Sn.oben in bu düşüncesi bir çok meslek mensubunun da ortak düşüncesi olup,bu çerçevede sn.ssggss gibi karar aşamasında olup,ne yönde karar vereceğine karar vermekte zorlananlarda yok değil,kolay mı,hayır,saygı duymak ve yol gösterici/Ufuk açıcı olmak lazım gelir ki,
Kısaca şahsi düşüncem;
a-bağımlı çalışmak mı?
b- bağımsız çalışmak mı?
her iki durumun;
1-kendiniz yönünden,"-"ve"+"larını kısaca gelir gider durumu gibi T üzerinden sıralayınız,çünkü her bireyin koşulları aynı değil,
2-aynı şekilde mesleğiniz ve çalışacağınız tüzel kişilik üzerinden,ileriye dönük hesabını yapınız,
3-birde piyasanın mesleğiniz yönünden arz-talep dengesini gözetiniz,
Ben burada 1 ci kısmı bilemem,3 cü kısmı da tahlil edemem ama 2 ci nokta Hakkı'nda her zaman söylüyorum ki,sizler sıradan kimseler/çalışanlar değilsiniz,işletmenin hemen hemen bir çok bölümünde(muhasebe,satınalma,ticaret,finans,insan kaynakları vs.departmanlarında)görev üstlenebilecek ve bu görevlerin üstesinden gelebilecek,aynı Zaman'da bu görevlerde yükselebilecek yetkinliğe sahip kimseleriniz,çünkü sizler bütünü görebilme yeteceğine haiz kimseleriniz,asla özgüveninizi yitirmeyiniz.
(Bunları tecrübelerim üzerinden ifade ediyorum ki,(kendimi methetmek gibi olmasın)bendeniz en alt kademeden işe başlamış,sonradan müdür(İ.K) olabilmiş birisi olarak söylüyorum.)
Değil ki sizler,uygun(kurumsal) yerlerde başlarsanız,inanıyorum ki ekseriyetiniz mesafe alırsınız,yeterki işinizi sevin,azimle çalışınız,görevinizi zaten yaparsınız/ yapacaksınız,bunun ötesinde işletmeye katkı/katma değer sağlamaya gayret gösteriniz,eziliyorum düşüncesine sakın kapılmayınız,diğer çalışanlardan bir farkınız olmalı ki dikkate alınabilesiniz.
Dikkate alınmak noktasına örnek vereyim ki burası daha iyi anlaşılsın.
Zaman Zaman faaliyet konuların daki işlerin durumuna göre ihtiyaç duyulduğunda,özellikle yıl sonu toplantılarında iş gücü ihtiyacının belirlenmesi noktasında ve insan kaynaklarının stratejik planlaması aşamalarında,bazı birimlerde/departmanlarda kimi şef,amir,sorulmlu,müdür yardımcısı vs.yapabiliriz/yapmalıyız diye uzun süre araştırma yapar düşünürdük,zorlandığımız çok olmuştur.İşte bu noktada çalışanlar yönünden öne çıkan husus"dikkate alınabilir" olmak olmalıdır ki mesele seçim yapılacaklar arasına girebilmek,zaten bunların yani başarılı olanların sayısı da sınırlıdır ve seçimi kolay olur,dolayısıyla bugün/bu yıl değilse de yarın/gelecek yıl bu kimseler değerlendirmeye girer ve yükselmeye başlayabilirller.
İşletmelerde pozisyon/ünvan olarak yükselmenin götürüsü var ise de getirisi hem işletme hem yükselen açısından kayda değerdir.