle görüyor maalesef
sn.tancanın bu konuda haklı olduğu yönler var ve çok fazla.
Yaklaşık yirmi yıl İ.kaynakları üzerine emek vermiş,kendi şirketi dışında orta ve büyük ölçekli bazı şirketlerin İ.k uygulamalarını yakinen görmüş birisi olarak söyleyebilirim ki ekseriyeti dışardan görüldüğü gibi kurumsal değil ve İ.kaynakları da Sn.tancanın dediği gibi olması geleni değil,genel müdür veya iş sahibi/ortakların/yönetim kurulu üyelerinin bakış açısını yansıtıyor işine,hal böyle olunca İ.kaynakları olması gerekenin gereğini değil,denileni İ.kaynaklarına uydurmaya çalışıyor ki bu durum malisef o tüzel kişiliğe fayda değil zarar getiriyor.
İ.kaynakları bir müşavirin kalitesini tek başına ölçmez,ölçmeye de kalkmamalı çünkü onun yetkinliği o müşaviri veya diğer meslek mensubunu ölçmeye tek başına yetmez,olması gereken bilgi ve tecrübe açısından yetkin bir müşavir ile İ.kaynaklarının da içinde olduğu(3-5 kişiden oluşan)komisyon veya ilgili kimselerin onayı alınarak objektif karar verilmeli ki,tüzel kişiliğin İ.kaynağının grafiği optimum seviyede tutulabilsin.
Diğer hususlar,
Genel manada İ.K müdürü elbette bir mühendis,mimar pozisyonunda çalışandan daha fazla maaş alır ve almalı,zira o müdür,keza muhasebe müdürü de alır ve almalı,çünkü o bir müdür.eğer mimar/mühendis de müdür ünvanı ile çalışıyorsa o kimse de müdür maaşı alır ve almalı.Burada şöyle bir hassas çizgi var,tüzel kişiliğin faaliyeti örneğin inşaat işi üzerine ise burada öne çıkan teknik personeller oluyor,dolayısıyla pozisyonu mühendis/mimar olanlar,muhasebe departmanında müdür olmayan,çalışan olan siz meslek mensubundan fazla maaş alıyor.bu durum o tüzel kişiliğin ücret skalası oluşturulurken ilk başta verdiği bu hatalı kararın sonucudur.
İş sahiplerine gelince onlar öncelikle yönetici değiller,kısmen olanları da olabilir.
Esas mesele ücret sistemlerindeki çarpıklıklardır. Bu noktada olması gereken,
departmanların/birimlerin iş tanımları,bu birimlerde çalışanların görev tanımları yapıldıktan sonra,pozisyonların,bu pozisyonlar karşılığı ücret skalasının dengeli olarak belirlenmesidir.bundan sonra yapılması gereken ise performansa dayalı ücret sistemi uygulamasıdır.
Bu noktada daha önce yapmış olduğum çalışmalar neticesinde gördüm ki,meslek mensubu muhasebe müdürünün ben den yani İ.kaynaklarından daha fazla maaş alması gerektiği sonucuna vardım:)
 
Son düzenleme:
dediğiniz gibi firmaya göre değişir ama demek istediğim ofis ortamında işler bazen öyle çok oluyor ki hiç kendine zaman ayıramıyorsun ve aldığın maaş ona göre, firma da tek işle ilgilenildiği için biraz kendimize zaman ayırma fırsatımız olur gibi geliyor ama dediğiniz gibi kimi firmalar var çok karışık iş ortamı kötü patronu kötü, ofis ortamını aratabilir cinsten :) . ofis ortamında kendimizi geliştirmek daha mümkün ama yaptığımız işe göre aldığımız para çok az ve mükelleflerin bütün işleriyle biz uğraşıyoruz, mesela vergi dairesi, sgk, ticaret odası işleri olduğu gibi bizde ve artık bunalmaya başlıyor insan .

sirkette is yogunlugu büroya oranla daha seyrektir ama daha ayrıntılı defter tutacaksınız.

basınızda patron oldugu sürece rahat takılamıyorsunuz. ne bilim acıp bir kitap okuyamazsınız. bunu ancak kendinize ait bir odanız var ise yaparsınız :)

birde istanbul'da yasıyorsanız orta ölcekli firmalarda smmm olarak 3.000 tl den altını kabul etmeyin.
 
ben asla uçuk talep etmiyorum zira bu sitedekilerin bilgilerinin zekatı kadar bilgisi ve tecrübesi olmayanların bir kısmının bilgisiyle bir kısmının torpille bir kısmının kendi pazarlamasıyla bir kısmınında haspel kader bir yerlere gelmesiyle çok çok yüksek maaş aldıklarına fazlasıyla şahit oldum......
Çooooook doğru tespit.
 
geçen cumartesi bir iş görüşmesine çağrıldım. orada edindiğim izlenimler doğrultusunda biraz bilgi vermek isterim. uzun zamandır ev ve iş yerim birbirinden oldukça uzak bir şekilde gidip geldim. günlük zaman kaygım 4,5 saat.. matamatiksel hesapları size bırakıyorum. yol ücrete dahil olmakla birlikte aradan yemek masrafını da çıkartınca çok komik bir ücret aldığımı da eklemeden edemeyeceğim. bu durumu yaşayan biri olarak da görüşmeye gittiğim yer evime kısmen yürüme mesafesinde, araçla 5 dk. varılacak mesafede. yeri kolayca buldum, sanayi içerisinde diyebileceğim bir yer; aşinayım zaten. İK yetkilisi olduğunu söyleyen bir hanımefendi karşıladı beni ve görüştük. 3000-3500 TL ücret aralığı belirttim bana verilen formda. Bize gelen meslek mensubu arkadaşlar 3000 yazdı, rica edersem o rakamı siler misiniz dedi! (üst yönetimin onayından geçmesini istediğini, şimdiye kadar ki izlenimlerine dayanarak da benimle çalışmak istediğini dile getirerek böyle bir rica da bulundu.) ben de hay hay dedim..

yol parası yok, servis zaten yok ama yakın olmak cezbetti elbet. yemek oradan karşılanıyor; nasıl yani, tabi ki oradan olacak dediğinizi duyar gibiyim ama ben 5 yıldır evimden taşıyorum yemeğimi.. önemli bir ayrıntı bu manada benim için. cumartesi 12.00'ye kadar ve sabah 08.00 akşam 17.30 aralığında bir mesai söz konusu. falza bir beklentileri yok esasen. kafama yatmayan ne oldu biliyor musunuz; şirketin kullanışsızlığı.. buna da mı taktın demeyin. tamiraneden bozma yerlerde artık çalışmak istemiyorum. derli toplu olması gerektiğini düşünüyorum. zira bizim işimizin önemli bir parçası düzen. sonuçta hala iş arayışım devam ediyor, ay başında başlamamı çok istediğini dile getirdi aslında hanımefendi. acele bir karar vermek istemiyorum.

dikkat çekmek istediğim bir nokta var ki görüşme başında, ücret ile ilgili kısımda, benden önce gelenlerin çıtayı hep aşağı çekiyor olması. yapmayın bunu arkadaşlar. sadece yabancı dil bildiği ama mevzuattan yana hiç bir bilgisi olmayan insanların 8000 TL aldığı firmalar var. had bildirmek icap eder. ben asla çok yetkin biri olduğumu düşünmedim şimdiye kadar fakat bir şeyler de bildiğimi göz ardı edemem. rica ediyorum şu ücretleri aşağı çekmeyin. şirketlerin kazançları da ortada... yaptıkları işlerde.
 
geçen cumartesi bir iş görüşmesine çağrıldım. orada edindiğim izlenimler doğrultusunda biraz bilgi vermek isterim. uzun zamandır ev ve iş yerim birbirinden oldukça uzak bir şekilde gidip geldim. günlük zaman kaygım 4,5 saat.. matamatiksel hesapları size bırakıyorum. yol ücrete dahil olmakla birlikte aradan yemek masrafını da çıkartınca çok komik bir ücret aldığımı da eklemeden edemeyeceğim. bu durumu yaşayan biri olarak da görüşmeye gittiğim yer evime kısmen yürüme mesafesinde, araçla 5 dk. varılacak mesafede. yeri kolayca buldum, sanayi içerisinde diyebileceğim bir yer; aşinayım zaten. İK yetkilisi olduğunu söyleyen bir hanımefendi karşıladı beni ve görüştük. 3000-3500 TL ücret aralığı belirttim bana verilen formda. Bize gelen meslek mensubu arkadaşlar 3000 yazdı, rica edersem o rakamı siler misiniz dedi! (üst yönetimin onayından geçmesini istediğini, şimdiye kadar ki izlenimlerine dayanarak da benimle çalışmak istediğini dile getirerek böyle bir rica da bulundu.) ben de hay hay dedim..

yol parası yok, servis zaten yok ama yakın olmak cezbetti elbet. yemek oradan karşılanıyor; nasıl yani, tabi ki oradan olacak dediğinizi duyar gibiyim ama ben 5 yıldır evimden taşıyorum yemeğimi.. önemli bir ayrıntı bu manada benim için. cumartesi 12.00'ye kadar ve sabah 08.00 akşam 17.30 aralığında bir mesai söz konusu. falza bir beklentileri yok esasen. kafama yatmayan ne oldu biliyor musunuz; şirketin kullanışsızlığı.. buna da mı taktın demeyin. tamiraneden bozma yerlerde artık çalışmak istemiyorum. derli toplu olması gerektiğini düşünüyorum. zira bizim işimizin önemli bir parçası düzen. sonuçta hala iş arayışım devam ediyor, ay başında başlamamı çok istediğini dile getirdi aslında hanımefendi. acele bir karar vermek istemiyorum.

dikkat çekmek istediğim bir nokta var ki görüşme başında, ücret ile ilgili kısımda, benden önce gelenlerin çıtayı hep aşağı çekiyor olması. yapmayın bunu arkadaşlar. sadece yabancı dil bildiği ama mevzuattan yana hiç bir bilgisi olmayan insanların 8000 TL aldığı firmalar var. had bildirmek icap eder. ben asla çok yetkin biri olduğumu düşünmedim şimdiye kadar fakat bir şeyler de bildiğimi göz ardı edemem. rica ediyorum şu ücretleri aşağı çekmeyin. şirketlerin kazançları da ortada... yaptıkları işlerde.

çok doğru tespitler bütünü. evet ihtiyacı olan maalesef rakamları aşağı çekiyor ancak dayanabildiğiniz ölçüde dayanın. bu gün istanbul harici tüm illerde bir mali müşavirin alması gereken tutar 5.000,00 tl dir. bu tutarda öyle ooo denilecek bir rakam değildir. ortalama olması gerekendir. nerelerden geçiliyor bu süreçte. maddi ve manevi bir çok zorlu süreç atlatılıyor. 5.000,00 tl almıyorsanız ki bu istanbul için 7.000,00 tl dir. daha iyi bir iş aramaya ve bulduğunuzda, mevcut işten ayrılırken özellikle düşük ücret nedeniyle işten ayrıldığınızı belirtin. ssggss nin dediği gibi şirketlerin kazancı belli. ayrıca mali müşavir olarak bizlerin de şirketlere kattıklarımız.
 
çok doğru tespitler bütünü. evet ihtiyacı olan maalesef rakamları aşağı çekiyor ancak dayanabildiğiniz ölçüde dayanın. bu gün istanbul harici tüm illerde bir mali müşavirin alması gereken tutar 5.000,00 tl dir. bu tutarda öyle ooo denilecek bir rakam değildir. ortalama olması gerekendir. nerelerden geçiliyor bu süreçte. maddi ve manevi bir çok zorlu süreç atlatılıyor. 5.000,00 tl almıyorsanız ki bu istanbul için 7.000,00 tl dir. daha iyi bir iş aramaya ve bulduğunuzda, mevcut işten ayrılırken özellikle düşük ücret nedeniyle işten ayrıldığınızı belirtin. ssggss nin dediği gibi şirketlerin kazancı belli. ayrıca mali müşavir olarak bizlerin de şirketlere kattıklarımız.

katılamayacagım. anadolu şartlarında 5.000 tl kazanacak muhaebeci yüksek deneyim ve bilgiye sahip olmalı.

disiplinli ders calıstıktan sonra bircok iibf mezunu smmm olabilir ama her smmm kaliteli muhasebeci olamaz.

firmalar evvela deneyime ve calısma gecmisinize bakıyor. zaten firma ilanlarına bakılacak olursa 10 ilandan 1'i smmm şartı kosuyor oda tercihen baslıgı altında.
 
geçen cumartesi bir iş görüşmesine çağrıldım. orada edindiğim izlenimler doğrultusunda biraz bilgi vermek isterim. uzun zamandır ev ve iş yerim birbirinden oldukça uzak bir şekilde gidip geldim. günlük zaman kaygım 4,5 saat.. matamatiksel hesapları size bırakıyorum. yol ücrete dahil olmakla birlikte aradan yemek masrafını da çıkartınca çok komik bir ücret aldığımı da eklemeden edemeyeceğim. bu durumu yaşayan biri olarak da görüşmeye gittiğim yer evime kısmen yürüme mesafesinde, araçla 5 dk. varılacak mesafede. yeri kolayca buldum, sanayi içerisinde diyebileceğim bir yer; aşinayım zaten. İK yetkilisi olduğunu söyleyen bir hanımefendi karşıladı beni ve görüştük. 3000-3500 TL ücret aralığı belirttim bana verilen formda. Bize gelen meslek mensubu arkadaşlar 3000 yazdı, rica edersem o rakamı siler misiniz dedi! (üst yönetimin onayından geçmesini istediğini, şimdiye kadar ki izlenimlerine dayanarak da benimle çalışmak istediğini dile getirerek böyle bir rica da bulundu.) ben de hay hay dedim..

yol parası yok, servis zaten yok ama yakın olmak cezbetti elbet. yemek oradan karşılanıyor; nasıl yani, tabi ki oradan olacak dediğinizi duyar gibiyim ama ben 5 yıldır evimden taşıyorum yemeğimi.. önemli bir ayrıntı bu manada benim için. cumartesi 12.00'ye kadar ve sabah 08.00 akşam 17.30 aralığında bir mesai söz konusu. falza bir beklentileri yok esasen. kafama yatmayan ne oldu biliyor musunuz; şirketin kullanışsızlığı.. buna da mı taktın demeyin. tamiraneden bozma yerlerde artık çalışmak istemiyorum. derli toplu olması gerektiğini düşünüyorum. zira bizim işimizin önemli bir parçası düzen. sonuçta hala iş arayışım devam ediyor, ay başında başlamamı çok istediğini dile getirdi aslında hanımefendi. acele bir karar vermek istemiyorum.

dikkat çekmek istediğim bir nokta var ki görüşme başında, ücret ile ilgili kısımda, benden önce gelenlerin çıtayı hep aşağı çekiyor olması. yapmayın bunu arkadaşlar. sadece yabancı dil bildiği ama mevzuattan yana hiç bir bilgisi olmayan insanların 8000 TL aldığı firmalar var. had bildirmek icap eder. ben asla çok yetkin biri olduğumu düşünmedim şimdiye kadar fakat bir şeyler de bildiğimi göz ardı edemem. rica ediyorum şu ücretleri aşağı çekmeyin. şirketlerin kazançları da ortada... yaptıkları işlerde.

hicbirşey bilmeyen muhasebeciye hangi firma 8.000 tl veriyor? :)

sorun iibf'sinin cok mezun vermesi. insanlar işsiz kalmamak ve biryerlerden baslamak icin mecbur düsük ücretli teklifleri kabul ediyor.

yalnız su 8.000 tl yi acıklayın lütfen :D
 
deniz turan katılıyorum.. elbette çok mezun veriyor iibf fakülteleri ve çok vasıfsız şekilde mezun oluyoruz; kendi adıma konuşuyorum.

ismini vermeyim ama ünlü bir gözlük mağazası zinciriydi, yabancılara satıldı vs. yakın bir arkadaşım düne kadar orada çalışıyordu ama bilin bakalım ne oldu; bir kriz yaşayarak bir sürü personel çıkardılar. arkadaşım da dahil. yani sonları da böyle oluyor bunların. yanlış ücret politikaları, iş bilmemek.. iş bilmeyen patronlar yani.
 
Arkadaşım çok kısa süre önce dünyaca ünlü bir lastik üreticisinin Kocaeli fabrikasında işe başladı.
Pozisyon muhasebe uzmanı.
Arkadaşım SMMM + İngilizce + Yüksek Lisans
Net maaşı 3.800 TL.
 
sayın emre007 james bond kardeşim sen 3,5 yıldan bahsediyorsun biz ise 35 yılımızı vermişiz öncelikli olarak bir kaç iş değiştirip tecrübe kazanman lazım sonra mevzuatı çok iyi bilmen düşünen üreten sistem kuran birisi olman lazım çok yönlü sosyal kendine güvenen işverenlerin az ücret politikasına kanmaman o iş için aranan kişi olduğunu karşı tarafa aktarman lazım işvrene güven vermen lazım.Bu işin mutfağı bürodur hepimiz oradan geldik lakin büyük bir büronun stresli yöneticisi yada büronun sahibi olmak istemiyorsan muhakkak büro dışında çalışman lazım ben bürodan çıkıp iş aradığımda iş görüşmesinde işveren bana nasihatta bulundu iyi güzel de sen sadece büroculuk yapmışsın bu durumda piyasada zor iş bulursun bürodan farklı yürür işler dedi onun için çok fazla büroda takılmamak lazım.Belgemi aldım diyorsun 1300 tl maaşdan bahsediyorsun çünkü piyasaya çıkmamışsın bilmiyorsun ufkunu bu kadar dar tutma o büro sahibi sana makam mevki ve para vermez sen smmm maaşı değil acemi ortacı eleman maaş alıyorsun hala sıçrama zamanın gelmiş de geçiyor bile ama korkuyorsun cesur ol biraz hemen yüksek maaş vermezler ama biraz piyasada farklı sektörlerde çalış tecrübe edin piyasayı tanı sen hala büroda ne bekliyorsun anlamıyorum orada rutin ve stresli olur işler yol alamazsın asla senden önce 10 arkadaşa da büroda paslanmayın dedim cesaret gösteremediler 10 sene sonra evlenip hanımın emir eri olunca bürodan ayrıldılar ve çok güzel şirketlerde çok güzel şartlarda çalışıyorlar haftasonu tatil sigortalar tam yatıryor özel sağlık da var vesaire vesaire mutlular ve keşke daha önce ayrılsaydık körelmişiz bürodaonca yıl boşa gitti diyorlar illa 10 sene sonra evlenip hanım zoruyla mı ayrılacaksınız bürodan.Büro dan geldim bende bu işin mutfağıdır büro lakin büro açmayaksanız maaşlı çalışacaksanız büroda 2-3 sene kafidir fazlası zarar verir

bürocu ve firmada çalışanların farkı ;
bürodaki eleman pısırıktır
ufku dardır
çok çalışır az para alır
cesareti yoktur
belli işlerde uzmanlaşır otomatikleşir
işin bütün angaryasını mükemmel öğrenir
büro sahibinden ve çevreden defter bekleme hayaline girer
piyasadaki maaşlardan sosyal ve yan haklardan haberi yoktur
gençlik yıllarında büroya girip sigara parası kazandığı için o para tatlı gelir kaybetme korkusu sarar
kolay kolay dışarıdan iş arama cesaretine giremez
büro alışkanlık yapar ayrılması zordur cesaret ister
her sektörü öğrenip kendisini mükemmel bir şekilde yetiştirebilir bürocu
bürocu kendini bilgisayarın karşısına ve büroya hapseder gecede çalışır
bütün işler büroda başla büroda biter büro olmazsa olmazdır



çok doğru söylemişsiniz ama ben 300 000 nüfuslu bir ilçede yaşıyorum ve şirketler ona göre ama bu nüfusta bile 450 civarı smmm var alanya da büro sahibi, ilk başlarda büro açmayı düşünüyordum ve açıkcası maddi durumum fena değil, lakin ofis ortamı sizin de dediğiniz gibi çok boğmaya başladı, ilk başlarda gelişim için çok iyi ve benimde girme amacım bu açıkcası ama artık boşa kulaç atıyor gibiyim, ön muhasebe dahi olsa düzenli bir firmaya girip çalışmak istiyorum, bizim buralarda zaten mesleğe saygı sıfır, ofis ortamı benim için sadece angarya ma dediğim gibi ilk gelişim aşamasında olmazsa olmaz tabiki .
 
Arkadaşım çok kısa süre önce dünyaca ünlü bir lastik üreticisinin Kocaeli fabrikasında işe başladı.
Pozisyon muhasebe uzmanı.
Arkadaşım SMMM + İngilizce + Yüksek Lisans
Net maaşı 3.800 TL.

SADECE uzmanlık yapsın sakın ingilizcesini kullanmasın uzman maaşı o dur ama hedefi müdürlük olsun uzman olarak asla kalmasın
 
Merhabalar meslektaşlarım;Tüm yorumları okudum;10 yıldan beri bu meslekten ekmeğini kazanan biri olarak gözlemlerimi aşağıda sıralıyorum:)
*Bu ülkede Büroculuk yapılmaz;Kobilerde patron şirketlerinin yanında muhasebe departmanlarında çalışılmaz.
Yapmanız gereken;Çok iyi düzeyde lisan(İngilizce)bilginiz,Mevzuat bilgisi(özellikle raporlama-ıfrs) ile sansınız varsa Uluslararası firmaların muhasebe departmanların görev alırsanız;Hatrı sayılır ücretler alabilirsiniz;onun dışında bu meslekte para kazanmanız cok zor..
 
aynen büroculuk çok zor, bağımlı çalışıyoruz belgemiz var ama defter tutmamıza izin vermezler ama nasıl defter potansiyeli yapcaz biz ? Zaten ofis ortamı ve şartları ağır, üstte arkadaşın dediği gibi cesaretli olup iyi bir şirket arayışına girmek lazım ama bizim ilçede çok üst düzey şirket yok sıkıntı orada, hiç olmadı ön muhasebe bile olsa giricem çünkü bürolar rezalet durumda, benim şu an bulunduğum büro iş ortamı olarak iyi olduğu için sabredebiliyorum yoksa durmak çok zor, 50 firmaya bakıyorsun hepsinin derdi ayrı, tam evrak işlerken bi anda dışarda bulursun kendini oradan başka yere sonra tekrar evrak başına sonra bir daha bakıyorsun yine vergi dairesi ve sgk, memurların suratı zaten çekilmez .
 
müdürü ne kadar alıyor acaba? :D

15 den aşağı almaz.
Gerçek bir mali müşavir.(iyi mevzuat bilgisi+ingilizce)Türkiye'de ise Mali müşavirlerin %90 mesleki bilgisi cok ıyı olmamakla beraber lisan bilgisi yoktur.Buna bende dahil olarak konuşuyorum.:(
ama kendini yetiştirmiş Müşavir en az 10 bın alır.
Düşük ücret alanların cogu ıse lisan ve meslekı bilgileri yetersızdır.
 
ücretten lisan bilgisine bir yatay geçiş yapmak istiyorum müsaadenizle.. çalışma şartlarımız şöyle dursun, saatlerimiz ortada. başka bir meşgaleye izin vermeyecek ölçüde bir çalışma saati aralığına sahibiz. hal böyle olunca da çok şey bilsin ama zamanı olmasın, olmadan çalışsın diye de uğraş gösteren iş verenlerle mücadele söz konusu. yabancı dil çok önemli olmakla birlikte, belli bir yere kadar kendi içinizde çözülecek bir meseledir. bir yerden sonra dışarıdan takviye gerekiyor diye düşünüyorum. şahsen şu saatten sonra ücret dışında beni geriletip gelişmeme mani olacak hiç bir firmaya da yeşil ışık yakmam. pazarlığımı baştan yapıyorum.
 
Üst