Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
"...........yani kimse halinden memnun değil..."
Kısmende olsa memnun olanlar var,bunların ekseriyeti tabiri caizse "mutlu azınlık"olarak tarif edilebilir,oranı % 10-15 midir,nedir,bilmiyorum,her neyse,konumuza dönersek,genel manada öteden beridir(küçüklüğümüzden bu yana duyarız) ister "bal yiyen baldan bezer"hesabı,ister bağımsız meslek erbabı veya iş gören/işci ya da müteşebbis/işveren olsun,çeşitli sebeblerle malum bir yakınma dolayısyle rahatsızlık/memnuniyetsizlik söz konusudur.
Bu çerçevede yapılan/yürütülen meslek/iş/iş yeri ve işin yürütümünden kaynaklanan sebepler yanında,kişilerin şahsından kaynaklanan sebeplerde mevcut.Neticede başlangıçtan itibaren olayların içinde insan faktörü var,insanın olduğu yerde de problem var,olması da normal ama çözümde olmalı.
İnsani ilişkilerde,problemin fazla olması ve büyümesi ile bunların azlığı ve küçülmesinin "eğitimli/bilinçli birey" faktörü ile alakalı olduğu söylenebilir.Bu noktada belki okur-yazar oranı,ilköğretim-orta okul-lise ve üniversite,hatta yüksek lisans eğitimi almışların oranı,eğitim seviyesi ve kalitesi vs.artmış olabilir ama oran olarak "mükemmel/kaliteli insan" oranında artış söz konusu mu?(bu noktada " kaliteli insan"dan kastım,kişi olarak kısaca "iyi vatandaş"-"örnek insan" yani hak-hukuk-adalet ölçülerine riayet eden,dürüst,samimi,saygılı,vatanını,milletini,bayrağını seven,gündemde olduğu için söylüyorum asla "kadına şiddet" uygulamayacak bilinçte olan vs)
Yanlış anlaşılmasın hani "nerde o eski günler"derler ya, insani münasebetler açısından ben o günleri arıyor,özlüyorum...:)

Sahip olduğundan daha fazlasını istemek, insanoğlunun doğasında var ve her zaman olacak.
1000 yeterken 2000istenecek, 2000olduğunda 3000olacak istenen... 10.000 olduğunda 15.000 istenen olacak.
Önemli olan hak edileni alabilmek, emeğin karşılığını vermek.

Sahip olduğundan daha fazlasını istemek, insanoğlunun doğasında var ve her zaman olacak.
Evet.
Bu istek,bu ihtiras gereğinden fazla olduğunda,insanlar farklı yönelişlere sürüklenebiliyor,menfi sonuçlanması halinde de huzur kaçabiliyor.
Tabiki hak edilenden fazlasını almaya çalışmak,emeğin karşılığını vermemek olmaz.
İşci isek ücretin karşılığı olan iş görme borcunu gereği gibi yerine getireceğiz,işveren isek işcinin emeğinin karşılığını noksansız ödeyeceğiz.Tersi olursa sorun var demektir,gerisi malum...(problem,huzursuzluk,ihtilaf,şikayet,mahkeme vs...)

bence taban fiyat, meslek mensubunun donanımına göre değil sırf imza yetkisinden dolayı 3500 tl olmalı.

Son düzenleme:
Bu sadece bir niyet beklenti olabilir. Özel sektörde ücretler nitelik ve arz talebe göre belirleniyor maalesef. Biraz da pazarlama meselesi

3000 TL NET ÜCRETLE BİR MALİ MÜŞAVİR İSTANBULDA İŞ BULABİLİR yukarısı ise bilgisine pazarlama gücüne ve firmanın büyüklüğü ile ihtiyaca pozisyona bağlı ama istanbulda cumartesi tatil ve 3000 tl maaşla iş bulamayan kendini sorgulasın

Merhaba Herkese,

Hemen hemen 100 e yakın yorum okudum. Konumuz Smmm maaşları olmasa, bankacı maaşları, öğretmen maaşları, memur maaşları vb olsaydı da aynı sıkıntılar, aynı umutlar, aynı karşıkılıkları göreceğime adım gibi emindim.

Bende Smmm stajyeriyim aynı zamanda yüksek lisans yapıyorumve 26 yaşındayım(Yalova üniv. İngilizce İşletme mezunuyum bu arada). Yalova da başladım staja sadece sigortamı yatırıyordu Mali Müşavir aynı zamanda ek iş yapıyordum. 5 ay çalıştıktan sonra 600 tl almaya başladım. 1 yılın sonunda asgari ücret olacaktı ki Ocak ta büro dan ayrılıp Diyarbakır da büyük bir şirkette staja devam kararı aldım ve maaş 2.000 tl net, 6 ay dan sonra 2.500 bir yıl sonra da maaş konuşacaz. Benim de bu meslekten beklentilerim yüksek 100000 civarında SMMM var, bence mesleğin itibarıda çok güzel maaşları da çok güzel. Herkes kendi yerini, seviyesini, kariyerini ve maaşını belirler 2-3 yıllık çalışma hayatından sonra. Benden genç arkadaşlara tavsiyem şu ki, olumsuz yorumların çoğuna gülüp geçin, çünkü ben bu sınava hazırlanırken bir defa okudum yorumları nerdeyse sınava 3 gün kala sınava girmekten vazgeçecektim. Sıkıntılar yok mu tabi ki var ama çalışan hakkını kısa vadede alamasa da uzun vade de alıyor bir şekilde o yüzden kendini yetiştirmek çok önemli. İngilizce, bilgisiyar kullanma becerisi, temel bir iki muhasebe programı bilgisi zorunlu olması gerekenler bence iyi bir maaş beklentiniz varsa. Bu arada tecrübem de çok yok muhasebe anlamında ama iş görüşmelerine filan gittiğiniz zaman kendinizi pazarlamayı bilmelisiniz. Sorulanları bilmeniz beklenmiyor mülakatlarda, fikrinizin olup olmadığıdır önemli olan ve muhasebeci olacaksanız eğer her şeye kulak kabartmalı, anlamaya çalışılmalı, ve en önemlisi Güncel olunmalı.

İyi Çalışmalar Herkese

Son düzenleme:
Merhaba Herkese,

Hemen hemen 100 e yakın yorum okudum. Konumuz Smmm maaşları olmasa, bankacı maaşları, öğretmen maaşları, memur maaşları vb olsaydı da aynı sıkıntılar, aynı umutlar, aynı karşıkılıkları göreceğime adım gibi emindim.

Bende Smmm stajyeriyim aynı zamanda yüksek lisans yapıyorumve 26 yaşındayım(Yalova üniv. İngilizce İşletme mezunuyum bu arada). Yalova da başladım staja sadece sigortamı yatırıyordu Mali Müşavir aynı zamanda ek iş yapıyordum. 5 ay çalıştıktan sonra 600 tl almaya başladım. 1 yılın sonunda asgari ücret olacaktı ki Ocak ta büro dan ayrılıp Diyarbakır da büyük bir şirkette staja devam kararı aldım ve maaş 2.000 tl net, 6 ay dan sonra 2.500 bir yıl sonra da maaş konuşacaz. Benim de bu meslekten beklentilerim yüksek 100000 civarında SMMM var, bence mesleğin itibarıda çok güzel maaşları da çok güzel. Herkes kendi yerini, seviyesini, kariyerini ve maaşını belirler 2-3 yıllık çalışma hayatından sonra. Benden genç arkadaşlara tavsiyem şu ki, olumsuz yorumların çoğuna gülüp geçin, çünkü ben bu sınava hazırlanırken bir defa okudum yorumları nerdeyse sınava 3 gün kala sınava girmekten vazgeçecektim. Sıkıntılar yok mu tabi ki var ama çalışan hakkını kısa vadede alamasa da uzun vade de alıyor bir şekilde o yüzden kendini yetiştirmek çok önemli. İngilizce, bilgisiyar kullanma becerisi, temel bir iki muhasebe programı bilgisi zorunlu olması gerekenler bence iyi bir maaş beklentiniz varsa. Bu arada tecrübem de çok yok muhasebe anlamında ama iş görüşmelerine filan gittiğiniz zaman kendinizi pazarlamayı bilmelisiniz. Sorulanları bilmeniz beklenmiyor mülakatlarda, fikrinizin olup olmadığıdır önemli olan ve muhasebeci olacaksanız eğer her şeye kulak kabartmalı, anlamaya çalışılmalı, ve en önemlisi Güncel olunmalı.

İyi Çalışmalar Herkese
Helal sana kardeşim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bu yazılar 2010 yılına ait 2015 İçin güncel bilgiler verebilir misiniz Büro ve şirketler için bedavamı çalışıyoruz yoksa normal mi diye fikrimiz olur, mesela stajerim iyi kötü büronun tüm işlerini yapıyorum (gerektiğinde yardım alarak tabii) net 1500 tl elime geçiyor şirketlerde ve diğer bürolardaki durumu merak ediyorum 4 sene üni. oku bir sürü para,vakit,emek harca stajer olabilmek ve smmm olabilmek için bu maaşlar komik geliyor..

acın iş ilanları muhasebe işine bütün bayanları alıyorlar ne yazıkkki erkekler artık bu meslekden ekmek yiyemez duruma geldi..

Kadınlar ucuz iş gücü olduğu için tercih ediliyorlar sorun onları tercih edenlerde değil sorun düşük maaşlarla çalışmaya razı olan smmm müsveddelerinde. 3.000 Tl altında malimüşavir vasfıyla çalışan insan gitsin o belgesini yaksın mesleğe en büyük zararı veren kaliteden yoksun onurdan yoksun smmm belgesine sahip malimüşavirciklerdir sen çalışmazsan o çalışmazsa işverende eşşek gibi smmm sine en az 3.000 Tl maaş vermek zorunda kalacaktır.

3000 tl değil dostum 3500 tl ama minumum bu zira o kadar çok varki yüksek maaş alan cesur olun korkmayın kendi değerinizi bilin ve ağırdan satın

Ben 3.000 TL yi bu işin asgari ücreti olarak yazdım piyasada 1.500 Tl ye bile çalışmaya razı binlerce belgeli malimüşavircik olan bir ortamda benim yazdığım 3.000 Tl gayet makul bir asgari rakam siz önce bu kaliteden yoksun smmm ordusunda benim rakamlarıma ulaşın sonrası zaten kendiliğinden gelecektir.

buraya maaş konusunu tutarını yazıpta maaş konusunda atıp tutan, cart curt eden, ona buna laf eden arkadaşları nedense bu forumun üst kategorilerindeki sorularda bilgilerini hiç göremiyoruz, herkes atıp tutuyor, yolunu bulmuş ona laf ediyor, buna laf ediyor maalesef burada. Maaş, alınan ücret oldu mu? hepiniz cesur cengaver mali müşavir oluyorsunuz, hatta yakıştırma bile yapıyorsunuz ama bilgiye gelince atıp tutamıyorsunuz nedense.

buraya maaş konusunu tutarını yazıpta maaş konusunda atıp tutan, cart curt eden, ona buna laf eden arkadaşları nedense bu forumun üst kategorilerindeki sorularda bilgilerini hiç göremiyoruz, herkes atıp tutuyor, yolunu bulmuş ona laf ediyor, buna laf ediyor maalesef burada. Maaş, alınan ücret oldu mu? hepiniz cesur cengaver mali müşavir oluyorsunuz, hatta yakıştırma bile yapıyorsunuz ama bilgiye gelince atıp tutamıyorsunuz nedense.

Çok güzel aynen katılıyorum. Ben yazsam olmazdı ama siz dile getirmişiniz.
Geçen gün ismi lazım değil bir stajyer arkadaşımız da muhasebe müdürüyüm bu işi ben yaparım diyordu. Helal olsun valla ne diyim.

Merhabalar,

Ticaret Lisesi Muhasebe çıkışlıyım,
2013 Muhasebe Lisans Mezunuyum 1500 TL İstanbulda ücret alıyorum..

Stajımızı daha başlatamadık

Merhaba arkadaşlar bu yazılar 2010 yılına ait 2015 İçin güncel bilgiler verebilir misiniz Büro ve şirketler için bedavamı çalışıyoruz yoksa normal mi diye fikrimiz olur, mesela stajerim iyi kötü büronun tüm işlerini yapıyorum (gerektiğinde yardım alarak tabii) net 1500 tl elime geçiyor şirketlerde ve diğer bürolardaki durumu merak ediyorum 4 sene üni. oku bir sürü para,vakit,emek harca stajer olabilmek ve smmm olabilmek için bu maaşlar komik geliyor..

stajyerken maaşın komik gelmesi neden onu anlayamadım.
2 sene uğraşıp bankanın birisine zor bela kapak atıp 1.300,00 - 1.400,00 TL maaş alsaydınız ozaman ne diyecektiniz.
vasıfları iyi olan istediğini çatır çatır alıyor arkadaşım.

2011 senesinde ankara şaşmaz bölgesine bir iş görüşmesine gittim. istediğim maaşı çok buldularki biz sizi ararız dediler. çıktım aracıma doğru yürürken karşıdan gelen birisi adres sordu. bende az önce oradan çıktım diyerek gösterdim. sizde iş görüşmesinden geliyorsunuz herhalde diyerek konuya girdi.
ruhsatım var ama hiç deneyimim yok, beni işe alırlarmı dedi. bende büyük ihtimal alırlar dedim.