Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
muhasebeciler boşuna yüksek maaş hayali kurmasınlar zira kendilerine değer vermiyorlar ki başkasından değer beklesinler muhasebeci dediğin her şirkette zurnanın son deliği olarak görünür işverenler tarafından maalesef ve en zorlarına giden de bunlara ödenen ücretlerdir nasıl bir pazarlamacı gibi, tedarikci gib,i üretici gibi, sanat erbabı gibi ,usta gibi sevip değer versinler ki pazarlamaya katkısı olmadğı için.Üstelik burada kimseninde öyle bir hayali ve beklentiside yok olanında hayallerini kıran işgüzar dar açılı insan çok

yeni meslektaşlar unutmamalı ki; herkes hak ettiğini alıyor bu meslekte ;diğer her meslekte olduğu gibi.. o yüzden kimsenin ''başarısını'' veya ''başarısızlığını'' gösterge kabul etmeyin..:)) kendinizin farkında olun, kapasitenizi iyi ölçün. neyi ne kadar kotardığınız tamamen kişisel donanımınıza bağlı..

smmm stajyeriyim eylülde başlattım 1400 alıyorum ama sadece fatura işliyorum banka çek senet bu kadar sgk kdv ve diğer beyanları yapmıyorum burda maaş büroya göre iyi ama maaş mı çok iş yapmak mı bilemiyorum bazen kararsız kalıyor insan. staj olunca da eli kolu bağlanıyor şimdilik maaş iyi diye devam etmek gerek.

1-mesleğe yeni mi basladınız ?
2- anadolu'mu istanbul'mu ?

muhasebeciler boşuna yüksek maaş hayali kurmasınlar zira kendilerine değer vermiyorlar ki başkasından değer beklesinler muhasebeci dediğin her şirkette zurnanın son deliği olarak görünür işverenler tarafından maalesef ve en zorlarına giden de bunlara ödenen ücretlerdir nasıl bir pazarlamacı gibi, tedarikci gib,i üretici gibi, sanat erbabı gibi ,usta gibi sevip değer versinler ki pazarlamaya katkısı olmadğı için.Üstelik burada kimseninde öyle bir hayali ve beklentiside yok olanında hayallerini kıran işgüzar dar açılı insan çok

sonucta özel sektörden bahsediyoruz. özel sektörde hangi meslek mensubu rahat şartlara sahip ? kimin değeri biliniyor ?

pazarlamacı demissiniz, pazarlamacılar belirlenen satıs rakamlarına ulasamadıgında yedikleri azarlardan haberiniz var mı ? ben buna bizzat şahit oldum. 2 ay aynı formsuzlugunuz devam ederse 3.ay icin şansınız olmayacak. direk kapıya koyuyorlar.

muhasebecilere değer verilmiyor olayına tek taraflı katılmam, patronun gözünde hicbir calısınının değeri yoktur sözüne ise katılırım. özel sektör calısanı isen, patronunun paralı esirisin, buna itirazınız var mı ?

tabi büyük firmalarda durum farklı olabilir. daha prof. bakıs acısından yönetildiklerinden insanlara verilen değer de daha yüksek olur muhtemelen.

ülke geneli orta ölcekli firmalardan kuruldugundan, malesef bu firmalarda değer de yok huzur da yok.

simdi ki deneyimlerime 19-20 yaslarında sahip olsam bu mesleği yaparmıydım ? yapmazdım. daha genel bir bakıs acısıyla özel sektöre hiç bulasmazdım.

sabah aksam kpss'ye kasar devlete kapagı atardım, ömrüm boyunca belki sabit bir ücretim olacak ama olsun kafa rahat mı ?? olay biter.

Sn.deniz turan düşüncelerinize hiç katılmıyor değilim.

İstisnalar hariç bizim işverenlerimizin genelinde,sermaye sahibi, dolayısıyla işin paranın sahibi olmalarının dışında(diğer noktalarda var ama)gördüğüm esaslı noksanlık, yöneticiliği bilmemeleri/yönetici olamamaları/olmamaları olup,bu durum onların çalışanlarına gereği gibi(önce insan sonra bir çalışan olarak)değer vermediklerinin göstergesidir.Yanlış anlaşılmasın bu sözü söylerken, bir işci,aynı zamanda yöneticilik yapmış birisi olarak,önce kendimi ve çalışan işci kardeşlerimin noksanlıklarını da görmemezlikten gelmiyorum.Olağan insani münasebetler yanında iş ilişkisi içinde işci de,işveren de üzerine düşen yükümlülüklerini gereği gibi yerine getirmelidir.Çalışanıın patronuna,patronunda çalışanına değer vermediği bir işyerinde/işletme de saygı, huzur,üretkenlik,etkinlik,kalite aranmaz,buralarda askeri disiplin içinde kalite hedeflenir.Yıllar önce okuduğum bir makalede bu tür işyeri/işletmelerin kalite denilen kavrama çok geç ulaştıkları ispatlanmıştır ki, bu doğrudur.

Bendeniz yaklaşık 20 yıl orta ölçekli kurumsal bir tüzel kişilikte İ.K yöneticiliği yapmış birisi olarak,zaman zaman burada ifade etmişimdir ki,işletme sahibi olsam,nitelikli işler için istihdam edeceğim personellerin ekseriyetini muhasebecilerden seçerdim,sebebi bütünü görebilme yetkinliklerinin olmasıdır,benim gözümde muhasebe ve muhasebeci farklıdır:)malumdur ki gelirlerin de,giderlerin de yolu bi şekilde buradan geçer,bilgi ve paranın edinilmesi yanında, yönetilmesi de önemli,istisna olsa da büyük firmalar hariç, kücük hatta bazı orta ölçekli firmalarda bazı meslek mensupları var ki mevzuat işleri dışında paranın yönetimine de katkı sunabiliyorlar,bu sunum da elbette karşılıklı saygı-değer-güvenin neticesi olsa gerek.

Son düzenleme:
mezuniyet: Örgün Öğretim Lisans
bölüm :İşletme
Belge : SMMM Ruhsatı ve diğer
Tecrübe : 8 Yıl
çalıştığım bölüm:Denetim/YMM firmasında Denetçi
ücret: : 4.000 TL

dostum beni ymm aradı internetten müracaat etmiştim denetim için ama gitmedim sıradan yeni mezun çocuk alıp el ayak işinde kullanıp para vermezler diye düşündüm sizce hata mı ettim gene çağırsalar smmm yim kaç tl isteyim acaba ayrıca işler yoğun mu sigorta tam yatıyor mu?

Yeminli Mali Müşavirlik/Denetim firmaları mesleğin zirvesidir. Uygulamadan daha çok denetim,analiz ve raporlama işleriyle daha teknik ve profesyonel çalışırsın. Maaş konusu kişinin tecrübesine ve çalıştığı pozisyona göre değişir. Eğer seni çağıran yer YMm bürosu değilde , Çok ortaklı kurumsal bir denetim firmasıysa tavsiye edebilirim.. sizi arayan yeminli ............ miydi?

Son düzenleme:
mezuniyet: Örgün Öğretim Lisans
bölüm :İşletme
Belge : SMMM Ruhsatı ve diğer
Tecrübe : 8 Yıl
çalıştığım bölüm:Denetim/YMM firmasında Denetçi
ücret: : 4.000 TL

denetim alanında gelismek icin önerdiginiz kitaplar var mı ?

su an icin denetim alanında uygulama yapma şansım yok firma muhasebecisiyim ama denetcilik yönümü gelistirmek istiyorum..

yeminlinin ta kendisiydi

evet kendisini tahmin etmek zor olmadı.
Öncelikle alacağı elemanı yeminlinin kendisi arıyorsa o iş yerinden uzak durmanı tavsiye ederim.
sizi arayan yeminlinin ayrıca bağımsız denetim firması da mevcuttur ve uzun süre çalışacağı personeller bakar. Ancak devamlı bir işci alma ve çıkartma sirkülasyonu içerisindedir. Araç tahsis etmez, sigortanız asgari ücretin biraz üzerinde yatar.Ayrıca hafta sonu yani tatil günlerinde seni arama ihtimali yüksektir.

Özel sektörde Muhasebe Md. olarak çalışıyorum. Tek ders sonrası ruhsatı alacağım. Maaşım 4.100 TL . Yılda 2 maaş ikramiye var. 12 aya bölünerek maaşa ekleniyor. Maaş 4.700 oluyor anlayacağınız. AGİ filan derken 5.000 Yanımda 18 personel çalışıyor. Muhasebe Yöneticilerine 2.900-3.000 TL, Muhasebe Sorumlularımıza 2.300-2600 TL yeni işe başlayan Muhasebe Görevlilerimize 1.600-2000 TL maaş veriyoruz.

Tel çalışanlı YMM bürolarında çalışmanı tavsiye etmem ancak YMM işlerinde tecrüben yoksa bu tip yerlerde tecrübe kazanılabilir. Bu da sabır gerektiren bir süreçtir.

Çok ortaklı, uluslararası denetim firmalarına girmeyi zorlayabilirsin. Uluslarası denetim firmalarından BİG FOUR içerisinde yer alan firmalar olabilir veya yerlide ilk 10 a giren diğer denetim firmaları. Maaş ve kariyer anlamında doyuma ulaşmış olursun.

denetim alanında gelismek icin önerdiginiz kitaplar var mı ?

su an icin denetim alanında uygulama yapma şansım yok firma muhasebecisiyim ama denetcilik yönümü gelistirmek istiyorum..

Usulden önce esasa önem vermenizi tavsiye ederim. 2014 Mayıs döneminde yayımlanan KDV uygulamaları Genel Tebliğini masanızdan ayırmayın.

Tel çalışanlı YMM bürolarında çalışmanı tavsiye etmem ancak YMM işlerinde tecrüben yoksa bu tip yerlerde tecrübe kazanılabilir. Bu da sabır gerektiren bir süreçtir.

Çok ortaklı, uluslararası denetim firmalarına girmeyi zorlayabilirsin. Uluslarası denetim firmalarından BİG FOUR içerisinde yer alan firmalar olabilir veya yerlide ilk 10 a giren diğer denetim firmaları. Maaş ve kariyer anlamında doyuma ulaşmış olursun.

bu firmalarda ilk işe başlanılan yıllarda, bunların büyük kısmı istanbul'da olduğu için, maaş noktasında bırak doyuma ulaşmayı zor doyarsan, ama çalışma noktasında nirvana yaparsın, gece 1-2'de işten çıktığın olur, öyle mesai ücreti falan da yok. Ancak kariyer noktasında özel sektör için bunlardan daha iyi bir yol yok malesef. Bütün ilanlarda bu tecrübe aranır veya tercih sebebi yazar.

bu firmalarda ilk işe başlanılan yıllarda, bunların büyük kısmı istanbul'da olduğu için, maaş noktasında bırak doyuma ulaşmayı zor doyarsan, ama çalışma noktasında nirvana yaparsın, gece 1-2'de işten çıktığın olur, öyle mesai ücreti falan da yok. Ancak kariyer noktasında özel sektör için bunlardan daha iyi bir yol yok malesef. Bütün ilanlarda bu tecrübe aranır veya tercih sebebi yazar.

Tecrübesiz, belgesiz ve yeni mezunlar için söylenebilir bu. Tecrübeli ve ileri düzey belgeli kişilerin bu şirketlere ortak olma şansı bile vardır.