Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım ve ilk mesajım bu oldu :)
Çalıştığım süreç boyunca takıldığım bir çok konuda forumdan çok istifade ettim.Herkese canı gönülden şükranlarımı sunuyorum.
Hazır yeni yıl zamlarından sonra buradaki bir çok arkadaşın aldığı ücretleri vs okudum ve bende kendimce maaş durumum hakkında fikrinizi de merak ettim.
2012 yılından bu yana çalıştığım firmada;
*Bankalarla olan yazışmaları yapıyorum(talimatlar vs.)
*20 personelin özlük işlemlerini yapıyorum(sgk -işkur vs)
*Giriş ve çıkış faturalarını işliyor , masrafları yevmiyeye işliyorum.
*Stok kartları açma,fiyatlandırma,sistem kurulumu vs kısaca bilgi işlem desteğini tamamen ben sağlıyorum.
*Ay sonu bankaları işliyorum.
*Aylık KDV ve BA-Bs leri hazırlıyor, hazırladığım tabloyu smm ye mail atıyorum.(kendisi ayda bir veya 2 ayda bir gelip kontrol eder )
*ithalat dosyalarını yevmiyeye işliyorum.
*Diğer işin akışı ile ilgili tüm raporlamaları hazırlayıp G.Müdüre gönderiyorum.
*Dönemsel ve yıl sonu mizanları çıkarıp smm ye gönderiyorum,onlar da oradaki tablo neticesinde vergi-bilanço vs. çıkarıyor.
*Aylık bordroları smm ye gönderiyorum onlar muhtasarını yapıyor.
*Siparişler vs sisteme giriyorum.

Özetle ofisteki tüm iş akışını ben yapıyorum ve 2 aydır bir yardımcı aldık ona işi öğretiyorum.
ve dün itibariyle yeni maaşım net 2.500 TL oldu.
2010 da başladığım Aöf Kamu yönetimi 2.sınıfta(özel sebeplerden ötürü) bıraktım.Belki tekrar..
Yaş 35.

Maaşımın yaptığım işe göre az/çok dengesi sizce nedir?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım ve ilk mesajım bu oldu :)
Çalıştığım süreç boyunca takıldığım bir çok konuda forumdan çok istifade ettim.Herkese canı gönülden şükranlarımı sunuyorum.
Hazır yeni yıl zamlarından sonra buradaki bir çok arkadaşın aldığı ücretleri vs okudum ve bende kendimce maaş durumum hakkında fikrinizi de merak ettim.
2012 yılından bu yana çalıştığım firmada;
*Bankalarla olan yazışmaları yapıyorum(talimatlar vs.)
*20 personelin özlük işlemlerini yapıyorum(sgk -işkur vs)
*Giriş ve çıkış faturalarını işliyor , masrafları yevmiyeye işliyorum.
*Stok kartları açma,fiyatlandırma,sistem kurulumu vs kısaca bilgi işlem desteğini tamamen ben sağlıyorum.
*Ay sonu bankaları işliyorum.
*Aylık KDV ve BA-Bs leri hazırlıyor, hazırladığım tabloyu smm ye mail atıyorum.(kendisi ayda bir veya 2 ayda bir gelip kontrol eder )
*ithalat dosyalarını yevmiyeye işliyorum.
*Diğer işin akışı ile ilgili tüm raporlamaları hazırlayıp G.Müdüre gönderiyorum.
*Dönemsel ve yıl sonu mizanları çıkarıp smm ye gönderiyorum,onlar da oradaki tablo neticesinde vergi-bilanço vs. çıkarıyor.
*Aylık bordroları smm ye gönderiyorum onlar muhtasarını yapıyor.
*Siparişler vs sisteme giriyorum.

Özetle ofisteki tüm iş akışını ben yapıyorum ve 2 aydır bir yardımcı aldık ona işi öğretiyorum.
ve dün itibariyle yeni maaşım net 2.500 TL oldu.
2010 da başladığım Aöf Kamu yönetimi 2.sınıfta(özel sebeplerden ötürü) bıraktım.Belki tekrar..
Yaş 35.

Maaşımın yaptığım işe göre az/çok dengesi sizce nedir?

İstanbul'da calısıyorsanız yaptıgınız isin mahiyetine karsılık aldıgınız ücret düşük.

Anadolu şartlarında ise daha iyisi ni vermezler malesef :)

Tabi Belgeyi alırsanız +1.000 daha koyun üzerine.

Olaya belge bazında bakarsak. Anadolu şarlatında bağımlı bir mali müsavirin aylıgı 3.000-4.000 tl aralıgındadır.

grup firmasının muhasebe müdürüyüm. 8 şirket var a.ş ve ltd. 700 calışan var grupta

ihracat ve imalat firmaları
kdv iadeleri
indirimli oranda kdv
firma kurma birlestirme
bütün resmi islemler firmada yapılmakta

6.000 TL MAAŞIM

İstanbul'da calısıyorsanız yaptıgınız isin mahiyetine karsılık aldıgınız ücret düşük.

Anadolu şartlarında ise daha iyisi ni vermezler malesef :)

Tabi Belgeyi alırsanız +1.000 daha koyun üzerine.

Olaya belge bazında bakarsak. Anadolu şarlatında bağımlı bir mali müsavirin aylıgı 3.000-4.000 tl aralıgındadır.

Cevabınız için teşekkür ederim.
İstanbul'da çalışıyorum ve bahar döneminde kayır yenileyerek eğitimime kaldığım yerden devam edeceğim inşaallah.
Sanırım 40 ı devirirken yaşam standardım biraz yükselir. :)
Belki forumda bununla alakalı bir çok kez fikir paylaşımı yapılmıştır ama ben yinede soracağım.
SMM ye giden yol çok meşakkatli midir?

Cevabınız için teşekkür ederim.
İstanbul'da çalışıyorum ve bahar döneminde kayır yenileyerek eğitimime kaldığım yerden devam edeceğim inşaallah.
Sanırım 40 ı devirirken yaşam standardım biraz yükselir. :)
Belki forumda bununla alakalı bir çok kez fikir paylaşımı yapılmıştır ama ben yinede soracağım.
SMM ye giden yol çok meşakkatli midir?

Sınavlar her gecen yıl zorlasıyor. Kontejanda düsürülüyor.

Staja Giris Sınavı 14 dersten olusan (2016'da ingilizce'de geldi)biraz çileli bir süreç, sağlam çalışmak lazım, imkan varsa dershaneye gitmenizi tavsiye ederim.

Sonrasında 3 yıllık staj süresini bekleyeceksiniz. 3 yılın sonunda bağlı bulundugunuz mali müşavirden min. 80 puan almanız gerekiyor, hani o süreçte ilgili smmm ile iyi gecinmeniz lazım :)

ne ise 3 yılın sonunda bitirme sınavına gireceksiniz, 8 branştan olusan yazılı bir sınav, bu sınav için daha sağlam calısmak gerekiyor kuskusuz..

Zorlu bir süreç. Lisans mezunu olarak bu yola basladıgınız günün üzerine bir 4-5 sene koyun, o sene sonunda belgenize kavusursunuz.

Tabi gelecekte bu mesleği yapacak herkesin bu sürece girmesi gerekir. Belgeli bir Mali Müsavir İstanbul piyasasında aç kalmaz, ölüsü 4 - 5.000 tl'ye görür..

Herkese Merhaba,

Aşağıdaki niteliklerim değerlendirildiğinde piyasada bağımlı olarak ortalama ne kadar maaş alabileceğim hakkında fikri olan var mıdır?

Ünvan: SMMM (ruhsatımı yeni aldım)
Eğitim: İşletme Yüksek Lisans
Tecrübe: 5 yıl (şirket ve büro tecrübem var)

İstanbul da Departmanımda çalıştırdığım yeni smmm ye 3.000 TL Maaş belirledim. (Grup Firması) Niteliğe göre değişir tabi maaş.

Arkadaşlar Belgeli bir arkadaşın alacağı en düşük maas 3.000. Aslında 3.500 diyelim. Tabi bu firmadan firmaya değişir. Kurumsal firmalar belgeli meslek mensuplarına değer verir. Bende belge mi yeni aldım. Bakalım ne kadar etki edecek. Mevcut ta daha oncede yazmistim. 16 alt calisanim olan bir d epartmanin belgesiz :) muhasebe m uduruydum. Alt yönetici pozisyonunda olan ve belgesi olmayan arkadaşlara 2.900-3.100 aralığında maas veriyoruz. Yılda 2 maas ta ikramiye. 3 aya bölerek veriyoruz. Sunu demek istiyorum. Kurumsal firmalarda çalışmaktan yana olun.

Eğer bağımlı çalışmak isteniyorsa,istisnalar olabilir ama kesinlikle kurumsal işyeri/işletmelerde işe başlanmalı/çalışılmalı.

2016 itibari ile 2400 tl aliyorum. 7 yillik tecrubem var. Konyada ikamet etmekteyim. Maasimin yeterli olmadigini biliyorum. Lakin piayasa ortalamasinda diyebilirim sanirim.

arkadaşlar merhaba şirkette çalışıyorum 3 000 TL maaşım var ruhsatı yeni aldım. Ancak güzel bir teklif aldım maaş olarak aynı ancak çalışacağım yer smmm ofisi patronların her ikiside yaşlı ileride defterlerin kalma ihitmali var aynı zamanda arkadaşımda yan ofiste. Babasıyla beraber çalışıyorlar beraber ortak olarakta yapabiliriz diyorlar sizce şirketten ayrılıp böyle bir risk almalıyım. Çalıştığım şirkette müdürlük pozisyonuda olabilir tabi bunun için en az 2 yıllık bir süreç var müdür olarak çalışsam 5 000 TL gibi bir maaş alabilirim bugünkü parayla.

Özellikle ofis açan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ofis açamadık daha, hala özel sektördeyim (meslekle de pek alakası yok), çok fazla bir tecrübem de yok ama nacizane sorunu cevaplamak isterim.

Eğer ki bu işi ben meslek olarak yaparım diyorsan bulunmaz bir fırsat gelmiş ayaklarına kadar, kaçırma derim. hem ilerde hazır portföyün olacak (vaat edilen bu yönde), hem de hem patronlardan hem de çok yakın bir arkadaşından destek alacaksın. Özel sektörde çalışıp da kendi bürosunu açmak isteyen biri için çok güzel bir başlangıç.

arkadaşlar merhaba şirkette çalışıyorum 3 000 TL maaşım var ruhsatı yeni aldım. Ancak güzel bir teklif aldım maaş olarak aynı ancak çalışacağım yer smmm ofisi patronların her ikiside yaşlı ileride defterlerin kalma ihitmali var aynı zamanda arkadaşımda yan ofiste. Babasıyla beraber çalışıyorlar beraber ortak olarakta yapabiliriz diyorlar sizce şirketten ayrılıp böyle bir risk almalıyım. Çalıştığım şirkette müdürlük pozisyonuda olabilir tabi bunun için en az 2 yıllık bir süreç var müdür olarak çalışsam 5 000 TL gibi bir maaş alabilirim bugünkü parayla.

Özellikle ofis açan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

5.000 tl kazanabilecegin sirket varsa ofis işlerine hic bulasma.

esnaftan para almanın ne kadar zor oldugunu az cok biliyorsunuzdur :)

bursa da yaşayan mali müşavir stajyeri olarak 1650 ve beyan bildirim yok sadece fatura işlenme banka vs bu rakam bence iyi daha iyisi kendimi geliştirip daha yükseğini alabilirm diye düşünüyorum. iş aramak stajyer olarak sıkıntı illa ki iş bulunur ancak yine de sabretmek gerek.

5.000 tl kazanabilecegin sirket varsa ofis işlerine hic bulasma.

esnaftan para almanın ne kadar zor oldugunu az cok biliyorsunuzdur :)

BU yönden baktığınızda yaklaşımınız çok doğru fakat birde şu yönü var. Belli bir yaş aralığına geldiğinizde şirketler artık çok sıcak bakmıyor. Şirketin ömür boyu garantisi yok maalesef. Büro ise ilk başlarda sıkıntı ama ileri ki yaşlarda daha rahat edebiliyorsunuz.

BU yönden baktığınızda yaklaşımınız çok doğru fakat birde şu yönü var. Belli bir yaş aralığına geldiğinizde şirketler artık çok sıcak bakmıyor. Şirketin ömür boyu garantisi yok maalesef. Büro ise ilk başlarda sıkıntı ama ileri ki yaşlarda daha rahat edebiliyorsunuz.

belli bir yastan sonra sirketlerde devam etmek icin prof. olmak zorundasınız. iş bitiren adam.

45-50'den sonra fatura yazıp banka isleyemessiniz tabi.

süreci takip edecek sorunları cözeceksiniz. yönetici yani..