fonradar

Ne Zaman Emekli Olabilirim.?

Ynt: Ne zaman emekli olabilirim.?

mephisto ' Alıntı:
Arkadaşlar
20.05.1959 Bulgaristan doğumluyum
01.06.1989 ssk girişim bulunmakta 2473 gün ssk primi ödeyip 1997 den sonrada 2007 yılına kadar ara ara toplamda 1800 gün bagkur bulunmakta ; yurt dışı borçlanması için bulgaristanda 9 yıl kadar çalışmış belgelerim elimde mevcut ayrıca askerlik borçlanmasında da bulunmadım.. ne yapıcağımı bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim..
SSK kapsamında bir işe girin. SSK'şı olarak çalışırken 3,5 yıl yurtdışı borçlanması yapın. Ödemeyi yapınca emekli olursunuz. Gün sayınızda şüpheniz varsa 4 yıl borçlanma yapın.

2000 yılında ilk sigorta girişim mevcut. 1987 yılından 1997 yılına kadar yurtdışında çalıştım.
Sormak istediğim konu şöyle;
Günlerimi getirip yurtdışı borçlanması yapmayı düşünüyorum. Böyle bir durumda sigortalılık başlangıç tarihim 1987 yılına çekilir mi? yada nasıl hesaplanıyor?

smmm.kus ' Alıntı:
2000 yılında ilk sigorta girişim mevcut. 1987 yılından 1997 yılına kadar yurtdışında çalıştım.
Sormak istediğim konu şöyle;
Günlerimi getirip yurtdışı borçlanması yapmayı düşünüyorum. Böyle bir durumda sigortalılık başlangıç tarihim 1987 yılına çekilir mi? yada nasıl hesaplanıyor?
Borçlanma için başvurunuzu yapacaksınız. Başlangıç tarihiniz primi ödediğiniz tarihten, borçlanılan gün tutarı kadar geri gider. Burada dikkat edilecek olan başvuru tarihi değil ödemenin yapıldığı tarihten geriye gidilmesidir.

1964 dogumlu erkek
1984 ssk'li ise giris tarihi
3000 gun calismasi var
halen ssk li olarak calisiyor
kac yasinda, kac gun prim odeyerek emekli olur?

emekli yasi gelince prim gununu doldurmamis ise kalan prim gunune denk miktari odeyerek emekli olabilir mi?

tesekkur ederiz.

arin oz ' Alıntı:
1964 dogumlu erkek
1984 ssk'li ise giris tarihi
3000 gun calismasi var
halen ssk li olarak calisiyor
kac yasinda, kac gun prim odeyerek emekli olur?

emekli yasi gelince prim gununu doldurmamis ise kalan prim gunune denk miktari odeyerek emekli olabilir mi?

tesekkur ederiz.
SSK şartları ile çalışmak kaydı ile 5225 gün sayısını doldurduğunuzda emekli olursunuz. Eksik günleri toptan ödemek mümkün değil, askerlik borçlanması yapabilirsiniz.

Merhabalar...

02.01.1967 doğum tarihli erkek
15.12.1989 bağkur giriş tarihi
halen bağkur kaydı devam etmektedir.
18 ay askerlik borçlandırılmıştır.
askerliği bağkur hizmetinden önce yapmıştır.

emeklilik durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler...

hayalişçisi ' Alıntı:
Merhabalar...

02.01.1967 doğum tarihli erkek
15.12.1989 bağkur giriş tarihi
halen bağkur kaydı devam etmektedir.
18 ay askerlik borçlandırılmıştır.
askerliği bağkur hizmetinden önce yapmıştır.

emeklilik durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler...
9000 prim gün sayısını tamamlayıp, 51 yaşını doldurarak emekli olur.

merhaba
benimde bir sorum olacak. 1 ocak 1955 doğumlu bayanım. 1974 yılında ilk bağkurlu olarak hizmete başladım. toplamda (isteğe bağlı dahil) 9yıl 6ay lık hizmet süremden sonra 1997 yılında ssk lı olarak çalışmaya başladım. ssk lı olarak 1220 gündür (aralıklı olarak) halen hizmete devam etmekteyim. ne zaman emekli olabileceğim konusunda kime gittiysem farklı şeyler söylediler. En kesin cevabı sizin vereceğinize inanıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

ozlemetin ' Alıntı:
merhaba
benimde bir sorum olacak. 1 ocak 1955 doğumlu bayanım. 1974 yılında ilk bağkurlu olarak hizmete başladım. toplamda (isteğe bağlı dahil) 9yıl 6ay lık hizmet süremden sonra 1997 yılında ssk lı olarak çalışmaya başladım. ssk lı olarak 1220 gündür (aralıklı olarak) halen hizmete devam etmekteyim. ne zaman emekli olabileceğim konusunda kime gittiysem farklı şeyler söylediler. En kesin cevabı sizin vereceğinize inanıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
Sağlıklı cevap için Bağ-Kur ve SSK giriş tarihlerinizi tam (gün/ay/yıl) olarak vermelisiniz.

Eşim 21.05.1970 doğumlu,
SSK başlangıç tarihi 02.10.1988 dir. (1987 nisan ayı staj girişi var)

2001 ve 2004 tarihlerinde iki çocuk dünyaya getirdi. Şu an yaklaşık 6100 günü var ve yaşı beklemekte.
İki doğumda da doğum sonra pirim ödendi (ücretsiz izin alınmadı, işten ayrılmadı).

İki çocuk için doğum borçlanması yapabilir mi? Yoksa prim sorunu olmayıp yaşı bekdiği için borçlanma yapamaz mı?

Teşekkür ederim, saygılarımla,

FASEN ' Alıntı:
Eşim 21.05.1970 doğumlu,
SSK başlangıç tarihi 02.10.1988 dir. (1987 nisan ayı staj girişi var)

2001 ve 2004 tarihlerinde iki çocuk dünyaya getirdi. Şu an yaklaşık 6100 günü var ve yaşı beklemekte.
İki doğumda da doğum sonra pirim ödendi (ücretsiz izin alınmadı, işten ayrılmadı).

İki çocuk için doğum borçlanması yapabilir mi? Yoksa prim sorunu olmayıp yaşı bekdiği için borçlanma yapamaz mı?

Teşekkür ederim, saygılarımla,
Doğum borçlanması primsiz geçen süreler için yapılır. Eşinizin doğumlardan sonra geçen süreleri primli olduğu için borçlanmadan yararlanamaz.

sezer ' Alıntı:
Doğum borçlanması primsiz geçen süreler için yapılır. Eşinizin doğumlardan sonra geçen süreleri primli olduğu için borçlanmadan yararlanamaz.

Cevabınız için teekkür ederim. Bir sorum daha olacak cevaplarsanız memnun olurum.

Yakaşık 5 ay sonra bir doğum daha gerçekleşecek. Bu yeni çocuk için eşimin emeklilik yaşını erkene alabilecek bir şey yapılabilir mi? 2015 in mayıs ayında emekliliği doluyor. Prim sorunu yok yaşı bekliyoruz.

Saygılarımla...

Cevabınız için teekkür ederim. Bir sorum daha olacak cevaplarsanız memnun olurum.

Yakaşık 5 ay sonra bir doğum daha gerçekleşecek. Bu yeni çocuk için eşimin emeklilik yaşını erkene alabilecek bir şey yapılabilir mi? 2015 in mayıs ayında emekliliği doluyor. Prim sorunu yok yaşı bekliyoruz.

Saygılarımla...
Doğum sonrası prim ödemesiz günler için borçlanabilir. Ancak bu borçlanma emeklilik yaşını öne almaz, sadece prim gün sayısına katkı sağlar, buna da sizin ihtiyacınız yok.

sezer ' Alıntı:
Doğum sonrası prim ödemesiz günler için borçlanabilir. Ancak bu borçlanma emeklilik yaşını öne almaz, sadece prim gün sayısına katkı sağlar, buna da sizin ihtiyacınız yok.

Teşekkür ederim.

07 02 1994 yılında şirket kuruldu 01 29 2008 de şirket kapatıldı

01 29 2008 yılında şahıs olarak iş yeri acıp bağkur numaram cıktı halan iş yeri devam etmektedir.

Geriye dönük olan şirket ortaklığımı resmi gazete ilanı ile ispatlıyabiliyorum.Eskiye dönük dönemi borçlanıp emekli

olabilme şansım varmı bugune kadar hic bir ödeme yapımadı.

04 09 1960 doğumlu bayan...nasıl bir yol izlememiz lazım emekli olunabilir mi ?

sezer ' Alıntı:
ERSU ' Alıntı:
merhaba yanlış yere yazdıysam özür dilerim bilgilerinize ihtiyacım var

09/10/1962 doğumluyum
02/11/1983 tarihinde askere gittim
02/05/1985 tarihinde terhis oldum
01/10/1985 tarihinde ssk lı olarak işe girdim
31/03/1986 tarihinde ssk hizmetim bitip memuriyete naklen atanıp emekli sandığına geçtim
04/06/1996 tarihinde memuriyetten istifa edip ayrıldım
04/10/2000 yılında bağkurlu oldum ve halen bağkurluyum

ne zaman emekli olabilirim
Bundan sonra 4/b (Bağ-Kur) kapsamında prim ödemeye devam ederek, bütün kurumlara ait gün sayınızı toplam 9000 güne tamamlandığınızda emekli olursunuz. Yaklaşık 1350 gün eksiğiniz var.
Askerlik borçlanması yaparsanız, gün sayınızı 540 günlük eksiğinizi tamamlamış olursunuz. Kalan prim gün sayınız tamamlamak için avantaj sağlar ve 810 gün eksiğiniz kalır.
bişey daha soracaktım bizim şirketin kuruluşu 07/05/1998 yılı bağkura giriş tarihimde 04/10/2000 yılı arada 29 ay eksik bağkurluluğum var aftan yararlandığım için 04/10/2000 de giriş yaptılar geriye dönük 29 ayı saymadılar bunu saydırmam için mahkemeyemi başvurmam lazım hangi mahkemeye verebilirim kabul edilirse 29 ay da eklenirse ne zaman emekli olabilirim yaş itibariyle sürem dolmuşmu

Kısmı emeklilik ile ilgili yapmış olduğum hesaplamada bir problem varmıdır. cinsiyet : erkek
ssk da kısmı emeklilk şartı: 15 yıllık hizmet süresi ve 3600 günü 24.05.2011- 23.05.2014 tarihleri arasında tamamlayanlar 59 yaşında denilmektedir.

doğum tarihi :19.12.1951
ssk işe giriş :30.11.1971
ssk dan çıkış :1977 yılı
ssk toplam gün :1975

1978-1988 vergi mükellefiyet kaydı var ama bağkur kaydı yok.
07.11.2008 tarihinde bağkurlu oluyor ve halen devam ediyor.
ssk dan öncede askerliği var 20 ay henüz borçlanmadı.

bu kişi 3600 günü 15.09.2011 tarihinde dolduruyor. ( 1975 ssk+600 askerlik +1025 bağkur)
59 yaş şartını ve 15 yıllık sigortalılık şartınıda doldurmuş.

soru 1- bu kişinin ssk da fiili süresi fazla olduğu için ssk dan emekli olacak doğrumudur.
soru 2 bu kişi 15.09.2011 tarihinde emekli olabilir doğrumudur.
soru 3 bu kişi emeklilik müraacatını 15.09.2011 tarihinden sonra yapacak doğrumudur.
soru 4 hizmet birleştirmesini 15.09.2011 tarihinden önce yapmalıdır doğrumudur.

07 02 1994 yılında şirket kuruldu 01 29 2008 de şirket kapatıldı

01 29 2008 yılında şahıs olarak iş yeri acıp bağkur numaram cıktı halan iş yeri devam etmektedir.

Geriye dönük olan şirket ortaklığımı resmi gazete ilanı ile ispatlıyabiliyorum.Eskiye dönük dönemi borçlanıp emekli

olabilme şansım varmı bugune kadar hic bir ödeme yapımadı.

04 09 1960 doğumlu bayan...nasıl bir yol izlememiz lazım emekli olunabilir mi ?

Annem 1955 doğumlu ve 1983 yılında 1 aylık bağkur primi ödemiş şu ana güncel görünüm 76,97 borcu 54,37 cezası var acaba bugüne kadar olan süre borçlandırılıp emekli olabilirmi saygılar.

1968 dogumlu bayanim
1992den beri yurtdisindayim
turkiye'de sigortaliligim yok
yurtdisinda yasayan bayanlara turkiye'de sigortasi olmasa bile verilen bir emeklilik hakki varmis

*bu durumda ben kac yillik prim/ kac tl odeyerek turkiye'den emekli olabilirim?

*bir de soyle birsey duydum; bu primi hangi tarihte SGK'a yatirirsan o tarihten geriye dogru (15-20 yil tam bilmiyorum) gidip o tarihte gecerli olan kanuni emeklilik ya$ini esas aliyorlarmis. bu dogru mu?

tesekkurler