Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence tahsin bey haklı.
stajyer smmm diye bir unvan yok.yaptığınız suç.staj dosyanız bile yanabilir bu konudan dolayı.

yok canım o kadar da değil staj dosyası falan yanmaz arkadaşın ancak bu unvanlar hakkında benimde gördüğüm birşey var.
bizim oturduğumuz semte bir meslek mensubu var mesela onun tabelasında da şöyle yazıyor; Mali Müşavir - XYZ
Bizim unvanlarda mali müşavir diye bir unvan yok mesela ama meslek mensubu arkadaş tabelasında sadece Mali Müşavir yazdırmış.
dedimki yasak değil mi? nasıl asabildin dedim.. odadakiler gördüler ama bişey yapmadılar dedi. öyle kaldı dedi.

iyi o halde bende dedim.. tabelama "serbest muhasebeci yeminli mali müşavir" yazayım diye espri yaptım..

aslında yasak tabi öyle tabelada böyle unvanların olması.

bence iyi yapmış. ben de kullanmıyorum. kullanmayan da çok var zaten kartvizitinde tabelasında v.s.... Tren gibi unvanımız var. söylerken yoruluyor insan. serbest muhasebeci diye bir unvan kalmayacak madem, hala hamal gibi taşımaya gerek yok. 'mali müşavir' kavram olarak karşılıyor zaten yaptığımız işleri. adam sigortalı çalışıyor ama unvanı serbest muhasebeci zaten kendisiyle çelişiyor. meslek yasasından da bu unvanın çıkarılması gerekiyor geçiş süreci sonunda..

mezuniyet:aöf
sektör:muhasebe ofisi
tecrübe:7 yıl
ücret:1.400
smmm stajyeri

ay sonuna stajım bitiyo, ofisten ayrılıp şirkette çalışmak istiyorum.arkadaşların yorumlarını okudum, genel durum kötü ama bazı arkadaşların yazmış oldukları ücretler tam olmasada tatmin edici.benim yaşadığım il kayseri, sanayisi ve ticareti gelişmiş bir ilimiz fakat muhasebe ücretleri yerlerde sürünmekte.bazı kurumsal şirketler küçük işletmelere göre muhasebe elemanlarına daha az ücret ödemekte.birkaç örnek vermek istiyorum.X sektöründe faaliyet gösteren 10 adet şubesi, 250 çalışanı aylık cirosu 3milyon olan şirketin muhasebe bölümünde 3 bayan eleman ve bir mali müşavir olmak üzere 4 eleman çalışmakta.bayanlar şirketin kuruluşundan bu yana yaklaşık 12 yıldır çalışmaktalar.almış oldukları ücret 1.100-1.200tl arası.mali müşavir 2.000tl almakta yoğun tempo çalışıyorlar.
başka bir firma, 200 çalışanı var.muhasebe müdürü tanıdığımız biri olup imam hatip mezunu aöf işletme okumakta aldığı ücret 1.900tl. tecrübesi 15 yıl.diğer elemanlar lise mezunu 1.200-1.300tl ücret alıyorlar ve uzun süredir çalışıyorlar.firma ymm ile çalışmakta ve ymm'ye bağlı 7,8 kişilik ekip ayda bir iki kez firmaya gelerek düzenli olarak denetlemekte, beyannameler ymm tarafından şirketin şifresiyle gönderilmekte.
bir firmaya iş görüşmesine gittim kurumsallaşma aşamasında ve büyük bir firma.2 kişi muhasebe personeline ihtiyaçları var.1 ay içinde başvuru yapan sayısı 100 kişiyi geçmiş.2.500 tl istedim patronun gönlü razı olmadı.pazarlık yapıyo benimle.
anlayacağınız baya bir sıkıntılı nasıl iş bulacağız bu durumda bilmiyorum bir yandan ders çalış.bu mesleğin önü zor açılır.devlet kendi menfaati olmayan işi yapmaz.işine geldiği gibi hareket eder.mağdur olanları umursamaz denetim yetkisini nasıl geri aldılar.
yeterlilik sınavıyla ilgili değişiklik yapıldı sınava 3 yılda 10 defa girme, başarısız olanların bekleme süresi 6 aya düşürüldü.bu işlerine geldi tabiki ne kadar çok mali müşavir o kadar çok müşteri o kadar çok para demek onlar için.açmışlar vananın ağzını, belgeyi alan patır patır dökülüyor.

Son düzenleme:
mali müşavirliğin bağımlı yapılmaması gereken bir meslek olduğunu düşünüyorum. daha doğrusu mesleğin özüne aykırı olduğunu düşünüyorum. diğer taraftan serbest çalışmak için de en azından bir süre maddi kaygılar taşımamak gerek. bir o kadar daha önemli olan şey ise sabır. staj süresi, sınavlar, mevki edinme ve dolayısıyla para kazanma.. bu sürecin sonu bu üç koşulu aynı anda sağlayabilecek bir yere varmıyorsa, hiç girişilmemesi gerekir. ciddi sabır ve zaman sahibi değilseniz, bağımsız iş yapabilme imkanınız yoksa, maddi külfetini omuzlayacak lükse sahip değilseniz, bu iş size göre değil.. hayal kırıklıkları kaçınılmaz..

ben belgeyi aldım işşizim,hata nerde idi stajı şirkette yapsa idim simdi en az 4000 tl maas alıyordum.ve o şirketin defterine imza atardım.hayırlısı artık..bu seçimde bir odanın başkanlıgına adaylıgımı koycam.ve baskan olursam mükellef sınırlandırması getircem.birinin 500 defteri varken digerinin 5 defteri olması haksızlık ve adaletsizlik.madem biz bu meslegi yapıyorsak herkes eşit şartlarda mücadele etmeli.cok genç smmm var inanıyorum ki o odanın seçimini kazancaz.şimdiden basladık çalısmaya..saygılar.

eğitim:aöf işletme
stajer değilim.Genel Muhasebe Sorumlusuyum.2 adet firmanın tüm muhasebe işlemlerine bakıyorum.Beyanname,açılış kapanış işlemleri hepsini Mali Müşavirimizin denetiminde ben gerçekleştiriyorum.Ön muhasebe de bende.baktığım 2 firmadan birinin 30 adet kredi 15 adet bankası ithalat ihracat işlemleri var.Baya bir yoğun.2 firmanın bordroları ve puantajları da bana ait.1450 tl ücret alıyorum.Cumartesileri de çalışıyorum.Ayrıca Genel tatil günlerinde çalışıyorum mesai ücreti yok.

eğitim:aöf işletme
stajer değilim.Genel Muhasebe Sorumlusuyum.2 adet firmanın tüm muhasebe işlemlerine bakıyorum.Beyanname,açılış kapanış işlemleri hepsini Mali Müşavirimizin denetiminde ben gerçekleştiriyorum.Ön muhasebe de bende.baktığım 2 firmadan birinin 30 adet kredi 15 adet bankası ithalat ihracat işlemleri var.Baya bir yoğun.2 firmanın bordroları ve puantajları da bana ait.1450 tl ücret alıyorum.Cumartesileri de çalışıyorum.Ayrıca Genel tatil günlerinde çalışıyorum mesai ücreti yok.

dostum sene sonunda 2000 tl den aşağı alma sakın yoksa yazık edersin kendine kaldı ki bu para bile az sakın orda kendini köreltme sekreter bile 1500 tl ile iş başı yapıyor bu maaşa şoförlük yap daha iyi senin için söylüyorum cesaretsiz olma sakın her yerde daha basit iş bulursun bu parayla

Defter sınırlaması artık daha yüksek sesle konuşulmaya başladı. Büyüklerin işine gelmeyecek ama bir süre sonra baskıyı kaldıramayacaklar büro açıp müşteri bekleyen benim gibi genç meslektaşlar çoğunlukta. Güzel günler ilerde :)

Defter sınırlaması artık daha yüksek sesle konuşulmaya başladı. Büyüklerin işine gelmeyecek ama bir süre sonra baskıyı kaldıramayacaklar büro açıp müşteri bekleyen benim gibi genç meslektaşlar çoğunlukta. Güzel günler ilerde :)
Ben muhasebe mesleğinden değilim, anlayacağınız burada hariçten gazel okuyan, atıp tutanlardanızm,
ama bildiğim bir şey var ki, hiç kimse o defterleri sizin hoşuna gitmeyecek diye tanımladığınız o büyüklere, kucağıyla getirip teslim etmedi, yalvarıp yakarmadı lütfen benim yerime şu hesapları sen tut diye,
öyle değil mi?
İcra etmekte olduğunuz meslek serbest meslek, yani kendi yapınızla, kendi ektiğinizi biçip kavurup ekmeğinizi çıkartmanız gereken meslek. Yanlış mı biliyorum? Bilgisi, becerisi, çevresi, yılların tecrübesi nedeniyle, başka meslektaşlarından daha fazla müşteriye sahip olanları , açgözlülükle suçlayan , bize defter bırakmıyorlar biz ne yapacağız şeklinde suçlayan meslektaşlarınızı görüyoruz bu konuda sık sık.
O büyüklerin hiç biri o yakınanların büroları önünde durup , ona defterini teslim etme , getir ben yapayım demiyor değil mi?
Çalışıp, çabalayıp, kendi işinizi bulmak zorundasınız, kimse size yapacak olduğunuz işi bulmak zorunda değil, o mesleği seçerken, hiç kimsenin size iş garantisi vermediğini unutuyorsunuz. Üniversite mezunusunuz,sizler gibi , teknik alanlardan mezun olan binlerce mühendis var asgari ücretle çalışmak zorunda kalan, ülke şartları bu, adına (benden daha iyi bilirsiniz) serbest piyasa ekonomisi diyorlar.
Bugün 30 defter ( neyin defteri olduğunu bile bilmem) başlangıç seviyesindeki insanlar için çok iyi bir miktarken, bundan 15 yıl sonra 50 defterle sınırlı kalmaya , üzerinde defter almanızın yasal olarak engellenmiş olmasına, o gün geldiğinde 50 olan sınırın o günün yeni işe başlayan meslektaşlarınız tarafından 15 e düşürülme çabalarına , çalışmalarına eminim sizler de o gün , bugün baktığınız tarafından bakamayacaksınız bu düşünceye.
Ve ilk telaffuz edeceğiniz kelimeler;
biz bu günlere hasbelkader gelmedik, yılların emeği, sabrı var bu noktaya gelişimizde diyeceksiniz.
Yılların emeğine, tecrübenize saygı ! isteyeceksiniz.

Bu bir kabuldür, gelecekle ilgili karardır,
- bir ofiste 1500tl aylık sabit ücretle çalışmayı tercih edersiniz, her ay maaşınız garantidir, geciktiğinde hesap sorabilirsiniz işvereninize, ve 10 yıl sonundq 2.250tl aylık ücretle çalışıyor olursunuz aynı işyerinde, veya;
- riski göze alıp bir büro açar kendi işinizi yaparsınız, bazen büronuzun kirasını, elektrik faturasını ödemek için eş-dost-akrabadan borç almak zorunda kalarak, sabırla çalışırsınız, 10 yılın sonunda ofisinize 1500Tl aylık ücretle 2-3-5 kişi çalıştırırsınız o işleri yapmak için.

Kısaca, o çok defter tutuyor, o yüzden bana müşteri kalmıyor diyerek, başkasının ekmeğine göz dikmeyecek, nankörlük etmeyecek,( her mesleğe) yeni başlayanlar, vakti zamanında kazançlarına , iş kapasitelerine bakıp, imrenip o mesleği seçmenize sebep olan büyüklere,

................................................................................ SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ!..................................................................................
.............................................................................. ki , aynı saygıyı görebilesiniz................................................................................

( sözlerim tek bir kişiye hitaben yazılmış değildir, benzer düşünceyi rahatlıkla ifade eden sn. üyeleredir.)

Son düzenleme:
MerhabaTanca Bey.Cevabınız gördüm ve evet farkındayım.Sadece bir firmaya ait 30 adet kredi hesabı var.Bir de 2 firma siz düşünün artık.İş arıyorum inşallah bulacağım.Çok büyük firmanın insan kaynakları departmanının iş görüşmesine çağırıp 33 adet matematik sorusu cevaplatıp 15 adet sorudan oluşan muhasebe testine tabi tutup testler bittikten sonra sözlü mülakatta yine aynı şekilde finansal sorular sorması bile beni yıldırmayacak.

Bu arada 94.2 almışım bu testten aradılar.Kusura bakmayın siz benim zekamı test ettiniz ama ben sizi test etmedim.Pendikten Maslağa rahat gelebilir misin diye soran personelinizin zaten zeka düzeyi de belli diyip telefonu kapattım.

Ben muhasebe mesleğinden değilim, anlayacağınız burada hariçten gazel okuyan, atıp tutanlardanızm,
ama bildiğim bir şey var ki, hiç kimse o defterleri sizin hoşuna gitmeyecek diye tanımladığınız o büyüklere, kucağıyla getirip teslim etmedi, yalvarıp yakarmadı lütfen benim yerime şu hesapları sen tut diye,
öyle değil mi?
İcra etmekte olduğunuz meslek serbest meslek, yani kendi yapınızla, kendi ektiğinizi biçip kavurup ekmeğinizi çıkartmanız gereken meslek. Yanlış mı biliyorum? Bilgisi, becerisi, çevresi, yılların tecrübesi nedeniyle, başka meslektaşlarından daha fazla müşteriye sahip olanları , açgözlülükle suçlayan , bize defter bırakmıyorlar biz ne yapacağız şeklinde suçlayan meslektaşlarınızı görüyoruz bu konuda sık sık.
O büyüklerin hiç biri o yakınanların büroları önünde durup , ona defterini teslim etme , getir ben yapayım demiyor değil mi?
Çalışıp, çabalayıp, kendi işinizi bulmak zorundasınız, kimse size yapacak olduğunuz işi bulmak zorunda değil, o mesleği seçerken, hiç kimsenin size iş garantisi vermediğini unutuyorsunuz. Üniversite mezunusunuz,sizler gibi , teknik alanlardan mezun olan binlerce mühendis var asgari ücretle çalışmak zorunda kalan, ülke şartları bu, adına (benden daha iyi bilirsiniz) serbest piyasa ekonomisi diyorlar.
Bugün 30 defter ( neyin defteri olduğunu bile bilmem) başlangıç seviyesindeki insanlar için çok iyi bir miktarken, bundan 15 yıl sonra 50 defterle sınırlı kalmaya , üzerinde defter almanızın yasal olarak engellenmiş olmasına, o gün geldiğinde 50 olan sınırın o günün yeni işe başlayan meslektaşlarınız tarafından 15 e düşürülme çabalarına , çalışmalarına eminim sizler de o gün , bugün baktığınız tarafından bakamayacaksınız bu düşünceye.
Ve ilk telaffuz edeceğiniz kelimeler;
biz bu günlere hasbelkader gelmedik, yılların emeği, sabrı var bu noktaya gelişimizde diyeceksiniz.
Yılların emeğine, tecrübenize saygı ! isteyeceksiniz.

Bu bir kabuldür, gelecekle ilgili karardır,
- bir ofiste 1500tl aylık sabit ücretle çalışmayı tercih edersiniz, her ay maaşınız garantidir, geciktiğinde hesap sorabilirsiniz işvereninize, ve 10 yıl sonundq 2.250tl aylık ücretle çalışıyor olursunuz aynı işyerinde, veya;
- riski göze alıp bir büro açar kendi işinizi yaparsınız, bazen büronuzun kirasını, elektrik faturasını ödemek için eş-dost-akrabadan borç almak zorunda kalarak, sabırla çalışırsınız, 10 yılın sonunda ofisinize 1500Tl aylık ücretle 2-3-5 kişi çalıştırırsınız o işleri yapmak için.

Kısaca, o çok defter tutuyor, o yüzden bana müşteri kalmıyor diyerek, başkasının ekmeğine göz dikmeyecek, nankörlük etmeyecek,( her mesleğe) yeni başlayanlar, vakti zamanında kazançlarına , iş kapasitelerine bakıp, imrenip o mesleği seçmenize sebep olan büyüklere,

................................................................................ SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ!..................................................................................
.............................................................................. ki , aynı saygıyı görebilesiniz................................................................................

( sözlerim tek bir kişiye hitaben yazılmış değildir, benzer düşünceyi rahatlıkla ifade eden sn. üyeleredir.)

Sayın keremcem meslekle ne kadar alakasız olduğunuz yapmış olduğunuz yorumdan çok belli, bir mesleğin içinde olmayan biri o mesleğin sorunlarını bilemez. Yaşım bu meslek için genç olabilir ama 13 yıldır bu mesleğin içindeyim. Ruhsat almanın ne kadar zor ve maliyetli olduğunu meslekteki disiplin maddelerinin eski meslek mensuplarını nasıl koruduğunu ve sizinde söylediğiniz gibi serbest meslek erbabı olan bizlerin kendi işimizi kendimiz yapmamız gerektiğini bilmediğiniz çok açık.
Sizin saygı göstereceksiniz dediğiniz adamlar meslekten kopmuş, mevzuatı bilmeyen bırak mevzuatı mükellefinin adını bilmeyen, ruhsatını kullanıp yanındaki elemanların üzerinden paran kazanan insanlar.
Saygı gösterilecek eli öpülecek üstatların zaten bürolarındaki defter sayısı 50 yi geçmez.
Çünkü daha fazla mükellefin işlemlerine hakim olamazlar. Bugünkü düşüncem neyse 30 yıl sonraki düşüncemde o olacaktır. Çünkü hakim olamadığınız sayıda defter tutarsanız iş ahlakınız ve sorumluluğunuz varsa gece uyku uyuyamazsınız.
Size tavsiyem bilginiz olmadığı konularda ahkam kesmeyin. Bu ülke herkes herşeyi bildiği için bu halde bırakın da işin uzmanı kimse işi o yapsın o bilgi versin.

Sayın keremcem meslekle ne kadar alakasız olduğunuz yapmış olduğunuz yorumdan çok belli, bir mesleğin içinde olmayan biri o mesleğin sorunlarını bilemez. Yaşım bu meslek için genç olabilir ama 13 yıldır bu mesleğin içindeyim. Ruhsat almanın ne kadar zor ve maliyetli olduğunu meslekteki disiplin maddelerinin eski meslek mensuplarını nasıl koruduğunu ve sizinde söylediğiniz gibi serbest meslek erbabı olan bizlerin kendi işimizi kendimiz yapmamız gerektiğini bilmediğiniz çok açık.
Sizin saygı göstereceksiniz dediğiniz adamlar meslekten kopmuş, mevzuatı bilmeyen bırak mevzuatı mükellefinin adını bilmeyen, ruhsatını kullanıp yanındaki elemanların üzerinden paran kazanan insanlar.
Saygı gösterilecek eli öpülecek üstatların zaten bürolarındaki defter sayısı 50 yi geçmez.
Çünkü daha fazla mükellefin işlemlerine hakim olamazlar. Bugünkü düşüncem neyse 30 yıl sonraki düşüncemde o olacaktır. Çünkü hakim olamadığınız sayıda defter tutarsanız iş ahlakınız ve sorumluluğunuz varsa gece uyku uyuyamazsınız.
Size tavsiyem bilginiz olmadığı konularda ahkam kesmeyin. Bu ülke herkes herşeyi bildiği için bu halde bırakın da işin uzmanı kimse işi o yapsın o bilgi versin.

tebrikler mükellef sınırlandırılması kesinlikle gelmel!.

Ben Keremcem'e katılıyorum. Sizler genç meslektaşlar. Tecrübenin , yılların, çabaların, hayat mücadelesinin anlamını hiçe sayıyorsunuz. Madem serbest rekabet ekonomisi var, gemisini kurtaran kaptandır, Öyle sınırlama olsun, tahsilatı devlet yapsın ben paramı alamıyorum demekle işler yürümez, alan nasıl alıyorsa (tabi yasalar içersinde) siz de öğrenin alın. Yok ben bu kurtlar sofrasında mücadele edemem derseniz, buyrun size kariyer yolu bağımlı muhasebecilikte açıktır.

Sizin bakış açınız zaten kendi içersinde çelişkili. O zaman çok mükellefi olan mali müşavirn yanında kimse çalışmasın. Sizin mantığınızla. Devlet her belge alana , tepeden inme defter versin. Tahsilatı da yapsın. Siz de devletin memuru olun daha rahat olmaz mı?

...........ama bildiğim bir şey var ki, hiç kimse o defterleri sizin hoşuna gitmeyecek diye tanımladığınız o büyüklere, kucağıyla getirip teslim etmedi, yalvarıp yakarmadı lütfen benim yerime şu hesapları sen tut diye,öyle değil mi?

..........O büyüklerin hiç biri o yakınanların büroları önünde durup , ona defterini teslim etme , getir ben yapayım demiyor değil mi?

Madem serbest rekabet ekonomisi var, gemisini kurtaran kaptandır,
........ Yok ben bu kurtlar sofrasında mücadele edemem derseniz, buyrun size kariyer yolu bağımlı muhasebecilikte açıktır.
Katılıyorum.
Bu noktada elbete bir çok yorumlar yapılabilecektir(katlır/katılmayız) ama işin özü bana görede malisef böyle...
(şimdi bana da "hariç den gazel okuma" diyen(ler)olabilir(olsun) ama bu mesleğin içinde olup,yukarıdaki tespitlere(kısmende olsa) hak verenleri sanki duyar gibiyim.)
Diğer yönden bu ve benzeri konu ve sorunlar,oda bünyesinde üst seviyede payşılıyor/paylaşılmış olmalı!sonuç olarak buradan elbet bir çıkarımınız da vardır/olmuştur,oldu ise kurumsal çatı altında bulun(a)mayan çözüm,başka nerde,nasıl bulunabilir burasıda ayrı konu ama mevcut durum böyle devam eder/edecekse,bu konular daha çok konuşulur.....
(Amaç(-/+) paylaşım :))

Sanırım defterler iş hacminin yüksekliğinden işyerinde tutuluyor ve yaygın olarak kardeş firmaların defterlerini de firma bünyesinde çalışan nitelikli bir kişiye yüklüyorlar.

Jazirah isimli arkadaşın ücreti piyasadaki bir çok örnek gibi düşük ki malesef bu pozisyonda bulunan çok kişiyi tanırım desem yeridir.

Öncelikle Arkadaşın bu konu da gözünü açalım (düşük ücret-garantili iş) sarmalından bir an önce kurtulsun.Herkes hakettiği ücreti alsın.

Bunun yanı sıra bazı gelişmeleri de gözardı etmemek lazım ;

Şu kadar ki yetkili kuruluşlarca idarenin;

e-defter, e-fatura, e-arşiv uygulamasını ve denetime tabi şirket sınırını düşürerek yaygınlaştırmayı, belli bir ciroyu aşan defterlerin yerinde tutulmasını sağlamayı ve mali müşavirlerinde bu firmaların muhasebesine ait mizan ve bilanço denetimlerini gerçekleştirip beyanname kontrolünü sağlayan kişiler olmasını hedeflemekte olduğu dillendiriliyor.

O halde muhasebe kadrolarımızı sağlam tutmamız lazım diyorum.

Son düzenleme:
sn.hdegimenci mizan kontrolü ve düzeltme kayıtlarını da kendim gerçekleştiriyorum.Ayrıca firma hakkında gelen inceleme yüzünden eski muhasebeciyle verilmeyen defteri gidip büroya almaya çalışmak bu arada sille tokat suretiyle bürodan dışarı atılmak olaylarına da muhatap oluyorum .Hiç beni ilgilendirmezken.Bu gidişle üretime de dahil edecekler neredeyse beni.Sizce bir muhasebeciye bunca sorumluluğu yüklemeleri doğru mu?Benim dışımda hiç kimse burda işinin gereği dışında bir şey yapmıyor.Bir salak ben miyim diye düşünmeye başladım ciddi ciddi.

ARkadaşlar yapmayın Bu Meslek bukadar yerlerde olmamalı

Sayın meslektaşlarım bir laf vardır''eşek olursan semer vuran çok olur'' bütün meslek mensupları kendini ağırdan satarsa maaş yükselir. Adam smmm olmuş bi iş yerine başvuruyor,iş yeri smmm yi muhasebe

sınavı yapıyor. Sen kimsin devletin maliye bakanlığını kabul ettiği ,mahkemelerin bilir kişi olarak kabul ettiği elinde belge olan adamı sınıyorsun,yada kendini sınatan meslek mensubuna ne demeli? ben

sınavlarımı verdim zamanında diyip smmm türmob verdiği kartın atıcak.. biraz ağırlığını koyacak sonra kimse bize 1000 maaş veriyor diye ağlayıp sızlamasın. İş görüşmesine gidiyorsun senin işe ihtiyacın olduğu kadar iş verininde işçiye ihtiyacı var pazarlığını iyi yaparsan iyi para alırsın. 1700 tl alıyorum 6aylık stjyerim 2,5 yıl öğrenci iken deneyimim var.

Ben Normal Ticaret Lisesi Mezunuyum ve şuan 3900 Net kazanıyorum 15 yıllık tecrübem var burda okuduğum belgeli maaşları görünce şok oldum gerçekten :(