Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam arkadaşlar mart 2014 te ruhsat almaya hak kazandım
fakat maddi sıkıntıdan dolayı ruhsatı almadım henüz acaba bir problem yaşar mıyım?

arkadaşlar noolur bi firkir verin
4 yıldır bürodayım
stajımı da yapıp bitirdim ruhsat almaya hak kazandım
maaş 1400 yer istanbul ikitelli
kdv muhtasar ssk bildirge işkur vs her işi de yapıyorum
yaşım 35 kariyer sitelerinden dönüş olmuyor
ben nasıl iş bulabilirim
10 yaşında okutmakta olduğum bir oğlum var
hayat şartları zor tabi
fikirlerinize çok ihtiyacım var

YUH diyorum başka da bir şey demiyorum dostum senin bir suç yok suç vahşi kapitalist sistemin dönen çarklarının bir parçası olup bitmek tükenmek bilmeyen hırslarının kurbanı olup bizlere seçme hakkı tanımayan bu düzende işverenlerde.vc nizi daha güzel hazırlayın asla pes etmeyin inançlı ve umutlu olun ikitelli organizede mutlaka size göre işler çıkacaktır 3000 tl den aşağıya asla inmeyin bulacaksınız merak etmeyin.Sizin gibi ömrünü büroda hamallıkla geçirmiş bir arkadaş vardı bilgisi vardı ama cesareti yoktu çok zorladın büroyu bırak kendini heder etme diye bizi dinlemedi ama evlenince hanımını dinledi çok daha iyi şartlarda iş buldu keşke daha önce büroyu bıraksaydım dedi bürodan mutlaka ayrılman gerek

Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün.
Delikanlı çağımızdaki cevher,
Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,
Gözünün yaşına bakmadan gider.
Şakaklarıma kar mı yağdı ne var?
Benim mi Allahım bu çizgili yüz?
Ya gözler altındaki mor halkalar?
Neden böyle düşman görünürsünüz,
Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?
Zamanla nasıl değişiyor insan!
Hangi resmime baksam ben değilim.
Nerde o günler, o şevk, o heyecan?
Bu güler yüzlü adam ben değilim;
Yalandır kaygısız olduğum yalan.
Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız;
Hatırası bile yabancı gelir.
Hayata beraber başladığımız,
Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir;
Gittikçe artıyor yalnızlığımız.
Gökyüzünün başka rengi de varmış!
Geç farkettim taşın sert olduğunu.
Su insanı boğar, ateş yakarmış!
Her doğan günün bir dert olduğunu,
İnsan bu yaşa gelince anlarmış.
Ayva sarı nar kırmızı sonbahar!
Her yıl biraz daha benimsediğim.
Ne dönüp duruyor havada kuşlar?
Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim?
Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar?
Neylersin ölüm herkesin başında.
Uyudun uyanamadın olacak.
Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında?
Bir namazlık saltanatın olacak,
Taht misali o musalla taşında.

Son düzenleme:
İyi günler herkese. Ben Ticaret meslek lisesi Bilgisayarlı Muhasebe ve Finansman (2014) mezunuyum yani daha 19 yaşındayım. Malum YGS' ye 2 ay kaldı ünv. hazırlık okuyorum şuan. Denemelerde 260 270 yapıyorum meslek lisesi çıkışlı olduğum için biraz düşük puan. SMMM önerir misiniz ? İktisat okumayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir iktisadın hangi alt dallarına yoğunlaşmalıyım karımı çocuğumu başkasına muhtaç etmeden rahat güzel bir hayat yaşamak istiyorum.

İyi günler herkese. Ben Ticaret meslek lisesi Bilgisayarlı Muhasebe ve Finansman (2014) mezunuyum yani daha 19 yaşındayım. Malum YGS' ye 2 ay kaldı ünv. hazırlık okuyorum şuan. Denemelerde 260 270 yapıyorum meslek lisesi çıkışlı olduğum için biraz düşük puan. SMMM önerir misiniz ? İktisat okumayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir iktisadın hangi alt dallarına yoğunlaşmalıyım karımı çocuğumu başkasına muhtaç etmeden rahat güzel bir hayat yaşamak istiyorum.

merhabalar

19 yaşındasın, evlisin ve çocuklusun.. ve de rahat bir yaşam istiyorsun..

SMMM olmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Küçücük bir firmada bile muhasebe elemanı olarak kayıt evrak işlesen en az 50.000 TL maaşla işe başlayabilirsin.
Muhasebe bürosunda ise aylık olarak en az 65.000 TL ile işe başlayabilirsin.

hem 19 yaşında olman, hem evli olman hemde çocuklu olman nedeniyle bu yaşta alabileceğin en az maaşlar 50.000 TL ile 65.000 TL arasında değişir.

harika rahat bir yaşam seni bekliyor bence.

eşini ve çocuğunu başkasına muhtaç etmemiş olursun.

Ama hayat boyu şu diyeceğimi sakın unutma; Allah beni başkalarına muhtaç etmesin yada eşimi ve çocuğu muhtaç etmesin dersen; otomatikman o insanları başkasına muhtaç etmiş oluyorsun.

İyigünler.

merhabalar,
gelen bir iş teklifini değerlendirebilmek ve piyasada ücretler ne alemde anlamak amacıyla dün gece forumu sabaha kadar okudum
her meslekte olduğu gibi iyi, normal ve kötü şartlarda çalışanlar mevcut. Uzun yıllar yabancı ortaklı bir firmada müdür olarak çalıştım,
3-4 firmanın tüm muhasebe, finans, personel vs işlerini yaptım en son aldığım ücret net 8.000 TL idi sonra firma satıldı, yeni patronlar mevcut işleri kendi firmasına aktararak firmayı kapamaya yöneldi. 8 ay kadar önce tüm haklarımı olarak ayrıldım ve 5-6 ay dinlenmek istedim. Kasım başından bu yana
yaklaşık 130 ilana başvuruda bulundum, sadece 3 İK firması ve 1 şirket aradı firma ile görüştüm ilk teklifleri olan 4 bini reddettim en kötü 5,5-6 ya anlaşabileceğimi belirttim. sonuç 5,5 nete başladım.
Hiç muhasebe bürosunda çalışmadım,
mesleki tecrübem 20+ yıl
smmm' liğin yanı sıra spk denetçiliği de var,
ingilizce iyi sayılır,

Genç arkadaşlara tavsiyem mümkün mertebe çok sayıda iş değiştirsinler her firmanın kültürü ayrı çok farklı edinimleri olabilir,
ayrıca bir de smmm lik tek başına çok bir şey ifade etmiyor büyük firmalar zaten tam tasdik kapsamında ve ymm ler sebebiyle patronlar
smmm lere çok fazla yüz vermiyor.
smmm lik büro açar ve düzeninizi kurarsanız iyi bir tercih ama her mizaca uygun değil.
Artık günümüz piyasasında işler çok komplike her şeyden biraz anlayacağınıza bir şeyi dip notlarına kadar bilmek daha avantajlı,
mesela bordro uzmanlığı, iş güvenliği uzmanlığı vs
Mutlaka kendinize yatırım yapın ve öz saygınızı kaybetmeyin, siz kendinize inanırsanız karşınızdakinin de inanma olasığı artacaktır.
piyasada finansal raporlama, bütçe, maliyet, UFRS muhasebesinden anlayanlar daha iyi ücretlere çalışabiliyor.
SAP, ERP gibi entegre yazılımları kullanabilmek başlıca tercihlerden biri oldu

1-........." her şeyden biraz anlayacağınıza bir şeyi dip notlarına kadar bilmek daha avantajlı,"

2-"Mutlaka kendinize yatırım yapın ve öz saygınızı kaybetmeyin, siz kendinize inanırsanız karşınızdakinin de inanma olasığı artacaktır."
Sadece bu 2 nokta üzerinden(bu görüşlere katılarak) değerlendirme yapmak isterim ki;
2-Öz saygımızı yitirmemeliyiz,
kendisine inanan,dolayısıyla güvenen insana,karşısındaki insanın da aklen ve kalben inanma,dolayısıyla kabül etme olasalığının artacağına bende inanırım.
1-Malum olduğu üzre,herkes her şeyi bil(e)mez,zaten bilmesi de beklen(e)mez ama alanı/mesleğinde bilgi sahibi olması beklenir,zira olması gerekende budur.(örneğin bu forumda bendeniz,sadece ve sadece İş kanunu mevzuatı çerçevesinde bir şeyler/kısmen söyleyebiliyorum,diğer alanlarda tam fakir))
Belirli bir alanda ihtisaslaşmak(teorik-pratik)örneğin bu iş/meslek diyelim İK.ise önce İş hukuku ve iş kanunu ve bu kanunun yasal dayanak olduğu mevzuat ile ilgi alanı dahilinde diğer mevzuatı ve uygulamayı çok iyi öğrenmemiz,günceli takip ederek,teorik ve pratik yönde kendimizi geliştirmemiz,optimum(olması gereken) seviyeyi yakalamamız,
bunların yanında yeniliklere,istişarelere açık,takım çalışmasına uyumlu,stratejik planlar geliştirebilen,şirketine + değer katabilen,nihayet tabiri caizse alanında "aranan adam" olmayı hedeflememiz/hedeflenmesinin gerektiğine bende inanıyorum.

saygılarımla...

merhabalar,
gelen bir iş teklifini değerlendirebilmek ve piyasada ücretler ne alemde anlamak amacıyla dün gece forumu sabaha kadar okudum
her meslekte olduğu gibi iyi, normal ve kötü şartlarda çalışanlar mevcut. Uzun yıllar yabancı ortaklı bir firmada müdür olarak çalıştım,
3-4 firmanın tüm muhasebe, finans, personel vs işlerini yaptım en son aldığım ücret net 8.000 TL idi sonra firma satıldı, yeni patronlar mevcut işleri kendi firmasına aktararak firmayı kapamaya yöneldi. 8 ay kadar önce tüm haklarımı olarak ayrıldım ve 5-6 ay dinlenmek istedim. Kasım başından bu yana
yaklaşık 130 ilana başvuruda bulundum, sadece 3 İK firması ve 1 şirket aradı firma ile görüştüm ilk teklifleri olan 4 bini reddettim en kötü 5,5-6 ya anlaşabileceğimi belirttim. sonuç 5,5 nete başladım.
Hiç muhasebe bürosunda çalışmadım,
mesleki tecrübem 20+ yıl
smmm' liğin yanı sıra spk denetçiliği de var,
ingilizce iyi sayılır,

Genç arkadaşlara tavsiyem mümkün mertebe çok sayıda iş değiştirsinler her firmanın kültürü ayrı çok farklı edinimleri olabilir,
ayrıca bir de smmm lik tek başına çok bir şey ifade etmiyor büyük firmalar zaten tam tasdik kapsamında ve ymm ler sebebiyle patronlar
smmm lere çok fazla yüz vermiyor.
smmm lik büro açar ve düzeninizi kurarsanız iyi bir tercih ama her mizaca uygun değil.
Artık günümüz piyasasında işler çok komplike her şeyden biraz anlayacağınıza bir şeyi dip notlarına kadar bilmek daha avantajlı,
mesela bordro uzmanlığı, iş güvenliği uzmanlığı vs
Mutlaka kendinize yatırım yapın ve öz saygınızı kaybetmeyin, siz kendinize inanırsanız karşınızdakinin de inanma olasığı artacaktır.
piyasada finansal raporlama, bütçe, maliyet, UFRS muhasebesinden anlayanlar daha iyi ücretlere çalışabiliyor.
SAP, ERP gibi entegre yazılımları kullanabilmek başlıca tercihlerden biri oldu

Bende bu görüşlere genel olarak katılıyorum. Katılmadığım birkaç nokta var onlar da şunlar:

"Genç arkadaşlara tavsiyem mümkün mertebe çok sayıda iş değiştirsinler her firmanın kültürü ayrı çok farklı edinimleri olabilir,
smmm lere çok fazla yüz vermiyor"

Bazen doğru, bazen değil. İstikrar da çok önemlidir. Belki iş değiştirdiğiniz zaman göreceli daha iyi koşullar elde edersiniz. Ancak zamanla bu eriyebilir.

mesela bordro uzmanlığı, iş güvenliği uzmanlığı vs"

Beklentinize bağlı. Örneğin bir yerde mali işler müdürü olacaksanız, bir konuyu çok detaylı bilmek yerine , herşeyden yeterince anlamak daha avantajlıdır. Örneğin , vergi, sgk , iş hukuku, özel hukuk, medeni hukuk , ticaret hukuku, bilişim, inan kaynakları, iletişim vb. Yönetici gerektiği zaman bir sorunla karşılaşırsa neyi nerde bulacağını bilir. inceler ve genel alt yapı kültürü ile karar verir.
Bütün bunların başında en önemli şey hepsinden çok çok çok önemli olan. " PAZARLAMA" dır. kendinizi iyi pazarlamak.
"

Merhaba

2014 Mayıs ayında başladım bulunduğum şirkette çalışmaya. Uludağ Ünv. İşletme Yönetimi ( 2 Yıllık ) mezunuyum.
2 ananim şirketin finansal verilerini muhasebeleştiriyorum. Yani sadece birinde 17 Banka var ve bu bankaların günlük işlemleri oluyor. Ayrıca çek , senet , ithalat ve ihracata yönelik işlemler. Aldığım maaş 1.300,00 TL . 2015 Maaşlar henüz belirlenmedi.

Genç arkadaşlar mümkün mertebe iş değiştirsin derken ki amacım;
20-35 yaş aralığında bir iş yerinde en az 1,5-2 yıl kadar çalışmak kaydıyla ne kadar çok iş yeri tecrübesi yaşarlarsa o kadar iyi olur, anlamındaydı zaten 35 yaştan hele hele 40 lı yaşlardan sonra şansınız varsa bir kaç değişiklik daha yapabilirsiniz o kadar. Bu durum doğal olarak İstanbul, Ankara, İzmir için geçerli ayrıca diğer büyükşehirler olan; Adana, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli gibi sanayi ve ticaretin geliştiği yerlerde de kısmen mümkün olabilir emin değilim.
Kişisel tecrübeme dayanarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim, meslek hayatımda 100-150 arası nitelikli personel giriş çıkışı yaptım,
ve aşağı yukarı %99 unda yeni gelen, ayrılandan daha iyi şartlarda işe başladı, işverenler yeni gelenlere karşı daha bonkör davranıyor, mevcut personel nasıl olsa tamahkar diye düşünüyorlar sanırım. Ücret şartlarının doğal olarak en iyi olduğu firmalar yabancı ya da yabancı ortaklı firmalar bunlarda da dil şartı var, kurumsal ya da kurumsallaşma yolunda ilerleyen firmalar çalışanlarına daha çok değer veriyor.

Son düzenleme:
2015 yılı için 25 yıl kıdemli bir Gelirler Kontrolörünün aldığı ücret 5.250-TL alt limit 3.250-TL aşağı yukarı Hesap Uzmanlarının ücreti de bu kadardır.
Devlet bunun yanısıra; sırası gelirse lojman ve servis veriyor. Hem kontrolör hem de uzmanlar meslekte 8 yılı tamamladıklarında otomatikman YMM liğe hak kazanıyorlar. Yeni mezun arkadaşlar bu sınavlara sıkı hazırlanarak iyi bir gelecek sağlayabilir. Ayrıca bankaların açmış olduğu "management trainee" sınavları da güzel olanaklar sağlıyor. Zaman hızlı kendi kariyer planınızı yapın ve her gün minik bir adım atın, gerisi kendiliğinden gelecektir. Unutmayın size, sizden başka kimse yardım edemez.

Son düzenleme:
Nerede olursanız olun ve ne iş yapıyorsanız yapın ama mutlaka aşağıdaki lisanslardan almaya bakın;

1 Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansı
2 Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 2 Lisansı
3 Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı
4 Türev Araçlar Lisansı
5 Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisansı
6 Kredi Derecelendirme Lisansı
7 Gayrimenkul Değerleme Lisansı
8 Konut Değerleme Lisansı
SPL | Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu

Birde KGK dan alınacak Bağımsız Denetçi lisansı
Kamu Gözetimi Kurumu

Son düzenleme:
Smmm stajı

Abilerim arkadaslarim sizden bir konu hakkinda bilgi almak istiyoeum oncelikle icinde bulundugum durumu ozetliyim.Ben 2 yillik bilg. Prog. Mezunuyum suanda anadolu unw aof isletme 3. Siniftayim.Hayatimda daha once muhasebe isi hic yapmadim ama muhasebe kitaplarini elime alinca baya zevkli geldi.bilgimde kitaplardan sadece.bu yuzden bu yaz ayinda halk egitimin verdigi muhasebe kursuna gidip zirve programiyla sertfika almayi istiorum.eylul ayinda 4. Sinf basladigindada birmuhasebeci yanina girip.4. Sinf bitene kadr 1 yil boyunca isi ogrenmek tecrube kazanmak ne nedir bilmek istiorum.arkasindan da 4. Sinf sonunda hemen SMMM staj basvurusu yapmayi planliyorum.bilgim olmadigi icin haliyle muhasebecide staj yapip tecrube kazanmak bana daha mantikli geliyor.ama bakiyorumda 3 yil bu staji yapip SMMM belgesine sahip kisiler ozel sektorde sirketlerde yapilan stajlar ilerisi icin daha avantjli diyor.benim durumumda yapilmasi gereken nedir.lutfen yardimci olur musunuz.

Son düzenleme:
üstad 2000 bordrolu alan ymm mutlaka elden ödeme vardır eğer ki yoksa siz o ymm yi sorgulayın bir problemi var mı?diye

Genç arkadaşlar mümkün mertebe iş değiştirsin derken ki amacım;
20-35 yaş aralığında bir iş yerinde en az 1,5-2 yıl kadar çalışmak kaydıyla ne kadar çok iş yeri tecrübesi yaşarlarsa o kadar iyi olur, anlamındaydı zaten 35 yaştan hele hele 40 lı yaşlardan sonra şansınız varsa bir kaç değişiklik daha yapabilirsiniz o kadar. Bu durum doğal olarak İstanbul, Ankara, İzmir için geçerli ayrıca diğer büyükşehirler olan; Adana, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli gibi sanayi ve ticaretin geliştiği yerlerde de kısmen mümkün olabilir emin değilim.
Kişisel tecrübeme dayanarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim, meslek hayatımda 100-150 arası nitelikli personel giriş çıkışı yaptım,
ve aşağı yukarı %99 unda yeni gelen, ayrılandan daha iyi şartlarda işe başladı, işverenler yeni gelenlere karşı daha bonkör davranıyor, mevcut personel nasıl olsa tamahkar diye düşünüyorlar sanırım. Ücret şartlarının doğal olarak en iyi olduğu firmalar yabancı ya da yabancı ortaklı firmalar bunlarda da dil şartı var, kurumsal ya da kurumsallaşma yolunda ilerleyen firmalar çalışanlarına daha çok değer veriyor.

Burda bazı noktalarda size katılmıyorum. Ben üst düzey yönetici olarak bir nitelikli personel alımında baktığım ilk şeylerden biri ne kadar sık iş değiştirmiş? ve neden?.
Bakın daha sonraki bir yorumunuzda mümkün olduğu kadar şu lisansları alın diye bir liste yapmışınız. Buna katılamıyorum. Biraz ondan biraz bundan , biraz da şundan olmaz.
Hangi işi yapıyorsanız onu tam anlamıyla öğrenin. Onunla ilgili ne kadar sertifika , eğitim kursa varsa katılın ama alan dar ve tek olsun. bugün tüm dünyada özellikle anglo sakson eğitim sisteminde en ince noktalara kadar UZMANLAŞMA geçerlidir. " Ben ne iş olsa yaparım abi " devri çoktan geride kaldı.
Evet mutlaka yabancı diliniz olsun çok iyi seviyede (az buçuk değil).Mutlaka bilgisayar kullanımında uzman seviyesinde olun. Mutlaka TÜRKÇE yi çok iyi konuşun ve yazın. Mutlaka insan ilişkileriniz çok iyi olsun. Kendini pazarlayabilmek, Sosyal ilişki kurabilmek. Mutlaka genel kültürünüz ortanın üstünde olsun. Daha çok var. ama zaman sınırlı...

Merhaba benm yasim 19 eskilerden veya yenilerden abilerim ben bu meslegi yapmak istiyom ama simdi okulu birakmistim acik dan devam ediyom ins liseyi 2 senede bitirip muhasebe bolumu okuyp smmm sertifikasini almayi dusunuyom acaba ben bunu yapabilirmiyim yapsam en kisa surede kac sene surer benm hesapladim kafadan hesablarima gore 28 yasinda elimde olur onerirmisiniz yoksa cok gec mi olur yaa size zahmet bu konularda beni gereken her turlu bilgiyi verirmiisiniz

kimi kandırıyorsunuz kardeşim. asgari ücretten de mi haberiniz yok? yemin ediyorum sizin adınıza utanıyorum, mesleği merak edip şu yazılanları okuyanlarını düşününce. Tamam meslek parlak değil, ama o kadar da değil. şöyle düşünün; işveren smmm almak üzere araştırma yapıp buraya rast geliyor, bu yazılanlar onun için referans olmaz mı?

kimi kandırıyorsunuz kardeşim. asgari ücretten de mi haberiniz yok? yemin ediyorum sizin adınıza utanıyorum, mesleği merak edip şu yazılanları okuyanlarını düşününce. Tamam meslek parlak değil, ama o kadar da değil. şöyle düşünün; işveren smmm almak üzere araştırma yapıp buraya rast geliyor, bu yazılanlar onun için referans olmaz mı?

Bu yorumun muhatabı kim?

13 senedir aynı firmadayım ilk girişte 400 tl ile başladım sene 2002. 2006 da smmm oldum. aynı firmada devam ediyorum. net 4.000 civarında alıyorum. ama patronun gözüne batıyor ücret. sanırım çıkmak istesem gitme demez. çünki yerime gelecek eleman 2.000 civarı çalışır. çiğ köfte salonu açsam tanesi 3 lira ayran kola 5 tl eder. günde 100 tane satsam. ayda 15.000 eder. yarısı masraf olsa yine iyi para. zamanı geri alabilseydim bu mesleği yapmazdım. devlet memurluğu ilk tercihim olurdu. yinede kimseyi yönlendirmek istemem. cezalar çok ağır. vergi sgk cezaları çok ağır. büro açmayı düşünmüyorum. ama yapı meselesi. bazı insanların yapısına uygun fakat benim gibi sosyal olmayan insanların yapacağı iş değil. hep eleştirmek istemem. çalıştığım firmada müdür konumundayım. personel giriş çıkış, ithalat ihracat satın alma vs. tüm yetki bende ve sorumluluk zor olmakla birlikte ayrı bir itibarı var. vergi müfettişi tanıdığımız birisi , maaşından şikayetçi ve yetmediğinden yakınıyordu. özel sektöre geçmeyi düşünüyormuş. yani kimse halinden memnun değil...

Son düzenleme: