Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Jarirah,

Anladığım kadarıyla işyerinde defter tutuluyor ki çıkarılan mevzuat ve hedefler bu yöne doğru gitmektedir. Beyannameleri kimin gönderildiği ? Sektör ve cirolarınız ? İliniz ? belirtilmemiş imalat olduğunu anlıyorum fakat size önerim öncelikle çevrenizde aynı sektöre uygun konumuzla uygun kişilerin ücret ve haklarını incelemek.

İşin içinde olmak heleki imalat işinde zaten 1.gerekliliktir.Üretim reçetelerine firelere giren çıkana ve stoklara hakim olmanız gerekir.Bu da imalatın ve deponun içinde olmayı gerektirir. =resmi veya G.resmide olsa=

Firma sahiplerinin çoğunluğu eski ile yeniyi takdir eder ama tamamen duygusal sebeplerden bunu göstermez.Oturup düzgün şekilde sinirli ve yıkıcı olmadan görüşmenizi tavsiye ederim.Birçok olayı istediğiniz hedefe aniden bir günde 90 derece döndüremezsiniz ama küçük dürtmelerle bir süre sonra istediğiniz hedefe ulaşırsınız -Zaten sabırda bundan tavsiye edilmiştir.-

Her firmanın ücret politikası farklıdır, ama başlangıçta sorumluluk almak işe hakim olmak da konumunuza uygun bir ücret talep etmenizi gerekir.

Alınacak sorumluluklar sonuçta yükselme yükselmede sonuçta yüksek ücret talep etme hakkı doğurur bu hakkı yüreğinizde hissettiğinizde zaten karşı tarafında bir şansı kalmadığını anlarsınız.Yağız atın yemini kendi arttırdığını unutmayın.

Saygılar

Çok teşekkür ederim.Sinirli olmasam da kırgınım.Fakat şunu da söylemeliyim ki muhasebe elemanı işverenler tarafından akşama kadar PC başında oturan ,boş vakti bulunan ,her işe koşturulmaya müsait (tabiri caizse joker eleman)statüsünde görüyor.Bu konuya dikkat çekmek istiyorum aslında.Kabul edelim ne Smmm nin ne de muhasebe elemanının verdiği emek maalesef çok az işveren tarafından takdir ediliyor.Hele bunu bir de bir muhasebeci yetişirken maddi manevi zahmetlerini göz önünde bulundurursak.Ayrıca Smmm olan arkadaşlar mükellef sınırlaması demişler.Mükellef sınırlı olsun ya da olmasın işletmelerde en son ücreti ödenen SMMM lerdir.Mükelleflerin düzgün ödeme yapmadıkları/yapmak istemediklerini herkes bilir.Sebebi de bu mesleğe duyulan saygıdır.Çünkü işverene göre muhasebe sadece masraftır onun için işverene en değerli eleman firmaya müşteri getiren para kazandıran elemanlardır.

Son düzenleme:
Tekstil firmasında 3,5 yıldır çalışmaktayım.
Toplamda 4. şirketim ve 13 yıllık tecrübeye sahibim.
Mevcut pozisyonum insan kaynakları yöneticisi,
140 kişinin 4 ayrı sicilde istihdam edildiği şirket, ayrıca patronun apartmanının kapıcısından tutunda öbür patronun evindeki yabancı uyruklu hizmetçisine kadar ayrı siciller olmak üzere a dan z ye tüm personel&insan kaynakları süreçlerini tek başıma yürütmekteyim.
98 ticaret lisesi mezunuyum, liderlik tahtına oturduğunu düşünen bencillerden olduğum için henüz 2011 de aöf işletmeye kayıt yaptırım ve 2. sınıftayım.
İstanbulda yaşıyorum, evliyim, 1 çocuğum var
Net 2500 TL maaş almaktayım.
Ocak zammını bekliyorum, ciddi bir iyileştirme olmazsa çıkmayı düşünüyorum.
Sizce yapmalı mıyım arkadaşlar?

a-Bu durumda, bir miktar daha yüksek veya az ücret alanlarda olabilir ancak kısmen kıyas yapılabilirse de,yüksek ücretler direk emsal görülmemeli,bu bağlamda az ücret alanlarda dikkate alınmalı,(bu noktada sn.Nizam beye katılıyorum)ayrıca çalışma koşulları arasında yer alan ücretin dışında diğer faktörler/koşullar(örneğin,işgörenin mesleği,ustalığı,statüsü,kazanılmış hakları,iş ortamı,genel manada çalışma barışının sağlanmış olması vs..)önem arzeder
Siz bana göre çook şanslısınız(ben 32 yaşımda başladım,siz de şimdi bu yaşlarda olmalısınız!..)
b-İlerisi açısından,yinede duyarlı olunuz, olaki daha büyük kurumsal işyeri/işletmelerde yer almanız mümkün olabilir,mutlak surette şu zaman(örneğin ocak ayında olmasıda)gerekmez,extra durum olmadıkca şartlara göre hareket edebilirsiniz.
c-"liderlik tahtına oturduğunu düşünen bencillerden olduğum için..."düşüncenizi tam anlayamadım ama tabiki liderlik tahdına oturabilirsiniz ama (sizlerde farkındasınızki) çok bencil olmamanızı öneririm.(bir çok insan(belki herkes) kısmen bencildir!):)
Kolay gelsin

Tekstil firmasında 3,5 yıldır çalışmaktayım.
Toplamda 4. şirketim ve 13 yıllık tecrübeye sahibim.
Mevcut pozisyonum insan kaynakları yöneticisi,
140 kişinin 4 ayrı sicilde istihdam edildiği şirket, ayrıca patronun apartmanının kapıcısından tutunda öbür patronun evindeki yabancı uyruklu hizmetçisine kadar ayrı siciller olmak üzere a dan z ye tüm personel&insan kaynakları süreçlerini tek başıma yürütmekteyim.
98 ticaret lisesi mezunuyum, liderlik tahtına oturduğunu düşünen bencillerden olduğum için henüz 2011 de aöf işletmeye kayıt yaptırım ve 2. sınıftayım.
İstanbulda yaşıyorum, evliyim, 1 çocuğum var
Net 2500 TL maaş almaktayım.
Ocak zammını bekliyorum, ciddi bir iyileştirme olmazsa çıkmayı düşünüyorum.
Sizce yapmalı mıyım arkadaşlar?

Nail olsaydı burada, sana çok güzel birşey derdi ama, Bu konuda yakınıyor çünkü.. ev aldı kredi ile şimdi kendisi..

Son düzenleme:
Katlır veya katılmayız,genel manada aşağıdaki hususlara dikkat etmekte yarar var.
Bir üstad(sn.Uğur Tandoğan)bir yazısında,"GEnin efsanevi yöneticisi Jack Welch in Kariyerinizi mahvedebilecek 10 davranış"ın neler olduğunu aktariyor.
Bunlar;
1-değişime direnmek2-çözüm yerine problem bulmak3-mevcut işin yerine hep ufukdaki kariyer hamlasine odaklanmak4-sadece kendisini önemsemek5-mizah dan yoksun katı birisi olmak6-performans ıskalamak7-rakiplerinin yerine yöneticilerini mat etmeye çalışmak8-kendinden fazlası ile memnun olup gelişimi durdurmak9-sistemin zorlamalarına gerektiğinde karşı koyacak cesaretten yoksun olmak10-terfi ettiğiniz takdirde yerinize geçecek kişinin hazırlığını yapmamak.

Son düzenleme:
Bence ücretiniz normaldir.

a-Bu durumda, bir miktar daha yüksek veya az ücret alanlarda olabilir ancak kısmen kıyas yapılabilirse de,yüksek ücretler direk emsal görülmemeli,bu bağlamda az ücret alanlarda dikkate alınmalı,(bu noktada sn.Nizam beye katılıyorum)ayrıca çalışma koşulları arasında yer alan ücretin dışında diğer faktörler/koşullar(örneğin,işgörenin mesleği,ustalığı,statüsü,kazanılmış hakları,iş ortamı,genel manada çalışma barışının sağlanmış olması vs..)önem arzeder
Siz bana göre çook şanslısınız(ben 32 yaşımda başladım,siz de şimdi bu yaşlarda olmalısınız!..)
b-İlerisi açısından,yinede duyarlı olunuz, olaki daha büyük kurumsal işyeri/işletmelerde yer almanız mümkün olabilir,mutlak surette şu zaman(örneğin ocak ayında olmasıda)gerekmez,extra durum olmadıkca şartlara göre hareket edebilirsiniz.
c-"liderlik tahtına oturduğunu düşünen bencillerden olduğum için..."düşüncenizi tam anlayamadım ama tabiki liderlik tahdına oturabilirsiniz ama (sizlerde farkındasınızki) çok bencil olmamanızı öneririm.(bir çok insan(belki herkes) kısmen bencildir!):)
Kolay gelsin

Cevaplarınız için teşekkür ederim

Evet 32 yaşındayım, o zamanlara göre çekirdekten yetiştim diyebilirim.
Almış olduğum sorumluluk ve sıfır hata ile çalışma başarının vermiş olduğu güvenle daha iyi yerlere gelebileceğimi hissettiğimden dolayı burası artık maddi manevi yetmiyor :) Bi nevi basit geliyor
Liderlik tahtına oturmak derken yani o zamanlarda artık ben oldum, ben tamamım dedim ve kendimi geliştirmek adına hiçbirşey yapmadım, olduğumla kaldım demek istemiştim.

sizlere de iyi çalışmalar

"... sıfır hata..."
Baştan söyleyim,(benim dememe ihtiyacınız olmayabilir ama)sizi takdir ediyorum,(şahsen istikbal de görüyorum)
Acizane düşüncelerimi paylaşayım ki;
-tamam özgüven olmalı fakat İK da "0" hata çok iddialı bir durum:)ihtiyatlı olmak da yarar var,
-bu forum da paylaşılan konulardan da anlaşılacağı üzere noksanımız yok değil,(benim var ve buradan da çok şey öğrendim,öğrenmeyede devam ediyorum)
-malum bilgi en büyük güçtür,bu bağlamda hem en doğrusunu bileceğiz,hem de en doğru şekilde uygulayacağız,her daim, her konuda,en doğrusunu bilemiyor,bilsek de bazen çeşitli sebeblerle en doğrusunu uygulayamıyoruz,dolayısıyle hatalar doğabiliyor,burada esas olan,hata payını minimuma indirgemek

Nail olsaydı burada, sana çok güzel birşey derdi ama, Bu konuda yakınıyor çünkü.. ev aldı kredi ile şimdi kendisi..

Merak ettim doğrusu :) Tahminen kredi ile ev aldıktan sonra işsiz kaldı ve 1500 TL maaşa razı olduğu için benim gibi yazanlara gıcık oluyor :p

Katlır veya katılmayız,genel manada aşağıdaki hususlara dikkat etmekte yarar var.
Bir üstad(sn.Uğur Tandoğan)bir yazısında,"GEnin efsanevi yöneticisi Jack Welch in Kariyerinizi mahvedebilecek 10 davranış"ın neler olduğunu aktariyor.
Bunlar;
1-değişime direnmek2-çözüm yerine problem bulmak3-mevcut işin yerine hep ufukdaki kariyer hamlasine odaklanmak4-sadece kendisini önemsemek5-mizah dan yoksun katı birisi olmak6-performans ıskalamak7-rakiplerinin yerine yöneticilerini mat etmeye çalışmak8-kendinden fazlası ile memnun olup gelişimi durdurmak9-sistemin zorlamalarına gerektiğinde karşı koyacak cesaretten yoksun olmak10-terfi ettiğiniz takdirde yerinize geçecek kişinin hazırlığını yapmamak.

Çok doğru, çok hoşuma gitti, kesinlikle tümünü dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Baştan söyleyim,(benim dememe ihtiyacınız olmayabilir ama)sizi takdir ediyorum,(şahsen istikbal de görüyorum)
Acizane düşüncelerimi paylaşayım ki;
-tamam özgüven olmalı fakat İK da "0" hata çok iddialı bir durum:)ihtiyatlı olmak da yarar var,
-bu forum da paylaşılan konulardan da anlaşılacağı üzere noksanımız yok değil,(benim var ve buradan da çok şey öğrendim,öğrenmeyede devam ediyorum)
-malum bilgi en büyük güçtür,bu bağlamda hem en doğrusunu bileceğiz,hem de en doğru şekilde uygulayacağız,her daim, her konuda,en doğrusunu bilemiyor,bilsek de bazen çeşitli sebeblerle en doğrusunu uygulayamıyoruz,dolayısıyle hatalar doğabiliyor,burada esas olan,hata payını minimuma indirgemek

Evet haklısınız, benim sıfır hatadan kastım önemli hatlar içindi. Yani iş hayatımda hiçbir personel çalıştığım firmayı (benden kaynaklanan) ücretlerini alamadı diye mahkemeye vermedi, aynı şekilde hiçbir firma ipc veya benzeri şekilde ceza ödemedi. Hiçbir personelin sgk sı geç başlamadı, hiçbir personelin maaşı eksik hesaplanmadı vs. Oysa benimde personelin yıllık iznini bordroda göstermeyi unuttuğum, iş görüşmesi sonrası döneceğim deyip unuttuğum (olumsuz ise olumsuz diye belirtirim, olumsuz ise döneceğiz demem) vs ler oldu olacaktır da.
Takdiriniz için de teşekkür ederim :)

Aynen size katılıyorum,, zaten örgün ünv mezunlarında hep o hatayı gördüm ben ünv bitirdim iyi yerden mezun oldum havası ile üstadının anlattıklarına saygı göstermeyen esas mevzunun ne olduğunu bilmeden bilmişlik taslayarak biryerlere varamadılar çok arkada kaldılar, öğrenme aşamasında üstada saygı uslup çok önemli..Meslek mensubu olduktan sonra ise halen çok bilirim havası iticidir..Bırakın insanlar sizi övsün..

Birde örnek ile anlatacağım staj aşamasın da bir mevzuyu,,
İşyerinde 3 SMMM stajyeriyiz sene 2011 ve muhasebe bürosu;
Bir müşteri evrakları getirdi ve aynı zamanda üstadımız ile sohbet ediyor, ve arada sordu 3600 günü dolduran personelim yeni iş bulmuş çıkıyor tazminat istiyor vermem mecburimi..Hemen o kendinden emin arkadaş ustadın da lafını keserek direkt konuya girdi "evet alır" ..Üstad dediki "hayır alamaz" bizimki yine zıtlaştı "olur mu öyle şey kesinlikle alır size kanun maddesini açayım " ben konuya vakıfım neden öyle dediğini biliyorum fakat sustum konuşmadım bakışlarımdan üstad anladı zaten benim ne düşündüğümü..Ve benden emin olduğu için direkt hakettiği için onu da bozmak için bana dediki "ben olmaz diyorum sen biliyosundur söyle bakalım neden olmaz arkdaşta duysun" Ve ben dedimki " biraz önce konuşurken çalıştığı ilk şirket olduğunu personelini onun yetiştirdiğini yani aralıksız 10 yıl orada çalışmış oluyor bu sebeple 2011 yılındayız geriye doğru sayarsak 2001 yılına takabül ediyor o da girişi 08.09.1999
sonrası girişli olduğunu gösteriyor bu nedenle ödemesi zorunlu değil" ve öylece kaldı o 2 arkadaş..
Ve onlar genelde kendi aralarında konuşurken hep aöfliler şöyle böyle aöfliler kaliteyi düşürüyor muabbetleri yaparlardı hep arada..ama mantık insiyatif 0..Örgün yada aöf hiç farketmez İnsanlık,Tevazu , Araştırma, Okuma,Mesleğini Sevme Severek Yapma ve Çok Okuma önemli mesleğimizde..

Bu arada o iki arkadaş birisi 1.500 birisi 1400 çalışıolar ruhsalarını aldılar..ben onların 3 katını alıyorum neden acaba..

99 veya 98 de olsa yine alamaz 3600 gün ve 15 yıl şartı aranmaktadır diye biliyorum.
(yeni üye oldum, eski yorumları okurken rastladım, yanlış mı biliyorum diye düşündüm?)

Yanlış değil,
bu konuda yaş dışında bildiğim;
a-8.9.99 öncesi 3600 p.gün,15 yıl
b-9.9.99 sonrası 30.4.2008 arası 4500 p.gün,25 yıl
c-ilk defa 1.5.2008 sonrası sgortalı olanlar için 5400 p.gün,25 yıl
(yanlışımız varsa lütfen düzeltelim)

06 sayılı Kanunun geçici 81/C bendine göre Aylığa Hak Kazanma Koşulları Nasıl Gelişti?

4759 sayılı Kanunla 23.05.2002 tarihinden geçerli olmak üzere 506 sayılı Kanunun geçici 81. maddesinde yapılan değişiklikle anılan bendin (a) alt bendinde yer alan 15 yıl + 50/55 yaş + 3600 gün koşuluna göre yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları

08.09.1999 tarihinden 23.05.2002 tarihine kaydırılmış ve bu tarihten sonra emekli olacaklar için 15 yıl, 3600 gün ve 50/55 yaş şartlarını yerine getirecekleri tarihe göre kademeli geçiş süreci öngörülmüştür.

23.05.2002 tarihinde öngörülen şartları yerine getiremeyenler, bu şartları aşağıda belirtilen tarih aralıklarından hangi tarih aralığında yerine getiriyorsa o yaşlarda aylığa hak kazanacaklardır.
- 24.05.2002 ile 23.05.2005 tarihleri arasında yerine getirenler kadın ise 52,
erkek ise 56 yaşını doldurmuş olmaları,
- 24.05.2005 ile 23.05.2008 tarihleri arasında yerine getirenler kadın ise 54,
erkek ise 57 yaşını doldurmuş olmaları,
- 24.05.2008 ile 23.05.2011 tarihleri arasında yerine getirenler kadın ise 56,
erkek ise 58 yaşını doldurmuş olmaları,
- 24.05.2011 tarihinden sonra yerine getiren kadınlar 58,
24.05.2011 ile 23.05.2014 tarihleri arasında yerine getiren erkekler 59 yaşını doldurmuş olmaları,
- 24.05.2014 tarihinden sonra yerine getiren erkekler 60 yaşını doldurmuş olmaları,
halinde yaşlılık aylığına hak kazanacaklardır.
Yukarıdaki tabloyu dikkatlice inceleyen okurlarım şunu görecekler
50 yaşındaki Kadın sigortalılar 58 yaşında , Erkek sigortalılar 60 yaşında emekli olacaklardır.
Kısacana Kadınlar 8 yıl,erkekler ise 5 yıl emeklilikleri ileri tarihe ertelendi.

arkadaşlar merhaba. 7 yıldır mali müşavirlik ofisinde çalışmaktayım. stajerliğimin bitmesine 1 yıl kadar zaman kaldı.baya tecrübe edindim ve ofiste bütün işleri 2 arkadaş takip ediyoruz ve bütün işlerden sorumluyuz. 2.500,00 tl maaş almaktayım. sizce iyi midir? ya da bir şirkete geçmeli miyim. tecrübeli arkadaşlardan konu ile ilgili bilgi paylaşımında bulunurlarsa sevinirim.

Normaldir. Maaşınızı düzenli alıyorsanız ve çalışma ortamınız stresli değilse bence arayışa girmeyin.