Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi seviyede yabancı diliniz , müşavirlik ruhsatınız ve ortalama 5-8 yıl deneyiminiz mevzuat ve muhasebe uygulamalarına hakim iseniz 6.000,00-TL ve 25.000,00-TL rakamlarına rahatlıkla bulabilirsiniz.. ve kendinizi ne kadar iyi pazarlayacağınıza bağlı..-)))))

belli bir yastan sonra sirketlerde devam etmek icin prof. olmak zorundasınız. iş bitiren adam.

45-50'den sonra fatura yazıp banka isleyemessiniz tabi.

süreci takip edecek sorunları cözeceksiniz. yönetici yani..

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Fakat ülkemizde yönetici tarzı bir SMMM çalıştırmayan, çalıştırmak istemeyen bir patron profili var. Kurumsallaşmış şirket sayısı SMMM sayısına göre bence çok az. Asıl sıkıntı bana göre budur.

Benim stajım 1 mayısta bitiyor.
5 yıldır bu işyerindeyim. 10 yıllık tecrübem var.
1.600 TL maaş alıyorum.
3 gündür stajım bitince işten çıkıp evde ders çalışmayı düşünüyorum.
Çok kararsızım. Belgemi alsam bile ne kadar zaman yapacaklar ki.
Ayrıca zaten bünyelerinde 2 tane denetçi smmm 1 tane bağımlı smmm var :(

1.600 TL maaş alıyorum.

Yanlış anlamayın ama bedavaya çalışıyorsunuz. Asgari ücret 1.300 TL olmuş.

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Fakat ülkemizde yönetici tarzı bir SMMM çalıştırmayan, çalıştırmak istemeyen bir patron profili var. Kurumsallaşmış şirket sayısı SMMM sayısına göre bence çok az. Asıl sıkıntı bana göre budur.

Sıkıntı nitelikte olabilir. Mesela firmaların üst düzey yöneticilerinim taşıması gereken özellikler Smmm'lerde var mı ?

Sanırım muhasebenin dısında farklı alanlar hakkında da bilgi sahibi olmak gerekiyor.

Bir ömür tek düzen hesap planı ile geçmez :)

1.600 TL maaş alıyorum.

Şaka yapiyor olmalisiniz!!! Hangi sehirde ikamet ediyorsunuz? Diger calisma arkadaslarinizin maaslari sizin denginizdemi acaba?

Merhabalar
8 yıllık muhasebe deneyimim var ve antalyada ikamet ediyorum.
Sgk işlemleri,muhtasar,kdv,babs,bankalar cari takibi ve günlük muhasebe işlemlerinin tamamına hakimim
Geçici vergiyi sadece en son dönem yaptım yani yeni başladım sayılır aynı şekilde kurumlar vergisinede öyle
1.500tl maaş alıyorum ve yeni zam istedim fakat patronum 100 tl zam yapar yada yapmaz anladığım kadarıyla.
Ve ben bu ücreti deneyimle orantılarsak çok az buluyorum yanılıyor muyum yoksa?
Mesleği bilen sizlerin görüşlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim

7 yıllık deneyimim, yüksek lisansım ve smmm ruhsatım var. Ruhsatımı yeni aldım. İnternetten iş başvuruları yapıyorum ancak uygun olduğum halde dönüş olmuyor. Şu anki çalıştığım yer 2700 tl veriyor. Evlenicem evlenemiyorum bu yüzden umutlarım tükendi resmen :(

Merhabalar
8 yıllık muhasebe deneyimim var ve antalyada ikamet ediyorum.
Sgk işlemleri,muhtasar,kdv,babs,bankalar cari takibi ve günlük muhasebe işlemlerinin tamamına hakimim
Geçici vergiyi sadece en son dönem yaptım yani yeni başladım sayılır aynı şekilde kurumlar vergisinede öyle
1.500tl maaş alıyorum ve yeni zam istedim fakat patronum 100 tl zam yapar yada yapmaz anladığım kadarıyla.
Ve ben bu ücreti deneyimle orantılarsak çok az buluyorum yanılıyor muyum yoksa?
Mesleği bilen sizlerin görüşlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim

7 yıllık deneyimim, yüksek lisansım ve smmm ruhsatım var. Ruhsatımı yeni aldım. İnternetten iş başvuruları yapıyorum ancak uygun olduğum halde dönüş olmuyor. Şu anki çalıştığım yer 2700 tl veriyor. Evlenicem evlenemiyorum bu yüzden umutlarım tükendi resmen :(

üst düzey bir şirkette calısmadıkca ucuk paralar beklemeyin diyorum. 2.700 kötü bir ücret degil ama tabi ki daha iyisini aramalısınız.

bu arada anadolu'da calısıyorsanız 2.700 normaldir. istanbul icin ise yetersiz gibi ama gene de kıt-kanaat bir sekil gecinirsiniz.

merhaba arkadaşlar,
sanırım hepimiz aynı konudan dolayı endişeliyiz. ben de yaklaşık 12 yıldır bu işin içindeyim ve 2 yıldır da smmm'yim. şuan bir şirketin muh.müdürü olarak görev yapıyorum.maaşım 4200 tl. ofis açmak ve artık kendim için çalışmak istiyorum. ve tabii ki hepiniz gibi bende nasıl olacak diye endişe duyuyorum.görüşlerinizi merak ediyorum.

Merhaba sevgili meslektaslarim;

10 yildir yurtdisinda yasiyorum. Ben de belgemi yaklasik 10 sene once alip yurtdisina yerlestim. Tabii aldigimiz belge burda gecmiyor. Ben de kendimi gelistirip muhasebeye devam ediyorum ve 10 yildir bu sekilde para kazaniyorum.

Affiniza siginarak sunu soylemek istiyorum ki bu kadar okumus etmisiz su alinan paralari duydukca uzulmemek elde degil. Ben de ulkemize geriye donersem daha fazla para kazanirim diye hayallere kapilmisim. Yazik ki ne yazik !!! Oncelikle yurtdisinda en gecerli ve en cok para getiren mesleklerden biri Mali Musavirlik ama maalesef bizim ulkemiz de degil. Bu nasil haksizlik ben anlamis degilmisim bu kadar tecrube bu kadar egitim daha ne yapilmasi gerek?

Benim nacizane fikrim isverenlerin yurtdisinda oldugu gibi maaslarin acik bir sekilde olarak ilanlarinda belirtmeleri (adamina gore muamele yapilsa da bu isin asgarisi olmasi gerekir) Stajyerlerin disinda Mali Musavir olmus bir kisinin en az 3000-3500 tl almasi gerekiyor ki tabii ki tecrubeyle bunun da dogru orantili artmasi sart.

Degerli meslektaslarim yapmis oldugumuz isin ne kadar onemli oldugunu oncelikle sizin bilmeniz gerekiyor. Biz sirketlerin ya da kurumlarin hesabini kitabini bilen, analizini yapan geleceklerini gorebilen gerek yonetici gerek finans uzerinde hokum soyleyebilecek karar verebilecek insanlariz. Lutfen kendimizi hafife almayalim.

Birgun hakkimizin emegimizin karsiliginin alinmasi dilegiyle...

merhaba arkadaşlar,
sanırım hepimiz aynı konudan dolayı endişeliyiz. ben de yaklaşık 12 yıldır bu işin içindeyim ve 2 yıldır da smmm'yim. şuan bir şirketin muh.müdürü olarak görev yapıyorum.maaşım 4200 tl. ofis açmak ve artık kendim için çalışmak istiyorum. ve tabii ki hepiniz gibi bende nasıl olacak diye endişe duyuyorum.görüşlerinizi merak ediyorum.

mükellefleriniz hazır ise acın tabi.

Bulunduğunuz ülkede de , tekel bayiinden çok mali müşavirlik bürosu mevcut mu???

sorun o degil aslında. muhasebe bürolarına gelir sınırlaması getirilse (aylık max. 20.000 tl kazanacaksınız dense mesela) bunlardan artan defterler ile mesleğe yeni başlayanlar büro acıp kendine 4-5.000 tl gelir sağlayacak kadar defter tutabilir.

tabi rekabet piyasası, isteyen istediği kadar defter tutabilir diyebilirsiniz ama o zaman yenilere büro açma kapısı kapanıyor.

bugün büro acayım deseniz nerden baksanız min. 10 tane 1.sınıf mükkellefe ihtiyacınız var. bir anda 10 tane 1.sınıf bulmakta zor. hepsinin zaten bir muhasebecisi var, hani sizin yeni oldugunuz gibi firmalarında yeni acılması ve sizi tercih etmesi gerekiyor.

mükellefleriniz hazır ise acın tabi.
Merhaba,

Mükellefim var ama öyle çok büyük defterler değil. Aslında büro açmaya tam olarak karar verdim. Ama nasıl olacak. Acaba ne kadar zamanda mükellef sayım artar vs... Ofis ne kadar zamanda başa baş noktasına gelir. Çevremde ki mali müşavirlerin durumları çok iyi. Onlardan benim/bizim başladığımız noktalardan başlamışlardır herhalde.
Şimdi diyorum ki keşke belgemi alır almaz hemen açsaymışım. İnşallah hepimizin beklentileri karşılık bulur.

sıfırdan başlayıp iyi yerlere gelenler var ama hangi arkadaşıma sorsam büro işine girme şirkette kafan rahat para alınmıyor v.s. diyorlar hep aynı cevap :) bi kaç sene sonra bi bakıyorum baya durumu düzeltmiş oluyorlar
cesaretli olup açmak sonrasında sabır lazım tabi bunun yanında sermaye şart yada müşteri potansiyeli

Aynen benim de çevremde ki mali müşavirler aynı şeyleri söylüyor. Her yiğidin harcı değil demek istiyorlar herhalde. ama ne derlerse desinler ben açacağım. İyisiyle kötüsüyle başlamam gerekiyor. Yoksa hep bağımlı çalışmam gerekecek. Birazda kendimiz için birşeyler yapmalıyız.

Merhaba,

Mükellefim var ama öyle çok büyük defterler değil. Aslında büro açmaya tam olarak karar verdim. Ama nasıl olacak. Acaba ne kadar zamanda mükellef sayım artar vs... Ofis ne kadar zamanda başa baş noktasına gelir. Çevremde ki mali müşavirlerin durumları çok iyi. Onlardan benim/bizim başladığımız noktalardan başlamışlardır herhalde.
Şimdi diyorum ki keşke belgemi alır almaz hemen açsaymışım. İnşallah hepimizin beklentileri karşılık bulur.

çevrenizdeki mali müsavirlerin bircogu büroyu 90'lı yıllarda actıgı icin durumları iyidir. hatta cok daha iyiydi deyip kaybettikleri (batan esnaf) mükelleflerden dert yanarlar.

1.sınıf min. 15 defteriniz olsa baslangıc icin yeterli olabilir bence. tabi mükelleflerininizn min. 10 tanesi size aylık bazda ödeme yapmalılar, aksi halde durum kötüye gider.

Son düzenleme:
Şİmdi 20 yıllık büro sahiplerine bakarak büro açmak hayal kırıklığı yaşatabilir. Eskilerde zamanında ilk açtıklarında sıkıntı yaşamışlar ama, ama onların zamanından bu zamana kadar sürekli mükellef sayısı arttı fakat şimdi yeni açılan mükellef sayısı ile kapanan mükellef sayısı kafa kafaya gidiyor. Tabi olumsuz olan birde meslektaş sayısı ve kaçak muhasebeci sayısı artıyor. Belgeyi alayımda ileride lazım olur diyenlerin birçoğu belgeyi kiraya verdikleri için büro sayısı çok arttı. Şirkette 4.000-5.000 TL alan arkadaşlar tahminim ilk 5 yılda bu paranın yanına zor yaklaşırsınız. İstisnalar hariç. Bana 2 yıl olacak açalı net 1.500 TL zor kalıyor. Şimdi bazı arkadaşlar beni beceriksiz bulabilir ama inanın çok girişken bir yapım vardır. Yani kısaca şunu söyleyim büro açtığınızda size gelecek kişi sıkıntılı kişidir. Ya muhasebecisi sıkıntılıdır, yada kendisi. İnan normal birisi zor geliyor.