Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Genel manada,
İşletmelerin ölçeklerine oranla,ücretlerde farklılık olması beklenir.Buna göre sözleşme serbesti noktası dışında,işletmelerin ölçeklerine oranla(büyük-orta ve küçük ölçekli işletmeler arasında)özellikle yönetici personellerin,sonrasında diğer personellerin ücretlerinin farklılık arzetmesi gayet doğal.
Bir Zaman'lar ilk 500 girebilmiş bir şirketin,şimdilerde 1.500 gerilemiş olduğunu sanmıyorum,yine hatırı sayılır bir seviyede ise(ki olmaz değil!..) böyleyse bu seviyedeki işletmenin muhasebe departmanının yükünü müdür dahil üç kişi,
olayımız yönünden ise,
müdür hariç iki çalışan çekiyorsa,burada biraz durmak lazım,üstelik bu çalışanlar da niteliksiz değil,
(ayrıca bu departmanın ve çalışanlarının iş tanımlarını bilmiyoruz ama tahminim ilave bir İş gücüne ihtiyaçları var gibi!.)
Sonuç olarak,
departmanın iş yükü,işin görülmesinde zorluk,bazı hallerde olası risk unsuru vs.ile çalışanın nitelikli biri olmasına rağmen bu işletmedeki pozisyon ve ücretinin biraz düşük olduğunu söyleyebiliriz.
İlgili,ruhsatı alınca tahmini 500 artış olur diyor,bence 1000 olmalı!..
İ.Kaynakları yönünden,
İK.stratejik planlama açısından departman sıkıntılı diyebiliriz.

Genel manada,
İşletmelerin ölçeklerine oranla,ücretlerde farklılık olması beklenir.Buna göre sözleşme serbesti noktası dışında,işletmelerin ölçeklerine oranla(büyük-orta ve küçük ölçekli işletmeler arasında)özellikle yönetici personellerin,sonrasında diğer personellerin ücretlerinin farklılık arzetmesi gayet doğal.
Bir Zaman'lar ilk 500 girebilmiş bir şirketin,şimdilerde 1.500 gerilemiş olduğunu sanmıyorum,yine hatırı sayılır bir seviyede ise(ki olmaz değil!..) böyleyse bu seviyedeki işletmenin muhasebe departmanının yükünü müdür dahil üç kişi,
olayımız yönünden ise,
müdür hariç iki çalışan çekiyorsa,burada biraz durmak lazım,üstelik bu çalışanlar da niteliksiz değil,
(ayrıca bu departmanın ve çalışanlarının iş tanımlarını bilmiyoruz ama tahminim ilave bir İş gücüne ihtiyaçları var gibi!.)
Sonuç olarak,
departmanın iş yükü,işin görülmesinde zorluk,bazı hallerde olası risk unsuru vs.ile çalışanın nitelikli biri olmasına rağmen bu işletmedeki pozisyon ve ücretinin biraz düşük olduğunu söyleyebiliriz.
İlgili,ruhsatı alınca tahmini 500 artış olur diyor,bence 1000 olmalı!..
İ.Kaynakları yönünden,
İK.stratejik planlama açısından departman sıkıntılı diyebiliriz.

sizce büyük firmalar belgeli-belgesiz diye mi ayırım yapıyor yoksa bilgiye göre mi?

bana bir yakınım üst düzey firmalarda belgenin cokta önemi olmaz cünkü zaten bünyelerinde sürüyle mali müsavir ve bir kac tane yeminli var diyor.

Büyük (kurumsal )firmaların kuralları olur,bu bağlamda insan kaynakları yönünden departmanların iş, bu birimlerde çalışanların görev tanımları ve nitelikleri önceden belirlenmiş olur, iş gücü ihtiyacı doğduğunda,
ilgili pozisyona alınacak işcinin nitelikleri ve alacakları ücretler önceden belirlenmiş olduğundan buna göre hareket edilir.
Deninldiği gibi bu firmalarda belgeli,belgesiz çalışan mevcut ,gerekiyorsa belgeli olması istenir ama ilgilinin bilgi ve tecrübesine güvenilir referans var ise zaruret olmadıkça belge aranmıyor,hatta belgeli belgesiz mesleği üzerine çalışmayanlarda var,ayrıca belgeli,belgesiz bu kimseler(yani belgesi olanlar kendi içinde,belgesiz olanlar kendi içinde olmak üzere)aynı pozisyonlarda çalışıp aynı ücreti almıyorlar,farklılıklar olabiliyor.

ben staj zamanımda 400 tl'den başladım ve 3.senin sonunda 800 tl alıyordum, stajım bitti belgemi alalı 3 ay oldu başka bir ofise girdim şimdi 1300 tl alıyorum ,tecrübem 3.5 yıl civarı ama az çok destek oluyorum ofise yani kdv, ba bs, bankalar, işe giriş çıkış ve dilekçeleri filan ben alabiliyorum, ama açık konuşmak gerekirse ofis ortamı artık beni sıkmaya başladı diyebilirim, firma gibi bir yere girsem nasıl olur sizce ? fikrinizi alabilir miyim ?

ben staj zamanımda 400 tl'den başladım ve 3.senin sonunda 800 tl alıyordum, stajım bitti belgemi alalı 3 ay oldu başka bir ofise girdim şimdi 1300 tl alıyorum ,tecrübem 3.5 yıl civarı ama az çok destek oluyorum ofise yani kdv, ba bs, bankalar, işe giriş çıkış ve dilekçeleri filan ben alabiliyorum, ama açık konuşmak gerekirse ofis ortamı artık beni sıkmaya başladı diyebilirim, firma gibi bir yere girsem nasıl olur sizce ? fikrinizi alabilir miyim ?

Yaş kaç acaba ?

Mahsuru yoksa..

Yaşım 29 , 25 civarı filan girdim bu mesleğe. Meslek bence güzel ama ofis ortamı sıkıyor insanı artık, tek bir firmanın altında daha düzenli ve mesleğe hakim olurum diye düşünüyorum sizce ?

Yaşım 29 , 25 civarı filan girdim bu mesleğe. Meslek bence güzel ama ofis ortamı sıkıyor insanı artık, tek bir firmanın altında daha düzenli ve mesleğe hakim olurum diye düşünüyorum sizce ?

Mesleğe hakim olma konusu tamamen sizin elinizde, fakat şunu net söyleyebilirim ki en azından 1.300 TL'den fazla kazanırsınız.

sanırım anadolu'da calısıyorsunuz. belge ile orta ölcekli bircok firmaya rahatca girip min. 2.500 tl'yi görürsünüz.

bence büroda fazla çabalamanın manası yok, bir mali müsavir icin 1.300 tl malesef düsük bir rakam.

Mesleğiniz yönünden büroda veya şahsınıza ait büro olayında istikbal görmüyorsanız,kurumsal firmalarda çalışmanızı öneririm.

Tabiki haklısınız mesleğe hakim olma yönü tamamen bana bakıyor ama ofis ortamı artık beni gereksiz yıpratıyor , bir şirket altında çalışsam sanki daha çok okumaya ve araştırmaya vaktim olur diye düşünüyorum , bu arada anadolu da çalışmıyorum 😊 Çevremde ki ön muhasebe elemanları bile daha fazla maaş alıyor , üst düzey bir eleman değilim bunu biliyorum ama hiç yoktan ofise yararım var , şirket muhasebesinde ne kadar farklı olabilir ki , zamanla alışsam düzenli işim olur diye düşünüyorum ama tabiki iş ortamı önemli . ?

Şirketlerde çalışan arkadaşlardan da fikir alsak ? Hem maaş hem iş olarak ? Ofis ortamıyla ne kadar farkı vardır ? Daha rahat ve düzenli iş yaparmıyız ?

Elbette farklı görüşler ileri sürülebilecektir.
Şahsi düşüncem;
Bazı şirketlerde çalışan arkadaşlar büroyu,bazı bürolarda çalışan arkadaşlar da şirketleri arıyor,:)her şirkette çalışan büroyu,her büroda çalışan da şirketi aramaz/aramıyor,genel manada her iki yönün artı ve eksileri olsa da,bu durumlar kişiden kişiye yani kişinin durumuna göre,işyerinden işyerine yani işyeri çalışma koşullarına göre değişir/değişiyor. Bu konuda el cevap şu budur,bu da şudur demek kolay değil,çünkü olayda pek çok faktör sözkonusu.
Allah yardımcınız olsun...

dediğiniz gibi firmaya göre değişir ama demek istediğim ofis ortamında işler bazen öyle çok oluyor ki hiç kendine zaman ayıramıyorsun ve aldığın maaş ona göre, firma da tek işle ilgilenildiği için biraz kendimize zaman ayırma fırsatımız olur gibi geliyor ama dediğiniz gibi kimi firmalar var çok karışık iş ortamı kötü patronu kötü, ofis ortamını aratabilir cinsten :) . ofis ortamında kendimizi geliştirmek daha mümkün ama yaptığımız işe göre aldığımız para çok az ve mükelleflerin bütün işleriyle biz uğraşıyoruz, mesela vergi dairesi, sgk, ticaret odası işleri olduğu gibi bizde ve artık bunalmaya başlıyor insan .

şirketin ne kadar kurumsal bir yapıda seyir ettiği de önemli. görev tanımları neleri ya da neyi kapsıyor? halihazırda iş arayan biri olarak ilanlara bakıyorum ve "ikna kabiliyeti yüksek" bir cümleye denk geliyorum. pazarlama elemanı olarak sizi görebiliyorlar. bir başka ilanda yönetici asistanı.. şirketlerin en gelişi güzel baktığı departmanlardan biridir muhasebe gözümde. hal böyle olunca bu kalıplardan sıyrılmış firmalarda daha rahat çalışma koşulları yakalamak mümkündür. tabi çalışanların da yapısını göz ardı etmemek gerek. tek bir fonksiyon üzerinden giderek çıkarımlar yapmamız biraz zor. ama ben de dahil olmak üzere ofis ortamında çalışanlara baktığım zaman; giderek yapılan işin büyüdüğünü ama ücretlerin bunun yanında değişmediğini görüyorum-gördüm. hacmi bellidir ve müşavir kazanıyorsa bölüşmek istemez; orada o da ticari bir zihniyete bürünüyor ister istemez. çalışanını düşünen meslek mensubu insanlar, bir elin parmaklarını geçmiyordur eminim.

arkadaşlar iş görüşmesine gidiyor kibirli artist minili boya badana yapmış 1 km den parfümü kokan sözde insan kaynakları sorumluları dünyanın özelliğini yazıyorlar aradıkları eleman için sonrada iş fiyata gelince cambazlık yapıp bizim skalamızn çok üzerinde bu fiyat dengeleri bozar diyor oysa kendi aldıkları fiyat dengeyi bozmuyor işe bak sen yav her yerde çakallık bu sonradan çıkan insan kaynakları bölümlerindeki sorumlularda fazla işgüzar ve patrona yakın oldukları için mühendislerden bile yüksek maaş alıyorlar muhasebeyi ise sekreterlik ,müşteri temsilcisi,depoculuk, pazarlamacılık, iknacılık ,idare edicilik, fotokopicilik,faxcılık, arşivcilik,çaycılık, ofisboyculuk,yönetici sekreterliği vb olarak görüyorlar patronlarda öyle görüyor maalesef

oysa meslekdaşlar e faturayı e defteri angarya görüyor limitin düşürülmesini angarya görüyor torba yasasını angarya görüyor beyannamelerdeki değişiklikleri angarya görüyor evet haklı oldukları yönler var ama bu şartlarda keşke bu angarya gibi görünen şeyler artsa da bizim sıradan muahsebeci olmadığımız anlaşılsa değerimiz artsa ona göre işverenler bu meslekdeki farklı kimselerin önemini anlasa ama nerdeeee.[FONT=&quot]Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.[/FONT]

Son düzenleme:
arkadaşlar iş görüşmesine gidiyor kibirli artist minili boya badana yapmış 1 km den parfümü kokan sözde insan kaynakları sorumluları dünyanın özelliğini yazıyorlar aradıkları eleman için sonrada iş fiyata gelince cambazlık yapıp bizim skalamızn çok üzerinde bu fiyat dengeleri bozar diyor oysa kendi aldıkları fiyat dengeyi bozmuyor işe bak sen yav her yerde çakallık bu sonradan çıkan insan kaynakları bölümlerindeki sorumlularda fazla işgüzar ve patrona yakın oldukları için mühendislerden bile yüksek maaş alıyorlar muhasebeyi ise sekreterlik ,müşteri temsilcisi,depoculuk, pazarlamacılık, iknacılık ,idare edicilik, fotokopicilik,faxcılık, arşivcilik,çaycılık, ofisboyculuk,yönetici sekreterliği vb olarak görüyorlar patronlarda öyle görüyor maalesef

oysa meslekdaşlar e faturayı e defteri angarya görüyor limitin düşürülmesini angarya görüyor torba yasasını angarya görüyor beyannamelerdeki değişiklikleri angarya görüyor evet haklı oldukları yönler var ama bu şartlarda keşke bu angarya gibi görünen şeyler artsa da bizim sıradan muahsebeci olmadığımız anlaşılsa değerimiz artsa ona göre işverenler bu meslekdeki farklı kimselerin önemini anlasa ama nerdeeee.Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.

Sn. tanca,
affınıza sığınarak sormak isterim;
çalıştığınız şirkette 16 yıldır muhasebe şefliği koltuğuna ( sizin tabirinizle ) kök salmış olan , kendini bulunmaz hint kumaşı sanan bir bayan vardı kendi mahallesinde bir daire tutulup orada muhasebe işlerini yapmak isteyen hatta,
o bayan çalışanın almakta olduğu ücret ne idi???

o bayan benim danışmanlık yaptığım firmada çalışıyor hala, işverenin vakti zamanında çok kahrını çekmiş aylarca maaşını alamamış ahde vefa kuralına binaen yeni yere taşınana kadar bu arkadaşın yerine yeni birisini de bulamadıkları için devam ediyorlar ve 3.500 tl net maaş alıyor sgk tam yatıyor cumartesi tam gün çalışıyor.

16 yıl işe özel tecrübe , cumartesi tam gün çalışma, ve 3500TL .

Sİz de yanlış hatırlamıyorsam, bir firmada tüm raporlamaları hazırlamak ve sunmak için haftada 1 günlük çalışma -danışmanlık hizmeti karşılığında aylık 1500tl ye el sıkışmıştınız öyle değil mi???

Yani, hayaller paris ama gerçekler konya kırsalı .....

Bence talep edilecek ücretler konusunda fazla uçuk rakamlar telaffuz ediyorsunuz.

ben asla uçuk talep etmiyorum zira bu sitedekilerin bilgilerinin zekatı kadar bilgisi ve tecrübesi olmayanların bir kısmının bilgisiyle bir kısmının torpille bir kısmının kendi pazarlamasıyla bir kısmınında haspel kader bir yerlere gelmesiyle çok çok yüksek maaş aldıklarına fazlasıyla şahit oldum sorarım size üniversite+yüksek lisans+smmm+tecrübe + ( ne lazım astronot kyafeti giyip apollo12 gibi fezayamı fırlayalım) daha ne yapabiliriz mühendislerden düşükmüyüz,avukatlardan düşükmüyüz,biz kendimize değer vermezsek kim verecek peki? 1500 tl defter tutmadan danışmanlık hizmeti az değil ama daha da iyisi olabilir +maaşım da az değil ama çok daha iyisi için ömür boyu mücadelemi vereceğim vahşi kapitalist sisteminde olsak da,balık baştan koksa da,sistem bozuk olsa da son nefese kadar haklı davamızı savunmaya devam edeceğim hiç bir zaman karamsar,umutsuz ve ümitsiz olmadım ve olmayacağım da

Bence talep edilecek ücretler konusunda fazla uçuk rakamlar telaffuz ediyorsunuz.demişsiniz bunu neye dayanarak söylediniz hangi rakamlar uçuk size göre,karşı taraf blöf yapıyorsa sizde yapacağız,karşı taraf fiyat kızdırıyorsa bizde kızdıracağız ve mücadele vereceğiz.Bir firmada insan kaynakları departmanı varsa orta*büyük ölçeklidir e fatura sınırına haydi haydi geçmiştir işleri yoğundur ve orta yaş üstü bir bayan varsa zaten maaşı 7-8 den aşağı olmaz sıradan birisi bile 4-5 civarında alırken mali müşavir o insan kaynaklarından daha mı değersiz ki onun karşısında el pençe divan ezik dursun,hayır asla bunu kabul etmiyorum ve baş kaldırıyorum bu yolda büyük kelleler gidecekse de benim kellem gitsin yeterince büyük zaten