Selamlar,
Smmm staj başlatma sınavına girdim bende.ama burda yazılanları okuyunca soğudum başlamadan
(
üniversite mezunuyum.1 yıl bankacılık yaptım.uzun süredir çalışmıyorum.staj başlatma sınavına girdim ve sanırım geçicem.34 yaşındayım uzun süredir de çalışmıyorum. Denetim de yoğunlaşarak ve yüksek lisans yaparak kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.staj yeri olarak sizce nereyi tercih etmeliyim
Yada başka tavsiye edebileceğiniz birşeyler varsa bilgi edinmek isterim
2.girisimde kazandım sınavı. 1.5 yıl genel muhasebe bürosunda calıstım ama ofisteki şefle anlasamadıgım icin bıraktım isi, simdi stajımı baslatmak icin yeni bir is arıyorum ama artık genel muhasebe bürolarında calısmak istemiyorum. firmalarda calısmak daha yerinde olur, hani genel degilde ön muhasebe oluyor. tek firman var, herseyi ile ilgileniyorsun.
genel muhasebede 30 tane firmadan sorumluydum, keza beyanname onaylıyorsun, birinde hata yapsan 1.000 lira üstü ceza gelebiliyor. genel muhasebeyi ögrendiyseniz daha fazla ugrasmayın derim direk bir firmaya gecip onun muhasebebisini tutun.
özel sektörü bende sevmiyorum, daha doğrusu kim seviyor ki ?? resmen eziyet ama iki secenek var ;
1-ya kpss'ye asılıp devlet memuru olacaksın.
2-özel sektörde devam edeceksen kendi meslegin üzerinde uzmanlasacaksın. muhasebeciysen mali müsavir olmak gibi,
mali müsavirler denildigi gibi düsük ücretler almıyor dostum. hani iç karartmaya gerek yok. kendini mevzuatta yetistiren bir mali müsavir istanbul'da 4'ten aşağı kazanmaz, 1-2 sene icinde 5-6'ya cıkar.
millet bilmeden sallıyor, yok ya asgari ücrete calısırlar
muhasebenin m'sini bilme mali müsavir ol, en kötü 3.000 tl'ye is bulursun, hani belgen sana para kazandırır, mevzuattada kendini yetistirirsen ortl. 5'i görürsüm. büyük sehirlerde tabi, anadolu'da biraz daha düsük olur ücretler.