Defter sınırlaması artık daha yüksek sesle konuşulmaya başladı. Büyüklerin işine gelmeyecek ama bir süre sonra baskıyı kaldıramayacaklar büro açıp müşteri bekleyen benim gibi genç meslektaşlar çoğunlukta. Güzel günler ilerde
Ben muhasebe mesleğinden değilim, anlayacağınız burada hariçten gazel okuyan, atıp tutanlardanızm,
ama bildiğim bir şey var ki, hiç kimse o defterleri sizin hoşuna gitmeyecek diye tanımladığınız o büyüklere, kucağıyla getirip teslim etmedi, yalvarıp yakarmadı lütfen benim yerime şu hesapları sen tut diye,
öyle değil mi?
İcra etmekte olduğunuz meslek serbest meslek, yani kendi yapınızla, kendi ektiğinizi biçip kavurup ekmeğinizi çıkartmanız gereken meslek. Yanlış mı biliyorum? Bilgisi, becerisi, çevresi, yılların tecrübesi nedeniyle, başka meslektaşlarından daha fazla müşteriye sahip olanları , açgözlülükle suçlayan , bize defter bırakmıyorlar biz ne yapacağız şeklinde suçlayan meslektaşlarınızı görüyoruz bu konuda sık sık.
O büyüklerin hiç biri o yakınanların büroları önünde durup , ona defterini teslim etme , getir ben yapayım demiyor değil mi?
Çalışıp, çabalayıp, kendi işinizi bulmak zorundasınız, kimse size yapacak olduğunuz işi bulmak zorunda değil, o mesleği seçerken, hiç kimsenin size iş garantisi vermediğini unutuyorsunuz. Üniversite mezunusunuz,sizler gibi , teknik alanlardan mezun olan binlerce mühendis var asgari ücretle çalışmak zorunda kalan, ülke şartları bu, adına (benden daha iyi bilirsiniz) serbest piyasa ekonomisi diyorlar.
Bugün 30 defter ( neyin defteri olduğunu bile bilmem) başlangıç seviyesindeki insanlar için çok iyi bir miktarken, bundan 15 yıl sonra 50 defterle sınırlı kalmaya , üzerinde defter almanızın yasal olarak engellenmiş olmasına, o gün geldiğinde 50 olan sınırın o günün yeni işe başlayan meslektaşlarınız tarafından 15 e düşürülme çabalarına , çalışmalarına eminim sizler de o gün , bugün baktığınız tarafından bakamayacaksınız bu düşünceye.
Ve ilk telaffuz edeceğiniz kelimeler;
biz bu günlere hasbelkader gelmedik, yılların emeği, sabrı var bu noktaya gelişimizde diyeceksiniz.
Yılların emeğine, tecrübenize saygı ! isteyeceksiniz.
Bu bir kabuldür, gelecekle ilgili karardır,
- bir ofiste 1500tl aylık sabit ücretle çalışmayı tercih edersiniz, her ay maaşınız garantidir, geciktiğinde hesap sorabilirsiniz işvereninize, ve 10 yıl sonundq 2.250tl aylık ücretle çalışıyor olursunuz aynı işyerinde, veya;
- riski göze alıp bir büro açar kendi işinizi yaparsınız, bazen büronuzun kirasını, elektrik faturasını ödemek için eş-dost-akrabadan borç almak zorunda kalarak, sabırla çalışırsınız, 10 yılın sonunda ofisinize 1500Tl aylık ücretle 2-3-5 kişi çalıştırırsınız o işleri yapmak için.
Kısaca, o çok defter tutuyor, o yüzden bana müşteri kalmıyor diyerek, başkasının ekmeğine göz dikmeyecek, nankörlük etmeyecek,( her mesleğe) yeni başlayanlar, vakti zamanında kazançlarına , iş kapasitelerine bakıp, imrenip o mesleği seçmenize sebep olan büyüklere,
................................................................................ SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ!..................................................................................
.............................................................................. ki , aynı saygıyı görebilesiniz................................................................................
( sözlerim tek bir kişiye hitaben yazılmış değildir, benzer düşünceyi rahatlıkla ifade eden sn. üyeleredir.)