Bence hiç merak etmeyin Bu rakamlara devam edin,çokta sesinizi çıkarmayın derim
neden ki.. bir kaç arkadaşım 10 net alıyor nasıl olacak
Bence hiç merak etmeyin Bu rakamlara devam edin,çokta sesinizi çıkarmayın derim
neden ki.. bir kaç arkadaşım 10 net alıyor nasıl olacak
Bence 10 net alanların hepsi o arkadaşlarınızdan ibaret
Belli bir bölgede yoğunlaşmışlar dmeek
ben insanların gerçekten samimi olup olmadığını merak ediyorum gerçekten. 6 yıl muhasebe ofisinde çalıştım ve yol yemek içinde aldığım maaş 2500 tl idi vakti zamanında. sürekli olarak işçinin hakkından bahseden bir meslek mensubu olmakla birlikte mesaiye kaldığım zamanlarda açmıyım tokmuyum sorulmazdı. çoğu zaman yüzsüzlük yapıp artık açlığıma yeni düşerek ben isterdim. evim de uzak üstelik. türkiye gibi bir ülkede bunun şirket versiyonu da pek farklı değil ki.. adam sizin müşavir olup olmadığınıza çoğu zaman bakmıyor bile. ben işimi gerçekten isteyerek ve hatasız olarak sürdürüyorum ama burada uçuşan rakamları anlayabilmiş değilim hala. o 4000-5000 nerede, ben nerede... iş bakıyorum ama böyle bir ortamda düşüncesi bile tüyler ürpertici gerçekten. elini sallasan muhasebeciyim diye gezen bir topluluk varken iş verenin verdiği rakamlar ortada. şimdi yinelemek istiyorum ki, birileri çıkıp egosunu mu tatmin ediyor buraya yazarak? ya da sistem nasıl işliyor mülakatlarda da isteyen istediği maaşı alıp işe başlıyor? ücret adaletsizliğine karşı neden bir şey yapılmıyor, neden herkes işine geldiği gibi bu ülkede gerçekten bilmiyorum. bunca yıl emek verdiğim işimde muhasebe dışında kafasını kumdan kaldıramamış, vizyonsuz, iki kelam edecek bilgi düzeyine erişememiş, okumaktan yoksun, her türlü kültürel aktiviteden uzak ve hesabını yapan bir camiada kimi zaman aynı ad ile anılmaktan zul duyuyorum.
2 aydır iş arıyorum. Bu süreçte 8 tane iş görüşmesine gittim. 12 sene tecrübem, ruhsatım ve yüksek lisansım var, referanslarımda sağlam. Tüm iş görüşmelerim olumlu geçti sayılır. Başvurduğum pozisyonlar yöneticilik pozisyonlarıydı ve abartısız hepsinden istediğim ücret yüzünden elendim. Başvurduğum pozisyonlar için çok komik ücretler teklif ettiler. Ben ev geçindiriyorum ve borçlarım var. Bu ay kredimi ödeyebilmek için televizyonumu sattım. Verdikleri ücretlerle evimi geçindirmem imkansız. Birde cumarteside tam gün çalışacaksın diyorlar. Millet köle olarak çalışmaya alışmış. Patron denen adamlar bizden fakir değil ve bize fazladan vereceği 500-1000 liranın lafını yapıyorlar. Bizim meslek gerçekten bitmiş. Yüksek ücretlere bağımlı olarak çalışan meslektaşlar illaki vardır. Ancak ben hiç böyle bir işe denk gelemedim nedense.
Pazarda limon sat bak daha çok kazanıcan. Ne kafanı boşuna yoruyorsun?