İyi günler herkese. Ben Ticaret meslek lisesi Bilgisayarlı Muhasebe ve Finansman (2014) mezunuyum yani daha 19 yaşındayım. Malum YGS' ye 2 ay kaldı ünv. hazırlık okuyorum şuan. Denemelerde 260 270 yapıyorum meslek lisesi çıkışlı olduğum için biraz düşük puan. SMMM önerir misiniz ? İktisat okumayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir iktisadın hangi alt dallarına yoğunlaşmalıyım karımı çocuğumu başkasına muhtaç etmeden rahat güzel bir hayat yaşamak istiyorum.
Sadece bu 2 nokta üzerinden(bu görüşlere katılarak) değerlendirme yapmak isterim ki;1-........." her şeyden biraz anlayacağınıza bir şeyi dip notlarına kadar bilmek daha avantajlı,"
2-"Mutlaka kendinize yatırım yapın ve öz saygınızı kaybetmeyin, siz kendinize inanırsanız karşınızdakinin de inanma olasığı artacaktır."
merhabalar,
gelen bir iş teklifini değerlendirebilmek ve piyasada ücretler ne alemde anlamak amacıyla dün gece forumu sabaha kadar okudum
her meslekte olduğu gibi iyi, normal ve kötü şartlarda çalışanlar mevcut. Uzun yıllar yabancı ortaklı bir firmada müdür olarak çalıştım,
3-4 firmanın tüm muhasebe, finans, personel vs işlerini yaptım en son aldığım ücret net 8.000 TL idi sonra firma satıldı, yeni patronlar mevcut işleri kendi firmasına aktararak firmayı kapamaya yöneldi. 8 ay kadar önce tüm haklarımı olarak ayrıldım ve 5-6 ay dinlenmek istedim. Kasım başından bu yana
yaklaşık 130 ilana başvuruda bulundum, sadece 3 İK firması ve 1 şirket aradı firma ile görüştüm ilk teklifleri olan 4 bini reddettim en kötü 5,5-6 ya anlaşabileceğimi belirttim. sonuç 5,5 nete başladım.
Hiç muhasebe bürosunda çalışmadım,
mesleki tecrübem 20+ yıl
smmm' liğin yanı sıra spk denetçiliği de var,
ingilizce iyi sayılır,
Genç arkadaşlara tavsiyem mümkün mertebe çok sayıda iş değiştirsinler her firmanın kültürü ayrı çok farklı edinimleri olabilir,
ayrıca bir de smmm lik tek başına çok bir şey ifade etmiyor büyük firmalar zaten tam tasdik kapsamında ve ymm ler sebebiyle patronlar
smmm lere çok fazla yüz vermiyor.
smmm lik büro açar ve düzeninizi kurarsanız iyi bir tercih ama her mizaca uygun değil.
Artık günümüz piyasasında işler çok komplike her şeyden biraz anlayacağınıza bir şeyi dip notlarına kadar bilmek daha avantajlı,
mesela bordro uzmanlığı, iş güvenliği uzmanlığı vs
Mutlaka kendinize yatırım yapın ve öz saygınızı kaybetmeyin, siz kendinize inanırsanız karşınızdakinin de inanma olasığı artacaktır.
piyasada finansal raporlama, bütçe, maliyet, UFRS muhasebesinden anlayanlar daha iyi ücretlere çalışabiliyor.
SAP, ERP gibi entegre yazılımları kullanabilmek başlıca tercihlerden biri oldu
Genç arkadaşlar mümkün mertebe iş değiştirsin derken ki amacım;
20-35 yaş aralığında bir iş yerinde en az 1,5-2 yıl kadar çalışmak kaydıyla ne kadar çok iş yeri tecrübesi yaşarlarsa o kadar iyi olur, anlamındaydı zaten 35 yaştan hele hele 40 lı yaşlardan sonra şansınız varsa bir kaç değişiklik daha yapabilirsiniz o kadar. Bu durum doğal olarak İstanbul, Ankara, İzmir için geçerli ayrıca diğer büyükşehirler olan; Adana, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli gibi sanayi ve ticaretin geliştiği yerlerde de kısmen mümkün olabilir emin değilim.
Kişisel tecrübeme dayanarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim, meslek hayatımda 100-150 arası nitelikli personel giriş çıkışı yaptım,
ve aşağı yukarı %99 unda yeni gelen, ayrılandan daha iyi şartlarda işe başladı, işverenler yeni gelenlere karşı daha bonkör davranıyor, mevcut personel nasıl olsa tamahkar diye düşünüyorlar sanırım. Ücret şartlarının doğal olarak en iyi olduğu firmalar yabancı ya da yabancı ortaklı firmalar bunlarda da dil şartı var, kurumsal ya da kurumsallaşma yolunda ilerleyen firmalar çalışanlarına daha çok değer veriyor.
kimi kandırıyorsunuz kardeşim. asgari ücretten de mi haberiniz yok? yemin ediyorum sizin adınıza utanıyorum, mesleği merak edip şu yazılanları okuyanlarını düşününce. Tamam meslek parlak değil, ama o kadar da değil. şöyle düşünün; işveren smmm almak üzere araştırma yapıp buraya rast geliyor, bu yazılanlar onun için referans olmaz mı?