Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu iletiyi, konunun ilgisi gereği," iş kanunu mevzuatı" bölümüne açmanız uygun olacaktır.
bilgilerinize sunulur

ya insanlara absürd absürd bilgiler vermeyin allah aşkına.
istanbul da 40000 mali müşavir var.
şu an bu sitede ilan versem 2000 tlye mali müşavir aranıyor diye en az 1000 kişi başvurur.
o yüzden insanlara realiteyi anlatın.yalandan yere almak istediğiniz maaşlar sanki varmış gibi yazmayın.

şu an bu sitede ilan versem 2000 tlye mali müşavir aranıyor diye en az 1000 kişi başvurur.
o yüzden insanlara realiteyi anlatın.yalandan yere almak istediğiniz maaşlar sanki varmış gibi yazmayın.

Aynen katılıyorum. Bunu ben söylesem ukalalık ediyor derler. Ancak gerçek bu.

Şu kadar maaş alıyorum iş değiştirmem gerekir mi diye yazan pek çok mesaj gördüm. Öncelikle iş değiştirmek o kadar kolay bir konu değil. Yani geçtiğiniz yerdeki uyum, çalışacağınız kişiler, çalışma ortamı, huzur gibi pek çok faktör var. Bunların hepsi bir risk. İyi de çıkabilir kötü de. Yani biraz daha fazla kazanıyım derken huzurunuzdan ve eldeki paranızdan olması da var işin içinde. Burası kader. Neticede herkesin bakmakla yükümlü olduğu asgari kendisi varsa ailesi geliyor. Çok iş değiştirmek de göze hoş gelen bir durum değil. Yani 5 yıl tecrübeli bir çalışan elinde her türlü belge var ama 6 ayda bir iş değiştirmiş. Olumsuz bir durum. Diğer taraftan bence paranın yanında huzur da çok önemli. Mevcut iş yerinizde huzurlu değilseniz bence iş değişikliği o zaman iyi bir alternatif olabiliyor.

Benim burada özellikle genç arkadaşlara tavsiyem mümkün olan ve kariyer hedeflerine en uygun yerden çalışmalaya başlamaları. Esasen bu başlangıç okulda olabilir. Yani iyi bir okul iyi bir başlangıç olabilir. Yok bunu yapamamışlarsa ilk fırsatta mümkünse en doğru yere geçmeye çalışmaları. Ancak gittikleri yerlerde de kendilerini göstermeli, sürekli okumalı ve geliştirmeleri, kalıcı olmaları, yaptıkları işi gösterebilmeleri ve saygı kazanmaları da önemli. Bir mensubumuz pazarlamaya değinmiş gerçekten de ben ne kadar yapamasamda yapılan işin pazarlanması oldukça önemli. Yani yaptığınız işin kalitesini mümkünse göstermek gerekir. Herşeyin ötesinde çalışılan yerlerin bir ücret skalası var. Yani Sabancı ya da Unilever muhasebesinde çalışıp buralarda yükselmişseniz bir ücret skalanız vardır. Yine muhasebe bürosunda çalışıyorsanız burada da bir ücret skalası vardır. Bunların hangisinin sizin için en faydalı olacağı ise gelecek hedeflerinize bağlı olacaktır. Bu şirketler de size ileride istediğiniz getiriyi sağlayabilir ya da ileride bu işi bilfiil yapmak istiyorsanız muhasebe bürosuda.

Benim 6 yıllık deneyimim var staj sınavına giriyorum henüz kazanamadım şirketten 1.500 alıyordum para mevzusunu hiç konuşamazdım yılın başında tanıdık vasıtasıyla başka bi şirkette 2200 e anlaştım ayrıldığım şirket tekrar çağırdı ve aynı yılın sonunda 3000 e anlaştım bu konularda kendinizi ağırdan satmanız gerekiyor yoksa düşük maaşlarda çalışmak zorunda kalırsınız benim gibi :)

Saygı değer arkadaşlar
Zaman Zaman belirtiyorum,İ.K olarak şahsi düşüncem;
siz meslek mensupları geniş anlamda işletmelerin,bir çok yani sadece ımuhasebe değil,bütçe,ticaret,satınalma,ihracat,ithalat,i.k vs. Bölümlülerinde yer alabileceğiniz gibi,buralarda üst noktalara gelebilecek nitelikli ehil kimseler olduğunuzu düşünür ve inanırım. Çünkü sizler işletmenin bütününü görebilme yetkinliği ve becerisine sahip olabilecek kimseleriniz.(istisna olarak "çürük elma"her sepet/meslekten çıkabilir,istisnalar belirttiğim düşünceyi ortadan kaldırmaz)yeterki işinizi sevin,meslek üzerine kendinizi geliştirin,öz güveninizi yitirmeyin,ilgili çevrelerle(ticari,sosyal çevreler,gerekirse siyasi çevreler,işveren kuruluşları,ilgili meslek kuruluşu ve üyeleriyle ilişkilerinizi geliştiriniz,(bu bağlamda mesleki yönden ve hukuken mümkünse yargı kurumu İçinde görev/yer alınız/üstleniniz)
(Malum inanan için hareket,gayret,emek,sabır bizden,nasipse kısmet Allah dan,kul/kişi önce kendi üzerine düşeni noksansız yerine getirmeli,sonra Allah dan istemeli,sonuçta olur,olmaz veya farklı bir Zaman diliminde olur,ya da hiç olmayabilir,hemen kısa süre sonrada olabilir,neticede olsa da,olmasa da hayırlısını Allah bilir,biz hayır ve hayırlısını isteyelim,Allah ın verdiği bu akıl,bilgi ve danışma/istişare sonucu, şer/kötü-olumsuz olması yüksek ihtimal olabilecek durumlardan da kaçınalım,bile bile lades olmasın,bazı haksız dünyalıkları elde etme düşüncesiyle,kendimizi,ailemizi ve çevremizi de üzmeyelim derim)
Şahsen sizlere inanır ve güvenirim,orta veya büyük işletme sahibi olsaydım,ilgili bölümlere ağırlıklı olarak sizleri tercih ederdim.
saygılarımla....

Son düzenleme:

40.000 olması önemli degil, senin bilgi düzeyin 40.000'de kaça girer ??

farklı olmak gerekiyor. sadece fatura-cari-banka isleyeceksen tabi o 40.000'den farkın olmaz, gittigin firmada da değerin olmaz.

mali müsavirligin zaten büyük firmalar icin cokta önemli oldugunu düsünmüyorum. muhasebe uzmanı alıyorlar mesela, mali müsavir olacak die şart kosmuyorlar, cünkü ellerinde zaten imza yetkisine sahip hem smmm hemde ymmm var.

deniz turan arkadaşım

siz bu mesleği çok abartıyorsunuz.bilim yapmıyoruz biz.icatta bulunmuyoruz.
muhasebe alanı mühendislik gibi değil.
94 yılından beri aynı işleri yapıyoruz.değişen çok az şey var.yani akıllı bir insan bu işi 2 senede öğrenir.
abartmanın anlamı yok.tutturmuşuz fatura cari işlemek diye bişey.sanki öteki işlemlerin bir farkı var.
aç google a yaz öğren.

deniz turan arkadaşım

94 yılından beri aynı işleri yapıyoruz.değişen çok az şey var.yani akıllı bir insan bu işi 2 senede öğrenir.
abartmanın anlamı yok.tutturmuşuz fatura cari işlemek diye bişey.sanki öteki işlemlerin bir farkı var.
aç google a yaz öğren.

Bence sizde fazla hafife alıyorsunuz :)

deniz turan arkadaşım

aç google a yaz öğren.

google'dan kim meslek ögreniyor ? google'dan bu mesleği ögrenen varsa gelsin elini öpeyim.

mali müsavir olarak yaptıgımız isler standart diyorsun demek fazla birsey bilmiyorsun kardesim..

kabugunu kıramadın yani, böyle devam et.

"Google amca" malisef her daim doğru şeyler söylemiyor:)doğrusu "Google amca" da ki bilgiler ve kararlar, insanlar tarafından üretiliyor,malum alt mahkemeler tarafından verilen bazı kararlar bile:)üst mahkemelerce bozulabiliyor olduğuna göre,görevimiz her daim en doğru ve güncel olanı,optimum seviyede öğrenmeye çalışmak olmalı,oysa bu görevler sevgi,emek,sabır olmadan da öğrenilmiyor,mesafe katedilemiyor(21 yıl İ.K da bulundum,bırakınız üstad olmayı,çıraklığı geçtim ama kalfa olabildim mi?bilmiyorum...):(

Google dan arama yaparak hiç bir meslek yürütülemez. Bunun mümkün olduğunu söyleyen varsa malesef hiç bir iş hayatı tecrübesi olmamıştır.
Arama yaptığınız zaman bir çok sonuç çıkar. Sizin onları değerlendirecek, eleyecek ve aradığınız konuya tam uyum sağlayan sonucu bulacak bilgi birikiminiz ve deneyiminiz olmazsa çok anormal sonuçlar çıkar.

Son düzenleme:
Google dan arama yaparak hiç bir meslek yürütülemez. Bunun mümkün olduğunu söyleyen varsa malesef hiç bir iş hayatı tecrübesi olmamıştır.
Arama yaptığınız zaman bir çok sonuç çıkar. Sizin onları değerlendirecek, eleyecek ve aradığınız konuya tam uyum sağlayan sonucu bulacak bilgi birikiminiz ve deneyiminiz olmazsa çok anormal sonuçlar çıkar.

google'da arama yapabilmek icinde belli bir seviyede bilgi sahibi olmak gerekiyor.

misal kafanıza bir hesap takıldı ve detayını ögrenmek istiyorsunuz, muhasebenin altyapısını bilmiyorsanız zaten arastırma yapamazsınız ki.

tartışmaya gerek yok ki dünyanın en kolay olunanabilen ve piyasada en fazla bulunan meslek muhasebeciliktir mali müşavirliktir ama uygulamaya gelince stres sıkıntı işçi işveren devlet mükellef arasında köprü görevi görmek saç ayağı olmak ve mevzuatı takip etmek çözümler üretmeye çalışmak yeni yeni olaylarla karşılaşmak bu mesleği biraz zorlaştırmaktadır ama yaş görmezsiniz taş görmezsinzi bilgisayarın karşısında ne sıcaktan terlersiniz ne de soğuktan üşürsünüz zihniniz yorulur 4 işlemi bilmeniz bu mesleğe adım atmanız için gerekli ve yeterlidir

tartışmaya gerek yok ki dünyanın en kolay olunanabilen ve piyasada en fazla bulunan meslek muhasebeciliktir mali müşavirliktir ama uygulamaya gelince stres sıkıntı işçi işveren devlet mükellef arasında köprü görevi görmek saç ayağı olmak ve mevzuatı takip etmek çözümler üretmeye çalışmak yeni yeni olaylarla karşılaşmak bu mesleği biraz zorlaştırmaktadır ama yaş görmezsiniz taş görmezsinzi bilgisayarın karşısında ne sıcaktan terlersiniz ne de soğuktan üşürsünüz zihniniz yorulur 4 işlemi bilmeniz bu mesleğe adım atmanız için gerekli ve yeterlidir

sen olayı cözmüssün ya. yoldan gecen bir vatandaşı çevirsinler kardes gel sen bizim sirketin finans müdürü ol desinler.

dört islem bilse yeter zaten.

bence tıpta cok kolay. eli makas ve jilet tutan herkes rahatlıkla ameliyat yapabilir ne diye yıllarca fakültede egitim görüyorlar.

ben sana en az 10 tane o şekilde göstereyim ayakkabı boyacığınından okuldan atılmadan gelip muahsebeci olan kafasını çalıştırıp açıköğretimde okuyup kanunları sular seller gibi içen sana bana ve çoğu üstat geçinene taş çıkaracak bir baltaya sap olamamış ama haspel kadar muhasebeci olmuş dünya kadar adam çıkartayım karşına ama herkes doktor olamaz, herkes mühendis olamaz, herkes o branşların dersini okuyamaz, anlayamaz, anatomiye herkes anlamaz, integrali türevide anlamaz ama okuma yazması olan herkes biraz kafa yorarsa muhasebeci olur ,gelir tablosu bilanço zor değil ki bunun dünya kadar sayısız örnekleri var ticaret lisesini bitir mali müşavir ol 2 yıllık bitir mali müşavir ol açık öğretim oku mali müşavir ol mali dersler üzerine yüksek lisans yap başka bölümde de olsan mali müşavir ol bunlar memleketimizin acı gerçekleri neden herkes olabiliyor çünkü belli başlı dersleri ezberle sınavı kazan sonrasını iş başı yapınca görür öğrenirsin zira kervan yolda düzülür.Olay çok çok kolay sokaktan birisini tutup doktor mühendis avukat öğretmen veya sanat erbabı sanatkar yapamazsınız ama kafası çalışan herkesi istedikten sonra azim varsa mükemmel bir muhasebeci mali müşavir yapabilirsiniz.Her yerde 2-3 aylık muhasebe kursları var elbette yeterli değil sadece mesleğe adım atmak için bir başlangıç ama piyasa muhasebe kursu dolu ve hep çevrenizde mesleği olmayanlar muhasebe tarzı iş arıyorlardır buna şahit olmuşsunuzdur ama asla avukatlık kursu göremezsiniz,doktorluk kursu göremezsiniz,mühendislik kursu göremezsiniz,öğretmenlik kursu göremezsiniz acaba neden bir düşünün lütfen.Ayrıca son dönemde moda oldu herkes mali müşavir oluyor nasıl ehryer üniversite mezunuysa mali müşavirliğinde eskisi kadar bir havası yok çevredekiler bile artık sizi tınlamıyor moda oldu herkes oluyor zaten sıradan diyorlar doğruluk payı da yok değil yani a dostlar

Son düzenleme:
ben sana en az 10 tane o şekilde göstereyim ayakkabı boyacığınından okuldan atılmadan gelip muahsebeci olan kafasını çalıştırıp açıköğretimde okuyup kanunları sular seller gibi içen sana bana ve çoğu üstat geçinene taş çıkaracak bir baltaya sap olamamış ama haspel kadar muhasebeci olmuş dünya kadar adam çıkartayım karşına ama herkes doktor olamaz, herkes mühendis olamaz, herkes o branşların dersini okuyamaz, anlayamaz, anatomiye herkes anlamaz, integrali türevide anlamaz ama okuma yazması olan herkes biraz kafa yorarsa muhasebeci olur ,gelir tablosu bilanço zor değil ki bunun dünya kadar sayısız örnekleri var ticaret lisesini bitir mali müşavir ol 2 yıllık bitir mali müşavir ol açık öğretim oku mali müşavir ol mali dersler üzerine yüksek lisans yap başka bölümde de olsan mali müşavir ol bunlar memleketimizin acı gerçekleri neden herkes olabiliyor çünkü belli başlı dersleri ezberle sınavı kazan sonrasını iş başı yapınca görür öğrenirsin zira kervan yolda düzülür.Olay çok çok kolay sokaktan birisini tutup doktor mühendis avukat öğretmen veya sanat erbabı sanatkar yapamazsınız ama kafası çalışan herkesi istedikten sonra azim varsa mükemmel bir muhasebeci mali müşavir yapabilirsiniz.Her yerde 2-3 aylık muhasebe kursları var elbette yeterli değil sadece mesleğe adım atmak için bir başlangıç ama piyasa muhasebe kursu dolu ve hep çevrenizde mesleği olmayanlar muhasebe tarzı iş arıyorlardır buna şahit olmuşsunuzdur ama asla avukatlık kursu göremezsiniz,doktorluk kursu göremezsiniz,mühendislik kursu göremezsiniz,öğretmenlik kursu göremezsiniz acaba neden bir düşünün lütfen.Ayrıca son dönemde moda oldu herkes mali müşavir oluyor nasıl ehryer üniversite mezunuysa mali müşavirliğinde eskisi kadar bir havası yok çevredekiler bile artık sizi tınlamıyor moda oldu herkes oluyor zaten sıradan diyorlar doğruluk payı da yok değil yani a dostlar

O zaman nerde kaldı, 3500tl en az istemelisin önerileriniz?
Hasbelkader meslek sahibi ol, 3500 den aşağı ücrete çalışma,
dirsek çürüt , sıkıntılar çek yıllarca, aranan, işini bilerek yapan meslek sahibi ol, 7-8 bin alınca da fosil ol dinazor ol.
Zor iş sizin meslek gerçekten.....

O zaman nerde kaldı, 3500tl en az istemelisin önerileriniz?
Hasbelkader meslek sahibi ol, 3500 den aşağı ücrete çalışma,
dirsek çürüt , sıkıntılar çek yıllarca, aranan, işini bilerek yapan meslek sahibi ol, 7-8 bin alınca da fosil ol dinazor ol.
Zor iş sizin meslek gerçekten.....

siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız demek istediklerimi hiç anlamamışsınız bu mesleğin önemi için yıllarca mücadele veriyorum değerini kıymetini de en iyi bilenlerden birisi de benim ama burada söylemek istediğim konu daha farklı muhasebeci var asgari ücretin altında çalışır muhasebeci var ben biliyorum 25.000 tl ye çalışır bilgi birikim tecrübe değer katma kendini pazarlama ağırlığını hissettirme çalışkanlık dürüstlükl vesaire bir sürü sebep var bu emsleği hakettiği yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız herkesi de aynı katagoriye sokmuyorum ama hiç kimse bana muhasebeci olmak zordur diye gelmesin ben yazımın en başında da belirttim dünyanın en kolay olunabilen mesleğidir muhasebe ama uygulama için aynı şeyi söylemiyorum yasalar bile fazla bir özellik beklemiyorken muahsebe diploması için bizim çok çok abartıp havalara girmemizi anlamıyorum mali müşavir 3500 değil istanbulda en az 5000 tl almalı o ayrı konu adam gibi mali müşavir olmadan şirketlerde yürümez o da ayrı konu ama size kaç kişiyi gösteririm sizden daha bilgili olan ama okul bile okumadan bu işe girip yeminliyi bile kendine ortak edip parmağında oynatan kısaca çok çok artı değerli süper zeki olup yükske not almaya gerek yok her önüne gelen muahsebeci olabilir ama onlarda kendi aralarında ayrılır o kadar basit.Muhasebeci olmak zor mu,hayır zor değil isteyen herkes olabilir buna itirazı olan var mı yok bizde onu diyoruz zaten başka bir şey demiyoruz ki.

Son düzenleme: