Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
büroda çalışman bu durmda caiz değil 1,5 sene de şirket deneyimi kazandın mı kadayıflı kaymak olur büroculuk yapmayacakssan ilerde firmalarda çalışacaksan hemen çık

büroda çalışman bu durmda caiz değil 1,5 sene de şirket deneyimi kazandın mı kadayıflı kaymak olur büroculuk yapmayacakssan ilerde firmalarda çalışacaksan hemen çık

evet ilerde de buro da değil şirkette çalışmak istiyorum , stajımı büroda bitirip bitirmemek konusunda kararsızım sadece teşekkür ederim düşünceleriniz için

Lisans: İşletme (vasat bir devlet üniversitesi örgün eğitim)
Y.Lisans: Ekonomi hukuku (vasat bir vakıf üniversitesi örgün eğitim)
Staj Durumu: Devam ediyor (bir yıldan az kaldı)
Tecrübe: 5 yıl (büro ve şirket tecrübesi var)
Üretim işletmesinde ithalat-ihracat, ihraç kayıtlı teslim, kdv iade deneyimleri mevcut. Sap, netsis ve büroda az bir zaman zirve kullandım.
Maaş Net: 1.300 TL

Son düzenleme:
Lisans: İşletme (vasat bir devlet üniversitesi örgün eğitim)
Y.Lisans: Ekonomi hukuku (vasat bir vakıf üniversitesi örgün eğitim)
Staj Durumu: Devam ediyor (bir yıldan az kaldı)
Tecrübe: 5 yıl (büro ve şirket tecrübesi var)
Üretim işletmesinde ithalat-ihracat, ihraç kayıtlı teslim, kdv iade deneyimleri mevcut. Sap, netsis ve büroda az bir zaman zirve kullandım.
Maaş Net: 1.300 TL

Çok az değil mi üstad ?

bizim caminin çay ocağına gel en az 50 tl günlük hem kafan da rahat olur bol bol ders çalışırsın kendini 1300 tl maaşla heder edip vahşi kapitalist işverenlere daha fazla sömürttürme

Çok az değil mi üstad ?

Az olduğunu biliyorum ancak zorunlu staj kozunu çok iyi kullanıyor meslek mensubu müsveddesi ve onun telkinine uyan patron. İğnenin kendilerine batmaması uğruna çuvaldızın bana batmasına fikren ve vicdanen razı oldukları hususunda hemfikiriz kendileriyle. İşi bırakırsam stajımı yakacaklarından da eminim..

Son düzenleme:
Selamlar. Ülkemizin hatrı sayılır holdinglerden birine bağlı olup tv'lerde bolca reklamları dönen, sektörünün lideri konumunda bulunan, tahmin edileceği üzere spk mevzuatı, bağımsız denetim, tam tasdik gibi süreçlere haiz, direkt holdinge bağlı çalışan bir iç denetim birimi olan ve hatta kendi bilgi işlem birimi dışında kullanığı yazılımın hatasız ve sürekli güncel kalması için yazılım firmasınca görevlendirilmiş personelleri bile bünyesinde barındıran hacme sahip tam kurumsal bir üretim firması ile 'muhasebe uzmanı' pozisyonu için anlaşma aşamasındayım. Fakat belirli periyotlarda gerek şirket içi, gerekse de şirket dışından sağlanan profesyonel eğitimlere katılmak durumunda olacakmışım (genellikle mesai saatleri içinde, çok nadiren de hafta sonu) . Eğitim, yabancı dil, daha önceki çalıştığım kurumlar ve poziyonum gereği yapmış olduğum işlerin üzerinde epeyce durmalarına rağmen, smmm yada stajyer olup olmadığımla ilgilenmediler bile. Konuyu fazla uzatmadan bu şirketten ne kadar ücret talep etmem gerektiği konusunda görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.
Yaş 32
Lisans, işletme ingilizce devlet
Y.Lisans, işletme ingilizce tezli devlet
Y.Lisans, alan dışı özel ilgi alanı ingilizce tezsiz ve devam ediyor vakıf,
Belge, smmm stajyer (biraz geç kaldım, iş gereği ancak fırsat yaratabildim)
Doktora, yok (yds ve ales şartlarını rahatlıkla sağlayabiliyorum, ancak devlette mesai saatleri içinde dersler şart koşulduğundan, yeterlilik sınavlarından sonra vakıfta düşünüyorum)
Yurt dışı, iki kez yaz tatili boyunca dil okulu (ingiltere), lisans bir dönem öğrenci değişim programı (belçika), iki yıl katar'da çalışma.
Deneyim, sorumlu ve uzman pozisyonlarında etkin olarak beş yıl (iki yıl katar, üç yıl yurt içi).
Devlet, hiç düşünmedim bile.

A- Ülkemizin hatrı sayılır holdinglerden birine bağlı olup tv'lerde bolca reklamları dönen, sektörünün lideri konumunda bulunan, tahmin edileceği üzere spk mevzuatı, bağımsız denetim, tam tasdik gibi süreçlere haiz, direkt holdinge bağlı çalışan bir iç denetim birimi olan ve hatta kendi bilgi işlem birimi dışında kullanığı yazılımın hatasız ve sürekli güncel kalması için yazılım firmasınca görevlendirilmiş personelleri bile bünyesinde barındıran hacme sahip tam kurumsal bir üretim firması ile
B-'muhasebe uzmanı' pozisyonu için anlaşma aşamasındayım.
C-Eğitim, yabancı dil, daha önceki çalıştığım kurumlar ve poziyonum gereği yapmış olduğum işlerin üzerinde epeyce durmalarına rağmen,
D-smmm yada stajyer olup olmadığımla ilgilenmediler bile.
E-Konuyu fazla uzatmadan bu şirketten ne kadar ücret talep etmem gerektiği konusunda görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.
Ben sizler gibi meslek mensubu değildim,ancak İK.olarak uzun süre görev yaptım.
Öncelikle sizide özgüven,azim,kararlılık,cesaret emmareleri gördüğümü söyleyim.

A.bahsekonu firma için söylemiyorum,nice kurumsalar gördüm ki,çoğu"kurumsal" değil,"gurum"sal.(gurum demek,Ankara'nın batı kesiminde odun sobası borusu içindeki tortulara denir,)inşallah dediğiniz firma kurumsaldır!..
B.iş "muhasebe uzmanlığı"güzel
C.olumlu
D.onlar yönünden yazık,yani yanlış,esasen üzerinde durulması gereken durum budur.
E. "A"şıkkında kısmen bahsettim ya kurumsallık kağıt üzerinde gözükebilir,uygulamalara bakmak lazım.öncelikle belirteyim ki kurumsal firmaların kendilerine has ücret politikaları/sistemleri olur,size ücret sormazlar,ilgili pozisyon/kadro ya dair ücret ne ise onlar size teklif eder veya önerirler,asla size sormazlar,belki şaka vari konuşabilirler.
Şahsi görüşümü söyleyim ki,ilericisini de düşünürsek 4.000 den aşağı olmasın,talebiniz sorarlar İSE 5.000 olabilir.
Takdir sizin
kolay gelsin
iyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:
... kendilerine has ücret politikaları/sistemleri olur,size ücret sormazlar,ilgili pozisyon/kadro ya dair ücret ne ise onlar size teklif eder veya önerirler,asla size sormazlar,belki şaka vari konuşabilirler.
Şahsi görüşümü söyleyim ki,ilericisini de düşünürsek 4.000 den aşağı olmasın,talebiniz sorarlar İSE 5.000 olabilir.
Takdir sizin
kolay gelsin
iyi çalışmalar dilerim.

Hakılsınız üstadım iki kez uzun ve samimi geçen görüşmeler yapmamıza rağmen ücret konusunda hiçbir adım atmadık taraflar olarak. Nabız yoklanıp nabza göre şerbet verilmedi ve dediğiniz gibi sanırım ücret politikaları önceden belirli. Hayırlısı artık üçüncü ve son görüşmede herşey netleşecek..

Hakılsınız üstadım iki kez uzun ve samimi geçen görüşmeler yapmamıza rağmen ücret konusunda hiçbir adım atmadık taraflar olarak. Nabız yoklanıp nabza göre şerbet verilmedi ve dediğiniz gibi sanırım ücret politikaları önceden belirli. Hayırlısı artık üçüncü ve son görüşmede herşey netleşecek..

ik politikası , belirli bir ücret bandı vardır muhtemelen memur 2000-3000 uzman 3000-4500 yetkili 6 ve üstü aralığı gibi size son aşamada bununla ilgili bir ücret önereceklerdir tavsiyem çıtayı yüksek tutmanız çünkü başladıktan sonra yükselir gibi beklenti oluştuğu zaman mutsuzluğa yol açıyor ilerde bizzat yaşadım :) , tabi gideceğiniz yerde farklı uygulaması olabilir şirketin o ayrı

Merhaba,

Örgün Eğitim: İlkokul
Eğitim: Lise
Tecrübe: 7 Yıl
Firmalar: Adi Ortaklık, Ltd. Şti., A.Ş.
Yapılan İşler: Şirketlerin Aylık ve Dönemlik beynnameleri ve Tahakkukları, SGK işe Giriş-Çıkış Aylık Bildirge ve Yabancı Personellerin Çalışma İzinleri, Fuar-Seyehat- Yurtdışı Ofis Şube ve Reklam teşviklerinin alınması, Eski çalıştığım yer 250 kişinin çalıştığı 8 kişilik muhasebe ekibi ve 30.000.000,00.-TL cirolu şirketin muhasebe işlemleri - şimdi biraz daha ufak 23 çalışan 2 kişilik muhasebe ekibi 7.500.000,00.-TL ciro

Eski çalıştığım iş: 2.500,00.-TL
Yeni çalıştığım iş: 3.500,00.-TL (Ekim/2015'de başladım)

bürolarda ücretler malum. değil ücret yemek ve yol haklarımızı bile sınırlı.. derken ben de uzunca süre çalıştığım yerden istifa etmeyi düşünüyorum. en azında şu an alacağımdan daha iyi bir ücret ve haklara sahip olacağımı da biliyorum. sadece can sıkıcı olan o kadar kıdemi geride bırakmak. pek az istifa eden işçiye kıdem ödemesi yapıldığını gördüm. bu konuda meslektaşlar anlayışlı değil ne yazık ki. piyasadaki ücretlerin 2.500-3.000-4.000' e kadar olduğunu gördüm.

5000 TL ÜZERidir daima bir smmm nin hakkı eğer müdür vasfındaysa ve asla 3500 tl altında maaş almamalı ve sigortasınıda tam yatırtmalı cumartesileri çalışmamalıdır kendine güveni olmalı işverenlerinde ona ihtiyacı olduğunu bilerek hareket etmelidi

Malesef hakkı olan ücret verilmiyor hiç bir yerde.1500e çalışan smmm stajyerleri 2500e çalışan smmmler tanıyorum Yok iş nere gitsek bu para diyorlar çok kötü bir durum.Adam trilyonlarca ciro yapıyor herakşam yemeğe 300-500 bırakıyor herhaftasonu tatile gidiyor muhasebeciye gelince para yok verebileceğimiz bu diyor ...........Yorum yok.Allah ıslah etsin bişey demiyorum.

5000 TL ÜZERidir daima bir smmm nin hakkı eğer müdür vasfındaysa ve asla 3500 tl altında maaş almamalı ve sigortasınıda tam yatırtmalı cumartesileri çalışmamalıdır kendine güveni olmalı işverenlerinde ona ihtiyacı olduğunu bilerek hareket etmelidi

istanbul'dan bahsediyorsanız min. bu fiyat olmalı.