Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Malesef hakkı olan ücret verilmiyor hiç bir yerde.1500e çalışan smmm stajyerleri 2500e çalışan smmmler tanıyorum Yok iş nere gitsek bu para diyorlar çok kötü bir durum.Adam trilyonlarca ciro yapıyor herakşam yemeğe 300-500 bırakıyor herhaftasonu tatile gidiyor muhasebeciye gelince para yok verebileceğimiz bu diyor ...........Yorum yok.Allah ıslah etsin bişey demiyorum.

kisinin kendini yetistirmeside önemli. 10.000 tl ye muhasebeci arayıpta bulamayan firmalarda var.

Arkadaşlar merhaba

Baştan söyleyeyim bu sektörle alakam yok :) Uzun bir süre Kpss ile uğraştım mezun olduktan sonra oradan sonuç alamayınca bir arkadaşın yönlendirmesiyle bu işe girdim. Yaş da var biraz :/

Çalıştığım yer bir YMM bürosu. Denetim işi yapılıyor. Ymm eski vergi müfettişi. KDV iade, kv tasdik vb. rapor işleriyle ilgileniliyor.

Staj olayından buraya girdikten sonra haberim oldu stajı da burada başlaticam kazanabilirsem tabi.

Lisans: kamu yönetimi
Yüksek lisans: iktisat (devam)
Belge yok: ekimde staj sınavına gireceğim.
Tecrübe: Sıfır. Öğrenmeye çalışıyorum. Zor biraz. Beni işe almaları şaşırtıcı.
Maaş ve diğer haklar: 1500 net + yemek + yol
Çalışma gün ve saatleri: haftaici 9-6 haftasonu off

Ben içimden geldiği gibi yazdım gördünüz kendimi elestiriyorum siz de eleştirebilirsiniz. Yapıcı eleştiriler beni mutlu eder. Genel olarak yorumlarsaniz sevinirim. Sektörü bilmiyorum. Sudan çıkmış balık gibiyim çok yabancıyım bu konularla. Buradan ilerleme şansım nedir yorumlarsaniz sevinirim. tartisalim bu konuyu arkadaşlar.

Dört kişi çalışılıyor. Yanimdaki arkadaş bir yıllık 2000net karışımdaki arkadaş iki yıllık 2400net alıyor. Tax auditor oluyorlarmis.

Son düzenleme:
Arkadaşlar karar aşamasındayım o yüzden lütfen cevaplayabilir misiniz?
Lise stajıyla bu mesleğe giriş yaptım 10 yıldır çalışıyorum mali müşavirlik stajımın bitmesine de son 1 yıl kaldı
Kendimi de iyi yetiştirmiş olduğuma inanıyorum ama tabi ki hala öğreneceğim şeyler var.
1500 maaş+yemek alıyorum cumartesi günleri çalışıyorum fakat maaş konusunda hiç memnun değilim sizlerin yorumları nelerdir?

Ve cumartesi günleri çalışıyor olmak gerçekten motivasyonu düşüren bir durum. Kadın erkek kıyaslaması yapmak istemem fakat eşim ne kadar
yardımcı oluyor olsun evde halledimesi gereken işleri düşündükçe mevcut şartlarım daha da gözüme batar oldu

Bence bunun eğitimle alakası yok yani siz lise mezunusunuz diye size böyle maaş veriyorlarsa büyük yanlış yapıyorlar. Bunun sebebi Antalya olabilir. Belgeyi de alıyorsunuz bir yıl sonra on yıldır da meslektesiniz. Bu özelliklerde İstanbulda sizi hap gibi kaparlar ctesi olmaz ve min 3bin alırsınız. Ben sadece yetişecek rapor olursa ctesi gidiyorum o da çok az. Ayda bir kere belki. Belge yok daha staja bile baslamadim ve mesleki tecrübem sıfır ve maaş aynı alıyoruz. İstanbul Ankara gibi şehirleri dusun derim ustad

Lise stajıyla bu mesleğe giriş yaptım 10 yıldır çalışıyorum mali müşavirlik stajımın bitmesine de son 1 yıl kaldı
Kendimi de iyi yetiştirmiş olduğuma inanıyorum ama tabi ki hala öğreneceğim şeyler var.
1500 maaş+yemek alıyorum cumartesi günleri çalışıyorum fakat maaş konusunda hiç memnun değilim sizlerin yorumları nelerdir?
10 yıl çalışma süresi... 1500 tl
Bugün aynı işyerine girecek bir yardımcı bayan başlangıç ücreti 1300 tl ????

bende trabzon'da stajerim. bitime 1 yıl var. 1.750 tl kazanıyorum. yemek var, yol yok.

calısma saatleri ağır. sabah 8 aksam 6.30-7 gibi. cumartesi full mesai.

anadolu'da piyasa hep aynı. daha iyisini istiyorsanız istanbul'da üst seviye şirket kovalamak gerekiyor.

Bende Fethiyedeyim mali müşavirlik belgem var. Fethiyede ofis başına 15-20 defter düşüyor. O yüzden ofis açmayı düşünmüyorum. Maaşlara gelince düşük 2250 lira alıyorum. Sabah 8 akşam 19 çalışıyorum. Bazen mesaiye kalıyorum. Öğle yemeği var. mesai yok. 12 yıldır bu işi yapıyorum. İşin kurdu oldum sayılır artık.

İstanbuldan teklif olursa değerlendiririm.

Kişi kendini geliştirdi . 10.000 TL' aylık ücret mi . Bana 6.000 versin hepsini yapayım. Adan Z'ye bütün işlerini sıkıntı yok.

istanbul'dan bahsediyorsanız min. bu fiyat olmalı.

Ben 12 yıllık Tecrübem var .Çekirdekten yetiştim diyebilirim. Lisede staj yaptığım işyerinde başladım. Şimdi bir şirketin Muhasebe Şefi olarak çalışıyorum. 2250 Lira maaş alıyorum. SMMM Ruhsatım var . İstanbulda bu özelliklerde eleman arayan iş yerleri ne kadar maaş verir bana.

Fethiyedekim. Artık biraz daha geliştirmek istiyorum kendimi.

Yaşım 29

istanbul' da olsa çalıştığınız yer bazen durum değişmez. bu mesleğin kahrını en çok büroda çalışanlar bilir ama patronlar bildikleri halde işçilerine gram hak tanımaz.. mesaimde bile yemek göremiyorum ben, her gün evden taşımaktan gına geldi artık. aldığım ücretse yaptığım işlere göre çok komik. muhasebesini tuttuğumuz yerdeki kişi her şeyi bana sorar-danışır, hem sgksı benden yüksek yatıyor hem maaşı yüksek.. yemeği yolu hariç.. benim maaşımdan bunlar da düşülüyor üstelik.. konuşacağım az kaldı, ihbar sürem başlasın bir an evvel.. özellikle üstat dediklerimizin bizi pul gibi harcamasına ayrıca sinir oluyorum.

Üzücü olan meslek mensubu adaylarının bizzat meslek mensuplarınca ezilmesi. Benzer sıkıntıları ben de yaşamıştım.

İfade olunanlardan görüldüğü üzere,
ne hazindir ki sizi üzen yine sizin meslekdaş üstadlarınız olduğu anlaşılıyor.

şu an tek sıkıntım nasıl bir girizgahla başlayacağımı bilememek konuya. uzun yıllar çalışınca gerçekten daha zor oluyor. her şeye rağmen yine önümüzde 3 aylık muhtasarlar var, geçici var diye de düşünmeden edemiyorum. dün bir arkadaşım cv'mi istedi, gönderdim. evime ve bana uygun bir iş varmış. muhtemelen iyi koşulları ama haa dedim mi de çıkıp gidecek bir kafam yok açıkçası.. üstelik arkadaşım " ihbarını da öde amorti edersin." dedi.. gel de çık işin içinden, sinir hastası olmak işten bile değil.