Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bende on yıldır aynı işyerinde çalışıyorum haftaın altı günü 8,30 19,00 tabi bazen buçuklarıda buluyor çalışıyorum evli bir bayanım bide bebk bekliyorum büronun temizliği bile bana ait aldığım maaş ikibin tl dünkü stajer bugün sigortalı 1300 tl maaşla işe alındı bu arada tek dersim kaldı belgemi almaya
 
Ben kendime Güveniyorum her türlü hileyi gördüm her türlü işi yaptım güvenmesem o cümleyi kullanmazdım.
Öncelikle tebrik ederim.
Özgüven elbette önemli,
daha çok bilgi ve daha çok farklı tecrübeler edinmek elbette önemli,dolayısıyla mevzuat yönünden bilgi ve uygulama açısından tecrübe sahibi olmakta kişiyi farklı kılar,yeter mi/yetiyor mu?yetmez,nitekim yetmiyor,bir şeyler yine noksan kalıyor,bu da normal,zira öğrenmenin,tecrübe edinmenin ve günceli takip etme yolundaki bu serüvenin sonu yok,bu noktada önemli olan optimum seviyeye ulaşabilmek olsa gerektir.
(20 yıl aynı meslek(İ.K)üzerinde kendimi değerlendirdiğimde,basit ifadeyle çıraklığı geçtim ama kalfa olabildim mi,bilmiyorum,üstad olmak/olabilmek benim için hayal demeyim ama hiç kolay değil.)
Bu konu(lar)da elbette farklı görüşler ileri sürülebilir,saygı duyarım.
 
Şeref Bey

Sizi anlıyorum sürekli güncel tebliğler değişiklikler oluyor. Onları takip etmek ayrı bir mesele ama hiç bir mali müşavir ben dört dörtlük müşavirim demesin. Ben bu bilgiler ile aylık 6 - 7 bin lirayı hak ettiğimi düşünüyorum . Ben o konuda kendime güveniyorum. İnsan Kaynaklarıda yaptım. Ön Muhasebede yaptım. Sahadada çalışıp alıcının üç kağıdınıda öğrendim. Muhasebe bölümünde çalışıp bir şirketin A'dan Z'ye nesi var biliyorum. En son şu kalıyor takip etmek onuda etmemiz gerekiyor.

Benim çalıştığım şirket Turizm,Gıda,Toptan Ticaret, Araç Bakım Onarım var.
 
Bir yerde her şeyi geçiyorum da cumartesi günleri çalışmayı geçemiyorum.Gelişmekte olan ülkelerden olduğumuz için sürekli çalışmak ve üretmek durumunda olduğumuzu düşünen zihniyetleri de kınıyorum.Biz bir takım insanlar ekmeğine daha çok yağ sürsün diye insanca bile yaşıyamıyorken daha ne gelişmesi ne ilerlemesi!Cumartesi gecesi uyumak üzereyken bir yanım yarın uyu 11 12'ye kadar hafta içinin acısını çıkar dinlen şımart kendini diyor, bir yanım boşver uyumayı bir ton iş seni bekliyor epi topu 1 günün var diyor.
Bunu neden buraya yazıyorum çünkü bizim mesleğimiz 6.günü de çalışarak geçirecek kadar böyle kocaman kocaman işlerin olduğu hayati önem gerektiren şeyler değil ve hafta sonuna bırakılan işlerin neredeyse tamamı angarya.
Ama 1 gün izin istedin diye karşındaki yaratılmışın suratına düşen ifade tarif edilemez.
 
Bay arkadaşlarıma sesleniyorum eşiniz eğer hafta sonu da çalışıyorsa lütfen ellerinizden geldiğince onlara yardımcı olun.Sonucunda hayat sadece çalışmaktan ev akraba işlerini görmekten ibaret değil
Saygılarımla
 
a-hiç bir mali müşavir ben dört dörtlük müşavirim demesin.
b-Ben bu bilgiler ile aylık 6 - 7 bin lirayı hak ettiğimi düşünüyorum
a-haklı olabilirsiniz ama sadece M.müşavirler değil,diğerleride dört dörtlük değil,nitekim olamaz/olamayız ancak bir önceki iletimde belirttiğim üzere,OPTİMUM yani o meslek üzerine olması gereken seviyeye ulaşılabilir,bu noktada isim vermeyim bu forumda da gerçekten bazı Sn.üyelerin belirli seviyede olduklarını düşünüyor,bu itibarla onları takdir ediyorum.
Katılırmısınız bilmiyorum!
-Olayın koşulları bir yana bir avukat mükemmel de olsa her davayı kazanamaz,zira bu mümkün değil,burada ihtisaslaşma önem arzeder ki ihtisaslaşmada başarı grafiği malum yüksek olur,
-diğer tarafdan ihtisas alanıda olsa,iş davalarından biliyoruz ki,her alt mahkemenin verdiği karar azda olsa doğru olmayabiliyor ve üst mahkeme tarafından kararlar bozuluyor,hatta bazı Yargıtay kararlarının Nadir'inde olsa Hukuk genel kuruluna gittiğini de görüyoruz ki,dört dörtlük olmak mümkün değil.
b-düşüncemizde haklı olabiliriz ama takdir edersiniz ki bu durumu belirleyen koşullar var.
 
Son düzenleme:
Şeref Bey

Sizi anlıyorum sürekli güncel tebliğler değişiklikler oluyor. Onları takip etmek ayrı bir mesele ama hiç bir mali müşavir ben dört dörtlük müşavirim demesin. Ben bu bilgiler ile aylık 6 - 7 bin lirayı hak ettiğimi düşünüyorum ..
Peki neden hala o rakama çalışmaya devam ediyorsunuz?
Bende Fethiyedeyim mali müşavirlik belgem var. Fethiyede ofis başına 15-20 defter düşüyor. O yüzden ofis açmayı düşünmüyorum. Maaşlara gelince düşük 2250 lira alıyorum. Sabah 8 akşam 19 çalışıyorum. Bazen mesaiye kalıyorum. Öğle yemeği var. mesai yok. 12 yıldır bu işi yapıyorum. İşin kurdu oldum sayılır artık.
.
 
İstanbul-Ankara-İzmir-Adana.. büyük şehirler, masraflar fazla olunca ücretler de nispeten biraz daha yüksek olmakla birlikte,
konuyu 5-10 sayfa geriden takip etmeye başlarsanız o şehirler için bile çoğu zaman hayal edilen ama pek çok meslektaşınız tarafından ulaşılamamış rakamlar olduğunu görebilirsiniz.
Özgüven elbette çok önemli, tecrübe kadar önemli.
Teklif gelirse 6.000 e İstanbul u düşünürüm demişsiniz ya, inanın İstanbul da 6.000 tl nin %50 sine işe koşarak gitmeyi kabul edebilecek insanlar vardır.

Mesleğinizin sorunu aslında şu anda piyasada ihtiyaç duyulandan çok daha kabarık sayıda meslektaşınızın olması.
Bir dönemin popüler mesleği muhasebecilik, memurluk / devlet kapısı şansı yüksek meslek muhasebecilik olduğu dönemde yoğun katılımlarla, piyasa şişti, büyük şehirlerde en azından durum bu şekilde.
Hal böyle olunca, en az 10.000 tl almalısın önerileri sunan 10-15 yıl tecrübeli bazı üyelerin 4.000tl ücretle çalıştıklarına da şahit olmak kaçınılmaz oluyor haliyle.
meslek seçiminde , günümüze değil geleceğe bakarak seçim yapmayı başaramadığımız sürece ülke olarak başka meslek gruplarında benzer sahneleri yaşamaya devam edeceğiz maalesef.
 
11 senedir kurumsal şirketteyim, sadece bayi tahsilat sürecini takip ediyorum, belge için 1 ders kaldı (vergi), maaş 3.150 net.
Şirkette yükselme durumu yok sayılır. (Allah'tan ümit kesilmez ama.)

Sizce belgeyi aldıktan sonra büro açmak mantıklı olur mu ? (Şu anda hiç mükellef yok.)
Ya da nasıl bir yol izlemeliyim ?
 
Sayın keremcem haklısın. Ben 6.000 maaşla çalışırım derken şunu kastettim. 10.000 lira maaş ile muhasebe elemanı bulamayan işyerleri var dedi ona dedim. Ne arıyor acaba işyerinde. Neyse bu muhasebecilik mesleği her yerde aynı. Şişirildi. İş bulamayan muhasebe ofislerinde bakkallarda ön muhasebe diye başladı. Basit bir meslek olarak görüldü. Bu sebebten dolayı işveren basit eleman almaya başladı ondan dolayı bu meslek bu kadar yer altında.
 
Sayın keremcem haklısın. Ben 6.000 maaşla çalışırım derken şunu kastettim. 10.000 lira maaş ile muhasebe elemanı bulamayan işyerleri var dedi ona dedim. Ne arıyor acaba işyerinde. Neyse bu muhasebecilik mesleği her yerde aynı. Şişirildi. İş bulamayan muhasebe ofislerinde bakkallarda ön muhasebe diye başladı. Basit bir meslek olarak görüldü. Bu sebebten dolayı işveren basit eleman almaya başladı ondan dolayı bu meslek bu kadar yer altında.

kardesim 50.000 tl alan muhasebecilerde var.

cok biliyorsan git sende al o parayı.
 
11 senedir kurumsal şirketteyim, sadece bayi tahsilat sürecini takip ediyorum, belge için 1 ders kaldı (vergi), maaş 3.150 net.
Şirkette yükselme durumu yok sayılır. (Allah'tan ümit kesilmez ama.)

Sizce belgeyi aldıktan sonra büro açmak mantıklı olur mu ? (Şu anda hiç mükellef yok.)
Ya da nasıl bir yol izlemeliyim ?

Üstadlar ne dersiniz ?
 
ben üstat olamasam da uzun yıllardır bürodayım. şu an büro ve şirket arasında kalmış durumdayım. sıfırdan başlamayacağım üstelik ama büro bana yine de uzak geliyor. angaryası, sorumlulukları, cezaları... hata kabul etmeyen bir meslekteyiz. bir firma da nerede 10-20 firma nerede.. sıfırdan başlayınca üstelik 2-3 yıl gelir elde etme diye bir şey olamaz. haa tahsilat sorunlarına el atmadım henüz, o da ayrı sıkıntı. bunca yıldır çalışıyorum belgeyi yene alan-alacak arkadaşların bu cesaretini -ofis açmak- anlamıyorum. yaa cidden gözünüz çok kara, tecrübe ve bilgi birikimi de var ya da gerçekten bu meslek hakkında hiç bilginiz yok. zaten çoğu yerde üstün körü çalıştıklarını görüyor ve biliyorum.
 
Sn.oben in bu düşüncesi bir çok meslek mensubunun da ortak düşüncesi olup,bu çerçevede sn.ssggss gibi karar aşamasında olup,ne yönde karar vereceğine karar vermekte zorlananlarda yok değil,kolay mı,hayır,saygı duymak ve yol gösterici/Ufuk açıcı olmak lazım gelir ki,
Kısaca şahsi düşüncem;
a-bağımlı çalışmak mı?
b- bağımsız çalışmak mı?
her iki durumun;
1-kendiniz yönünden,"-"ve"+"larını kısaca gelir gider durumu gibi T üzerinden sıralayınız,çünkü her bireyin koşulları aynı değil,
2-aynı şekilde mesleğiniz ve çalışacağınız tüzel kişilik üzerinden,ileriye dönük hesabını yapınız,
3-birde piyasanın mesleğiniz yönünden arz-talep dengesini gözetiniz,
Ben burada 1 ci kısmı bilemem,3 cü kısmı da tahlil edemem ama 2 ci nokta Hakkı'nda her zaman söylüyorum ki,sizler sıradan kimseler/çalışanlar değilsiniz,işletmenin hemen hemen bir çok bölümünde(muhasebe,satınalma,ticaret,finans,insan kaynakları vs.departmanlarında)görev üstlenebilecek ve bu görevlerin üstesinden gelebilecek,aynı Zaman'da bu görevlerde yükselebilecek yetkinliğe sahip kimseleriniz,çünkü sizler bütünü görebilme yeteceğine haiz kimseleriniz,asla özgüveninizi yitirmeyiniz.
(Bunları tecrübelerim üzerinden ifade ediyorum ki,(kendimi methetmek gibi olmasın)bendeniz en alt kademeden işe başlamış,sonradan müdür(İ.K) olabilmiş birisi olarak söylüyorum.)
Değil ki sizler,uygun(kurumsal) yerlerde başlarsanız,inanıyorum ki ekseriyetiniz mesafe alırsınız,yeterki işinizi sevin,azimle çalışınız,görevinizi zaten yaparsınız/ yapacaksınız,bunun ötesinde işletmeye katkı/katma değer sağlamaya gayret gösteriniz,eziliyorum düşüncesine sakın kapılmayınız,diğer çalışanlardan bir farkınız olmalı ki dikkate alınabilesiniz.
Dikkate alınmak noktasına örnek vereyim ki burası daha iyi anlaşılsın.
Zaman Zaman faaliyet konuların daki işlerin durumuna göre ihtiyaç duyulduğunda,özellikle yıl sonu toplantılarında iş gücü ihtiyacının belirlenmesi noktasında ve insan kaynaklarının stratejik planlaması aşamalarında,bazı birimlerde/departmanlarda kimi şef,amir,sorulmlu,müdür yardımcısı vs.yapabiliriz/yapmalıyız diye uzun süre araştırma yapar düşünürdük,zorlandığımız çok olmuştur.İşte bu noktada çalışanlar yönünden öne çıkan husus"dikkate alınabilir" olmak olmalıdır ki mesele seçim yapılacaklar arasına girebilmek,zaten bunların yani başarılı olanların sayısı da sınırlıdır ve seçimi kolay olur,dolayısıyla bugün/bu yıl değilse de yarın/gelecek yıl bu kimseler değerlendirmeye girer ve yükselmeye başlayabilirller.
İşletmelerde pozisyon/ünvan olarak yükselmenin götürüsü var ise de getirisi hem işletme hem yükselen açısından kayda değerdir.
 
Son düzenleme:
Görevde yükselme/terfi noktasında,
Nasıl ki işgörenlerin iyi bir işverene/tüzel kişiliğe ihtiyacı var ise kurumsal işverenlerin/işletmelerin/tüzel kişiliklerin de işletme içindeki pozisyonu ne olursa olsun iyi bir işgörene özellikle yönetici personele ihtiyacı var.

(Soyut kavram olan tüzel kişiliğin,canlı bir organizma gibi yaşaması/yaşatılması,büyümesi/büyütülmesi için işletmenin yönetim sistemi(yönetim-planıma-organizasyon-koordinasyon-kontrol ve değerleme)çerçevesinde üst organların/mekanizmaların sağlıklı/sistemli bir şekilde işlemesi/ işletilmesi yanında,uygulama/icra aşamasındaki yöneticiler/özellikle müdürler bağlı oldukları kimseler veya üst organların ilgi ve bilgisi dahilinde lokomotif görevi üstlenirler ki, tren/işletme (koordinasyon içinde)minimum riskle,en uygun şekilde ve en uygun Zaman'da vizyonundaki hedefe varabilsin/ulaşabilsin.Bu manada üst organlar yanında orta ve üst yönetici kimselerin seçimi "işletmenin kaderi" ni "-" , "+" yönde etkiler.Bu durumu çok iyi bilen kurumsal işletmeler,bu konularda çok duyarlıdırlar.İşte bu nedenle şef,amir,sorumlu,müdür yardımcısı ve özellikle müdür gibi kimselerin seçiminde sizler,bana göre diğer işgörenlere oranla bir adım önde,diğer ifadeyle maça 1-0 önde başlıyorsunuz,gerisi sizin maharetinize kalmış,asla umutsuz olmayın,yeterki kurumsal işletmelerde çalışınız.)
 
Son düzenleme:
Danimarkadaki muhasebeci sirketleri kendi egittikleri genclere aylik 4,800 TL maas veriyor. (Vergi sonrasi). PWC ve obur sirketler Aynen bu maasi veriyor.
 
Ben Hatay da çok büyük bi firmada hatta önceki dönemlerde ilk 500 lere girmiş ağırlıklı olarak ihracat yapan bi firmada 3 yıldır çalışıyorum,stajım gecen yıl bitti ve öncesinde de 5 yıllık deneyimim vardı ve 1.750 tl alıyorum AGİ dahil,artı servis ve yemek var .Koskoca firmanın yükünü 1 müdür ,benle birlikte smmm stajyeri bir arkadaşla birlikte çekiyoruz.SMMM olmama 2 dersim kaldı ruhsatımı alınca en fazla bi 500 tl artış yaparlar.Hatay da maaşlar çok düşük ortalama bu şekilde.
 
Zeynep Hanım çok üzüldüm çok az bir maaş keşke artırabilseniz şirketin cirosu karı satışalrı nasıl iyi mi müdür ne kadar maaş alıyor acaba bir formül bulalım pazarlığı sıkı tutalım
 
Üst